Forum » Problemi človeštva » Ruski drone developer o dronih
Ruski drone developer o dronih

Ring0Ruin ::
Zanimiv interview o dronih v Ukrajini:
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
- predlagal izbris: Ganon ()

Zelo zanimivo, naredili so naboj za pusko, ki ima kroglo sestavljeno iz vecih zaporednih krogel, za lazje sestreljevanje dronov.
Razlozi tudi zakaj lasersko orozje tipicno kazejo v puscavskih razmerah, ne bi niti pomislil, ceprav je logicno.
Razlozi tudi zakaj lasersko orozje tipicno kazejo v puscavskih razmerah, ne bi niti pomislil, ceprav je logicno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ring0Ruin ()

bbbbbb2024 ::
Zelo zanimivo, naredili so naboj za pusko, ki ima kroglo sestavljeno iz vecih zaporednih krogel, za lazje sestreljevanje dronov.
Taki naboji s šibrami v plastični kartuši so na voljo v ZDA že dolgo časa za kalibre .357 magnum in .45 ACP za streljati kače. Kakšen je realen efekt tega, je težko povedati. Nekaj posnetkov je bilo, kjer je vojak z AK sklatil dol dron. To bi bilo potrebno probati. Ta dva ali trije posnetki so premalo.
Če sklatijo dron dol z 10-15 naboji, potem je to nekaj vredno. Če pa izpraznijo 3x30 nabojev in je odstotek zadetka < 50%, pa je to bolj sreča, kot kaj drugega.

redtech ::
@Connel alergičen na RU jezik... poglej vsebino, čisto tehnična zadeva. Mojster najprej pove, da so US droni slabi to pa

@Connel alergičen na RU jezik... poglej vsebino, čisto tehnična zadeva. Mojster najprej pove, da so US droni slabi to pa![]()
Ampak je bil fer in povedal, da so trenutno Ukrajinci razturajo izdelavo uporabnih dronov, da jih pa dohajajo, vse kar je zahodnega je pa neuporaben junk ali pa predrago za uporabo.
Na splosno se mi zdi precej realen interview, pa kup enih detajlov razlozi, ki jih nikjer ne povejo, se vidi, da raztura.
Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:
Taki naboji s šibrami v plastični kartuši so na voljo v ZDA že dolgo časa za kalibre .357 magnum in .45 ACP za streljati kače. Kakšen je realen efekt tega, je težko povedati. Nekaj posnetkov je bilo, kjer je vojak z AK sklatil dol dron. To bi bilo potrebno probati. Ta dva ali trije posnetki so premalo.
Če sklatijo dron dol z 10-15 naboji, potem je to nekaj vredno. Če pa izpraznijo 3x30 nabojev in je odstotek zadetka < 50%, pa je to bolj sreča, kot kaj drugega.
Tule: httpx://youtu.be/RmfNUM2CbbM?t=2601 , pastaj v browser, ker slo-tech se kar ne zna t= interpretirat, pa httpx v https popravi.
Niso sibre v pravem pomenu besede ampak krogle, ena za drugo, 3 krogle na vsak naboj, ce to natlacis v AK-47 po mojem kar dobro deluje.
Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:
Tule: httpx://youtu.be/RmfNUM2CbbM?t=2601 , pastaj v browser, ker slo-tech se kar ne zna t= interpretirat, pa httpx v https popravi.
Niso sibre v pravem pomenu besede ampak krogle, ena za drugo, 3 krogle na vsak naboj, ce to natlacis v AK-47 po mojem kar dobro deluje.
Tukaj imaš lestvico velikosti šiber:
https://www.hikingcampingandshooting.co...
Največja je skoraj centimeter v premeru. Kljub temu ji rečemo šibra, čeprav je kugla taka ko te zadane, konkretno luknjo naredi. Verjetno imajo nekaj pod 4,45 premera ali ravno malo več. Mora pa zadaj imeti nek čep, sicer plini uidejo med šibrami. Na zahodu se je uveljavila kartuša, ki ima ploščati čep na dnu.
Ne vem, koliko to pomaga.

He he, pa zahvalil se je zahodu, da so poslali vso to opremo na bojisce, da so jo lahko preucili in nasli sibke tocke, med drugim tudi na abrams tankih.

Mimogrede, za razne Ganone, ki ne razumejo: ta tema nima nic z Rusijo proti Ukrajini, se manj s tem, koliko casa bo Putin na oblasti.
Zanimivo, da zahodni mediji naslavljajo dron Shahed napacno, ker razen pribljizne oblike ni vec enako kot je bil.
Rusi so mu dodali, za radar nevidno, ohisje, drug pogon (tudi reaktiven), drugo elektroniko, ce pa pogledas medije, ugotovis, da se kar sanjajo o Shahed-136.
Zanimivo, da zahodni mediji naslavljajo dron Shahed napacno, ker razen pribljizne oblike ni vec enako kot je bil.
Rusi so mu dodali, za radar nevidno, ohisje, drug pogon (tudi reaktiven), drugo elektroniko, ce pa pogledas medije, ugotovis, da se kar sanjajo o Shahed-136.
Zgodovina sprememb…

He he, pa zahvalil se je zahodu, da so poslali vso to opremo na bojisce, da so jo lahko preucili in nasli sibke tocke, med drugim tudi na abrams tankih.
Vedno je potrebno malo z rezervo jemati ljudi, ki so naduti. Ker:
1) Ni bila poslana najnovejša oprema, ampak v glavnem odpisana ali v strateški rezervi.
2) Rusi so uporabili najboljše kar imajo zoper starejšo NATO opremo
3) Uči se tudi druga stran, ukrepi proti dronom, ipd. Zelo jasno se je pokazal, kaj so šibkosti ruske opreme
Sicer ta človek nima nekega strateškega uvida, ampak zahod se ukvarja s to vojno 5%. Rusi se ukvarjajo z njo 100%.
Ne bi me čudilo, če bi mu Ukrajinci podarili eno bombo na skiroju. Ker zdaj je postal obraz te vojne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zračno orožje - replike (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 60189 (14592) | Okapi |
» | Robotski psi z brzostrelko niso prav nič simpatičniOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6797 (3564) | hipertija |
» | Wing pridobil dovoljenje za dostavo z droni v ZDA in lansiral dejavnost v Avstraliji, (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 18742 (16325) | vostok_1 |
» | Letala, ropi in gole ženske: Z droni vašo zasebnost napadajo tudi navadni smrtniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 37009 (33834) | Okapi |