Forum » Mobilne tehnologije » Telemach - 2FA SMS
Telemach - 2FA SMS

alesp56 ::
Pozdravljeni,
Ima še kdo drug kot Telemachov naročnik zadnje čase težave s prejemanjem (oz. neprejemanjem) 2FA SMS kod? Naredil sem par poskusov in ugotovil isti problem vsaj na dveh storitvah - na določenih dela brez težav. Telefon smo že izločili (iPhone), ker sem poskusil tudi pri drugem naročniku (iPhone, Pixel), isti problem. Očitno imajo na svoji strani f*up? Prijavil sem že tudi na support ampak sej vemo kako hitro se tam zadeve odvijajo.
Edit: Google, Facebook, Gardaland, etc.
Edit2: Tam kjer obstajajo, seveda uprabljam druge boljše opcije za auth. Ni pa tega povsod :S
Ima še kdo drug kot Telemachov naročnik zadnje čase težave s prejemanjem (oz. neprejemanjem) 2FA SMS kod? Naredil sem par poskusov in ugotovil isti problem vsaj na dveh storitvah - na določenih dela brez težav. Telefon smo že izločili (iPhone), ker sem poskusil tudi pri drugem naročniku (iPhone, Pixel), isti problem. Očitno imajo na svoji strani f*up? Prijavil sem že tudi na support ampak sej vemo kako hitro se tam zadeve odvijajo.
Edit: Google, Facebook, Gardaland, etc.
Edit2: Tam kjer obstajajo, seveda uprabljam druge boljše opcije za auth. Ni pa tega povsod :S
in to je to...
- spremenil: alesp56 ()

Han ::
Te mega korporacije menda zadnje čase preklapljajo na cenejše SMS servise, zaradi katerih se po nekaj ping-pongih SMS enostavno izgubi - sploh ne pride do našega ponudnika mobilne telefonije.

Klemenn ::
Jaz sem jih na Telekomu na neki točki tudi "kar izgubil". Sem pisal na podporo, so nekam poslali in "cakamo".

Master_Yoda ::
Ti cenejsi SMS servisi verjetno prodajo svojo storitev tudi spammerjem, nato jih pa ISPji blokirajo. In posledicno tudi "legitimate" sporocil od njih potem ne dobis.
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()

bm1973 ::
Kdo še uporablja SMSe za 2FA ?!?!?
Saj imaš recimo MS Authenticator, ki ti pošlje Notification...
Saj imaš recimo MS Authenticator, ki ti pošlje Notification...

Master_Yoda ::
Ce je moznost se jasno izbere TOTP, ampak nekateri so se vedno v kameni dobi in to delajo preko SMS.
Dovie'andi se tovya sagain.

Klemenn ::
Super, z obema komentarjema sta OP-ju rešila problem.
Edino če se mora, recimo, prijaviti preko SMS 2FA, da lahko zamenja 2FA napravo. Aja, pol pa nista.
Edino če se mora, recimo, prijaviti preko SMS 2FA, da lahko zamenja 2FA napravo. Aja, pol pa nista.

Legon ::
Potem je pa že v osnovi zajebal, da tega ni pravočasno rešil. Servisov, kjer bi bil 2FA via SMS EDINI način dostopa, je v letu 2025 bore malo. Zdaj pa pač lahko teži operaterju in upa, da se v neki točki zvezde poklopijo in sms pride skozi.

Vidim, da ste že zašli. Pričakovano :D Ja, seveda, vsepovsod kjer je možno sem na 2FA preko appa, passkeyev in drugih boljših načinov ampak ne boste verjeli, še obstajajo storitve, ki za to uporabljajo samo SMS in kdo sem jaz, da jih bom prisilil, da implementirajo kaj boljšega, če njim ni v interesu? V glavnem support bi naj tole reševal, kdaj, kako in kje, je vprašanje za koga drugega.
Recimo sem testiral kot zadnjo alternativo tudi SMS pri prijavi v FB in ga ni bilo. Dvomim, da oni uporabljajo "cenenega" providerja, ki bi bil na spam listi.
Recimo sem testiral kot zadnjo alternativo tudi SMS pri prijavi v FB in ga ni bilo. Dvomim, da oni uporabljajo "cenenega" providerja, ki bi bil na spam listi.
in to je to...

Legon ::
Bolj kot ne vsi uporabljao cenene providerje, ker jim za sms 2fs dol visi in ga tudi bolj kot ne ukinjajo. Se posebej velike firme kot je FB, ker imajo kup boljsih alternativ in velik volumen.
Prej bo na to pazil nek manjsi ponudnik ce je sms 2fa edina moznost.
Prej bo na to pazil nek manjsi ponudnik ce je sms 2fa edina moznost.
še obstajajo storitve, ki za to uporabljajo samo SMS in kdo sem jaz, da jih bom prisilil, da implementirajo kaj boljšega, če njim ni v interesu?take moras iskat z lucjo pri belem dnevu, dodatno se je pa za vprasat zakaj bi uporabljal neko storitev, ce ponudniku dol visi za varnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Sem jih že pochallengal. Če ne drugega sem trenutno locked out in za takšen service ne mislim več plačevat.
in to je to...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PaypalOddelek: Pomoč in nasveti | 1839 (812) | Vuli |
» | Microsoft: ne uporabljajte večstopenjske avtentikacije s SMS ali telefonskimi kliciOddelek: Novice / Varnost | 12791 (4348) | Mr.B |
» | YubiKey in 2nd Factor AuthenticationOddelek: Informacijska varnost | 6665 (2612) | Matija82 |
» | Bodo nove kartice imele spreminjajočo kodo CVV?Oddelek: Novice / Varnost | 9812 (6378) | Mavrik |
» | Googlova phishing obramba na voljo tudi običajnim smrtnikomOddelek: Novice / Varnost | 11654 (8574) | poweroff |