Forum » Loža » skrbništvo nad otrokom
skrbništvo nad otrokom
mr_chai ::
Op, moraš upoštevati tudi, da je ženska pod vplivom različnih hormonov. Mogoče še bo kaj šlo na bolje. Ampak tudi če ne boš z njo, boš še vedno preživel veliko trenutkov s svojim otrokom. Tega ti nihče ne more vzet!
PrihajaNodi ::
Op, moraš upoštevati tudi, da je ženska pod vplivom različnih hormonov. Mogoče še bo kaj šlo na bolje. Ampak tudi če ne boš z njo, boš še vedno preživel veliko trenutkov s svojim otrokom. Tega ti nihče ne more vzet!
Definitivno se ne bo spremenila. Obiski bodo pa tako da bo ona stalno prisotna sploh prvih 4 let in mu stalno govorila kaj počne narobe. Dejansko se bo špilala matko dvema frocoma.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
111111111111 ::
Sem razmišlaj o temu ja ampak samo da sem ji omenil sem dobival takoj sovražna sporočila da mislim da je nora in tako podobno! Sam sem bil 3x pri psihologu v zadnjih 10 letih pač nič tko da bi bilo kaj narobe ampak sem si želel malo razjasniti svoje obnašanje v določenih situacijah in pa da dobim neki objektivno mnenje o sebi. pač ja prijatelji stojijo ob strani vendar so subjektivni
Če se boš šel sodne postopke, povprašaj tudi, če je možno, da se vama dodeli psihoterapevta, ker drugače se bosta morda celo življenje prepucavala, tudi punca se bo morala tega držat in obiskovat terapevta, da bosta vsaj delno zgladila odnose.
Žal druge kot da začneš delat na odnosih z mamo tvojega otroka in se zraven obrneš na sodišče, da zahtevaš skupno skrbništvo ne vidim. Edini pametni nasvet, ki ga je dal Nodi v tej temi je tisti z linkom na EU zakonodajo, kaj ti dejansko omogoča in kakšne so tvoje pravice.
Vedno imej v mislih, da gre za čimbolj normalno otroštvo tvojega otroka. Zelo velika verjetnost je, da si bi partnerka ustvarila novo družino, ti si boš ustvaril svojo in ta otrok bo ostal nekje vmes, to je najverjetnejši scenarij če sta oba tako mlada.
PrihajaNodi je izjavil:
Definitivno se ne bo spremenila. Obiski bodo pa tako da bo ona stalno prisotna sploh prvih 4 let in mu stalno govorila kaj počne narobe. Dejansko se bo špilala matko dvema frocoma.
Nodi, pridi raje trolat v temo pri zdravnikih in pusti OP-a pri miru. Oba starša morata doseči nekakšen konsenz, drugače bo to izredno slabo za otroka.
Ona zahteva 300 eurov in pa 1x na teden po 2 uri obiska....
O preživninah nima pojma, mislim da je 1 otrok 600EUR pretiravanje. Ostali ločenci bodo bolje vedeli. Ne vem ali je 300EUR zate sprejemljiva vsota. Vsekakor se poskušaj na lep način spogajat, če ji res gre za denar, kar osebno dvomim, naj ti pusti več stikov z otrokom.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
psihoterapevta
Noro. Če bo ženski psihoterapevt se zna narest da ga bosta obe babnce prepričale da rab pomoč potem se bo to zabeležilo on bo imel še manj pravic. Brez skrbi, bejba je mela tole splanirano takoj ko je zanosila. Ženska ve kaj dela pa je 5 korakom pred tipom. Samo odaljit pa ohladit se mora.
Nodi, pridi raje trolat v temo pri zdravnikih in pusti OP-a pri miru. Oba starša morata doseči nekakšen konsenz, drugače bo to izredno slabo za otroka.
Itak da je izredno slabo to za otroke. V Moravče pejt pogledat kakšna je situacija. 90% ločenih.
kar osebno dvomim, naj ti pusti več stikov z otrokom.
Jaz tudi dvomim da je tvoja žena med prejemanjem kovid dodatkov delala in ni pila kavic. Ampak ok, lahko se samo dvomi ane?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Noro. Če bo ženski psihoterapevt se zna narest da ga bosta obe babnce prepričale da rab pomoč potem se bo to zabeležilo on bo imel še manj pravic. Brez skrbi, bejba je mela tole splanirano takoj ko je zanosila. Ženska ve kaj dela pa je 5 korakom pred tipom. Samo odaljit pa ohladit se mora.
ne vem če je oddaljevanje in ohlajanje pravilno postopanje v tem primeru, še posebej ker op želi imeti stike z otrokom. Treba pregruntat, da je mati mlada (domnevam), sama z otrokom starim 4 mesece, sedaj bodo začeli rasti zobki, brez partnerja, od tukaj je po moje to izsiljevanje in spreminjanje dogovorov.
Po moje ji mora OP tudi pokazati, da v dani situaciji tudi on trpi in da razume, da je tudi njej hudo, ampak da morata nekako normalizirat odnos med sabo.
PrihajaNodi je izjavil:
Itak da je izredno slabo to za otroke. V Moravče pejt pogledat kakšna je situacija. 90% ločenih.
