» »

BIOS recovery flash problem

BIOS recovery flash problem

EmaZek ::

LP

No moj problem je sledeči. Imam prenosni računalnik HP compaq 530. Ko sem v Windows xp inštalirat driverje oz. bios flashov je vse lepo naredilo in restartalo računalnik. Ko pa je začelo bootat pa tema. Ekran ne pokaže nič, ventilator se vrti v prazno uglavnm nič. Kakor jaz poznam računalnik je to neki narobe šlo z flashanjem bios-a.

Vem da obstajajo rešitve z nekaterimi flash bios crasis, "phenix" ? recovery.
Uglavnem nekaj sm že poskušal z usb klučkom aložil bios gori in določeno komebinacijo tipk seveda ni delovalo, ampak še rajši bi pa slišal mnenja drugih mogoče je kdo z podobnim prenosnikom naletel na podobno stvar in rešil na tak način.

Hvala za odgovore!

DeeCoy ::

Kaj ko bi odprl navodila in pogledal, kako clearaš cmos? To naj bi spravilo bios v prvotno stanje.

EmaZek ::

DeeCoy hvala sm že probal .. drugače sem ga razstavil in resetiral cmos ... očitno ni to to .. ker cmoh resestira bios nastavitve .. ampak jaz rabim ga ponovno flashat ..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EmaZek ()

DeeCoy ::

Potem nekaj ni vredu, ker bi to moralo delat. Doma nevem če ti bo ratalo kar tako to naredit. Najlažje to naredijo na servisu. Tja jim neseš plato in je v par minutah fertik.

EmaZek ::

Ja sam računalnik ni toliko vreden kolikor je popravilo .. najbolj ceneje pridem skozi če kupim na ebay-u novo matično .. ali pa bios čip sam ne znam ga zamenjat tko da najlažje matično pa vse zamenjat .. sem pa bral na netu da obstajajo možnosti recoverija upam da ma še kdo kakšen predlog.

DeeCoy drugače sem bral cmos baterija sam resetira bios nastavitve .. jaz ne morm do bios-a dostopat tako da mi nič ne pomaga ker ne zlovda bios-a.
Še kdo, kakšen predlog ?

amigo_no1 ::

Poskusi z dos varianto:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te...
ROMPaq for HP Notebook System BIOS (68MVU) - FreeDOS Bootable Media

samo je problem pri tebi ker imaš črn ekran.Če se mogoče spomniš procedure od prejšnjikrat, potem bi recimo lahko šlo skozi.

4 metode
http://forum.notebookreview.com/sager-c...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

EmaZek ::

Hvala amigo_no1 ... am.. črn ekran mam ja .. tko da vrjanta tista odpade ker sicer ne zlovda da bi lahko sploh lahko dos vrjanto uporabil .. sem probal že ..

Bom poskusil še spodnje 4 metode .. hvala ..

amigo_no1 ::

http://www.theeldergeek.com/forum/index...
Tu (spodaj) Finchy70) piše da je moral za svoj hp dv laptop prvo spremeniti original bios (Boot Fail Recover deselected), da je sploh začel podpirati "Crisis Recovery Disk Tool"

Na hp servisu imajo verjetno bios programator za take primere.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

solatko ::

Ključek moraš formatirat v FAT ne FAT 16 ali FAT 32. Meni je podobne težave dlal Acer One in sem po formatiranju v FAT particijo, uspešno zbudil bios. Enako je bil črn ekran in vse mrtvo.

Ko pritisneš prave tipke in vžgeš računalnik, mora ključek nekajkrat pomižiknit, potem pobere dol faile in potem se nekaj časa ne zgodi nič. Po cca 8-ih minutah pa se prižge ekran in vse normalno dela.
Delo krepa človeka

amigo_no1 ::

V kateri fat od fat16 /32 lahko še formatiraš ? Exfat ?

