Forum » Na cesti » Zateženi klici preprodajalcev starih avtov
Zateženi klici preprodajalcev starih avtov

moped22 ::
Avto je star 18 let gre za novejši model cliota 3, ga prodajamo ker nam je viška in kličejo preprodajalci, prvo prideta dva gledat, itak izgovori da kupujejo za hčerko ali kot nadomestni avto. To mi je tolk brezveze da govorijo, kupiš in kaj delaš pol z avtom je men vseeno, zarad mene ga lahko prodaš po delih, daš gasilcem al pa ene par dirk po njivah....
Pregledajo cel avto zmoti jih vsaka malenkost, avto pač mora bit kot nov.
Da ne omenjam kličejo iz MB neki preprodajalci in sprašujejo za zadnjo ceno še hujši so tisti s sms sporočilom "dam 500 evrov".
Prav smešni so. Ampak bo že kak prišel, pogledal in kupil za okol jurja, isti so po 1500 ali 2000 evrov.
Da ne omenjam kličejo iz MB neki preprodajalci in sprašujejo za zadnjo ceno še hujši so tisti s sms sporočilom "dam 500 evrov".
Prav smešni so. Ampak bo že kak prišel, pogledal in kupil za okol jurja, isti so po 1500 ali 2000 evrov.
Okolica LJ
- spremenilo: moped22 ()

socialec ::

Nikonja ::
Zato jaz zmeraj napišem v oglasu in predlagam tudi drugim "Cena je zadnja, ne glede na to kolk vam ni všeč ali če najdete kaj napak na avtu" in to jim še enkrat povem ko pridejo na ogled.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nikonja ()

fikus_ ::
Tako kot je napisal Nikonja, ali pa se z avtom odpelješ na avtoodpad, če se ti ne da pregovarjat s potencialnimi kupci.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

OutOfTheBox ::
Niso samo prodajalci ampak tudi folk ki rabi avto zase. Sem prodajal par let nazaj eno staro kanto za 300€, pa je folk hodil in pričakoval da bo vse v tipi top stanju. Mašina je delala brezhibno, sam folk se je vpičeval v take zadeve da nisem upal verjet (npr. zlomljena ročka za nastavljanje nagiba sedeža in podobne stvari).
Majstru sem rekel, da če kupuje nov avto oz. boljšega bo pač moral dat več.. in da to je avto ki te bo pripeljal od točke A do B, za celih 300€.
Popolna zguba časa. Bolje da bi peljal na odpad. Na konc je sicer eden kupil ki ni kompliciral, sam pridet do takega je cela umetnost.
Majstru sem rekel, da če kupuje nov avto oz. boljšega bo pač moral dat več.. in da to je avto ki te bo pripeljal od točke A do B, za celih 300€.
Popolna zguba časa. Bolje da bi peljal na odpad. Na konc je sicer eden kupil ki ni kompliciral, sam pridet do takega je cela umetnost.

LeQuack ::
Kako pa handlate to če nekdo hoče testno vožno? Kaj če ta kupec povzroči nesrečo? Ko npr. vzameš rentacar ali nadomestni avto, moraš polno enih papirjev podpisati, da se ve kdo je odgovoren za kaj.
Quack !

Lani sem za sorodnico prodajal 14 let starega Cliota, opisal napake, poslikal,... in še vedno spraševali o napakah. Dosti je bilo takšnih, ki so po telefonu brez pozdrava najprej rekli "dam 400EUR".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