Moravč zaenkrat še ne rabim, se bom pa spomnil nsveta, če bom kdaj v isti situaciji kot OP. :D
PrihajaNodi je izjavil:
Jaz tudi dvomim da je tvoja žena med prejemanjem kovid dodatkov delala in ni pila kavic. Ampak ok, lahko se samo dvomi ane?
Pusti to zadevo v drugi temi. Ali nisem prav povedal, da o ločitvah nimaš pojma? Kaj pa o daljših odnosih z osebo nasprotnega spola?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
ne vem če je oddaljevanje in ohlajanje pravilno postopanje v tem primeru, še posebej ker op želi imeti stike z otrokom. Treba pregruntat, da je mati mlada (domnevam), sama z otrokom starim 4 mesece, sedaj bodo začeli rasti zobki, brez partnerja, od tukaj je po moje to izsiljevanje in spreminjanje dogovorov.
Po moje ji mora OP tudi pokazati, da v dani situaciji tudi on trpi in da razume, da je tudi njej hudo, ampak da morata nekako normalizirat odnos med sabo.
Če nimaš okoli 50 let se mi zdi da si malo zaostal. Ona noče met njega zraven in to je dejstvo, zdj al ma drudzga al ne nimam pojma, mislim pa da ja. Njej ni nič hudo verjemi mi, ona ma matko zravn pa sama hoče rihtat otroka vmes pa še mal preživnine pade.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Če nimaš okoli 50 let se mi zdi da si malo zaostal. Ona noče met njega zraven in to je dejstvo, zdj al ma drudzga al ne nimam pojma, mislim pa da ja. Njej ni nič hudo verjemi mi, ona ma matko zravn pa sama hoče rihtat otroka vmes pa še mal preživnine pade.
Vseeno mislim, da je zadeva malo bolj kompleksna.
Pusti to zadevo v drugi temi. Ali nisem prav povedal, da o ločitvah nimaš pojma? Kaj pa o daljših odnosih z osebo nasprotnega spola?
Mal več vem o ločitvah kot ti. Grozni postopki in veliko nagajanja s strani žensk. Dedc pade v alhohol in izgubi še tisto malo dostojanstva ki ga ima če ne stori še kej hujšga. Razlog pa je ta da celotna družba pestva ženske in mame samohranilke. Jaz se jih izogibam kot hudič križa, ker zgodbe tipa ne poznam pa lahko jamra da jo je 100 x pretepel pa posilil...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Mal več vem o ločitvah kot ti. Grozni postopki in veliko nagajanja s strani žensk. Dedc pade v alhohol in izgubi še tisto malo dostojanstva ki ga ima če ne stori še kej hujšga. Razlog pa je ta da celotna družba pestva ženske in mame samohranilke. Jaz se jih izogibam kot hudič križa, ker zgodbe tipa ne poznam pa lahko jamra da jo je 100 x pretepel pa posilil...
Imam ene dva koelga, ki sta ločena, pa je situacija pri vsakem drugačna. Pri enem sta kot pes in mačka, pri drugem pa sta dosegla nek konsenz in sedaj že ene 5 let živita z zakopano bojno sekiro, sta pa res obiskovala ene 2 leti psihoterapevta, da sta malo osmislila, kaj sta naredila in kje je prišlo do razhajanja, zato to pot predlagam tudi OP-u, če je seveda možno.
Vseeno mislim, da je zadeva malo bolj kompleksna.
Nepomebno. Navedel je fakte in to da mu nagaja že v štartu, kar je zelo zelo slabo. Naj se ohladi in odalji pa zmanjša preživnino na minimum. Na stran nej pa daje za froca ko bo starejši in če se bosta razumela. Z glavo skozi zid, pogovori kot so mediacije, psihoterapevti ne bo šlo. Sam bi se tudi ognil sodišča. Itak verjetno zaradi froca sploh hodila ne bo...odvetnike bo pa treba vseen plačevat.
Imam ene dva koelga, ki sta ločena, pa je situacija pri vsakem drugačna. Pri enem sta kot pes in mačka, pri drugem pa sta dosegla nek konsenz in sedaj že ene 5 let živita z zakopano bojno sekiro, sta pa res obiskovala ene 2 leti psihoterapevta, da sta malo osmislila, kaj sta naredila in kje je prišlo do razhajanja, zato to pot predlagam tudi OP-u, če je seveda možno.
Res misliš da bosta hodila do psihoterapevta in bo ona za pa u luft skočila?
OP se mora samo ohladit pa počakat z advokati. Otrok komaj kaj dojame v teh letih - hell je komaj oči odprl. Pravzaprav bi jo moral popolnoma ignorirati ne pa v njo skakat.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
Res misliš da bosta hodila do psihoterapevta in bo ona za pa u luft skočila?
OP se mora samo ohladit pa počakat z advokati. Otrok komaj kaj dojame v teh letih - hell je komaj oči odprl. Pravzaprav bi jo moral popolnoma ignorirati ne pa v njo skakat.
To imaš verjetno prav. Pri nas so psihoterapevti še vedno tabu tema in če hodiš, že vsi mislijo da si nor.
Popoln ignore bi bil najslabše, zadaj so hormoni, čustva, nepovedane stvari, zamere, skratka cel kup sranja in to sranje je treba čimprej stran metat, da se zadeva čimprej normalizira. Se strinjam, da je otrok šele oči odprl, samo ne bo dolgo pa bo že v šoli.
