Forum » Na cesti » Katera pasta za pnevmatike?
Katera pasta za pnevmatike?
Temo vidijo: vsi

Baltazar: ::
Kot že naslov pove katero pasto za zaščito, poliranje, počrnitev pnevmatik priporočate? Kot gledam obstaja cel kup teh past, gledam predvsem po "kitajskih" spletnih trgovinah (temu, ali... amazon).
V nekaterih piše, da so iz ABC smole, sintetični kavčuk, raznorazni voski...
Kakšne imate izkušnje ali vseeno, če vzamem neko črno pasto za čevlje in s tem namažem
V nekaterih piše, da so iz ABC smole, sintetični kavčuk, raznorazni voski...
Kakšne imate izkušnje ali vseeno, če vzamem neko črno pasto za čevlje in s tem namažem

nejc_nejc ::
Nobeno.
Se nikoli uporabljal in tudi ne vem zakaj bi.
Se nikoli uporabljal in tudi ne vem zakaj bi.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Baltazar: ()

Assass1n ::
Jaz sem svoje čase uporabljal glicerin. Je gost in zmešaš z vodo, namažeš s čopičem. Je lepa črna guma, baje tudi zaščiti.
V vsaki avto trgovini imajo kaj na voljo, kupi lokalno.
V vsaki avto trgovini imajo kaj na voljo, kupi lokalno.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Ok,kaj boš s tem dosegel.
Upam da nimaš namena to delat na dnevnem avtu.
Upam da nimaš namena to delat na dnevnem avtu.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Baltazar: ()

Lepo prosim, da se držite teme: Katera pasta za pnevmatike?
A bo šlo?! Saj verjamem, da je za določene to pretežko vprašanje, pa vseeno prosim, da se potrudite.
A bo šlo?! Saj verjamem, da je za določene to pretežko vprašanje, pa vseeno prosim, da se potrudite.

d4vid ::
V končni fazi je vse na isti osnovi - glicerin. Kupiš glicerin in namažeš s čopičem.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

https://www.quixx.com/
Teli se mi zdijo se najbolj profi.
Upam da to rabiš za oldtajmerja.
Hvala za konkreten predlog.
V končni fazi je vse na isti osnovi - glicerin. Kupiš glicerin in namažeš s čopičem.
Kar sem jaz našel je vse na nekih smolah, kavčuku oziroma vosku. Sedaj sta že dva omenila glicerin, zanimivo.

cekr ::
Vzemi silikonski sprej.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Furbo ::
Jaz sem vzel prvega ki sem ga zagledal v SPARu, ko nisem vedel na čem zapraviti kupon -25% in je ok.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

z3ro ::
https://perlacarcosmetics.com/shop/tyre...
In kaj je narobe če je enim pač všeč če se pnevmatike lepo svetijo? Avta tudi nikoli ne umijete ker pač koga briga kako izgleda?
In kaj je narobe če je enim pač všeč če se pnevmatike lepo svetijo? Avta tudi nikoli ne umijete ker pač koga briga kako izgleda?

stara mama ::
De prekrenem nazaj na temo,
s temle sem imel najboljše izkušnje, je pa kr drag.
Tud po par pranjih še ostane nekaj gor, kje se dobi v fizični trgovini trenutno ne vem:
Se pa tud dobi na vsaki zadrugi in še kje nek Agrolit premaz za gume - poceni ko drek pa še tist ni vredno embalaže v kateri je...
Ob prvi vlagi gre vse dol in guma zgleda še bolj suha kot prej.
s temle sem imel najboljše izkušnje, je pa kr drag.
Tud po par pranjih še ostane nekaj gor, kje se dobi v fizični trgovini trenutno ne vem:
Se pa tud dobi na vsaki zadrugi in še kje nek Agrolit premaz za gume - poceni ko drek pa še tist ni vredno embalaže v kateri je...
Ob prvi vlagi gre vse dol in guma zgleda še bolj suha kot prej.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