mirator ::
Ja, avto je pač avto in za njega ne veljajo vsi ekonomski postulati, sploh za nekatere Slovence, za katere je avto fetiš.
Iz strani prodajalca, ima seveda avto ne glede na starost, relativno veliko vrednost (stareši je, večja je navezanost, sploh pri rednem vzdrževanju in malo prevoženih kilometrih).
Pri kupcu gre pač za povsem diametralen pogled. Tukaj sploh ni pomembno za kaj ga rabi, ampak gre za to, da prodajalcu zniža prodajno ceno. Res pa je odvisno, ali bo kupec avto uporabljal sam, ali ga preprodal.
Jaz običajno pri nakupu novega avtomobila uporabim načelo staro za novo (po pravilu sem vedno opeharjen. Vendar, če bi se mi dalo avto prodajati sam, bi sicer iztržil bistveno več, bi pa porabil tudi bistveno več svojega časa, ki ga lahko bolje vnovčim).
Res pa je tudi, da ko prodajaš avto, pomisli za kakšno ceno bi svoj avto (sam ga najbolje poznaš) z enakimi lastnostmi, starostjo in prevoženimi km, kupil od nekoga drugega?
Iz strani prodajalca, ima seveda avto ne glede na starost, relativno veliko vrednost (stareši je, večja je navezanost, sploh pri rednem vzdrževanju in malo prevoženih kilometrih).
Pri kupcu gre pač za povsem diametralen pogled. Tukaj sploh ni pomembno za kaj ga rabi, ampak gre za to, da prodajalcu zniža prodajno ceno. Res pa je odvisno, ali bo kupec avto uporabljal sam, ali ga preprodal.
Jaz običajno pri nakupu novega avtomobila uporabim načelo staro za novo (po pravilu sem vedno opeharjen. Vendar, če bi se mi dalo avto prodajati sam, bi sicer iztržil bistveno več, bi pa porabil tudi bistveno več svojega časa, ki ga lahko bolje vnovčim).
Res pa je tudi, da ko prodajaš avto, pomisli za kakšno ceno bi svoj avto (sam ga najbolje poznaš) z enakimi lastnostmi, starostjo in prevoženimi km, kupil od nekoga drugega?

Kako pa handlate to če nekdo hoče testno vožno? Kaj če ta kupec povzroči nesrečo? Ko npr. vzameš rentacar ali nadomestni avto, moraš polno enih papirjev podpisati, da se ve kdo je odgovoren za kaj.
Stopnja 1: Kot prvo sfiltriraš ljudi ki bi ceno zbijali in že v osnovi niso resni. Pri tistih ki maš občutek da ne bodo kupili, jih odsloviš.
Stopnja 2: Tisti ki so resni jih vidiš. Si pa ti itak vedno zraven in nadziraš situacijo.
Sem pa videl enkrat oglas za dražji avto, kjer je pisalo da testne vožnje opravi izključno prodajalec (on), zaradi jasnih razlogov, in da tistemu ki ni prav ni treba da hodi na ogled.
Naslednja varianta je prodaja avtohiši (sam potem tam zgubiš na ceni).

feryz ::
Stopnja 1: daš realno ceno in to je to. Če hoče naj ga kupi, če ne tudi prav. Glihanja namreč ni.
Stopnja 2: jo ni.
Stopnja 2: jo ni.

starfotr ::
Pogrešam storitev najema 090 linije za čas obstoja oglasa.
Upališ ceno 5 eur/min. Pa naj kliče kdor hoče, tudi sredi noči. Resnemu prodajalcu pa ob nakupu vrneš znesek, ki ga je plačal za klic.
Upališ ceno 5 eur/min. Pa naj kliče kdor hoče, tudi sredi noči. Resnemu prodajalcu pa ob nakupu vrneš znesek, ki ga je plačal za klic.

UkrFTW!! ::
Večja kanta kot se prodaja, bolj bi komplicirali.
Druga sim-ka opravi delo dovolj dobro. Težake odpikaš. Težaki itak bolj ali manj kličejo, ko se kante prodajajo. Poveš jim, da ni nov, tako da ne pričakujejo, da vse dela, če vztraja, jim poveš, da nove avte dobijo drugje, poveš jim, da cene ne spuščaš, resni itak ne cenkajo preveč.
Pod nekim zneskom pa bi itak raje v prešo, kot da te govnače poslušam.
Druga sim-ka opravi delo dovolj dobro. Težake odpikaš. Težaki itak bolj ali manj kličejo, ko se kante prodajajo. Poveš jim, da ni nov, tako da ne pričakujejo, da vse dela, če vztraja, jim poveš, da nove avte dobijo drugje, poveš jim, da cene ne spuščaš, resni itak ne cenkajo preveč.
Pod nekim zneskom pa bi itak raje v prešo, kot da te govnače poslušam.

Scorpy84 ::
Zadnjič, ko sem prodajal avto, sicer celo desetletje nazaj, sem imel vsaj 5 ogledov, verjetno bi še več imel če ga nebi prodal. Vsak bi dilal ceno, tudi tisti, ki kupujejo za sebe. Ampak če sem v enem dnevu dobil klice za 5 ogledov, pol vem da lahko dobim po tej ceni, ki si jo želim. Itak postaviš višjo ceno od realne, ampak mi dvigne pritisk, ko ti diler reče več ne boš dobil. Zadnjemu sem mu pred nosom, ker je toliko vztrajal do zadnjega, prek telefona prodal drugemu, ki si je prej prišel pogledati. Na koncu je ponujal enako ceno, kot tisti. Skratka dvignil mi je pritisk, ko ti da smešno nizko ponudbo, na koncu sem dobil še več od avta, kot sem predvideval. Pa še kmet se je s prikolico iz mb pripeljal, verjetno je isti dan kakšno drugo žrtev našel.

