» »

Win11 PIN numpad

Win11 PIN numpad

matobeli ::

Zdravo,

Imam leptop (oziroma celo dva, različna) z zaslonom na dotik. Ko deluje kot leptop ali tablica (360stopinj tečaj) mi ob vpisu pina ob pritisku na polje za vnos windows avtomatsko prikaže precej velik numerični del tipkovnice po poljem za vnos kar je zelo prikladno če delam v načinu tablice.

Ko pa ta isti leptop priklopim na zunanji monitor in zunanjo miško in tipkovnico pa windowsi to zaznajo in te možnosti ne ponudijo avtomatsko. Torej, pametni do neke mere, vse super.

Ampak:
Imam pa tudi htpc priklopljen na TV in načeloma vzamem samo miško na kavč za upravljanje, kar pomeni da bi mi avtomatski prikaz numerične tipkovnice ob vpisu pina prišel zelo prav (zdej moram poklikat do celozaslonske tipkovnice), ampak nikjer na internetih ni nič o tem.

A bi se komu karkoli sanjalo kako priti do tega?

socialec ::

Prva možnost: Settings/Time&Language/Touch Keyboard/Show the touch keyboard/ {Never,When no keyboard attached, Always}

Ma ne, to je samo opcija da imaš ikono od touch keyboard stalno vidno. Pa še to velja samo ko si že logiran. Imam pa že na "Always" da mi vsaj ni treba telovadit po menijih.

"Always - The touch keyboard icon in the system tray area of the taskbar always displays. To display the touch keyboard, select the touch keyboard icon in the system tray area of the taskbar."

Alright, možnosti 2., 3. zaenkrat preskočimo, če ne najdemo nič še niti s 6., se vrnemo, potem obupamo kot se je na internetih - si pa vsaj ne bomo očitali, da nismo niti poskusili.

Možnost 4: Dodaj registrski ključ, ki prisili prikaz tipkovnice ob login zaslonu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI, Ustvari nov DWORD (32-bit) z imenom: ShowTabletKeyboard in vrednostjo:1

PS: Imam metrske črke in ne vidim preloma od wrapa.

Sem preiskusil (na leptopu), ne deluje. Je pa imel leptop ta register že vpisan, sicer z 0 ampak niti vpis 1 ni spremenil nič.

Se vedno bolj nagibam k temu da imajo driverji za touch glavno vlogo, kar pomeni da ne bo šlo, oziroma da bo mogoče šlo na kišti.

Vidim, da že obupujemo, poskusi še to, potem bodo pa bolj kompetentni prevzeli, sem samo pred-prva linija obrambe, niti ne kvalificiram za topovsko hrano.

Naredi si shortcut na "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\ink\TabTip.exe" (najprej preveri) ali daj v eno od več oblik avtomatskega startanja, da je takoj dostopno ali pa celo zagnano ob loginu in ni potrebno manevrirati. Kasneje lahko nadgradiš na pogojno s kakšnim preverjanem instrumentarija.

TabTip je celotna tipkovnica pa poročajo o morebitnih težavah če se forsira startup med lockscreenom... nočem ravno več težav ker trenutno je terba samo 2x kliknit da se odpre.

Je pa zadeva povezana ne ravno z driverji ampak z servisem "TextInputManagementService" ki je nastavljena na "Avtomatic (trigger start)" in se je ne da prenastavit.

Trigger je pa:
"Welcome to the Microsoft community.
In Windows 11, this feature seems to only automatically enable on touch devices (and in touch mode). If you are not in touch mode or do not have a touch device, you can only achieve a similar effect by clicking the little person icon in the bottom right corner to open the On-Screen Keyboard (OSK).
If you really like this feature, please use Win+F to provide feedback to the developers about your needs."

Sem jim sporočil da bi imel.

Ok, drugič še kaj poskusimo ali damo raje prednost bolj kompetentnim inu produktivnim?

zdej raziskujem če lahko dodam dummy device ki se bo predstavil kot touchscreen.

No, ko boš našel, si naprošen, da prideš povedat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerry KEYone vrača fizične tipkovnice

Oddelek: Novice / Android
218362 (6691) knesz
»

Windows 10 v mesecu dni osvojil dvajsetino računalnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5937138 (33770) mtosev
»

Cheapo grafična za 1080p

Oddelek: Zvok in slika
142451 (2028) Mufasa
»

Tipkovnica in miška na TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
93128 (3076) SLO_Matej
»

"Miška" na notesniku (Compaq) je zelo samosvoja !

Oddelek: Strojna oprema
81690 (1597) Cokolesnik

Več podobnih tem