» »

Novi PC se ne zažene

Novi PC se ne zažene

P=LN ::

Lep pozdrav,

danes sem dobil nov računalnik, ki pa ob zagonu zmrzne. Računalnik je sledeč:
https://www.nexoc-store.de/pc-systeme/n...

Ob prvem zagonu je najprej sicer prišel do dela kjer je opozoril, da ni priklopljena nobena tipkovnica a nato zmrznil. Po priklopu priklopu tipkovnice in resetu pa vedno zmrzne že na začetku - slika spodaj:
 slika

slika

Vsi ventilatorji razen tisti od grafične se vrtijo. So pa pri grafični prižgane lučke.

Kje mislite, da je problem, grafična, bios, ram, kaj drugega?

Hvala za odgovore, LP.

ugotavljam, da se ventilator na grafični ne vrti, ker ima CPU že integrirano grafično.

Robert_S ::

A lahko prideš v bios ?

yayo ::

Imaš monitor priklopljen na RTX 4060 Ti grafično ali na integrirano grafično od centralnega procesorja?? Od procesorja ima ponavadi hdmi izhod na matični plošči od zunanje grafične pa na sami grafični? A v obeh primerih ne prideš v sistem?

Quickbeam ::

Na sliki je videti kot da se je ustavil pri nalaganju Windows. Če ga trikrat resetiraš med zagonom bo šel recovery mode. Potem lahko poskusiš s popravilom zagona, varni način itd.

Hvala za hiter odziv. V Bios lahko pridem:
 bios

bios

Res je priklopljen na grafično od CPU-ja - še to preverim danes, jo pridem do Pc-ja.

Računalnik naj bi prišel z naloženimi Win 11. Ali je boot sequence ok? Poskusim še z recovery mode.

Sporočim, če kaj ugotovim. LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: P=LN ()

beta1 ::

Stvarna napaka, garancija... Refund!!!
Huawei LTE CPE master.

joez7 ::

No, predno pošiljaš nazaj, priklopi monitor na grafično. Čist možno JE, da niso naloženi gonilniki za Intel GPU (ali pa se ne ujamejo resolucije). Ko ga boš priklopil na internet (pomaga preko kabla), se ti bodo sami naložili, in bo v bodočih zagonih ok.
Včasih, pa ob spremembi monitorja rabi tudi kako minuto, da se prilagodi.
Glede na CPU (mal visoke napetosti) preveri če maš zadnjo posodobitev Biosa za MB (da ne boš skuril CPUja). Najnovejši JE 3601, in ne pozabit tudi ME nadgradit (2473_S).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

hojnikb ::

to sigurno ni problem... tut če ni gonilnikov za grafično kartico, bo stvar se vedno zbootala v windows.

Tle je skor sigurno HW defekt; kaj točno, je pa tezko vedezevat. Moj dnar gre ali na ram ali plato
#brezpodpisa

RookY ::

joez7 je izjavil:

No, predno pošiljaš nazaj, priklopi monitor na grafično. Čist možno JE, da niso naloženi gonilniki za Intel GPU (ali pa se ne ujamejo resolucije). Ko ga boš priklopil na internet (pomaga preko kabla), se ti bodo sami naložili, in bo v bodočih zagonih ok.
Včasih, pa ob spremembi monitorja rabi tudi kako minuto, da se prilagodi.
Glede na CPU (mal visoke napetosti) preveri če maš zadnjo posodobitev Biosa za MB (da ne boš skuril CPUja). Najnovejši JE 3601, in ne pozabit tudi ME nadgradit (2473_S).

Updating this BIOS will simultaneously update the corresponding Intel ME to version 16.1.32.2473v3.
Juhu juhu spet bom bruhu

Meiniken2 ::

Katera matična pa je? Danes že serijsko vgrajujejo debug ledice na vse matične. Če se računalnik ob zagonu kje zacikla bo na matični svetila ledica, zraven ketere tudi piše kje je težava. Ledice se običajno nahajajo ob spodnjem ali desnem robu.

V vsakem primeru boš moral nazaj poslati. Se pridružujem mnenju @hojnikb. Ram je pogost krivec.

Glugy ::

Čist možno da je na napačnih mestih RAM not al pa da ni dobro vsidran notr. Najlažje je dat RAM ven, pa nazaj not. Če to ne dela probaj samo z eno al pa samo z drugo palčko, čist možno je da je ena fuč.
Če tud to ni rešitev probavi še prostala RAM mesta in vstavi tam da vidš če je to to.
Če imaš drug računalnik lahko testiraš RAM.