Blinder ::
prvo prideta dva gledat, itak izgovori da kupujejo za hčerko ali kot nadomestni avto.
vejo, da če rečejo, da kupujejo za bogo hčerkico da bodo ljudje nagnjeni prodat za nižjo ceno. Mogoče bi še rekli, da je hčerkica invalid, da poskusijo iztržit nižjo ceno. Če rečejo, da kupujejo za sina pa ni enako, v danajšnji družbi se ljudem jebe za samce, samci se morajo sami znajdet, puncam pa bi vsi nekaj hoteli pomagati
več kot najdejo defektov, več bo prodajalec prepričan, daje njegov avto kanta in nagnjen spustit ceno
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()

Zimonem ::
Zato vzameš svojo številko, ko imaš čas odgovoriš , sicer pa ignore.
Pa nikoli ni ogled na tvojem domu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

Jaz imam za oglase že nekaj časa isto cifro. Če bi pa težili pa ja... Zamenjaš.
Predvsem pa ne dviguješ takoj , ko imaš čs pokličeš nazaj.
Predvsem pa ne dviguješ takoj , ko imaš čs pokličeš nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

delavec44 ::

Blinder ::
To zato da cigani ne pridejo h tebi domov in firbcajo po garaži, če imaš kaj vrednega.
99.991% of over-25 population has tried kissing.

mancini ::
Avto je star 18 let
Glej vprašanje je koliko se jih proda za 1500-2000.
Ker to kaj ljudje pričakujejo je nekaj čist drugega kot za koliko se avti v resnici prodajo.
Verjamem da se najde sigurno kak ki še hoče 3k ali več

PovemVfaco ::

dripac ::
Nazadnje sem avto dal v račun pri avtohiši, kjer sem vzel drugi avtomobil, pa naj se oni potem naprej ukvarjajo s "kupci". Seveda je bila dogovorjena cena nižja od tiste, katero bi morebiti iztržil z direktno prodajo, ampak glede na izkušnje (in doživeto že zgoraj napisano v postih) se enostavno nisem imel energije, časa in volje ukvarjat s šveroti.
Mislim da se bom tega recepta držal še naprej.
Mislim da se bom tega recepta držal še naprej.

starfotr ::
Ti pa podpiraš druge nategune.
Jaz nočem dajat denarja avtohišam, ker so pizduni vsi po vrsti. Zato vedno kupim avto od fizične osebe in ga tudi prodam fizični osebi direktno. Mojih 5 centov. Dilerje razno razne pa sfiltriram. Taktika je, da na njihova butasta vprašanja ne odgovarjam, saj vedno napišem vse mogoče v oglas. Klicatelji pogosto nimajo dovolj bralnega razumevanja ali pa se načrtno delajo budale in sprašujejo neumnosti.
Jaz nočem dajat denarja avtohišam, ker so pizduni vsi po vrsti. Zato vedno kupim avto od fizične osebe in ga tudi prodam fizični osebi direktno. Mojih 5 centov. Dilerje razno razne pa sfiltriram. Taktika je, da na njihova butasta vprašanja ne odgovarjam, saj vedno napišem vse mogoče v oglas. Klicatelji pogosto nimajo dovolj bralnega razumevanja ali pa se načrtno delajo budale in sprašujejo neumnosti.

c3p0 ::
Tisti, ki kličejo prvo uro po objavi oglasa, so razni dilerji, najslabše vrsta. Praviloma bo skušal čim bolj zbit ceno, komaj nato na ogled, kjer lahko pričakuješ nadaljnjo zbijanje, saj mu nisi povedal za neko prasko. Nekateri nato kličejo vsakih par dni, če si mogoče "prišel k pameti" in nižajo ceno.
Oba resna sta prišla moj avto pogledat in en od teh je bil nato kupec. Sam vedno dam za vse malo nižjo ceno, da ima kupec zadovoljstvo, da je "zbil". Smo pač na Balkanu in to je folklora.
Oba resna sta prišla moj avto pogledat in en od teh je bil nato kupec. Sam vedno dam za vse malo nižjo ceno, da ima kupec zadovoljstvo, da je "zbil". Smo pač na Balkanu in to je folklora.