EmaZek ::

Am ja za enkrat sm probal par kombinacij sicer nimam usb klučka pr sebi trenutno sem kar z starim mp3 playerjom ... za enkrat mi ne zazna nič .. uporabljam kombinacije tipk win + b pa fn + b bom probal še fat .. mogoče bo kaj pomagalo .. drugače pa bios sem zdownlovdal iz uradne strani sam ne vem točno kateri fajl bi moral bit .. mislm da rom.bin ... pa ga preimenujem v bios.wph .. solatko .. kaj ti si sam formatiral usb kluček in vrgel gori bios file ??

amigo_no1 je izjavil:

http://www.theeldergeek.com/forum/index...
Tu (spodaj) Finchy70) piše da je moral za svoj hp dv laptop prvo spremeniti original bios (Boot Fail Recover deselected), da je sploh začel podpirati "Crisis Recovery Disk Tool"

Na hp servisu imajo verjetno bios programator za take primere.




bom pogledal tud to hvala ... drugače hp ni dosti pomagal samo rekli so da bi morali al zamenjat bios chip al pa celotno matično .. glede programiranja pa niso nič pomagal da bi sam .. reflash-u .. :/ nč kej dosti nasvetov .. popravlo stane 100 €+ vrednost prenosnika 200 € max .. matična na ebay 80€ najmanj .. tko da .. če ne uspe tako, grem novo matično kar vzet na ebay-u .. pa sam zamenjam .. Še prej bi pa rad probal vse te programe ker po vsej logiki bi moralo kaj delovat ker meni je vse pravilno namestilo itd... in potem bootup-alo ni več .. kar je zelo čudno ker mi je vse pravilno naredilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EmaZek ()

amigo_no1 ::

Še en tut na široko:
http://bios-mods.com/bios-recovery/phoe...

s hp foruma:
Fixing A laptop which had had a bad BIOS upgrade
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-L...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Spajky ::

Če se mu ledica za/na CD/DVD drive activity ob zagonu ne "oglasi/blinka", ne bo nič pomagalo kot servis Laptopa! Tako, da je lepa šola v stilu, če ni nič narobe in vse dela, NE šlataj kar ni treba!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

solatko ::

Ključek sem formatiral s HP-jevim orodjem za formatiranje ključkov, tam imaš na voljo format FAT, brez dodanih števil. Ta je pravi.
Bios potegni dol, ga v računalniku razpakiraj, spremeni končnico, kot je v navodilih in bi moralo delat, če je napaka povezana z Bios-om.
Drugače servisiram te zadeve, vendar sem se s takim problemom srečal prvič.
Delo krepa človeka

Duhec ::

Težka bo.
Lahko poizkusiš vklop brez baterije, torej samo na napajalnik.
Če ni povožen boot-block, ki je načeloma write protect, potem poizkusi preko CD/DVD pogona.
stran 17 - Fail-safe flash recovery.

p.s.
Utripajo kake ledice na tipkovnici ?
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

EmaZek ::

Waw hvala za lep respond.

Oky kr od uzadej.
Duhec hvala ti zmeri pomagaš ..
Uglavnm .. sm resetiral cmos baterijo tko da cd-rom ne vem če več zazna .. ga pa je .. to se spomnim .. usb k sm probal ga zazna sam ne boota nič iz njega vsaj to kar sem jaz probal. Drugače vse delam prek napajalnika baterija ni varna za flashanje bom pogledal link ki si mi ga dal hvala !! :))

Solatko

to se pravim formatiram z fat, bios mam doli .... sem probal tudi to metodo ni lih bootalo iz usb-ja nič .. oz. mp3-playerja bom probu še iz usb-ja itd. hvala

Spayk bo pogledal pa ti sporočil ..

Amigo hvala za vse .. upam da bo kej delovalo .. ju3 sporočim kako pa kaj če bo kej napredka .. hvala vsem .. lp

EmaZek ::

LP!

Rešil sem problem tako da sem odšel do najbližjega serviserja računalnikov razstavil sem prenosnik prinesel matično ter ekran in je priklopil čip na kable in ponovno sprogramiral za 20 €.

Dokaj ugodna varianta ..

Brias ::

in kateri servis ti je to naredil, resnicno me zanima ... ? in se to tako zelo ugodno ... ?

DeeCoy ::

ni napisal servis, ampak serviser. In je marsikateri serviser zmožen narediti precej več, kot pa na tistem pooblaščenem servisu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
3610539 (8053) krepki
»

Računalnik se noče ugasnit...

Oddelek: Operacijski sistemi
402350 (1897) AnotherMe
»

zbrisan bios

Oddelek: Strojna oprema
314244 (3508) NoriDare
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
131854 (1650) tomcat14
»

Potreben flash biosa, pa ne gre restorat ker usb porti ne delajo...

Oddelek: Pomoč in nasveti
15936 (792) SkyNet

Več podobnih tem