» »

Optimizacija

Optimizacija

1
2
»

socialec ::

Ja, ljubezen osvobaja vse, CSD in sodnicam se bodo orosile oči (in mogoče še kaj), če bo prišlo do združitve nekdaj ločene družinice, še v zgodbah bralk bo, kako je bila trnova ločeniška pot do skupne sreče v prihodnosti, samo z dobroto in potrpežljivostjo in zaupanje v prihodnost tudi v temnih in skromnih trenutkih. Ona+, Jana, Dnevnik - prodaja momentalno preskoči za težke večkratnike, še celo Ursuli von der Darthen bodo vročili prevod - garant material za novo EU komisarko potem. Vi pa se tu bojite za to, da se ne bi dalo erbati, jej, jej.

mn ::

CiClon je izjavil:

Vsakdo lahko komot v zapuščinskem postopku dokazuje, da je dejanski otrok umrlega, tudi če ga ta ni nikoli priznal.

Moraš pa kriti stroške dokazovanja, ne vem koliko stanejo ti uradni dnk testi al karkoli se uporablja v takih primerih.

Ker zakon nikjer ne določa, da so dediči samo priznani potomci.

IMHO tudi lahko oče v oporoki zapiše, da prizna očetovstvo.

Vseeno se jaz takšnih optimizacij ne bi šel, za tistih 100 Eur mesečno se potencialno odpovedati otroku, ne vem no.

CiClon ::

Ampak v kakem primeru bi se odpovedal otroku?

bm1973 ::

Saj se je že, ko ob rojstvu ni priznal očetovstva.

Sam ne pomislijo, da če gredo s svojo partnerko narazen, ne bodo več videli svojega otroka, ker pač niso uradno fotri.

Dokazovanje kasneje je cela jeba... In ne bo šlo brez odvetnika in sodišča...

GupeM ::

Predstavljaj si, da je "družina" na dopustu nekje v tujini, pa se tam mami nekaj zgodi? Kdo bo imel takrat pravico otroka pripeljati nazaj v Slovenijo? Ga bojo kar pustili enemu, ki pač pravi da je bil zraven in ga bo lahko on odpeljal domov?

Ali ko je treba otroka odpeljati k zdravniku, pa mama zaradi biločesa ne more. Ga bo kar nekdo peljal? V šolo bo kar nekdo hodil na roditeljske sestanke in na govorilne ure? Kar nekdo bo podpisoval obrazce za to in ono? Al je pač mama 100 % ves čas na voljo?

bm1973 je izjavil:

Saj se je že, ko ob rojstvu ni priznal očetovstva.

Sam ne pomislijo, da če gredo s svojo partnerko narazen, ne bodo več videli svojega otroka, ker pač niso uradno fotri.

Dokazovanje kasneje je cela jeba... In ne bo šlo brez odvetnika in sodišča...

Ne vem, kaj je cela jeba. Pač tožba kot tožba. Nič posebnega.

Sploh pa je ponavadi že partnerki v interesu, da dobi očetovstvo, če gresta narazen, ker sicer je brez preživnine itd.

johnnyyy ::

bm1973 je izjavil:

Kako pa, če nista poročena ali v legalni zunajzakonski zvezi?

Za državo bo pokojni samo jebač še žive ;).

Če gre za zunajzakonsko zvezo jo bo potrebno dokazati. In če s človekom živiš, hodiš z njim na dopuste, načeloma ni problema dobiti par prič, ki bodo to potrdile, pa še slik se najde en kup.

Tukaj je pač največji problem v tem, da država ni konsistentna in dopušča da ljudje vozijo v sivini, kjer so tekom življenja za določene stvari v vezi, za določene pa ne. Zraven pa nastane problem še za to, da se stvari za nazaj pozabljajo.

Tu je bolj težava v tem, da mati samohranilka dobi več sociale oz. ugodnosti kot v primeru "normalne" družine. Kar bi se večina strinjala, da je "prav".