Wrop ::
Švercerji ti dajo informacijo od katere cene lahko štartaš.
Kakšne hude razlike med švercerji in avtohišami ni. Nobeden noče delati izgube. Verjetno je samo percpecija drugačna, ker z avtohišo vzpostaviš kontakt sam in gre za dam avto za doobim avto, pri preprodajalcih pa začetek komunikacije vzpostavijo oni in gre za dam avto dobim denar.
Če fizični kupec ponudi neko srednjo ceno, je ponavadi najbolje sprejeti, ker drugače bo šel še za manj.

Če fizični kupec ponudi neko srednjo ceno, je ponavadi najbolje sprejeti, ker drugače bo šel še za manj.

Fizični kupec ne gleda, da bo delal profit na avtu, niti ni strokovnjak. Zato bo načeloma plačal več.
Kak pokvarjen diler pa se bo naknadno javil in želel nazaj denar za sklopko, ki se je baje skurila takoj, ko je pripeljal avto domov. Optimizacija.
Kak pokvarjen diler pa se bo naknadno javil in želel nazaj denar za sklopko, ki se je baje skurila takoj, ko je pripeljal avto domov. Optimizacija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()

Tisti, ki kličejo prvo uro po objavi oglasa, so razni dilerji
Ko sem kupoval avto, sem skoz visel na avtonetu sploh ko sem poštekal da pridejo ene 2 dobre ponudbe na mesec in da tisto gre v roku nekaj ur. Naslednjič ko sem si naredil skripto, da mi je pošiljala nove objave z mojimi filtri sem tipa klical v roku slabe ure, avto šel pogledat tisti dan, vzel naslednji.
Za ceno mi niti na pamet ni prišlo da bi vprašal če kaj zbije.

ššš ::
Prodajaj drugič na Slotech oglasih. Lepo napiš, če kej ne štima, pa kako lepo slikco napopej zravn, pa je.

stara mama ::
Takim enostavno rečeš OK, ko te vpraša za naslov ga pa pošlješ na naslov random gledališča.
Ko je tam in te sprašuje kaj zdaj, mu pa reč naj gre notri in začne svoje vice govorit drugim.
Aja, pa takih ni veliko če postaviš bolj realno ceno
Ampak bo že kak prišel, pogledal in kupil za okol jurja, isti so po 1500 ali 2000 evrov.
To je indikator, da cena vsekakor NI realna.
Vsi po vrsti se tolažijo: ja podobni se prodajajo po najmanj tolk in tolk....
Prodajajo - ne prodajo!
Drugače mene so nazadnje najbolj pizdle ponudbe za menjavo - v večini so bli to kaki zgonjeni audiji, skratka jetre ki jih nihče noče kupit pa jih lastniki vseeno cenijo nenormalno.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

Ja samo moraš upoštevati, da ima za nekatera lastnike ki prodajajo svoj avto še sentimentalno vrednost, ampak to da bodočega kupca ni vredno nič.

gruntfürmich ::
Avto je star 18 let gre za novejši model cliota 3, ga prodajamo ker nam je viška in kličejo preprodajalci, prvo prideta dva gledat, itak izgovori da kupujejo za hčerko ali kot nadomestni avto. To mi je tolk brezveze da govorijo, kupiš in kaj delaš pol z avtom je men vseeno, zarad mene ga lahko prodaš po delih, daš gasilcem al pa ene par dirk po njivah....
jah, tako izgleda v sloveniji prodaja starega avta...
30 sekund po objavi oglasa že bombardiranje s klici in teženje vsemogočih propalic in ciganov...
naslednjič bom zelo premislil, če se želim za 300€ več ukvarjat s tem ološem in zgubljat cajt.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

delavec44 ::
stara mama je izjavil:
Takim enostavno rečeš OK, ko te vpraša za naslov ga pa pošlješ na naslov random gledališča.
Ko je tam in te sprašuje kaj zdaj, mu pa reč naj gre notri in začne svoje vice govorit drugim.
In te njegov kolega pokliče iz druge številke za resen ogled pa te prideta zbit. Glih splača se ti zajebavati takšen folk.

gruntfürmich je izjavil:
30 sekund po objavi oglasa že bombardiranje s klici in teženje vsemogočih propalic in ciganov...
naslednjič bom zelo premislil, če se želim za 300€ več ukvarjat s tem ološem in zgubljat cajt.
Prvi dan se sploh ne javljaš. Komur je všeč, bo že spet poklical.

