» »

PC se prižge, ekran pa ne

PC se prižge, ekran pa ne

1
2
3

Berni_01 ::

z rami ne piska nič, brez cpu se sploh ne zažene sistem...
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

dzinks63 ::

brez cpu se sploh ne zažene sistem...

če misliš še naprej trollati, bom zaklenil temo, povej tako kot se zagre, v čem je problem, kaj si naredil, da ti komp dela probleme,..., če pričakuješ nek pameten nasvet.

Berni_01 ::

Pa sej sm povedu že use. Lahko povem še enkrat.
Najprej mi comp vrže bluecreen CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT, sistem je zamrznil in sledil je pnovni zagon. To mi je naredilo ene 3x, potem pa so se poajavili novi bluescreeni SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED in IO1_INITIALIZATION_FAILED, vsake po 1x... Ko je zadnjnič zmrznil sistem (zadnji bluescreen) sem hotel it v bios da pogledam če bi morda moral posodobiti BIOS, vendar se takrat ekran ni več prižgal. Na ekranu piše No Signal. Ekran deluje, sem ga testiral na drugem računalniku. Prav tako so mrtvi tudi USB vhodi. Sklepam da sistem ne pride mimo POST programa ker zazna neko napako. Matična plošča Asus Z170-A ima tudi LED lučke ki svetijo če je z določenim kosom kaj narobe in ob zagonu zasveti CPU_LED, potem se ugasne in zasveti DRAM_LED, ki pa stalno gori. Torej računalnik se zažene, vendar ne pride niti do BIOSa, ker verjetno ne gre čez POST.

Poskusil sem:
- Resetirat BIOS (odklopil računalnik iz napajnja in vzel ven batreijo)
- Zagnal samo z CPU, MB in RAM
- Zagnal brez RAM, samo z CPU, MB (začne pisakt da manjka)
- Zagnal brez CPU, samo z RAM, MB (se ne zažene)
- Zagnal z vsako RAM palčko v vsakem vodilu (torej 1. palčko v vsa vodila in 2. palčko v vsa vodila, ter skupne kombinacije)
- Odtisnil sem vijake na hladilniku
- Poskusil gumb MemOK (zažene 3 teste sodeč po utripanju DRAM_LED) in potem nič
- Vzel računalnik iz ohišja in vse zgoraj poskusil še enkrat

Komponente so napisane v opisu.
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Berni_01 ()

BorutK-73 ::

Pri meni se je enkrat boot ustavil pri ramih zaradi preveč navitega CPU-ja. Prideš v bios?
2500K|SabertoothP67|12GB|RX570|WD240GB
http://mightytext.net/RsoDtvN

Zgodovina sprememb…

Berni_01 ::

CPU ni bil navit. Ne ne pridem niti do BIOSA :/
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

hojnikb ::

zamenjaj rame, jeb*****
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 16GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

Berni_01 ::

nimam drugih ramov :/
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Berni_01 ::

V četrtek naj bi prišli drugi rami. Sem naročil nove, pa bomo vidli kaj bo.
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

PredatorX ::

Jah verjetno niso rami... več možnosti, da je kaj splato.

Berni_01 ::

sej če niso rami lahko te ki pridejo v četrtek pošljem nazaj na mimovrste v enem mesevu, tako da me ne stane nič...
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

PredatorX ::

Berni_01 je izjavil:

sej če niso rami lahko te ki pridejo v četrtek pošljem nazaj na mimovrste v enem mesevu, tako da me ne stane nič...



No na tvojo srečo upam, da so rami...

Berni_01 ::

če pa niso lahko uveljavljam agarancijo, ampak bo pa trajalo -.-
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

solatko ::

https://www.asus.com/Motherboards/Z170-...

Tu poglej kateri rami so kompatabilni s to plato.
Delo krepa človeka

Berni_01 ::

ja zdej sm uzel prou ene iz tega seznama.
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Berni_01 ::

Dobil nove rame in jih preiskusu in še vendo nič. Ista napaka.
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Berni_01 ::

Kako bi lahko ugotovil ali je procesor ali matična plošča?
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

ufek ::

Berni_01 je izjavil:

Kako bi lahko ugotovil ali je procesor ali matična plošča?

Na plato daš drug cpu oz. prevekslaš komponente na drugo matično. :)

Berni_01 ::

in morem imet ali cpu ali matično :D
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

PredatorX ::

Berni_01 je izjavil:

Kako bi lahko ugotovil ali je procesor ali matična plošča?



Jst sm 90%, da je matična.

Na tvojem mestu bi, kar pisal na ASUS support.

Berni_01 ::

Pišem na ASUS support ali jo pošljem na servis v Nemčijo?
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

slikar ::

Poglej še cpu pine, da nimaš slučajno zvitih.

Berni_01 ::

sem jih pogledal in zgledajo ok...
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

PredatorX ::

Berni_01 je izjavil:

Pišem na ASUS support ali jo pošljem na servis v Nemčijo?


odvisno, jst bi naredu tist, kar te pride cenej.

Sam na support jim piši o problemu.

Berni_01 ::

na mail to?
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

PredatorX ::

Lahko ja...

