» »

Več uporabnikov in WOL

Več uporabnikov in WOL

nurmaln ::

Imam en problemčič
Vidim da kar nekaj ljudi uporablja WOL in začolo je zanimati tudi mene. Če se pretirano ne motim je vse kar je potrebno storiti to da pingaš IP računalnika ki ga želimo zbuditi in če je vse pravilno nastavljeno se bo le ta zbudil. Če nato želim vzpostaviti remote desktop conection mora biti verjetno v startup mapi povezava z internetom, da se računalnik takoj ob zagonu tudi poveže z netom. Če si stvari narobe predstavljam me prosim popravite. Moja težava se pojavi v tem, da je na računalniku več uporabnikov in ko se računalnik zbudi najprej vpraša kot kateri uporabnik se želiš prijaviti (mislim da se rač. ne more povezati na net dokler ni izbran uporabnik). Torej: Kako na daleč zbuditi računalnik in se povezati nanj z remote desktop?

BTW zanima me še ali je možen remote desktop na računanik med tem ko ga nekdo drug uporavlja?

Hvala za predloge in mnenja

Cokolesnik ::

Računalnik lahko prisiliš k takojšnjemu povezovanju v internet na dva načina:

- uporabiš Power toys za Windows Xp (tweakui), kjer lahko nastaviš avtomatsko prijavo enega od uporabnikov - vpisati moraš njegovo up. ime ter geslo in WinXP se bodo ob zagonu sami prijavili pod izbranim uporabnikom

- kupiš en poceni router (če imaš adsl ali kabl), saj bo računalnik povezan z internetom že pred prijavo uporabnika.

Hkrati je lahko prijavljen samo en uporabnik v sistemu (neglede ali je prijavljen lokalno ali na daljavo).

Če na lokaciji, od koder boš želel dostopati do svojega računalnika, ne boš imel nameščenega programa za povezovanje prek Remote desktopa (program je ponavadi nameščen pri vseh računalnikih z WinXP, pri drugih tega programa Microsoft ni vključil v OS, lahko pa se ga potegne iz neta za ostale OSje), lahko uporabiš kar spletno stran http://ts.bink.nu/, kjer vpišeš IP tvojega računalnika in že si povezan z njim.

Več o Remote desktopu smo že napisala na forumu (uporabi iskanje).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remote Desktop preko Routerja !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
135160 (3232) matto87
»

[Remote Desktop] restart + ponoven login

Oddelek: Operacijski sistemi
221859 (1543) neres
»