karafeka ::
Jaz delam nekaj narobe. Noben ne kliče. Pa samo en sms. :(
Po treh mesecih sem obupal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()

HotBurek ::
Prosim, naj se kdo loti, in iz tegale naredi nek tak taprav ornk realiti šov.
Kupiš avto, rang 300-3000, potem pa daš avto na avto.net, in snemaš vse klice, sms-e, oglede, "pogajanja" itn.
To daš na YT in imaš oglede zagotovljene.
Kupiš avto, rang 300-3000, potem pa daš avto na avto.net, in snemaš vse klice, sms-e, oglede, "pogajanja" itn.
To daš na YT in imaš oglede zagotovljene.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

fur80 ::
gruntfürmich je izjavil:
jah, tako izgleda v sloveniji prodaja starega avta...
Točno to, kličejo brača 5 v familiji vsak z svoje telefonske. Avto bi zastonj, se pripeljejo, ko nočeš spustiti cene bi radi, da jim daš še za bencin za nazaj. Skratka škoda časa in živcev, da sploh greš prodajat avto pod 1000€.

gruntfürmich ::
sicer moram povedat, da sem na koncu imel zelo zelo pozitivno izkušnjo s srbskim dilerčkom ki mi je avto tudi odkupil za nič kaj veliko cenkanja, ampak pot do tja pa je bila malo trnava...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

Lani za tistega Cliota, ki sem ga prodajal, so prišli trije (fotr in dva sinova, kupovali avto za enega sina), ceno sem spustil pod tisto, po kateri sem pozneje prodal, pa jim je bila previsoka, na koncu so hoteli denar za bencin, ki so ga pokurili.

ššš ::
Neka fora je, ker kličejo že ko pišeš oglas na avto.net. Še preden dejansko daš objavi. Glede na to, da smo tech forum bi lahko kdo imel razlago?
Drugač pa ja,...prodajal staro zaleteno Astro. Bolnica. Telefon na telefon. Folk se je skor stepu. En se je že med pogovorom usedu v avtovleko in iz Kočevja v Kranj pribrzel. Poj pa težit, zakaj je avto zaleten. Jah miško,...si šibal v Kranj še preden so se slike uplovdale. Tut v opisu ti lepo piše,...
Uglavnem, to temo smo že mel. Avto se pele do par prodajalcov, ki majo saj neko firmo in prostor. Tm ti bo sicer dal mal manj,...ampak ko podpišeš si avta in folka rešen. Itak normaln folk menja avto enkat na dekado. Al dobiš za tist star jajc par 100e manj je čist vseen.
Drugač pa ja,...prodajal staro zaleteno Astro. Bolnica. Telefon na telefon. Folk se je skor stepu. En se je že med pogovorom usedu v avtovleko in iz Kočevja v Kranj pribrzel. Poj pa težit, zakaj je avto zaleten. Jah miško,...si šibal v Kranj še preden so se slike uplovdale. Tut v opisu ti lepo piše,...
Uglavnem, to temo smo že mel. Avto se pele do par prodajalcov, ki majo saj neko firmo in prostor. Tm ti bo sicer dal mal manj,...ampak ko podpišeš si avta in folka rešen. Itak normaln folk menja avto enkat na dekado. Al dobiš za tist star jajc par 100e manj je čist vseen.

stara mama ::
Neka fora je, ker kličejo že ko pišeš oglas na avto.net. Še preden dejansko daš objavi. Glede na to, da smo tech forum bi lahko kdo imel razlago?
Itak, za prave pare lahko to dobiš tud ti.
Vsi večji dilerji imajo.
na koncu so hoteli denar za bencin, ki so ga pokurili.![]()
No, ta je pa dobra

Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

Ahim ::
Jaz delam nekaj narobe. Noben ne kliče. Pa samo en sms. :(
Previsoka cena ze v startu ... Zagotovo dobis interesente, ce je realno postavljena in cim vec podatkov (ter maksimalno dovoljeno stevilo slik) v oglasu. Aja pa ne skodi ce je avto v voznem stanju in s se veljavnim tehnicnim (da ga lahko spravijo cez mejo).

