» »

Računalnik ne prikazuje slike na monitorju

Računalnik ne prikazuje slike na monitorju

«
1
2

Brazor ::

Pozdravljeni potrebujem pomoč, ker se mi na novo sestavljen računalnik ne prikaže slike na monitorju.Sestavil sem ga sam, imam Asus prime b650m-a, ryzen 7600x, g.skill 2x16, napajalnik bequiet 800w ssd disk in geforce rtx 2070.Vse lepo povežem po navodilih in na monitorju ni slike(monitor na starem računalniku dela, probal sem še z drugim napajalcem grafična na drugem računalniku dela, edino kar mi je čudno da, matična nima nobenih lučk.
Hvala za pomoč

darkolord ::

Ventilatorji se zavrtijo?

Ventilatorji delajo, tudi na grafični + lučke, procesor se segreva topel hladilnik, usb ji dajejo napajanje na zvočnikih so lučke prižgane.Rame sem probal v vseh kombinacijah, tudi diske sem menjaval pa nič.
Probal sem tudi na TVju in mi napiše signal je sprejet a slike ni.

japapajade ::

A če daš monitor na video izhod na matični pa dela?

Na matični ista pesem tudi ne dela.

Pa si priklopil vse kable iz napajalnika na matično? Kolk jih je?

Priklopil sem glavno napajanje na matični, cpu1 in cpu2 na matični potem na grafični dodatni kabel vga(če ni priklopljen kabel sveti rdeča lučka na priklop pa bela lučka)ssd je tudi priklopljen.In sprobal sem večkrat priklopiti tiste majhne kable pine za vžig in reset.

pa si pravilno namestil rame? so šli do konca not in se zaklenlni na obeh koncih?

Ja tudi rame sem sprobaval na vse načine.Vedno so bli dobro vpeti.

A si probal updejtat bios na matični.. sepravi downlodaš nove driverje in imaš zadi na matični bios flash button:

To use BIOS FlashBack™:
1) Visit https://www.asus.com/support/ and download the latest BIOS version for this
motherboard.
2) Manually rename the file as PB650MAW.CAP, or launch the BIOSRenamer.exe
application to automatically rename the file, then copy it to your USB storage device.
The BIOSRenamer.exe application is zipped together with your BIOS file when you
download a BIOS file for a BIOS FlashBack™ compatible motherboard.
3) Keep power supply connected to the motherboard (without a memory or CPU
installed). Insert the USB storage device to the BIOS FlashBack™ port.
4) Press the BIOS FlashBack™ button for three (3) seconds until the BIOS FlashBack™
LED blinks three times, indicating that the BIOS FlashBack™ function is enabled.
5) Wait until the light goes out, indicating that the BIOS updating process is completed.

Še manual od matične:
stran 18 in 19
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/S...

Sem probal ma nisem siguren, če sem naredil pravilno. Problem je ker na matični nisem zasledil nobene lučke, usb je sicer prepoznalo, lučka na usb ju je utripnila in tu se je končalo sem držal, flash tipko pa nič.

Podglej ta video:

ni ravno za tvojo ampak je identično:
ko si dal usb ključek si dal v tistega ki piše usb flash port?

Evo zdej se flasha upam, da je to to.

Je končal z flashanjem, vendar ni nobene spremembe je še kakšna ideja?

- dej grafo vn pa probaj iz matične izhod
- rame imaš ddr5 - da niso ddr4 slučajn
- ti na matični svet zelena lučka pri 2 napajalnih kablih, da ne slučajno rdeča

Probam brez grafe in spet signal je sprejet slike pa ni.Rami so sigurno ddr5, problem je , da na matični sploh ni nobene lučke ne zelene ne rdeče.Sem se dal v temo, da bi kaj videl pa nič.

Pa si na matični priklopil levo zgoraj ATX_12V 6 pin napajanje?

Jaz imam 8pin cpu1-p4 in cpu2-p8, ki se skupaj združita.

aha ok, važno da je priključeno

Kaj bi še lahko bilo, mogoče matična je nova pa vseeno

Nevem, sumil sem bios update in ram, če si potegnil pravilen bios za pravilno ( tvojo ) matično in flashal matično z njim nimam idej..

Zdej bom še enkrat probal flashat.

any luck?

PacificBlue ::

Če ne dela odklopi napajalne kable na maticni in jih priklopi se enkrat.
I’m out.
:3

bemfa ::

Kabel za monitor si testiral?

sl0t3ch ::

Daj pošlji slike da vidimo kako si priklopil vse skupaj ...
Just in case...

https://imgbb.com/

Probal sem z drugim napajalnikom, ki dela na drugem kompu.Pravtako sem probal vga kabel in dva hdmi kabla.Nič mi ni jasno.

Upam da sem prav uploadal.Če je treba bom še sliknil.Matična nima kontrolnih lučk.
https://ibb.co/H2QN5S5
https://ibb.co/bJvsLwq
https://ibb.co/Ln24Nzd
https://ibb.co/DVY01nK
https://ibb.co/xGF4DSN
https://ibb.co/t2RQxgZ

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brazor ()

moat ::

Poizkusi zamenjati še palčke RAM-a. Priporočilo (po navodilih) je, da v primeru dveh palkč RAM-a, vbodeš RAM DIMM_A2 in RAM DIMM_B2. Drugače pa boš moral še testirati posamezno pačko RAM.