gruntfürmich ::
osnovna zadeva je bolj ali manj glicerin.
lahko pa probaš s kakšnimi voski, olji, če se ti valjajo doma. stare kreme za roke... da ne boš takoj zapravljal denarja.
lahko pa probaš s kakšnimi voski, olji, če se ti valjajo doma. stare kreme za roke... da ne boš takoj zapravljal denarja.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ne obremenjujte se s pacienti tipa Ring0Ruin (saj ne boš več dolgo), saj vidite, da ne zna-jo drugega kot pa trollat po celem forumu. Se mi je kar zdelo, da bo za določene to prezahtevna tema za ta forum.
Tu samo kažejo svoj odnos, kakršen si do avta in ostale svoje lastnine takšen si tudi do vseh ostalih.
Ja mi je prav žal če vas moti da imam "urejen" avto zunaj in znotraj. Komu to ni všeč naj se vzdrži teme.
Žalostno kaj je ta forum postal. Normalna komunikacija brez nekega podjebavanja ni mogoča, razen o temah o politiki, na tehnološkem forumu.
Potem boš pa takem pacientu odgovoril na njegovem nivoju, pa v jok in štrik okol vratu. Saj to bi bila edina rešitev, da se takih znebiš, samo se ne splača spuščat na njihov nivo.
Vsem ostalim hvala za normalne odgovore.
Tu samo kažejo svoj odnos, kakršen si do avta in ostale svoje lastnine takšen si tudi do vseh ostalih.
Ja mi je prav žal če vas moti da imam "urejen" avto zunaj in znotraj. Komu to ni všeč naj se vzdrži teme.
Žalostno kaj je ta forum postal. Normalna komunikacija brez nekega podjebavanja ni mogoča, razen o temah o politiki, na tehnološkem forumu.
Potem boš pa takem pacientu odgovoril na njegovem nivoju, pa v jok in štrik okol vratu. Saj to bi bila edina rešitev, da se takih znebiš, samo se ne splača spuščat na njihov nivo.
Vsem ostalim hvala za normalne odgovore.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

Miki N ::
Tole se bo slišalo kot trolanje - samo dejansko bi čisto ok delal vazelin. Pravi, ne un pregovorni.

No sem sedaj brskal po garaži in našel še cel liter glicerina še iz časov covida.
Je kakšen recept, da se med glicerin doda še kaj drugega, da poboljša efekt počrnitve gume?
Je kakšen recept, da se med glicerin doda še kaj drugega, da poboljša efekt počrnitve gume?

GenZNPC ::
No sem sedaj brskal po garaži in našel še cel liter glicerina še iz časov covida.
Konkretno ocistit gume in posusit
skibidi

Konkretno ocistit gume in posusit
Sem sedaj najprej očistil s peno za gume, obrisal in nanesel z krtačo glicerin. Bomo videli koliko časa bo obdržal ta "lesk". Takoj izgleda ok.

gruntfürmich ::
ni s čopičem lažje nanašat kot s krtačo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

spenstar ::
Tle imas ogromno izbiro za premaze pnevmatik.
https://www.operi-avto.si/316-premazi-i...
https://www.operi-avto.si/316-premazi-i...
SPENSTAR--builder

fikus_ ::
Jaz imam avto za to, da se peljem, zahaklam prikolico in kaj pripeljem,...operem ga, ko je debelo blata, ali ko se zadnje luči slabi vidijo,.... nekaterim je pa avto hobi, dajo več na izgled, če ga vsak dan perejo, je to njihova stvar, tudi če mažejo pnevmatike,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Jaz imam avto za to, da se peljem, zahaklam prikolico in kaj pripeljem,...operem ga, ko je debelo blata, ali ko se zadnje luči slabi vidijo,.... nekaterim je pa avto hobi, dajo več na izgled, če ga vsak dan perejo, je to njihova stvar, tudi če mažejo pnevmatike,....
Ja to je naša stvar. Zakaj se sploh oglašaš-te v taki temi.
Jaz imam tudi en avto za prikolico, enga za v planine, enga za na morje in enga za v nedeljo za k maš. Pa kaj, se ne hvalim s tem in ne bašem v teme kjer ni moja stvar oziroma nima kaj pametnega ali koristnega za povedat.
Samo ne, določeni fikusi in Ringoti se morate pribasat v vsako temo s svojim trollanjem in zasrat vsako temo.
OK tega sem že navajen zato se s tem ne obremenjujem, žalostno za forum pa je, da dopuščajo takim pacientom ala Ringo še vedno komentirat.
No ja saj vem, da ne bo več dolgo pod tem imenom, bo pa pod drugim, saj smo ga že navajeni, a ne Ringo, kako malo ti je treba, da ti popustijo tablete

Samo kaj, ko tudi nas ne bo več v to greznico, kjer ne moreš več normalno debatirat o določeni stvari brez, da se ti naserjejo taki pacienti.
Važno da so politične teme obiskane na tehnološkem forumu. Saj samo še zaradi tega je ta forum živ.
Zgodovina sprememb…

Baltazar, ne se razkurjat. Če nisi videl moje pisanje kot pomiritev teme, ti ne morem pomagati.