Berni_01 ::

imajo morda kakšen slovenski support, ali pišem kar na angleški?
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

PredatorX ::

Ma jst se bi kr na tvojem mestu prijavil in pisal na ANG support. ALi pa na najbližjega @ nemški...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PredatorX ()

Berni_01 ::

sicer če pošljem v nemčijo na mindfactory mislim da če je napaka v izdelku mi izdelek popravijo, oz. zamenjajo in krijejo poštnino...
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

PredatorX ::

Lahko tudi mindfactory.

Aston_11 ::

Ne bi izločil še napajalnik? Sem imel namreč podobno sceno, lučke so bile, delalo ni nič, crknila pa ena linija od napajalnika.

Berni_01 ::

a ti je napajalnik pognal ventilatorje?
pa tudi procesor se začne greti kar potrdi delovanje (procesorja)...

Tudi močno dvomim da bi se napajalnik med delovanjem spomnil in prenehal z delovanjem.
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Berni_01 ()

Aston_11 ::

Berni_01 je izjavil:

a ti je napajalnik pognal ventilatorje?
pa tudi procesor se začne greti kar potrdi delovanje (procesorja)...

Je pognal (če ne bi, bi bilo takoj jasno, da je problem z napajanjem).. Vent od proca in vent od napajalnika, napake pa nisem mogel odkriti, dokler nisem testiral z drugim napajalcem. Pa lučka od diska in lučka od zagona, vse je delalo, samo zagnalo se ni nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Berni_01 ::

Bom jutri poskusil še drugi napajalnik.
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Berni_01 ::

Aston_11 je izjavil:

Berni_01 je izjavil:

a ti je napajalnik pognal ventilatorje?
pa tudi procesor se začne greti kar potrdi delovanje (procesorja)...

Je pognal (če ne bi, bi bilo takoj jasno, da je problem z napajanjem).. Vent od proca in vent od napajalnika, napake pa nisem mogel odkriti, dokler nisem testiral z drugim napajalcem. Pa lučka od diska in lučka od zagona, vse je delalo, samo zagnalo se ni nič.

Sam LED lučke so se tudi tebi prižigale?
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Aston_11 ::

Berni_01 je izjavil:

Sam LED lučke so se tudi tebi prižigale?
Vse je delalo, samo zagnalo ni. Zgubiti nimaš kaj, če še to preveriš.

Berni_01 ::

Problem je ker pri meni se prižge lučka DRAM_LED ki označuje napake na pmonilniku, pomnilnik sem pa zamenjal in je še vedno ista napaka.
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Berni_01 ::

ravnokar sem dobil ploščo iz servisa in še vedno ista napaka...
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

bonanno ::

Berni_01 je izjavil:

ravnokar sem dobil ploščo iz servisa in še vedno ista napaka...


Na istem sva prijatelj

PredatorX ::

Pa si ti samo poslal ali si jim tudi pisal za problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PredatorX ()

Berni_01 ::

ploščo sem dobil novo... sem jim pa pisal, uredil papirologijo, opisal problem, skratka vse...

memOK ne pomaga...
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Berni_01 ()

bonanno ::

Pri meni na maticni gori samo ena zelena luc.. nimam nobenga memook za resetirat kokr ta v videotu

Berni_01 ::

tista zelena je pwr_led
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

m0LN4r ::

Dej notr ene druge 2133 rame, pred tem pa clearcms
IN AMD RTG WE BELIEVE
Sooner or later TM

Berni_01 ::

m0LN4r je izjavil:

Dej notr ene druge 2133 rame, pred tem pa clearcms

z drugimi rami sem že poskušal...
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Aston_11 ::

Napajalnik si že poskušal zamenjati? Vem, da sem tečen.

Berni_01 ::

Aston_11 je izjavil:

Napajalnik si že poskušal zamenjati? Vem, da sem tečen.

napajalnik dobim ju3 :) bom poskusil še to, drugače pa v četrtek nov cpu in če ni nič od tega pa res ne vem :D
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

BorutK-73 ::

Če še nobeden ni vprašal:
Si priklopil 4+4 napajanje na matično?
2500K|SabertoothP67|12GB|RX570|WD240GB
http://mightytext.net/RsoDtvN

Berni_01 ::

BorutK-73 je izjavil:

Če še nobeden ni vprašal:
Si priklopil 4+4 napajanje na matično?

sm ja :D
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W

Aston_11 ::

Pics, or it didnt happened ;)

Berni_01 ::

Aston_11 je izjavil:

Pics, or it didnt happened ;)

pics?
Intel i5-6600K, OC 4,4GHz; Fractal Design Celsius S36; EVGA GTX 1070;
Kingston HyperX Savage, 2x8GB, DDR4-2400MHz; Asus Z170-A;
Samsung 840 EVO, 250GB; Seagate SV35 1 TB ST1000VX000; Chieftec ATX 1000W
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik z Ryzen 5 se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
21627 (275) A110
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
18211953 (5331) gddr85
»

Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12312359 (10683) mihibo5
»

Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
686362 (4824) Helena123
»

Računalnik se ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
394151 (3598) Pšenični

Več podobnih tem