Rame sem probal vsakega posamezno in oba skupaj, nisem pa imel možnost probat drugih ramov.

Lowink ::

bemfa je izjavil:

Kabel za monitor si testiral?

To + tip kabla, DP/HDMI

Kabel imam dvi to hdmi(starejši monitor) in navaden hdmi, oba delata na starem računalniku z grafično od novejšega računalnika. Probal sem tudi na tv kjer na piše signal sprejet ampak je tema.

zajtam123 ::

CPU je kompatibilen s ploščo?

Na papirjih piše, da je (od plošče). Hladilnik se med delovanjem počasi segreva.

PacificBlue ::

Odstrani graficno, monitor prikluci na video izhod maticne, odstrani ssd..pusti samo procesor in eno palcko rama in potem testiraj. Če bo delalo, potem posamezno dodas naslednjo komponento in spet testiras.
Mozno je tudi da je kaksn napajalni kabel zanic, ce imas na voljo drug napajalnik ga zamenjaj..
I’m out.
:3

To varjanto na video izhod sem probal in je isto, probal sem tudi samo z procesorjem, da ni bilo nič drugega notri.Prav tako sem sprobal drugi napajalc, ki na starem računalniku dela.

Ugotovil sem, da lučke od mreže ko je kabel not ne gorijo.

ajfon ::

2 OPCIJI:

1. AL SI NAPAČN BIOS NALOŽU, AL GA PA SPLOH NISI.. (Nevem, učasih si nucu iz prve nek kompatibiln proc da si lah pržgau pa flashu bios sploh..)

2. MATIČNA CRKNALA.

Lah še preveriš z multimetru če maš 3.3, 5, 12V..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ajfon ()

dr.Akula ::

Ene par stvari, sori če si katero že probal:
Probaj vzet še baterijo (tisto okroglo) ven iz matične za 1 minuto. Ta čas lahko še pogledaš tale video, da vidiš če si res vse pravilno naredil pri BIOS flashbacku... Si dal gor ta ta zadnji BIOS, iz 2024?

Če ne bo, probaj še dat grafično ven iz računalnika in priklopi kable za video v matično. (vem da si to že, ampak ne vem pa če si pri tem dal GPU ven)

Potem lahko še probaš ven vzet procesor, preverit pine na njem in pa če je kje na procesorju ali v ležišču na matični kakšna umazanija... Pa če je z ležiščem na splošno vse ok, da kje plastika recimo ne odstopa... Vse to so zelo veliki long-shoti, vem.

Lahko še odklopiš vse tiste kable iz matične, ki gredo do 'front IO'. Mogoče je kakšen kabel na front IO v stiku... Po tem bi moral PC prižgati tako da z izvijačem spojiš tista dva pina za vklop PC-ja, ker na tvoji matični ne vidim da bi imela na njej kakšen Start gumb. (lahko tudi pustiš tisti dve žički za vklop in samo odklopiš vse druge)

Drugače pa na strani za tvojo matično piše da naj bi imela Qled, za diagnostiko:
Samo jaz na slikah od matične ne najdem kje so.
ni podatka

To z baterijo sem že probal,uspelo mi je prižgat z izvijačem na pine, grafična je tudi bila zunaj ko sem dal na video(mi napiše kot na grafi signal je sprejet a je tema. Zdej bom probal še enkrat preverit , če je kakšna umazanija pri procu.Tudi s ponovnim flashanjem ni nič(sem delal kot je bilo na videu.

Zdej sem spihal proc in matično(ni bilo nič videt).Zadeva se spet isto obnaša.

Han ::

Verjetno defekten procesor. Če imaš možnost, ga testiraj na drugi plati.

BIOS si flešnil na prazni plati (brez CPU, RAM, grafične...)?

Ko sem flashal sem imel gor samo cpu.Kaj probam brez

Zdej sem flashal da je bila matična brez komponent, pa je vse isto.

bemfa ::

Si pustil 10min, da vidiš če se pobere? Prvi zagon zna malo trajat, plata naredi par rebootov itd. Če nič ne pomaga, je verjetno faulty plata ali CPU. Preveri še pine za fizične poškodbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bemfa ()

Prižgal sem ga cca. po nekaj minutah, ko se je ugasnila lučka, ki je predtem utripala.

Tudi sam se nagibam, daje nekaj fault. Grem jutri do funteca, kjer sem stvari naročil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brazor ()

kuglvinkl ::

Fino, pa povej, kaj je bilo.
Your focus determines your reallity

Ok bom.

mihagr ::

Imam samo eno vprašanje. Kako pa ti delaš update in karkoli še drugega, če nimaš slike na monitorju?
Kar na slepo vtakneš usb ključek prižgeš in pritisneš tipko za flash biosa?
lp

dr.Akula ::

Ja. Ko lučka ugasne (neha utripat), je update končan.
ni podatka
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS Strix X670E-F - med flashanjem BIOS-a se je resetirala (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
806919 (3573) PacificBlue
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925691 (8448) hojnikb
»

Nakup PC - pomoč pri sestavi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17516750 (10728) Jerry000
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215299 (5050) acookook
»

nov PC zmrznil med msi live update 5 (bios update), ob resetu črn ekran, ne pride v b (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
586953 (6375) Riff

Več podobnih tem