» »

Online preizkus programske opreme

Online preizkus programske opreme

dunda ::

Potencialnim strankam bi radi olajšali preizkus programske opreme. Namesto pripravljanja preizkusnih licenc, nameščanja (sploh v bolj nadzorovanih okoljih!) preizkusnih verzij, iskanja pravih kombinacij programov ... sem razmišljal, da bi potencialni uporabnik zagnal virtualni računalnik v brskalniku. Tam bi bilo že vse nameščeno, prijava bi bila časovno omejena, potencialni uporabnik pa bi lahko takoj preizkusil zadevo.
Ali obstaja takšna rešitev?
Bi bil mogoče "Windows 365 Cloud PC" uporaben v ta namen? Verjetno pa nima predvidenega generiranja poverilnic, da ne prihaja do zlorab?
https://www.kacnje.eu

JanBrezov ::

Nisi omenil, za kateri OS bi se šlo, a iz zapisanega sklepam, da samo MS Windows. Varianta bi bila, da imaš normalen ali virtualen računalnik, do katerega stranke dostopajo preko RDP odjemalca (Remote Desktop) iz brskalnika. Je pa vprašanje skalabilnosti tega s stališča dodeljevanja računov in števila hkratnih uporabnikov. RDP ima omejitve na nekaj povezav hkrati, prav tako bodo problem viri računalnika (ram, cpu), če gre za zahtevno programsko opremo.

DamijanD ::

Odvisno od "mase" tega preizkuševanja. Najlažje je imeti virtualke, ki so vidne navzven. Daš stranki podatke za RDC, po preteku obdobja samo restoraš image, spremeniš U/P id dodeliš naslednji stranki. In kadar nimaš nobenega uporabnika vse skupaj ugasneš, da ne boš lovil težav...

dunda ::

Res je. Načeloma so prioriteta Windowsi, čeprav bo tudi macOS, ampak za preizkus je čisto dovolj Windows.
Za RDP sem že razmišljal in sem prišel do enakih pomislekov. Težko ocenim, koliko uporabnikov bo hkrati, verjetno v določenem trenutku nekaj uporabnikov hkrati. Marsikateri del dneva pa nikogar.
Zagotoviti bi moral še ločeno delo za vsakega uporabnika (da pač drugi ne vidi, kar prvi recimo vnaša/uploada ...). Pa seveda restore na osnovni image in prijave z različnimi uporabniškimi imeni.
Zato se mi je zdelo, da RDP vsega tega (vsaj brez kar nekaj trikov) ne podpira in iščem kakšno narejeno rešitev.
https://www.kacnje.eu

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CrowdStrike se je oglasil s prehodnim poročilom

Oddelek: Novice / Varnost
354469 (111) c23po
»

VMware

Oddelek: Programska oprema
163155 (2880) Blisk
»

Ubuntu Karmic Koala - Release Party (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
919794 (7087) techfreak :)
»

Remote Desktop Connection

Oddelek: Programska oprema
112194 (1640) _spirit_
»

Domača e-SMETIŠČA

Oddelek: Loža
282629 (1462) 'FireSTORM'

Več podobnih tem