Tega argumenta nisem nikoli razumel. Ker na kupoprodajni pogodbi ni tvojega naslova? Saj neresni sploh ne pridejo na ogled. Jaz sem mu na zadnje še kavico skuhal.
Potem pa folk pred trgovinami na parkirplacu razkazuje avte :D
Ko skleneš dogovor je lahko mirno , doma , vsak kdor ima pet minut časa pač ne. Niti , da bi vsak posebej Kapla kakor jim paše.

moped22 ::
Več jih je danes klical, dva sta obljubljala da prideta takoj, ju ni blo, eden je težil že ob 1 popoldne, d apride po 3 uri, drugi je klical da pride ....eden je spraševal podrobnosti kot da kupuje avto za 10 jurjev, eden ni znal Slovensko ne vem in ne razumem kaj jim je.
Najraje fliknu dol oglas pa bo avto za rezervo, placa mam za 500 avtov.
Mam drug telefon in številko.
Najraje fliknu dol oglas pa bo avto za rezervo, placa mam za 500 avtov.
Mam drug telefon in številko.
Okolica LJ
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moped22 ()

Orias ::
Raje dam avto v katero avto hišo, kot pa da ga prodajam prek interneta. Dobiš nekaj manj denarja, ampak ti vsaj živci ostanejo.
Pred leti prodajam avto in že 20 minut po oddaji oglasa me kliče en tip in začne najprej zbijati ceno, ne da bi kaj druga prej vprašal o avtu :D. Očitno si taki v realnem živjenju najprej obrišejo zadnjico, potem pa gredo s**t

Te kličejo, da pridejo pogledati avto, potem pa nikogar nikjer.
Ali ti pride gledat avto in ti potem pametuje in išče vdolbine ali kakšno napako, gre gledati mašino in preveri nivo olja in pametuje, da bi moral zdavnaj menjati olje ipd. Čeprav je v oglasu bilo napisano, da je potrebno narediti servis in zamenjati ležaj na kolesu.
Pa noben od takih ni vprašal po zgodovini avta ( okvare, poškodbe ipd.). Že po 1 minuti vidiš, da imaš opravka z preprodajalcem.
Po 1 tednu se potem najde eden, ki si pride ogledati avto. Zraven pripelje očitno mehanika, ki si avto ogleda, premeri lak, gremo na poskusno vožnjo in šele potem smo začeli debatirati o zgodovini in ceni. Jaz nisem nikogar imel namen "naflancati", ker je lahko vsak videl vse račune za servise na uradnih in neuradnih servisih, poškodbe (menjan odbijač, menjana prtljažna vrata) ipd. Ne mislim jaz nekaj prikrivati, potem bo pa kdo za mano laufal z sekiro ali puško
.
Pred leti prodajam avto in že 20 minut po oddaji oglasa me kliče en tip in začne najprej zbijati ceno, ne da bi kaj druga prej vprašal o avtu :D. Očitno si taki v realnem živjenju najprej obrišejo zadnjico, potem pa gredo s**t

Te kličejo, da pridejo pogledati avto, potem pa nikogar nikjer.
Ali ti pride gledat avto in ti potem pametuje in išče vdolbine ali kakšno napako, gre gledati mašino in preveri nivo olja in pametuje, da bi moral zdavnaj menjati olje ipd. Čeprav je v oglasu bilo napisano, da je potrebno narediti servis in zamenjati ležaj na kolesu.
Pa noben od takih ni vprašal po zgodovini avta ( okvare, poškodbe ipd.). Že po 1 minuti vidiš, da imaš opravka z preprodajalcem.
Po 1 tednu se potem najde eden, ki si pride ogledati avto. Zraven pripelje očitno mehanika, ki si avto ogleda, premeri lak, gremo na poskusno vožnjo in šele potem smo začeli debatirati o zgodovini in ceni. Jaz nisem nikogar imel namen "naflancati", ker je lahko vsak videl vse račune za servise na uradnih in neuradnih servisih, poškodbe (menjan odbijač, menjana prtljažna vrata) ipd. Ne mislim jaz nekaj prikrivati, potem bo pa kdo za mano laufal z sekiro ali puško

Ahim ::
Jaz sem nepismene vprasal kaj pise v oglasu. Eni so potem uspeli prebrat kar pise, drugi pac ne in smo zakljucili )kako bo podpisal pogodbo ce ne zna brat?).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sumljiv kupec avta? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10935 (6655) | BCSman |
» | Ustni dgovori (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7715 (5740) | shadeX |
» | Časovno obdobje prodaja vozilaOddelek: Na cesti | 2129 (1444) | next3steps |
» | Prodaja avta - "keš" na roke (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15700 (13431) | smacker |
» | Dam ugoden oglas za prodajo avtomobila, vendar večino klicev dobim v prvih par urahOddelek: Na cesti | 9802 (6704) | MIHAc27 |