Forum » Loža » Optimizacija
Optimizacija

dronyx ::
Danes poslušam zgodbico, kako sta se dva poročena uradno ločila, živita pa še vedno skupaj, kot da se ni zgodilo nič. Ločitev je samo nateg za državo, ker potem je mati samohranilka, dobiva večje socialne transferje pa še nekaj ugodnosti. Menda na mesec to kar nekaj nanese. Se pa ob tem sprašujem, ali to državo vodijo popolni idioti? Vprašanje je retorično.

Barbarpapa2 ::
Pozdrav.
Spoštovani kolega Dronyx, nič novega pod soncem, to se je že tudi v bivši jugi prakticiralo. Osebno poznam primer, ko se je par navidezno ločil, ona je uradno postala mama samohranilka dveh otrok s pripadajočimi ugodnostmi. On je še v Nemčijo šel delat tako, da so bili zelo dobro stoječi. Sta pa po njegovem povratku živela skupaj do njegove smrti.
Glavni zajeb se zna zgoditi, ko sta oba v pokoju, pa tisti od para z boljšo pokojnino prej umre, potem drugi ne more dobiti deleža te pokojnine, ker nista (bila) poročena...
Jože
Spoštovani kolega Dronyx, nič novega pod soncem, to se je že tudi v bivši jugi prakticiralo. Osebno poznam primer, ko se je par navidezno ločil, ona je uradno postala mama samohranilka dveh otrok s pripadajočimi ugodnostmi. On je še v Nemčijo šel delat tako, da so bili zelo dobro stoječi. Sta pa po njegovem povratku živela skupaj do njegove smrti.
Glavni zajeb se zna zgoditi, ko sta oba v pokoju, pa tisti od para z boljšo pokojnino prej umre, potem drugi ne more dobiti deleža te pokojnine, ker nista (bila) poročena...
Jože

bm1973 ::
Tega ni več, že leta, CSD najde fotra na istem naslovu.
Razen, če se je fotr preselil, tudi z dokumenti, potem gre.
Situacije na terenu nihče ne preverja... Razen ob prijavi seveda...

Tega ni več, že leta, CSD najde fotra na istem naslovu.
Danes ima praktično že skorja vsak dve stanovanji. Eno oddaja in hkrati je v njem prijavljen, živi pa pri ženi lepo naprej kot srečno ločen. Ljudje se znajdejo, če sistem to dopušča. In ta sistem je glup kot točak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

D3m ::
Moj ata se namreč dobro znajde. Vedno nam reče, da se moramo dobro znajti. Zdaj, ko imamo zemljo, je tudi moj ata kulak. Zdaj bo on vsem jebo mater ...
- Tinček Malek
- Tinček Malek
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

donvito ::

gruntfürmich ::
in koliko €€ bonitet / mesec ima mati samohranilka, recimo z enim otrokom?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:
To ne vem, ta ki je to razlagala pravi, da sta privarčevala s tem cca. 100 € na mesec in se njej čudita, zakaj še sama ni iznajdljiva.

FireSnake ::
gruntfürmich je izjavil:
in koliko EUREUR bonitet / mesec ima mati samohranilka, recimo z enim otrokom?
Zastonj vrtec + večji socialni transferji.
Veliko več, kot 100EUR na mesec.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

gruntfürmich je izjavil:
Cenejši vrtec, večji otroški dodatek, plačana kosilo/malica v šoli, dostop do šolskega sklada za izlete/opremo...

velikBrokoli ::
gruntfürmich je izjavil:
Praktično zastonj vrtec in otroški dodatek, sploh če ne zasluži veliko. Vrtec je lahko 500-600e, ce pades v najvisji razred, otroskega dodatka lahko dobiš do cca 150eur. Torej lahko prišparata tudi do ene 700e, če moški več zasluži in je ona recimo na minimalcu.

feryz ::
Fora je, da mora biti viden keš flow za preživnino.
Tudi to je eden izmed dokazov, da sta ločena.
Ali pa potrdilo o plačilu wellcum-a, čim bolj redno, seveda.
Tudi to je eden izmed dokazov, da sta ločena.
Ali pa potrdilo o plačilu wellcum-a, čim bolj redno, seveda.