Ravno popoln ignore je bistvo, ni zastonj pregovor da čas celi vse rane. Pošlje naj otroku kake igrače in to je to. Sej zgodba je predvidljiva:
Mediacija, CSOD, odvetniki, sodišče pa jebanje v glavo kdo je kaj komu rekel...
Pa kaj potem? Bistvo je da ona ne dobi popolno skrbištvo pa da mu ostanejo pravice, šole pa vrtci morajo pa tud njega kontaktirat.
Mediacija, CSOD, odvetniki, sodišče pa jebanje v glavo kdo je kaj komu rekel...
samo ne bo dolgo pa bo že v šoli.
Pa kaj potem? Bistvo je da ona ne dobi popolno skrbištvo pa da mu ostanejo pravice, šole pa vrtci morajo pa tud njega kontaktirat.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Odvetnika sem že kontaktiral. Vendar ne vem kaj naj storim v primeru da se ona odloči da otroka sploh ne vidim. Trenutno se mi zdi da imam zvezane roke vsaj dokler ne bo prišla odločba iz sodišča....
Kakor jaz vem, so po novih pravilih starši res enakopravni in nima mama tu nobene pravice neka pravila postavljati kokr se njej sprdne! K odvetniku in nato z odvetnikom na CSD, da se tiste neuporabne riti mal iz stola vrže.
Papir vse prenese. Najbolj pa je smešno da se v to temo vmešal najbolj pokvarjena oseba ki je z ženinimi kovid dodatki kupoval stanovanja in sedaj tu serje dobrega samarijana. Grozno
Dodatki so bili zakonito in pošteno ter trdo zasluženi. Če bi bil sam na njenem mestu bi te že samo zaradi zadnjega citata kazensko ovadil zaradi obrekovanja.
Ti sralec sralski (ni obrekovanje, ker nisi kronično zaprt) bi pa pred sodiščem spizdil še v Sibirijo :-D Tam bi te pa vtaknili v divizijo Burjatov in poslali na Ukrajinsko fronto :-D Oh, kako lepe sanje bi bile to, enega sralca (ni obrekovanje, le opis dejanskega stanja, samo poste po forumu pogledamo) manj bi imeli tle gor... :-D
zobnik ::
Kakšno sodišče neki, sodišče je za nepoznane ljudi, recimo skrite napake pri avtu,,,,ne pa za družine, če ona reče 300 evrov ji pač nakazuj .... 150 evrov danes ni nič...al pa se zmeni za 250.
Pa kaj ma to veze CSD a res ne znate take zadeve reševat, če nista za skupaj se pa vsaj zmenta tako da bo njej in tebi vredu.
Pa kaj ma to veze CSD a res ne znate take zadeve reševat, če nista za skupaj se pa vsaj zmenta tako da bo njej in tebi vredu.
tony1 ::
" Pa kaj ma to veze CSD a res ne znate take zadeve reševat, če nista za skupaj se pa vsaj zmenta tako da bo njej in tebi vredu. "
To je optimalen scenarij, v katerem imaš 2 vsaj približno zrela in odgovorna človeka. Ko zveza razpade takole kot piše OP, pa vsaj eden nima teh kvalitet. (Enkrat enega, drugič drugega spola, in gotovo je razlogov približno pol pol na vsaki strani.)
Dejansko terapija ni slaba ideja.
To je optimalen scenarij, v katerem imaš 2 vsaj približno zrela in odgovorna človeka. Ko zveza razpade takole kot piše OP, pa vsaj eden nima teh kvalitet. (Enkrat enega, drugič drugega spola, in gotovo je razlogov približno pol pol na vsaki strani.)
Dejansko terapija ni slaba ideja.
Glugy ::
Otrok bo vedno tvoj pa tud če ne živi pri tebi. Ne se preveč sekirat. Edino skrbnino pa le probi zmanjšat ker tole je mal prevelika.
Otrok bo vedno tvoj pa tud če ne živi pri tebi. Ne se preveč sekirat. Edino skrbnino pa le probi zmanjšat ker tole je mal prevelika.
No ja, ne bo ravno tvoj. Če do 4 leta ne živiš z njim je konec.
Dodatki so bili zakonito in pošteno ter trdo zasluženi.
Zdravniška srenja se je pasla na kavicah pa ostali v JS tud!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Kayzon ::
In po cemu sklepate doloceni copatki v tej temi,da je op kriv za to kar se mu dogaja?
Meni te je zal op,otrok naj bi bil tista pika na i pravi ljubezni,kar vidva ocitno nista imela. Upam da se ti lepo razresi zadeva,ce ne pa tako kot je Invictus napisal pa srecno.
Meni te je zal op,otrok naj bi bil tista pika na i pravi ljubezni,kar vidva ocitno nista imela. Upam da se ti lepo razresi zadeva,ce ne pa tako kot je Invictus napisal pa srecno.
hipertija ::
Ob takšnih temah sem vesel, da sem tam kjer sem, kurc pa še denar in vse skupi
Prekle za kurnk
Miki N ::
To me spomne ko mi nek tip leta nazaj razlaga neke podobne družinske drame "po sodiščih" s svetovanjem terapevta ... a vse od sodnice, terapevtke in mislim da še ene advokatke ... samohranilke, že rahlo ostarele. Obeta! Ne vem pa kako se je končalo.