Če ni RAM je možno da so kje zafrknl pa niso dobr vštekal notr kakšnega kabla, bodisi pri grafični, bodisi pri kablu za CPU ventilator ali pa kje drugje nevem. Jz preden bi nazaj pošiljal bi probal vsaj RAM stestirat tko k sm rekel ker je najbl simpl. Nisi pa ti kot kupec dolžan to testirat pa se s tem ukvarjat pa po možnosti še kej polomt če te je strah ( sam načeloma je to res preprosto lahk si tud kak youtube pogledaš kak se da vn pa not načeloma ) , tako da kamot pokličeš pa da pošlješ nazaj da zrihtajo pa da je mir.

Ampak ja načeloma pa sumim bodisi RAM bodisi slabo vštekanje bilokaterega kabla.. Lahko je načeloma tud grafična slabo zasidrana ampak to bi načeloma jz pustu za na konc pa vse drug prej probal. Pri grafični je možnost da kej zlomiš večja. Jz k sm komp sestavljal mi nekak ni šlo takoj ampak mi je uspel brez da bi polomil kej. Je pa mal čudn občutk to not dajat : ]

no mogoče mal pretiravam z vsem zdej k še enkrat berem kaj si napisal. jamra ti za tipkovnico, probi z drugo tipkovnico in pa z drugimi USB luknjami. čeprav ni čist logično zakaj bi zmrznil...mogoče ga res neki mede z ventilatorjem za procesor da ni dobrga stika ? Mislm težko je ugibat pri takih stvareh je treba počas izločit možnosti z poskušanjem tega in onega. Iskanje težav/troubleshooting.

Jz še zmer mislm da je z RAM-om najbolj verjetn neki narobe. Tak občutk mam.

BT52 ::

Ma jaz sem izkušen builder pa tudi rami so pain in ass noter dajat. Rabiš kar veliko silo in dobro insertano noter na eni strani pa payiti moraš, da imaš klipsne dobro odprte. Zdaj če OP ni izkušen bolje da reklamira. ker potem mu še ne bodo uveljavili grancije.

hojnikb ::

če rami nebi bli dobro zasidrani not, mašina nebi niti POSTala...

Če je pa masina nestabilna zarad preagresivnega SPD profila ali kakrsnega kol defekta rama, je pa čist mozno, da se do bios screena pride, pol pa crkne/zmrzne.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Meni je "reseat" Ramov pomgal pri nestabilnosti plaforme Ryzen, samo tole je bilo na 2017. Torej na žačetkih razvoja nove generacije.

SMP profil je dober guess ja. Dafault settings bi tole rešili.

Včasih je haklc v, secure boot ali CSM.

Še to ja.

Drugače gledano, da je kupil na spletu je velia možnost, da se je kaj "izmaknilo" kot so dečki že prej omejali rame, ter grafične in razni konektorji so lahko problem.

Osebno če to bil jaz:

1) bi šel na default BIOS nastavitve.
2) odklopil vse od matične torej vse knofe, USB priklope GPU ven. V bistvu v škatli bi ostali rami in cpu priključeni na CPU HDMI output. In če to boota ok, potem gradiš postopoma piramido.
3) če ne boota pri točki 2 pa veš da je problem ali z SSD/NVME diskom, rami ali matično ali celi CPUjem in lahko testiraš vse kombinacije, TOREJ samo 1 palčko na vsakem kanalu... samo ne sem kaki je @OP po znanju in sposobnosti.
4) probaš gpu ter testiraš boot, kot je en rekel počakaš minuto se resetira sistem z defaul GPU gonilniki, rebootaš. Če je vse ok, lahko dokočaš ter dodaš dodatne diske, usb prikloše , RST knofe, zunanje vente itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Evo, sem preklopil kabel v grafično in stvar dela bp. Izgleda je bila to težava, da se je zaciklal. Najlepša hvala vsem za pomoč in nasvete.

LP, P=LN

Super, da dela. Sedaj pa še updajtej Bios, da ne boš čez 3m. spet spraševal zakaj se ti obeša (ti bo degradiralo CPU zaradi previsokih napetosti).

pegasus ::

Ni se zaciklal, samo video je prestavil na drug output, ti si pa videl kar je bilo nazadnje v framebufferju onboard grafične.

V biosu naštimaj, da je offboard grafična primarna.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne prikazuje slike na monitorju (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
623772 (1286) Brazor
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

19926217 (8974) hojnikb
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

5215527 (5278) acookook
»

PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )

11115959 (14521) Berni_01
»

kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
996434 (4858) Rainbow Dash

Več podobnih tem