Forum » Pomoč in nasveti » WinXP sharing permissions problem !!
WinXP sharing permissions problem !!
Vens ::
Na lokalni mreži imam nekaj šerov, do katerih bi imela dostop samo dva userja na mreži.
Kako bi omejil dostop ali dovolil gledanje šera samo izbranim uporabnikom iz drugih računalnikov??
V Win200 se je to dalo brez problema
HVALA!!
Kako bi omejil dostop ali dovolil gledanje šera samo izbranim uporabnikom iz drugih računalnikov??
V Win200 se je to dalo brez problema
HVALA!!
flashroyal ::
Kreiraš account za ta dva uporabnika (name, pwd) jima določiš share in pravice na njem odstraniš everyone share and that's it. Izklopi tudi simple file sharing pod Explorer->Tools>Folder options->View->Simple File Sharing (recomended)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flashroyal ()
novi ::
Še eon vprašanje malo iz konteksta: Ali se da skriti User account v štartni zbirki? Namreč v mreži imam 10 računalnikov in na glavnem imam narejene račune za vse računalnike, od desetih na glavenm delajo 4 vporabniki, kako ostale račune skriti in mu dopovedati, da ne ustvarja users direktorjia na disku.
Še enkrat, kako narediti account, da bo da uporaben la za dostop do glavega računala?
Še enkrat, kako narediti account, da bo da uporaben la za dostop do glavega računala?
Ostane ti samo še account Guest, kateremu moraš najprej izvesti enable account in potem ti share pod tem accountom vidijo vsi uporabniki, razen če daš account-u pwd. V bistvu je vse enako kot v win2k.
Sem naredil tako kot si napisal v prvem postu, pa ne dela..Nimam permišnov??!! Čeprav sem dodal userja z istim imenom kot na svoji mašini in nastavil šere...
Ali te vpraša za login name in/ali pwd? Ali sploh ne vidis sharanih imen folderjev? Ali jih vidiš in ko jih pikneš kaj vpraša ali kaj izjavi?
Sherane folderje vidim, toda po kliku mi javi da nimam permišnov za dostop, čeprav je isti user na obeh mašinah..(pass in UName)
LP
LP
ToniT ::
Zadeva v XP-jih je identična tisti v win2000. Če imaš NTFS, moraš uporabniku dovoliti dostop tudi tam (tisti Security v predhodnem postu).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do share folderaOddelek: Omrežja in internet | 1252 (1107) | BadB0y |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2336 (2207) | Mitja.GTI |
» | File sharing v XPOddelek: Programska oprema | 2164 (1848) | krho |
» | kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dvehOddelek: Omrežja in internet | 3346 (2768) | Pyr0Beast |
» | Windows XP mreza errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1819 (1552) | aliado |