To me spomne ko mi nek tip leta nazaj razlaga neke podobne družinske drame "po sodiščih" s svetovanjem terapevta ... a vse od sodnice, terapevtke in mislim da še ene advokatke ... samohranilke, že rahlo ostarele. Obeta! Ne vem pa kako se je končalo.
To se pa sliši pa res obetavno.
D3m ::
90%????
Si ziher :D
Prvič slišim.
|HP EliteBook|R5 6650U|
PacificBlue ::
Sicer ni isto, poznam pa en primer kjer je par dni pred poroko mož izvedel(dnk test), da je njegova "bodoča žena" noseča z drugim, precej starejsim mozakarjem(en bivsi župan)
Povabljenih preko 200 ljudi. lol
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
90%????
Si ziher :D
Prvič slišim.
Ja, samo mem se pelji pa v cerkev pejd tja pa boš videl. "Vse" ženske so mame samohranilke al pa ločenke v Moravčah.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Invictus ::
Mojemu kolegu se je zgodilo, da ga je žena (2 otroka) varala z mlajšim, z njim zanosila, rodila , ko še nista bila ločena. In je bil on napisan kot oče.
Ga je stalo kar precej časa in denarja, da je to uredil. Drugače bi ga ona še za tretjega otroka izsiljevala s preživnino.
Sam takjrat je on malo drugače ravnal, psiholog za otroke, itn, in je celo dobil skrbništvo. Sam je bil dober, pa je šel v skupno skrbništvo. Vseeno se je malo zajebal, saj je ona konstantno pumpala otroka proti njemu in izsilila nekaj kočljivih otroških odločitev, sploh kar se tiče šol.
Moški ponavadi vzamemo v zakup, da so babe mal glupe. Sam ni samice v živalskem svetu, ki bi bila tako žleht...
In to se potem kao počne v korist otroka... Malo morgen... Lasten ego in zajebavanje fotra, ker fotr v tem kurčevem pedrsko/feminističnem javnem sistemu ne more praktično nič.
Sam v info:
Ko se ločijo, mame višejo otroka na cel kup dejavnosti, ki stanejo, da tako dobijo čim večjo preživnino. Ko je sodna odločba pravnomočna, izpišejo otroka iz vseh dejavnosti.
Na družinskih sodiščih je 100% sodnic. Ni enega moškega. O.K., slišal sem, da se bo eden zaposlil v Kranju. Kaj mislite, da bo naredila zafrustrirana ločena sodnica fotru? V Ljubljani je sodnica, ki uniči v naprej dogovorjene zadeve med mamo in očetom, ker se ji zdi, da dobi kako otrok (v bistvu pa mama) premalo. Pa bi morala sporazum samo podpisati.
O CSD pa ne bi. Mediacija? Spet nabijanje o koristi otroka, stiki pa največ z mamo. Ki so svete. Pač te glupe pičke malo narobe interpretirajo Cankarja, ki ni hvalil mame, ampak pljuval po njej.
Ga je stalo kar precej časa in denarja, da je to uredil. Drugače bi ga ona še za tretjega otroka izsiljevala s preživnino.
Sam takjrat je on malo drugače ravnal, psiholog za otroke, itn, in je celo dobil skrbništvo. Sam je bil dober, pa je šel v skupno skrbništvo. Vseeno se je malo zajebal, saj je ona konstantno pumpala otroka proti njemu in izsilila nekaj kočljivih otroških odločitev, sploh kar se tiče šol.
Moški ponavadi vzamemo v zakup, da so babe mal glupe. Sam ni samice v živalskem svetu, ki bi bila tako žleht...
In to se potem kao počne v korist otroka... Malo morgen... Lasten ego in zajebavanje fotra, ker fotr v tem kurčevem pedrsko/feminističnem javnem sistemu ne more praktično nič.
Sam v info:
Ko se ločijo, mame višejo otroka na cel kup dejavnosti, ki stanejo, da tako dobijo čim večjo preživnino. Ko je sodna odločba pravnomočna, izpišejo otroka iz vseh dejavnosti.
Na družinskih sodiščih je 100% sodnic. Ni enega moškega. O.K., slišal sem, da se bo eden zaposlil v Kranju. Kaj mislite, da bo naredila zafrustrirana ločena sodnica fotru? V Ljubljani je sodnica, ki uniči v naprej dogovorjene zadeve med mamo in očetom, ker se ji zdi, da dobi kako otrok (v bistvu pa mama) premalo. Pa bi morala sporazum samo podpisati.
