Forum » Omrežja in internet » IP številka iz katere je bil registriran e-mail?
IP številka iz katere je bil registriran e-mail?

vprasanje1 ::
Stvar je sledeča. Dobivam grozilna sporočila iz neznanih gmailov v slovenskem narečju (ne gre za spam). Prijavil sem na policijo, ki mi pravi, da moram posredovati IP številko iz katere je bil mail poslal (to sem dobil brez težav) in tudi IP številko, kjer je bil gmail registriran, ker se lahko razlikuje.
Ali morda kdo ve, kje pogledati, iz katere IP številke je bila opravljena registracija gmail računa? Policiji moram to na moje veliko presenečenje posredovati jaz.
Hvala vam za vašo pomoč in navodila!
Ali morda kdo ve, kje pogledati, iz katere IP številke je bila opravljena registracija gmail računa? Policiji moram to na moje veliko presenečenje posredovati jaz.

pegasus ::
To ve samo google in ti brez sodnega naloga ne bo povedal, pa tudi z njim zna bit zoprn postopek.

Baja ::
po moje se te hočejo losat. kaj ma veze s katerga ip je bil mail registriran.
če je slo ip, grejo do sodnika, pridobijo pri operaterju naslov in grejo potrkat na vrata in vprašat kaj se dogaja.
drugače pa je itak verjetno blo poslano preko vpn ali tora.
aja, a to ti grozijo neznanci? nimaš pojma zakaj ti grozijo? malo za lase privlečeno se mi zdi vse skupaj.
če je slo ip, grejo do sodnika, pridobijo pri operaterju naslov in grejo potrkat na vrata in vprašat kaj se dogaja.
drugače pa je itak verjetno blo poslano preko vpn ali tora.
aja, a to ti grozijo neznanci? nimaš pojma zakaj ti grozijo? malo za lase privlečeno se mi zdi vse skupaj.

kloko ::
Skoraj ne verjamem, da bi "policija" potrebovala takšne podatke od prijavitelja. Bolj diši po tem, da se OP želi dokopati do informacije o lastniku nekega e-mail naslova s pomočjo forumskih "znalcev" s srce parajočo zgodbico...

DamijanD ::
Jaz tudi ne - skoraj tako, kot da bi potencialni umor lahko policiji javil samo, če imaš tudi morilčevo orožje...

c3p0 ::
Zgodbica je izmišljena. Bližnja oseba je mesec, dva dobivala grozilne SMSe (posiltvo, štihanje, rezanje udov...) iz iste Hofer HOT cifre. Kaj je naredila policija? Nič.
Rekli so, da jim hofer ne bo hotel posredovat posnetkov, ali podatkov, kje je bila SIM kupljena, niti niso pridobili nobene informacije o poziciji telefona in zaključili. Telefon je bil vklopljen, ker je zvonilo.
Če se bi dejansko kaj zgodilo, spet ne bi bili nič krivi. Totalna nesposobnost ali kaj hujšega.
Rekli so, da jim hofer ne bo hotel posredovat posnetkov, ali podatkov, kje je bila SIM kupljena, niti niso pridobili nobene informacije o poziciji telefona in zaključili. Telefon je bil vklopljen, ker je zvonilo.
Če se bi dejansko kaj zgodilo, spet ne bi bili nič krivi. Totalna nesposobnost ali kaj hujšega.

mzakelj ::
vprasanje1 je izjavil:
Stvar je sledeča. Dobivam grozilna sporočila iz neznanih gmailov v slovenskem narečju (ne gre za spam). Prijavil sem na policijo, ki mi pravi, da moram posredovati IP številko iz katere je bil mail poslal (to sem dobil brez težav) in tudi IP številko, kjer je bil gmail registriran, ker se lahko razlikuje.
Pa zaupaj nam email, mogoče se da kaj narediti..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | So slovenski p2p uporabniki še anonimni?Oddelek: Novice / Zasebnost | 18451 (14817) | Mehmed |
» | Vdor v gmail (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22048 (20805) | Joze_K |
» | Hramba podatkov 2.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 49377 (42478) | GenZNPC |
» | IP naslovOddelek: Omrežja in internet | 6523 (6129) | BlueRunner |