Forum » Pomoč in nasveti » Lan povezani računalniki-omejevanje dostopa
Lan povezani računalniki-omejevanje dostopa
kinca ::
V domačem omrežju so povezani trije računalniki. Na dveh je nameščen Windows XP Pro (NTFS datotečni sistem) na tretjem pa Windows 98. Na prvih dveh računalnikih bi rad z geslom zaščitil sherane particije diskov, tako da bi bilo potrebno za dostop do sheranih particij iz računalnika na katerem je nameščen Windows 98 vpisati geslo.
Tomi ::
Ko podeliš imenike in nastaviš dovoljenja (permissions), se je vedno potrebno prijaviti.
Še pa sicer ne vidiš naprednih funkcij varnosti, potem izklopi Simple file sharing.
Še pa sicer ne vidiš naprednih funkcij varnosti, potem izklopi Simple file sharing.
metrodusa.blogspot.com
Ko v lastnostih diska pod rubriko sharing označim ''Share this folder on network'' lahko z vseh računalnikovdostopam do te particije. Kako naj to particijo zaščitim z geslom?
Kje se nastavljajo dovoljenja?
Kje se nastavljajo dovoljenja?
Tomi ::
Tools: Folder Options in odkljukaj zadnjo postavko: Use simple File sharing. Potem se boš že znašel.
metrodusa.blogspot.com
To sem že uštimal. Nato pa sem naletel na ogromno nastavitev kjer pa se ne znajdem najbolje. Prosim pomagaj mi nastaviti geslo za dostop do posamezne particije diska.
perci ::
Ti lepo naredi v folderju pravice za vsakega uporabnika, pa je problem resen. Za zacetek tam pri everybody izklopi vse pravice. Potem pa vsakemu userju posebej dodajaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2324 (2195) | Mitja.GTI |
» | File sharing v XPOddelek: Programska oprema | 2151 (1835) | krho |
» | mrežna povezava!Oddelek: Omrežja in internet | 3093 (2750) | ToniT |
» | WinXP pravice uporabnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2627 (2204) | ToniT |
» | WinXP sharing permissions problem !!Oddelek: Pomoč in nasveti | 961 (882) | MCSE |