O CSD pa ne bi. Mediacija? Spet nabijanje o koristi otroka, stiki pa največ z mamo. Ki so svete. Pač te glupe pičke malo narobe interpretirajo Cankarja, ki ni hvalil mame, ampak pljuval po njej.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zelo lepo napisano. Dodam lahko samo še da ni vredno hodit po sodiščih. Če se le da dobiš potrdilo od dohtarja pa se probaš invalida narest. Preživnino zmanjšat na minimum pa daješ sam na stran ko bo otrok starejši pa če bodo odnosi ok. Čeprav težko da bodo, ker pumpanje matk samohranilk pusti posledice takšne in drugačne. Pa saj ni Slovenija nek eksces v teh eventih, je povsod na zahodu isto. V ZDA še mnogo slabš, tipi se enostavno nočejo več poročat pa met frocov. Zakaj? Mediji so opral možgane ženskam pa posredno uničil še moški spol, tko da agenda jim je uspela.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
PacificBlue je izjavil:
Sicer ni isto, poznam pa en primer kjer je par dni pred poroko mož izvedel(dnk test), da je njegova "bodoča žena" noseča z drugim, precej starejsim mozakarjem(en bivsi župan)
To dandanes pa res ni noben tabu. Rečeš "foter od mojga otroka je pa župan!", se pohvališ.
Stikalo ::
Hehe, ponavadi vsi na sodiščih in CSD-jih vedo, da bi se najprej vsi pobili za otorka, ko je pa star 5-7 let+ si ga pa podajajo en drugemu pa noben najraje ne bi skbel zanj in se ukvarjal z njim. Tako je, zato so tudi vsi malo zdržani, da ne delajo ne vem kakšne scene na koncu pa od tega ni nič.
Lej, ti se z CSD-jem in sodiščem zmeni za neko normalno prežvnino. Je tudi tako, da zna dobiti ona otroške dodatke v višini tudi 100€, tako da za tako malega otroka je prežvnina 300€ visoka. Vse skupaj bi potem rekel ti 300€ ona 300€ + 100€ država. Mam otroke, pa bi rekel, da je en otrok čez palec cca 200€/mesečno za hrano in cunje. Vrtec je pa tudi lahko samo 50€, odvisno od prihodkov. 300€ je zelo visoka preživnina. Je pa tudi odvisno od tvojih prihodkov - če imaš 2k€ plače neto potem je to ok. Ampak to ni sladica za mamico ampak za stroške otorka. Sam bi predlagal 150€ mesečne preživnine.
Če ti odreka stike moraš to sporočati CSD-ju na tedenski bazi, ker to je resna stvar. Če ti omejuje stike, je to pogoj da se otorka dodeli drugemu staršu.
Je pa tako, da se vse te juhe pojedo malo hladnejše kot se skuhajo. Pa vprašanje kakšnega denarja si vreden ti in kakšnega smrkla katero si zrihtal :)
Lej, ti se z CSD-jem in sodiščem zmeni za neko normalno prežvnino. Je tudi tako, da zna dobiti ona otroške dodatke v višini tudi 100€, tako da za tako malega otroka je prežvnina 300€ visoka. Vse skupaj bi potem rekel ti 300€ ona 300€ + 100€ država. Mam otroke, pa bi rekel, da je en otrok čez palec cca 200€/mesečno za hrano in cunje. Vrtec je pa tudi lahko samo 50€, odvisno od prihodkov. 300€ je zelo visoka preživnina. Je pa tudi odvisno od tvojih prihodkov - če imaš 2k€ plače neto potem je to ok. Ampak to ni sladica za mamico ampak za stroške otorka. Sam bi predlagal 150€ mesečne preživnine.
Če ti odreka stike moraš to sporočati CSD-ju na tedenski bazi, ker to je resna stvar. Če ti omejuje stike, je to pogoj da se otorka dodeli drugemu staršu.
Je pa tako, da se vse te juhe pojedo malo hladnejše kot se skuhajo. Pa vprašanje kakšnega denarja si vreden ti in kakšnega smrkla katero si zrihtal :)
Hehe, ponavadi vsi na sodiščih in CSD-jih vedo, da bi se najprej vsi pobili za otorka, ko je pa star 5-7 let+ si ga pa podajajo en drugemu pa noben najraje ne bi skbel zanj in se ukvarjal z njim. Tako je, zato so tudi vsi malo zdržani, da ne delajo ne vem kakšne scene na koncu pa od tega ni nič.
Zato pa pravim da naj se počaka z vsem sranjem, sploh sodišča in advokati. Brezveze. Naj pa ona skrbi za vse, če fotr nima nobene besede.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
stara mama ::
OP, si v eni ZELO jebeni situaciji brez izhoda. Sam b iti svetoval enako kot na začetku, poskusi zminimizirat stroške in izdatke, potem pa je bil tale predlog zelo pameten:
Pač, jebiga, naslednjih 18-20 let pozabi na otroka (vem, težko), ustvari si novo življenje, dobiš drugo žensko (bolj normalno), z njo lahko imaš več otrok, skratka postani najboljše kar lahko.
Ta tvoj prvi otrok bo pa prej ali slej videl, kako ga je njegova lastna mat pumpala proti tebi, in ko bo spoznal to, se bo situacija obrnila.
Tvoja bivša bo najverjetneje v enaki bedi z drugim (ali pa že tretjim), in kar jo bo zelo bolelo, bo tvoje urejeno življenje.
Kar jo bo na stara leta pa še veliko bolj bolelo, bo pa osamljenost, ko bo otrok raje hodil k tebi na obisk.
Zapomni si, otroci so tek na dolge proge in investicija na stara leta.
Plus si še OBVEZNO zapisuj vse obiske, če ti ne dovoli obiskov, zapisnik na Policiji, delaj osebno evidenco...