Utk ::
Ne vem od kod bi prišli strašni prihranki.
Za otroke, ki živijo v enostarševskih družinah, se upošteva 30-odstotno povečanje posameznih zneskov otroškega dodatk
Ampak:
Enostarševska družina je skupnost enega od staršev z otroki, kadar je drugi od staršev umrl in otrok po njem ne prejema prejemkov za preživljanje ali je drugi izmed staršev neznan ali kadar otrok po drugem izmed staršev dejansko ne prejema prejemkov za preživljanje.
Razen če foter na črno služi, ampak to bi lahko tudi če bi živeli skupaj, ali pa zasluži ogromno, plačuje pa neko "normalno" preživnino. Ampak bi se potem tolk jahali za 100 evrov na mesec?
Razen če se gre za fehtarjenje na rdečem križu, izredne denarne pomoči in podobno, ampak tu smo že v rangu ciganov.
Za otroke, ki živijo v enostarševskih družinah, se upošteva 30-odstotno povečanje posameznih zneskov otroškega dodatk
Ampak:
Enostarševska družina je skupnost enega od staršev z otroki, kadar je drugi od staršev umrl in otrok po njem ne prejema prejemkov za preživljanje ali je drugi izmed staršev neznan ali kadar otrok po drugem izmed staršev dejansko ne prejema prejemkov za preživljanje.
Razen če foter na črno služi, ampak to bi lahko tudi če bi živeli skupaj, ali pa zasluži ogromno, plačuje pa neko "normalno" preživnino. Ampak bi se potem tolk jahali za 100 evrov na mesec?
Razen če se gre za fehtarjenje na rdečem križu, izredne denarne pomoči in podobno, ampak tu smo že v rangu ciganov.

Mogoče poslovna ideja za firmo, da ljudem pomagaš optimizirat te stroške, tako kot recimo davčna optimizacija? Po moje večina niti ne ve, kaj vse se v tej državi da in koliko se lahko s tem prihrani.
Zgodovina sprememb…

Če fotr plačuje preživnino, tudi če samo na papirju, mati ni samohranilka...
Tudi če fotr, ne plačuje preživnine, mati ni samohranilka...
V tem primeru gre za enostarševsko družino na papirju. Drugače fino lepo živijo skupaj. Ata je verjetno pa res prijavljen na kakem drugem naslovu.

telexdell ::
Če se pa še malce dodatno znajdejo pa še preživnino dobijo iz preživninskega sklada namesto od enega od staršev

Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Likalnik ::
Ne gre tako enostavno...kot pišete...da se samo ločiš pa ti iz neba pade 700€.
Tudi sam sem se malo pozanimal glede tega...s partnerko uradno živiva vsak na svojem naslovu, poročena nisva...neuradno pa živiva skupaj....in če pogledaš moj oziroma naš status sem oče samohranilec (otrok je prijavljen na mojem naslovu)...ampak, če hočem to zgodbo naprej peljati...se moram ločiti oziroma, ker nisem poročen najeti odvetnika in vložiti vse skupaj na sodišče...kjer se določi kje bo otrok in koliko preživnine je potrebno plačati....se pravi je potrebno mesečno nakazati preživnino...
ko se vse to uredi..šele potem si ti "zrel" za zastonj vrtec in višje otroške dodatke itd.
pod črto...pač ne grem najemati odvetnika, ne bom se igral in prenakazoval iz mojega računa na njenega mesečno preživnino, da jo bo potem ona v celoti dvignila in vrnila meni v gotovini, ne grem zaradi tega na sodišče lagati itd.
vsaj tako so meni rekli na CSD-ju, da gre ta postopek....
Tudi sam sem se malo pozanimal glede tega...s partnerko uradno živiva vsak na svojem naslovu, poročena nisva...neuradno pa živiva skupaj....in če pogledaš moj oziroma naš status sem oče samohranilec (otrok je prijavljen na mojem naslovu)...ampak, če hočem to zgodbo naprej peljati...se moram ločiti oziroma, ker nisem poročen najeti odvetnika in vložiti vse skupaj na sodišče...kjer se določi kje bo otrok in koliko preživnine je potrebno plačati....se pravi je potrebno mesečno nakazati preživnino...
ko se vse to uredi..šele potem si ti "zrel" za zastonj vrtec in višje otroške dodatke itd.
pod črto...pač ne grem najemati odvetnika, ne bom se igral in prenakazoval iz mojega računa na njenega mesečno preživnino, da jo bo potem ona v celoti dvignila in vrnila meni v gotovini, ne grem zaradi tega na sodišče lagati itd.

