Forum » Loža » Sanitarna TČ 200 ali 300l
Sanitarna TČ 200 ali 300l

joez7 ::
Sem sel pogledat, mi imamo za dve stanovanji trenutno samo 200L tople vode na 60C - stiri odrasle osebe, loceni gospodinjstvi, tusiramo se najmanj 2x dnevno, suseda se pa vsak dan namaka v banji.
Ni je se zmanjkalo zaenkrat. Mogoce, ko se gre suseda kopat in se gre 3. oseba tusirat se mal opazi, daje temp nizja in je treba pipo bolj odpret, to je to.
Verjetno z 40C nebi bilo dovolj 200L
To maš STČ ali el. grelec?
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

joez7 ::
To gre. STČ pa ni za gonit čez 45°C. Trpi kompresor. Če ne verjameš, meri porabo in primerjaj z nazivno močjo kompresorja (z nalepke kompresorja).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

delavec44 ::
To gre. STČ pa ni za gonit čez 45°C. Trpi kompresor. Če ne verjameš, meri porabo in primerjaj z nazivno močjo kompresorja (z nalepke kompresorja).
Tu bi se kar strinjal. Moja gre sicer občasno (1x tedensko) do 50°C, drugače je pa na 43°C.
Privzeti dvotedenski program za legionelo bi jo pa ubil po moje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toplotna črpalka za vodo (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 21447 (839) | detroit |
» | Dejanski izkoristek toplotnih črpalk? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5199 (2119) | twom |
» | Toplotna Črpalka Sanitarna Voda (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7350 (2146) | Magic1 |
» | Ogrevanje sanitarne vode (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33682 (20392) | energetik |
» | TOPLOTNA ČRPALKA 300L ali električni bojler?Oddelek: Loža | 12035 (11327) | krisspace |