» »

A1 ADSL TV vmesnik se v bridge načinu ne pobere več

A1 ADSL TV vmesnik se v bridge načinu ne pobere več

Oldi ::

Nekje do februarja je vse delovalo, nato se TV vmesnik ni zagnal, javi da ni interneta. Čez kak teden je spet delal, po parih dnevih spet ne. Če dajo modem v navadem routerski način, se TV vmesnik pobere in dela. Modem dajo spet v bridge in TV vmesnik dela (pobere se iz stanja pripravljenosti) ni pa časovnih funkcij. Iz izklopa napajanja se ne pobere.
2 meseca se že xxxmo, dosegel sem samo to, da me tehnik ne pokliče, da bi mu razložil. Po prijavi na 040..... pogledajo stanje tv vmesnika, in ker tv strim laufa dobim SMS, da so težave odpravljene. Danes mi pa reče, da stvar v bridge načinu ne more delat dokler ne pride njihov tehnik, ki bo za 30EUR nastavil mojo opremo.
Modem in TV vmesnik zamenjana. 2 tehnika pri nas, ene 10 klicev na pomoč....
Imam 2 svoja routerja in internet dela.

Aja, zakaj bridge, zato, ker hišna avtomatizacija zahteva Unix uro iz Arnesa (NTP prek UDP). Preko mojih routerjev stvar dela, preko A1 routerja ne.
  • spremenil: Oldi ()

Vse tako kaže, da gre za nek bag v FW posodobitvi.
Pozabil sem, imam fiksni IP.

Daniel ::

A samo Arnesove strežnike lahko daš v NTP? Sicer precej čudno, da bi bila tako zelo selektivna avtomatizacija.

To sem sam delal, 10 let nazaj, in bi moral vložiti precej truda, da bi ugotovil kje je keč in popravil softver na treh napravah. Arnes je hard coding.

Sem se lotil debagiranja.
Example koda za NTP v Arduinu dela tudi preko A1 routerja, moj Arduino program pa prek routerja v A1 modemu ne dobi odgovora iz vsaj dveh NTP strežnikov.
Ko z WireShark hočem pogledati kaj se dogaja, mi s filtrom udp.port == 123 ne kaže nič, domnevam ker gre za WAN naslov.
Skratka težave imam z WireShark-om, z njim bi rad ugotovil v čem je razlika med mojo kodo in examplom.

Problem so tudi nedelujoče časovne funkcije na TV vmesniku, slike iz časovnega strežnika ni, pritisnem pavzo, FF, FR ... in slika izgine.
Vse skupaj je že bizarno. Do včeraj zvečer sem mislil, da ne delajo zaradi bridge načina, a ne delajo tudi v normalnem routerskem načinu A1 modema, v katerega so mi ga dali včeraj popoldne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 optika v bridge mode nehala delovati (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
13413983 (51) bsslo
»

Čudna težava na WiFi

353271 (1260) anlju
»

T-2 tezenje (strani: 1 2 )

6313470 (9198) d0rK
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

24684696 (27101) Tilen
»

Brezplačen program za spremljanje prometa na switchu!

51817 (1693) Invictus

Več podobnih tem