Ne vem, kaj si videl na njej, ampak se lahko tolažiš s tem, da nisi edini in je mnogo takšnih... sedaj moraš delati prvo v dobro tebe in otroka. Ki bo, ko odraste, dojel, da ga je mat zafukala in ukradla očetovstva..
Pač, jebiga, naslednjih 18-20 let pozabi na otroka (vem, težko), ustvari si novo življenje, dobiš drugo žensko (bolj normalno), z njo lahko imaš več otrok, skratka postani najboljše kar lahko.
Ta tvoj prvi otrok bo pa prej ali slej videl, kako ga je njegova lastna mat pumpala proti tebi, in ko bo spoznal to, se bo situacija obrnila.
Tvoja bivša bo najverjetneje v enaki bedi z drugim (ali pa že tretjim), in kar jo bo zelo bolelo, bo tvoje urejeno življenje.
Kar jo bo na stara leta pa še veliko bolj bolelo, bo pa osamljenost, ko bo otrok raje hodil k tebi na obisk.
Zapomni si, otroci so tek na dolge proge in investicija na stara leta.
Avenger ::
Pač če mi bodo rekla na sodišču bo pač 300 jaz se za to ne mislim prerekat če otrok pač toliko potrebuje.
Prjatu, tole je popolnoma zgrešen način razmišljanja, ti bom povedal zakaj. Če te sodišče obveže plačevanja tega, si potem OBVEZAN plačevat toliko. Ne moreš pa vedet koliko bo zahtevala, lahko bo hotela jurja in bo sodišče nato pristalo na 500. A bo šel ves denar za otroka, ali bo to njej kot nek bonus, ki ga bo fračkala za fensi viskije? Ne morš vedet. Ni tako, da bo vsak EUR od tega šel za otroka. Ona mogoče cilja na to, da boš ti plačeval celotno preživnino in otroka sploh ne boš videl. Ali pa pol preživnine in če je to, ne vem 200€ bo točno toliko porabila za otroka in pika.
Hočem povedat, da ne rabiš sodišča zato, da bi dajal otroku, lahko sodišče odloči, da si dolžan plačevat 100, pa boš ti še vedno lahko plačeval 500, če hočeš, ampak ne bo ti pa treba. Sicer pa je prvo pravilo sodnih zadev, da če zahtevaš, vedno zahtevaš enkrat več, kot veš da bi ti pripadlo, če nekdo zahteva, ponudiš pol manj kot veš, da bi mu pripadlo. Spor o meji? A je naiven in pokaže mejo točno tam kjer je bila, B pokaže mejo 3 metre v Ajevo parcelo, sodišče odloči na pol. Tko nekak gre. Če bo preživnina nizka, in dobro bi bilo da je, lahko ti otroku direktno kupuješ stvari, oblekce, obutev, igračke, ne vem, kasneje šolske izlete, žepnino, itd. Če boš obvezan plačevat visoko preživnino, od katere jo bo ženska 90% porabila zase, bo to dosti bolj zoprno.
Zelo pomembno je, da če hočeš bit prisoten, se moraš zavedat, da glede na opisano, ti to ne bo enostavno pripadlo, ampak se moraš zato borit. In kakor se sliši grozno, bi po mojem moral zahtevat precej več kot naj bi ti pripadlo, ponudit veliko manj... ne vem, bo odvetnik več povedal o taktiki, ampak mora bit polna ofenziva, tu ni čas za pohlevnost in poštenost zato ker imaš rad otroka. Če imaš ti moč in ti odločaš, recimo da ti rata dobit polno skrbništvo ali da določijo 0 preživnine ali whatever, lahko še vedno ti rečeš, ok, imejva pol pol, pa dam ti 300€ na mesec. Če ti pa dovolijo 2 obiska na teden, pa da plačuješ 500€ na mesec, je pa to to in več od tega ne moreš dobit, ne plačat manj, razen če se ona usmili.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
stara mama ::
PacificBlue je izjavil:
Tole mora bit pa EPIC dogodek, da počakaš na poroko, potem pa preden pride do zaobljube, pred 200 ljudmi poveš situacijo in predložiš dokaze.
Ni poceni, ampak doživljenjska sramota za njo :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Sicer pa je prvo pravilo sodnih zadev, da če zahtevaš, vedno zahtevaš enkrat več, kot veš da bi ti pripadlo, če nekdo zahteva, ponudiš pol manj kot veš, da bi mu pripadlo. Spor o meji? A je naiven in pokaže mejo točno tam kjer je bila, B pokaže mejo 3 metre v Ajevo parcelo, sodišče odloči na pol. Tko nekak gre.
V eni drugi temi je nekdo rekel, da imajo komercialisti rahlo politično nekorektno reklo "Bodi cigan, ko prodajaš in žid, ko kupuješ". Prilagodite situaciji primerno.
@OP
Predvsem je važno, da ne zgubiš stika z otrokom.
Poznam nekaj ljudi, ki so jim babe nagajale praktično od rojstva, so obupali, danes otroci ne vedo kdo je njihov fotr.
Če bo zraven kaj nagajanja, jo prijavi policiji, ko bo otrok starejši, tam 2+ leti, do takrat pa čimveč stikov.