Ti očitno nisi zrel za politika, če ne moreš niti te male prevare izpeljat. Jebi ga. Nismo vsi za vse.

Likalnik ::
se pravi, če če napišem na list papirja sporazum katerega overi notar...se mi ni potrebno igrati z nakazilom preživnine, odvetniki in ostalimi jajci....?
gre pač na sodišče kateri pač potrdijo?
no v tem primeru se potem izplača...
na koga se lahko obrnem, da mi točno pove kako gre? ali grem samo do notarja? kot rečeno CSD je povedal drugače
gre pač na sodišče kateri pač potrdijo?
no v tem primeru se potem izplača...
na koga se lahko obrnem, da mi točno pove kako gre? ali grem samo do notarja? kot rečeno CSD je povedal drugače
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()

Izpustiš odvetnike...
Vsak notar...
Sam ne vem kako se boš ločil, če pa nisi poročen.
Nekaj ti manjka v verigi...
Vsak notar...
Sam ne vem kako se boš ločil, če pa nisi poročen.
Nekaj ti manjka v verigi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

johnnyyy ::
Danes ima praktično že skorja vsak dve stanovanji. Eno oddaja in hkrati je v njem prijavljen, živi pa pri ženi lepo naprej kot srečno ločen. Ljudje se znajdejo, če sistem to dopušča. In ta sistem je glup kot točak.
Kolega dela na ta način. Živi z žensko in je očim lastnega otroka (njegova je pač rekla da fotra ne pozna), tako je samohranilka, zraven pa na črno oddajajo stanovanje, kjer je uradno prijavljen.

Svašta, kaj se folk gre...
Rabimo obvezno DNK bazo, da se preveri očetovstvo vsakega novorojenega.
Sam, bomo videli koliko "pravih" očetov ni tistih s katerim je mama
.
Rabimo obvezno DNK bazo, da se preveri očetovstvo vsakega novorojenega.
Sam, bomo videli koliko "pravih" očetov ni tistih s katerim je mama

Miki N ::

kloko ::

Za kozlat da država to dopušča. Kako bi mogl zakon napisat da se temu izognemo?
Ukinit vse subvencije in progresivne obdavčitve, kjer se upošteva premoženje/prihodki družine.
Vsak starš naj bo upravičen do enakega zneska glede na število otrok. Imaš otroka? Dobiš 100e na mesec. Vsi plačujemo enako ceno vrtca, malice in je to to.
Vse ostalo je podpiranje podpovprečnih in lupljenje bolj sposobnih, kar v Sloveniji zelo radi počnemo. Zato pa se folk raje loči, kot pa da pošteno plača

pwn3rrr ::

1. Uvedba rednih nadzorov na domu
2. Kontrola nad prilivi/odlivi obeh staršev
3. Kazni v primeru goljufije
Ja valda no, dajmo še več denarja fuknit v javnosektoraše, ki bodo izvajali še dodatne inšpekcije in nadzore.. vi niste resni

Glugy ::
velikBrokoli je izjavil:
Ukinit vse subvencije in progresivne obdavčitve, kjer se upošteva premoženje/prihodki družine.
Vsak starš naj bo upravičen do enakega zneska glede na število otrok. Imaš otroka? Dobiš 100e na mesec. Vsi plačujemo enako ceno vrtca, malice in je to to.
Vse ostalo je podpiranje podpovprečnih in lupljenje bolj sposobnih, kar v Sloveniji zelo radi počnemo. Zato pa se folk raje loči, kot pa da pošteno plača![]()
Ne dobimo pa vsi ENAKE plače. Ne morš se zgovarjat na enakost na eni strani pa jo ignorirat na drugi. Kje ti je logika?
1. Uvedba rednih nadzorov na domu
2. Kontrola nad prilivi/odlivi obeh staršev
3. Kazni v primeru goljufije
To je boljša rešitev. Če imamo sistem ga moramo naredit takega da predvid vse verzije goljufanja in to prepreči/močno zmanjša. Treba je resno tveganje za goljufe ustvart. Lepo v zapor pa gasa.
Če se folk navad pri "malih" stvareh krast...bo še toliko več kradu ko bo ratal politik. Treba je vzgojno lepo že prej to zatret. Nima bit kej popuščanja sej smo vsi odrasli sej nismo otroc no.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()