In to luknjo bodo vedno nekateri izkoriščali, ker je iluzorno pričakovat, da bo država vsakega takega preiskovala in dokazovala, da v resnici je pa ta v vezi z nekom, pa v resnici je ta oče itd.

bm1973 ::

CiClon je izjavil:

Sploh pa je ponavadi že partnerki v interesu, da dobi očetovstvo, če gresta narazen, ker sicer je brez preživnine itd.

No ja, če bo naknadno prijavila očetovstvo, se bo pokazalo, da je vedela kdo je oče, in lahko država ves denar zahteva nazaj...

Skratka, goljufija, in akcija...

Sicer dvomim, da je naš sistem to sposoben oceniti.

Prej ni vedela, kdo je oče, ker jih je imela na desetine na gangbangu. Potem pa je dobila info, da je verjetno dotični fotr. Simpl.

Pa niti ji ni treba njej nič vlagat, ker bi v tistem primeru (o katerem smo govorili) vložil tožbo fotr. Jaz samo pravim, da bi bilo tudi materi v interesu, da fotr prizna otroka, ker bi dobila potem preživnino, ko gresta narazen.

dronyx ::

Danes mi ena znanka, ko smo se o tem pogovarjali ob kavi razlaga, kako so njej težili na CSD da mora po ločitvi nekaj dokazovat, da njen bivši ne živi več pri njej. Nekaj v tem smislu če sem prav povzel. Potem pa ven pade in reče uslužbenki na CSD zakaj pa ne preverjajo kriminalista, ki živi praktično v isti stavbi kot ima CSD poslovne prostore, ki pa je dejansko uradno ločen zaradi "optimizacije", živi pa lepo naprej še vedno pri ženi in takih je menda v njenem kraju cel kup, ki jih CSD ne opazi. In potem je bila tišina. Menda je pač kriminalist imel veze in njega se niso upali jebat, kot navadno rajo. To je ta Slovenija, za katero ste glasovali na plebiscitu? ROFL! :)):)):))

Naročnik oglasi ni Svoboda?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Utk ::

To je laž. Policaji ne lažejo in goljufajo.

dronyx ::

Utk je izjavil:

Na to sem jaz najprej pomislil. Samo sem jo pozabil vprašati če je prepričana, ali je bil res kriminalist.

GupeM ::

Utk je izjavil:

Od kod ta ideja?

Policaji seveda lažejo in goljufajo, če imajo od tega korist. Kar tako za brezveze, še posebej medtem ko so v službi, pa ne bojo lagali. Recimo, da so me videli vozit, jaz pa sem v resnici samo pijan na zadnjih sedežih čakal trezno ženo, da me odpelje domov. Policaj od tega nima nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

johnnyyy ::

dronyx je izjavil:

Danes mi ena znanka, ko smo se o tem pogovarjali ob kavi razlaga, kako so njej težili na CSD da mora po ločitvi nekaj dokazovat, da njen bivši ne živi več pri njej. Nekaj v tem smislu če sem prav povzel. Potem pa ven pade in reče uslužbenki na CSD zakaj pa ne preverjajo kriminalista, ki živi praktično v isti stavbi kot ima CSD poslovne prostore, ki pa je dejansko uradno ločen zaradi "optimizacije", živi pa lepo naprej še vedno pri ženi in takih je menda v njenem kraju cel kup, ki jih CSD ne opazi.

Če bi hoteli imeti dober nadzor, potem bi rabil še vsak inšpektor/nadzornik še svojega nadzornika/inšpektorja, ki bi pregledoval za njim. Ker pa tega ni, pa lahko BP nekdo ki je na poziciji (namerno) spregleda ali naredi napako, ker osebo pozna ali pa ker dobi nekaj malega v zameno.

Utk ::

Če ženska "ne ve" kdo je oče, potem to ni stvar države da nadomešča očeta. Naj si ga najde.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

skrbništvo nad otrokom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20228363 (16986) PrihajaNodi

Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43285205 (77337) koyotee

Več podobnih tem