Poznam nekaj ljudi, ki so jim babe nagajale praktično od rojstva, so obupali, danes otroci ne vedo kdo je njihov fotr.
Če bo zraven kaj nagajanja, jo prijavi policiji, ko bo otrok starejši, tam 2+ leti, do takrat pa čimveč stikov.
Stikalo ::
@OP
Moje mnenje je da sledi tem korakom:
1. Zahteva stike, ki mu pripadajo, kar je tudi v otrokovo korist, saj je oče. To ureja preko CSD-ja
2. Preživnina obvezno čim nižja, da mati ne dojema otroka kot investicija/del svojega prihodka. Otroci pojedo in porabijo malo, časa gre pa veliko
3. Vodi natančen zapisnik vsakega srečanja, komunikacije in sproti obveščaj CSD o morebitnem omejavanju stikov
4. Prirpavi se za sodišče, čim manjša preživnina, čim več stikov.
Tudi ženske ne morajo kar tako telovaditi, če nima možnosti vastva, dobre službe itd.. bo tudi ženska potegnila kratko. Saj mora tudi sama dobiti super duper odvetnika. Samo stvari ne moreš jemati z levo roko. Definitivno je pa tudi krivda na tebi, ali si tu čuden, ali si pa kresnil žensko oz se prehitro spustil v razmerje. Vsi ki so si zrihtali dokaj OK žensko, ponavadi tudi ni problemov, tudi če gredo narazen so stiki OK. Največ je pa težav, ko se zalomi že med nosečnostjo oz prvo leto, dve. Ko je otrok enkrat star 5 let + problemov s skrbništovm ponavadi ni.
Ne kompliciraj, moraš biti pa razgledan in normalen. Če si ok dedec, si lahko dobiš drugo žensko in vse. Pozanm eno kolegico ki je vedno jamrala čez deca kakšen da je, ga je brcnila in dobila drugega. Bam bam, dedec si je dobil takoj novo žensko ni da ni in ji je pokazal šale, da gre s svojim življenjem naprej.
Hypathia ::
"Moški ponavadi vzamemo v zakup, da so babe mal glupe. Sam ni samice v živalskem svetu, ki bi bila tako žleht..."
"Če se le da dobiš potrdilo od dohtarja pa se probaš invalida narest. Preživnino zmanjšat na minimum"
Nobeno presenečenje ni, da imajo ravno tipi s takšnimi in podobnimi izjavami, probleme v ločitvenih postopkih in s skrbništvi. 99,99% si je povsem samih krivih za situacijo, želeli so manipulirat in dominirat nad partnerkami, uporabili vse privilegije, ki jim jih daje patriarhalno nastrojena družba, potem pa cmerkajo, če tudi ženske posežejo po orožju, ki jim je na voljo.
Da ženska v 6 mesecu nosečnosti odide od otrokovega očeta mora biti zadeva res kritična, op pa si sedaj domišlja, da je vse to pozabljeno in da bo on določal pogoje stikov z otrokom, japajade.
"Če se le da dobiš potrdilo od dohtarja pa se probaš invalida narest. Preživnino zmanjšat na minimum"
Nobeno presenečenje ni, da imajo ravno tipi s takšnimi in podobnimi izjavami, probleme v ločitvenih postopkih in s skrbništvi. 99,99% si je povsem samih krivih za situacijo, želeli so manipulirat in dominirat nad partnerkami, uporabili vse privilegije, ki jim jih daje patriarhalno nastrojena družba, potem pa cmerkajo, če tudi ženske posežejo po orožju, ki jim je na voljo.
Da ženska v 6 mesecu nosečnosti odide od otrokovega očeta mora biti zadeva res kritična, op pa si sedaj domišlja, da je vse to pozabljeno in da bo on določal pogoje stikov z otrokom, japajade.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
Da ženska v 6 mesecu nosečnosti odide od otrokovega očeta mora biti zadeva res kritična,
Jah pac influencerka wannabe. Moderne zenske ki razen pi** ne prinesejo nic h "mizi"
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Hypathia ::
PrihajaNodi je izjavil:
Da ženska v 6 mesecu nosečnosti odide od otrokovega očeta mora biti zadeva res kritična,
Jah pac influencerka wannabe. Moderne zenske ki razen pi** ne prinesejo nic h "mizi"
Ženska je miza in ti nisi povabljen, da bi sedel ob njej, zato pa ves ta gnev.
If you're a man, don't say anything
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
Bi se dal debatirat kaj je danes "moderna" zenska. V Moravce pejt pogledat kako se locenke pa samohranilke vedejo
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Rias Gremory ::
"Moški ponavadi vzamemo v zakup, da so babe mal glupe. Sam ni samice v živalskem svetu, ki bi bila tako žleht..."
Ajde bom ugriznil, ker mam lih 5 minut časa:
Moški so tako manipulativni, da jim uspe zaploditi žensko, ki pa šele po 6. mesecih nosečnosti (in verjetno nekaj letih odnosa) ugotovi, da jo je partner izkoriščal, dominiral, itd. ter stori kar je v otrokovem najboljšem interesu: se loči od očeta ter otroka prikrajša za očetovsto IN stabilno družinsko okolje.
NAMESTO DA BI: raje v nekaj letnem odnosu ugotovila, da stvari ne štimajo ter si poiskala primernejšega partnerja. Sicer težko, ker je takih moških le za vzorec, po tvojih besedah 0,01%.
