Forum » Loža » Denarna socialna pomoč 800€
Denarna socialna pomoč 800€

GrimReaper3 ::
Tole zadnje čase slišim od ene (zelo jezikava), ampak nič ne komentiram, ker mi niso jasne stvari.
Tole je izhodišče:
https://www.gov.si/teme/denarna-socialn...
Nisem tako neumen kot ta, ki to govori, tako da že preden berem, vem:
1. Socialna pomoč za brezposelnega samskega bo od 1.4.2025 494EUR, za par pa preračunano iz tega 775EUR. Tako da prvo kar ta dela je že to, da napihuje na 800EUR, čeprav sploh ne bo toliko. Ter kot drugo par pomeni, da oba skupaj dobita toliko, ne pa oba posebej 775EUR kot hoče ta prikazati.
2. Kot drugo razlaga kot da gre njen mož lahko sedaj na zavod in reče, da bi rad 775EUR na mesec. Še jaz ko sem na dializi ne bi dobil. Nekaj sem izpolnil za invalidsko komisijo, ampak še nisem nič dobil, zdravnica je rekla da dobim nekaj majhnega, to meni pomeni 100-300EUR.
Ne vem kakšni so pogoji za pridobitev denarne socialne pomoči, ampak so sigurno zelo strogi in mora biti s tabo nekaj zelo narobe. Fotr tudi ne dela že od 2014 po svoji izbiri, pa ni dobil še enega centa od zavoda. Res nekateri mislijo, da so na tem zavodu sami debili in da kar talajo po 800EUR vsakemu, ki ima 5 minut časa priti tja.
V glavnem, 494EUR bo ter ne dobiš iz enega glupega razloga kot je ta, da se ti ne da več delati.
Mogoče če dlje časa ne najdeš zaposlitve. S tem pa res ne vem kako je. Če bi jaz vodil ta zavod, bi dal pogoj da si na zavodu vsaj 2 leti in tačas ne najdejo zate nobene zaposlitve.
Tole je izhodišče:
https://www.gov.si/teme/denarna-socialn...
Nisem tako neumen kot ta, ki to govori, tako da že preden berem, vem:
1. Socialna pomoč za brezposelnega samskega bo od 1.4.2025 494EUR, za par pa preračunano iz tega 775EUR. Tako da prvo kar ta dela je že to, da napihuje na 800EUR, čeprav sploh ne bo toliko. Ter kot drugo par pomeni, da oba skupaj dobita toliko, ne pa oba posebej 775EUR kot hoče ta prikazati.
2. Kot drugo razlaga kot da gre njen mož lahko sedaj na zavod in reče, da bi rad 775EUR na mesec. Še jaz ko sem na dializi ne bi dobil. Nekaj sem izpolnil za invalidsko komisijo, ampak še nisem nič dobil, zdravnica je rekla da dobim nekaj majhnega, to meni pomeni 100-300EUR.
Ne vem kakšni so pogoji za pridobitev denarne socialne pomoči, ampak so sigurno zelo strogi in mora biti s tabo nekaj zelo narobe. Fotr tudi ne dela že od 2014 po svoji izbiri, pa ni dobil še enega centa od zavoda. Res nekateri mislijo, da so na tem zavodu sami debili in da kar talajo po 800EUR vsakemu, ki ima 5 minut časa priti tja.
V glavnem, 494EUR bo ter ne dobiš iz enega glupega razloga kot je ta, da se ti ne da več delati.
Mogoče če dlje časa ne najdeš zaposlitve. S tem pa res ne vem kako je. Če bi jaz vodil ta zavod, bi dal pogoj da si na zavodu vsaj 2 leti in tačas ne najdejo zate nobene zaposlitve.
- spremenilo: GrimReaper3 ()

bambam20 ::
Full lepo je to zivljenje posameznika za 494e. Res pa je, da potem taksni se delajo na crno in potegnejo se jurja in imajo skupaj 1500e po osebi.