Baltazar, ne se razkurjat. Če nisi videl moje pisanje kot pomiritev teme, ti ne morem pomagati.
To tvoje trollanje nima nobene veze s to temo (kot večino tvojega smetenja po forumu), tako da ne vem kaj ti ni jasno!
Zgodovina sprememb…

Glej, delaj ti kar hočeš, lahko se razkurjaš, trolas, avto blanaš, kolesa mazeš z žavbami, ....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Glej fikus, jest10 ali kdorkoli že si, lahko se razburjaš, trollaš karkoli že, samo spelji se že iz teme, če nimaš karkoli pametnega za povedat. A bo šlo, a je pretežko zate... No pa, da te vidimo.
Zgodovina sprememb…

Baltazar, nič nisi doprinesel k temi s tem pisanjem.
Pomiri se.
Da bom ontopic, glicerin se ze desetletja uporablja za zaščito gume. Jaz sem ga mazal na tesnila avtomobilskih vrat, da niso primrznila, tako da jih je bilo mogoce odpreti.
Pomiri se.
Da bom ontopic, glicerin se ze desetletja uporablja za zaščito gume. Jaz sem ga mazal na tesnila avtomobilskih vrat, da niso primrznila, tako da jih je bilo mogoce odpreti.

Pomiri se.
Nisem jaz odprl te teme, da bi kaj doprinesel TEMI. Jaz sprašujem!
Moj doprinos je forumu in uporabnikom, da bi imeli kaj od te teme, ne pa tvoje trollanje in basanje v vsako temo brez kakšnega pametnega doprinosa. Samo na žalost se ne zavedaš, da s tvojim neumnim vmešavanjem ne doprineseš forumu nič, kvečjemu trollanje.
TI in še par tebi podobnih tičev ste uničili še eno temo. Drži se političnih tem, ker tam te itak nobeden resen ne bere.
Še enkrat več ste dokazali, da nima več smisla hodit na ta forum.
Zgodovina sprememb…

AnotherMe ::
Gume najprej temeljito očisti - lahko tudi s kakšnim domačim čistilom za pomivanje posode ipd + krtača, da odstraniš vso nesnago. Obrišeš / počakaš, da se posušijo.
Potem namažeš z namenskim gelom za gume. Eden nmajboljših za "civilno" uporabo (se pravi,da nisi profi detailer) je recimo:
https://www.spoliraj.si/si/premazi-za-p...
Potem namažeš z namenskim gelom za gume. Eden nmajboljših za "civilno" uporabo (se pravi,da nisi profi detailer) je recimo:
https://www.spoliraj.si/si/premazi-za-p...

Pomiri se.
Nisem jaz odprl te teme, da bi kaj doprinesel TEMI. Jaz sprašujem!
Moj doprinos je forumu in uporabnikom, da bi imeli kaj od te teme, ne pa tvoje trollanje in basanje v vsako temo brez kakšnega pametnega doprinosa. Samo na žalost se ne zavedaš, da s tvojim neumnim vmešavanjem ne doprineseš forumu nič, kvečjemu trollanje.
TI in še par tebi podobnih tičev ste uničili še eno temo. Drži se političnih tem, ker tam te itak nobeden resen ne bere.
Še enkrat več ste dokazali, da nima več smisla hodit na ta forum.
Prav imaš.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri zamrznjenih vratih avtaOddelek: Na cesti | 5690 (4323) | Stari maček |
» | Nabava glicerinaOddelek: Kaj kupiti | 7440 (4486) | radmannsdorf |
» | Globina profila na gumah?Oddelek: Na cesti | 33348 (14134) | krneki0001 |
» | Brisalci na voziluOddelek: Na cesti | 10717 (8105) | ...:TOMI:... |
» | Zaščita sprednjega stekla pred ledom - predlogi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 29218 (26345) | driver_x |