Ne dobimo pa vsi ENAKE plače. Ne morš se zgovarjat na enakost na eni strani pa jo ignorirat na drugi. Kje ti je logika?
Potem pa najbolje, da še vse izdelke na trgu progresivno obdavčimo, naj reveži dajejo 1eur za kruh, bogatuni pa 100eur! BMW naj bo dostopen tudi čistilkam na minimalcu.
Levičarji ste res brez stika z realnostjo. Plačo se zasluži na trgu, zato nimamo vsi enake plače, ker je odvisna od dodane vrednosti (razen, seveda, če si neto negativni javnosektoraš). V Sloveniji te pa takoj, ko odstopaš od povprečja, kaznujejo s progresivno višjimi davki in prispevki, ter ti odvzamejo kakršnekoli ugodnosti.

CiClon ::
Živi z žensko in je očim lastnega otroka (njegova je pač rekla da fotra ne pozna)
Ko bo stari gagnil, se bodo pa na zapuščinski obravnavi čohali po glavah in bo zopet država vsega kriva...
Lepo dokazuješ, da si dejansko ti njegov otrok. Sicer maš nekaj stroškov, ampak jbg.
Ali pa on napiše oporoko.

Jure14 ::
To je boljša rešitev. Če imamo sistem ga moramo naredit takega da predvid vse verzije goljufanja in to prepreči/močno zmanjša. Treba je resno tveganje za goljufe ustvart. Lepo v zapor pa gasa.
In sistem, ki zelo oteži goljufanje, je takšen s čim manj pravili in izjemami.
In ki ljudi motivira z olajšavami, ne pa s subvencijami in dodatki.
Splošna olajšava pri dohodnini 10.000€ na leto + 5.000 za vsakega otroka.
In konec.
In bodo tisti na minimalcu oproščeni dohodnine, hkrati pa motivirani, da zaslužijo še kaj več. Ker se bo poznalo direkt na žepu.
Ne pa zdaj, ko ljudje načrtno delajo čim manj (uradno), da dobijo več dodatkov.

No, zadevo se da še bolje optimizirat. Oblečeš neke stare cunje, če imaš mlajšega otroka vzameš še njega s sabo in greš na rdeč križ Tam jim natvezeš, da si izgubil službo, da te bodo vrgli iz stanovanja in da ne veš če boš še imel streho nad glavo. Potem jih prosiš če lahko dobiš kakšen paket s hrano. Po moje tam nihče ne preverja kdo si in ali je kaj od tega res. Se spomnim, pred časom sem tudi jaz jedel riž in makarone iz rdečega križa, pa bi lahko rdeči križ praktično kupil. V bistvu je sestra imela prijateljico, ki je bila nek socialni problem in je dobivala pakete s hrano. Kar ni mogla pojesti, je dala sestri, kar sestra ni mogla pojesti, je dala meni. Meni se je pa zdelo to škoda vreči stran. Riž je riž in makaroni so makaroni. Zame ni velika razlika med tem, kar dobiš očitno na rdečem križu in kar kupiš v trgovini. Ljudje se po naravi zanajdemo. Če je sistem idiotski, je to toliko lažje. 

Zgodovina sprememb…

Baja ::
mislim da kar rabiš odločbo s csd-ja al pa veze. sem živel zraven karitasa in sem babicam parkrat rihtal pc in net tam. vedno se je znašel tam kdo brez papirjev in odšel praznih rok.

MIHAc27 ::
Problem CSD-ja je da.. ne vem a res ne vedo, ali pač nočejo povedat. Za kakor kolikšno olajšavo, subvencijo to moraš vse sam izvedeti a ti pripada, ali ne.