Očitno ni tako "patriarhalno nastrojena družba", če pa ženska enostavno dobi skrbništvo nad otrokom in preživnino. Da ne omenjam, da se ji očitno ni treba držati dogovorov o videvanju oče - otrok. Verjamem, da bo dotični otrok zrasel v uspešnega in prilagojenega člana družbe.
Tvoj miselni potek in (ne)logični zaključki me presenečajo bolj kot preobrati v filmih M. Night Shyamalana.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
No tole je dober nasvet. Redno na tedenski bazi piši da ti omejuje stike, da imaš potem gradivo na sodniji, da si se potrudil.
111111111111 je izjavil:
No tole je dober nasvet. Redno na tedenski bazi piši da ti omejuje stike, da imaš potem gradivo na sodniji, da si se potrudil.
To že, sam to deluje samo v sanjah...
Za ločenke preprosto ne obstaja neka kazen...
Za ločenke preprosto ne obstaja neka kazen...
More bit hud hud advokat kot je bil od Severine bivše. Pa še to je ona dobila nazaj kontrolo. Tko da...Da bi fotr dubu frucu je sam da bi se ga mama losala pa da bi se ga zadrogirala.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Verjetno je tema povedala, kar je imela za povedati, OP je dobil kar nekaj nasvetov, naj jih sam izbere, kateri so mu ok.
Bo pa to verjetno huda bitka brez zaveznikov. Recimo, napisal je "Večkrat sem se pritožil na CSD vendar oni pravijo da nimajo pooblastil" - To je OČITEN slab znak. Vprašajte se: bi njej tudi to rekli? Klinac bi - saj ne v tem tonu. To nakazuje da je že popredalčkan v kategorijo "prasca, ki jo je napumpal in spizdil".
Zato mogoče bolje s CSD čimbolj faktografski, uradniški odnos (saj so, končno) - ideje naj črpa mogoče res raje pri odvetniku.
In isto velja previdnost s terapevtom. Sploh, če nima Y kromosoma - da ne bo dejansko, kot je opozoril Nodi, kaj "prišlo v zapisnik".
Bo pa to verjetno huda bitka brez zaveznikov. Recimo, napisal je "Večkrat sem se pritožil na CSD vendar oni pravijo da nimajo pooblastil" - To je OČITEN slab znak. Vprašajte se: bi njej tudi to rekli? Klinac bi - saj ne v tem tonu. To nakazuje da je že popredalčkan v kategorijo "prasca, ki jo je napumpal in spizdil".
Zato mogoče bolje s CSD čimbolj faktografski, uradniški odnos (saj so, končno) - ideje naj črpa mogoče res raje pri odvetniku.
In isto velja previdnost s terapevtom. Sploh, če nima Y kromosoma - da ne bo dejansko, kot je opozoril Nodi, kaj "prišlo v zapisnik".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Če je mediator, psiholog, ali kak drug "presojevalec" ženska, naj se ga losa. Ker te znajo prepričati v tisto kar nočeš.
D3m ::
PrihajaNodi je izjavil:
Bi se dal debatirat kaj je danes "moderna" zenska. V Moravce pejt pogledat kako se locenke pa samohranilke vedejo
A to imaš statistiko kje mogoče?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zalando124 ::
Zdravo. Vprašanje imam glede skbništva oziroma izvajanje stikov nad otrokom.
S partnerico sva 3 mesece pred porodom prekinila najino zvezo. Poiskusil sem pri CSD da se že pred porodom določijo nekatere stvari a brez efekta. Po porodu sem imel stike z otrokom vsak dan včasih tudi večkrat na dan. Ta prvi mesec sem skrbel za otroka in njegovo mamo nato je pač podala predlog da glede da nisva skupaj da je 1x na dan obisk dovolj. S tem sem se strinjal vendar je to trajalo samo kakšen teden. Nato so se začeli problemi in sicer da otroka nisem videl tudi po par dni oziroma le 2x tedensko. Potem sva šla na predhodno svetovanje na CSD in smo se zmenili sledeče. obiski 3x tedensko po 2 uri, 150evrov preživnine in pa da je otrok zaupan v skrbništvo mami. Tega dogovora se je bivša partnerica držala samo 1 teden nato dovoljevala stike z otrokom samo 1x ali 2x tedensko. Večkrat sem se pritožil na CSD vendar oni pravijo da nimajo pooblastil. Ko sem jo opozoril da imava dogovor iz CSD-ja mi je samo odgovorila da zadeva ni pravnomočna in da je njena dobra volja da sploh vidim otroka. Dober teden nazaj sem dobil pošto njenega odvetnika da ona želi da imam stike z otrokom samo 1x tedensko ker naj bi z večkratnimi obiski motili ritem spanja otroka, trdi da je otrok dojen čeprav ni, zahteva 300 eurov preživnine češ da ima mesečno stroškov z otrokom 600 eurov in pa da želi imeti skbnišvo nad otrokom. Zanima me kaj so moje opcije, kaj lahko naredim in na koga se lahko obrnem.
Hmmm.. koliko čudnih podobnosti v tem primeru
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 78231 (70363) | koyotee |
» | Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25447 (14403) | stara mama |