Koliko pa je takih, 5%? Večina na zavodu jih je verjetno delovno nesposobnih, torej ne morejo delati še na črno kot si nekateri predstavljajo.
Zgodovina sprememb…

Pa kdo ve od kje folk najde teh 800EUR, je to po kakšnih novicah narobe razlagano? 800EUR bo mogoče čez 20 let, ker 2005 je bilo 200EUR.
Zgodovina sprememb…

Poldy ::
Zaradi čudnega spleta okoliščin poznam vsaj 4 osebe, ki jim nič ne manjka in vlečejo socialo. Pa to ni potem samo ta denar, mislim da imajo ugodnosti pri najemu stanovanja, položnicah, hrani itd. Pride potem več kot 200 €.
Par recimo z otrokom, prijavljena na različnih naslovih, on "samohranilec", avto lastnik nekdo od sorodnikov. Ne poznam kakšne so to vsote denarja, ampak pridejo čisto ok čez mesec. Noben ne dela. Gre občasno na razgovor za delo, pazi da se en teden prej ni tuširal in se vede, kot da je malo zadet.
Te osebe imajo skrajno debelo kožo, ti OP si šel verjetno by the book in si razočaran, pa dejansko nezmožen za delo.
Par recimo z otrokom, prijavljena na različnih naslovih, on "samohranilec", avto lastnik nekdo od sorodnikov. Ne poznam kakšne so to vsote denarja, ampak pridejo čisto ok čez mesec. Noben ne dela. Gre občasno na razgovor za delo, pazi da se en teden prej ni tuširal in se vede, kot da je malo zadet.
Te osebe imajo skrajno debelo kožo, ti OP si šel verjetno by the book in si razočaran, pa dejansko nezmožen za delo.

kriptobog ::
GrimReaper3 je izjavil:
Pa kdo ve od kje folk najde teh 800EUR, je to po kakšnih novicah narobe razlagano? 800EUR bo mogoče čez 20 let, ker 2005 je bilo 200EUR.
Samski ne. Z otrokom pa. Potem pa se otroski dodatki, itd. In jim je prelepo in izigravajo sistem. Potem pa otroka v vrtec, brezposelna mamica pa na nohtke in v kafano na kavico.

Z 800€ in otrokom ne vem če je komu lepo, ampak ok. Jaz imam 1200€ samski in ne plačujem najemnine in je bolj revščina. Take vsote, ki so, tudi če jih kdo ne zasluži in izigrava sistem, niso dovolj, da bi lagodno živel.

bm1973 ::
Ja, ampak to ni life...
Je pa res, da je sociala čisto predobra, pa folk nima nobene potrebe po službi.
V Nemčiji je meja 2200 EUR bruto plače...

GrimReaper3 je izjavil:
Z 800€ in otrokom ne vem če je komu lepo, ampak ok. Jaz imam 1200€ samski in ne plačujem najemnine in je bolj revščina. Take vsote, ki so, tudi če jih kdo ne zasluži in izigrava sistem, niso dovolj, da bi lagodno živel.
Ce nimas najmenine ali kredita in ne prides cez z 1200, potem delas nekaj narobe.
Veliko teh z otroci pa izigrava sistem in zivijo zelo lagodno.

Lagodno samo, če so v mama hotelu.
Če so na svojem, ali v najemu, je to bolj švoh life...
Ampak nekateri imajo dovolj...
Če so na svojem, ali v najemu, je to bolj švoh life...
Ampak nekateri imajo dovolj...

Magic1 ::
Je kao socialna 494€ za odraslo osebo.
Otrok je 291€. Torej samohranilka dobi 785 + otroški dodatek. Če rabi nekje živet in ni njeno, potem je to zelo malo. Najbolj žalostno pa je, da če gre delat za minimalca ne dobi nič kaj dosti več...
Otrok je 291€. Torej samohranilka dobi 785 + otroški dodatek. Če rabi nekje živet in ni njeno, potem je to zelo malo. Najbolj žalostno pa je, da če gre delat za minimalca ne dobi nič kaj dosti več...
Magic