Ko bo stari gagnil, se bodo pa na zapuščinski obravnavi čohali po glavah in bo zopet država vsega kriva...
To bo pokazal čas. Načeloma pa kolega in ostali znanci, ki se poslužujejo takšnih in drugačnih vele optimizacij niso ravno neumi ali neizobraženi. Načeloma gre za precej izobražene ljudi, s precejšnjim egoizmom. To se kaže že v tem, da so te stvari naštudirali vnaprej - torej vnaprej zatajiš otroka, ne da otroka priznaš potem pa ugotoviš da te to tepe. In za dediščino obstaja oporoka in velika verjetnost je da to izkoriščajo ali pa še bodo.

Folk mal poenostavlja zadeve.
Če otroka ne bo priznal, nikjer ne bo zapisan kot njegov oče, potem bo otrok pri dedovanju plačal svinjske davke. Tretji dedni red. Kar po dohodninski lestvici, kar hitro pade v 50%.
Ko bo mulc pogruntal, da ga oče ni priznal, se lahko zgodi tudi, da ga bo kratko malo odfukal, ko bo dovolj star in mu bodo te zadeve jasne...
Plus, nikoli ne bi hotel, da se mulc piše po ženi...
Da ne govorim kaki problemi so, ko/če se karkoli naredi mulcu, in se vpletejo uradne inštitucije. Ker nisi oče, nimaš NOBENIH pravic.
Eni gredo res daleč, da dobijo 100 EUR/mesec od države...
DNK baza vseh državljanov bi to hitro rešila...
Posle jebanja nema kajanja...
Če otroka ne bo priznal, nikjer ne bo zapisan kot njegov oče, potem bo otrok pri dedovanju plačal svinjske davke. Tretji dedni red. Kar po dohodninski lestvici, kar hitro pade v 50%.
Ko bo mulc pogruntal, da ga oče ni priznal, se lahko zgodi tudi, da ga bo kratko malo odfukal, ko bo dovolj star in mu bodo te zadeve jasne...
Da ne govorim kaki problemi so, ko/če se karkoli naredi mulcu, in se vpletejo uradne inštitucije. Ker nisi oče, nimaš NOBENIH pravic.

cvalsr ::
bm, ti in jaz sva prenaivna za take stvari.
Tisti pregnani dobro vedo, da obstaja tudi posvojitev (partnerkinega) otroka, seveda potem, ko zlorabe vseh ugodnosti niso več aktualne... in problem je rešen. Mulcu se tudi pove, za kaj gre (ko je dovolj star, da ne bo čvekal naokoli) in že kot otrok se bo (na)učil goljufati, kar bo zanj velika "konkurenčna prednost" pred poštenimi...
Tisti pregnani dobro vedo, da obstaja tudi posvojitev (partnerkinega) otroka, seveda potem, ko zlorabe vseh ugodnosti niso več aktualne... in problem je rešen. Mulcu se tudi pove, za kaj gre (ko je dovolj star, da ne bo čvekal naokoli) in že kot otrok se bo (na)učil goljufati, kar bo zanj velika "konkurenčna prednost" pred poštenimi...

Folk mal poenostavlja zadeve.
Odvisno kako bo dedoval, saj lahko vso premoženje deduje preko mame (če oče prej umre). Poleg tega se še vedno lahko poročita, ko se ne bo več splačalo. In (uradni) pastorki spadajo v 1. dedni red.
Hja, nekaterim nič ni sveto.

CiClon ::
Vsakdo lahko komot v zapuščinskem postopku dokazuje, da je dejanski otrok umrlega, tudi če ga ta ni nikoli priznal.
Moraš pa kriti stroške dokazovanja, ne vem koliko stanejo ti uradni dnk testi al karkoli se uporablja v takih primerih.
Ker zakon nikjer ne določa, da so dediči samo priznani potomci.
Moraš pa kriti stroške dokazovanja, ne vem koliko stanejo ti uradni dnk testi al karkoli se uporablja v takih primerih.
Ker zakon nikjer ne določa, da so dediči samo priznani potomci.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skrbništvo nad otrokom (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 28312 (16935) | PrihajaNodi |
⊘ | Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 85047 (77179) | koyotee |