Grimnir3 ::
Jaz poznam par, ki že 10 let živi na sociali pa jim nič ne manjka.
Živijo v mansardi hiše od staršev, kjer imata urejeno svoje stanovanje, efektivnih 90m^2.
Dva odrasla in trije otroci, kup otroških dodatkov, zastonj vrtec, zastonj prehrana v šoli.
Če nimaš stroškov z najemnino/kreditom je življenje tudi danes precej poceni.
Pač si ne morejo privoščit 14 dni dopusta na morju in 7 dni smučanja v tujini, ampak tudi marsikatera družina kjer oba delata si tega ne more privoščit. Tako da pod črto so na boljšem kot pa neka družina na povprečnih dohodnkih, ki plačuje najemnino ali kredit.
Živijo v mansardi hiše od staršev, kjer imata urejeno svoje stanovanje, efektivnih 90m^2.
Dva odrasla in trije otroci, kup otroških dodatkov, zastonj vrtec, zastonj prehrana v šoli.
Če nimaš stroškov z najemnino/kreditom je življenje tudi danes precej poceni.
Pač si ne morejo privoščit 14 dni dopusta na morju in 7 dni smučanja v tujini, ampak tudi marsikatera družina kjer oba delata si tega ne more privoščit. Tako da pod črto so na boljšem kot pa neka družina na povprečnih dohodnkih, ki plačuje najemnino ali kredit.

A bejž, da je življenje pri starših poceni
. Tudi za moje otroke je poceni (zastonj), s vsemi počitnicami vred.
Samo da futraš otroke po 18. letu, da popolnoma nič ne delajo, je tudi medvedja usluga za njih.

Samo da futraš otroke po 18. letu, da popolnoma nič ne delajo, je tudi medvedja usluga za njih.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Grimnir3 ::
A bejž, da je življenje pri starših poceni. Tudi za moje otroke je poceni (zastonj), s vsemi počitnicami vred.
Njeni materi je ubistvu kul, ker sicer bi bila sama v preveliki jugo bajti.
Tako pa si razdelijo stroške, onadva skrbita za hišo in okoli hiše, ona ima pa vnučke zravn.
Kar sem hotel povedat, je absurdnost birokratskega sistema ki enači nekoga ki si mora plačat streho nad glavo s takim, ki ima ubistvu osnovne življenske potrebe pokrite. In pa absurdno primerjavo med parom kjer oba delata in ki mora plačevati najemnino in njima. Kjer zaposleni par pod črto živi slabše.

Pa dobr, vsaj otroke sta naredila, tudi to nekaj šteje. Se pa strinjam, da je absurdno, da družina na socali ne zasluži bistveno manj, kot če bi bila na minimalcu. Kako pa to, da jih iz sociale ne vržejo, ali niso neki pogoji, tudi časovni?
Magic

Utk ::
Taki talenti to obvladajo, brez skrbi. Sej kao iščejo službo, samo nikoli je ne najdejo. Če pa že, za največ kak mesec.

In zivi skupaj s partnerjem, kateri je prijavljen na drugem naslovu in sta uradno locena. On lepo zasluzi, ona pa po luftu 785.

dronyx ::
Najbolj žalostno pa je, da če gre delat za minimalca ne dobi nič kaj dosti več...

link_up ::
fino, otroc pa po njihovih stopinjah. Kako moras bit dolgocasen clovek, da se ti ne zmesa?
In and Out

s1m0n ::

fino, otroc pa po njihovih stopinjah. Kako moras bit dolgocasen clovek, da se ti ne zmesa?
Če si v kakem večjem naselju, je dovolj starcev, ki ne morejo več delati okoli bajte.
Urna postavka 10 EUR. Na uro zaslužiš b.p. tam 10-15 EUR.
Žena čisti, lika, pazi otroke občasno. Ko se 1x zve, ni več panike. Tvoji otroci pa v vrtcu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Denarna socialna pomoč - izkoriščanje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 26071 (16474) | zobnik |
» | Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34908 (28676) | krneki0001 |
» | Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44432 (25070) | bambam20 |