» »

Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!

Bravo Hrvatska! Kolektivna neposlušnost in bojkot trgovin zaradi dviga cen!

Scaramouche3 ::

Kolektivna neposlušnost, je mogoče to tudi pri nas ali smo šli že tako daleč,da je pač večini vseeno za ljudi, ki gredo težko čez mesec?

Link

socialec ::

Spremljamo tisto vladno aplikacijo, ki je znižala cene.

CiClon ::

In včeraj so kupili za dva dni? In jutri bodo spet? Wow kaka akcija. Neverjetno.

Al ne bodo več hodili v trgovine?

endelin ::

Kolektivna neposlušnost zvečer pa dolge vrste po nakupovalnih centrih>:D

endelin je izjavil:

Če greš mal hujšat in začneš samo nujno kupovat za en teden in kupuješ enkrat na teden, bi močno stolkel naše trgovine!
Sploh pa se s tem odrečeš nekaterim dragim produktom, ki jih v resnici sploh ne rabiš za preživetje in jih sploh ne kupuješ!

endelin je izjavil:

Komaj so začeli!

Zgodovina sprememb…

Jaz hodim enkrat na teden v trgovino po poln voziček, kar pomeni, da bojkotiram trgovine 6 dni v tednu. Beat that Hrvatija

CiClon je izjavil:

Jaz hodim enkrat na teden v trgovino po poln voziček, kar pomeni, da bojkotiram trgovine 6 dni v tednu. Beat that Hrvatija

Super, upam na še več takih kot ti!

Če se potrudiš, lahko hodiš dvotedensko, to bi šele bilo učinkovito!

Sam pol bom dva vozicka vozu po trgovini. Ni prakticno.

dronyx ::

Hrvaški Furs pravi, da ima danes manj računov za 40% in vrednost računov manj za 47%. Če vztrajajo s tem tempom kakšen mesec ali celo več bo bolelo nategune. To bi morali izvest tudi pri nas, samo kaj, ko se ljudme pri nas ne ljubi v petek niti več na kolesarske proteste, kaj šele da bi se odpovedali najljubši postranski zadevi na svetu - nakupovanju. Bravo Hrvati! Držim pesti, da vztrajate čim dlje. Samo ne pa toliko, da mi Konzum v Fažani propade, ker potem bom moral v Pulo po nakupih.

Ja, najprej nakupiš za enega, stlačiš v trunk avta, potem za drugega in potem stlačiš še v frunk, če ni drugje dovolj prostora.

Verjetno bi ti lahk kdo pomagal glede na količino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

mtosev ::

Pa a bodo s tem kaj dosegli?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

feryz ::

Hrvatje imajo tudi idejo, da v kolikor to ne prime, oslabijo enega po enega trgovca.
To bi znalo biti bolj zanimivo. Če bi se res spravili na enega. In ga pustili kak mesec brez prihodkov.

feryz je izjavil:

Hrvatje imajo tudi idejo, da v kolikor to ne prime, oslabijo enega po enega trgovca.
To bi znalo biti bolj zanimivo. Če bi se res spravili na enega. In ga pustili kak mesec brez prihodkov.

Izvrstna taktika. To delaš toliko časa, da vsi propadejo razen enega, ki ima potem monopol in te nateguje kolikor hoče.

Škoda, da ne bi totalno bojkotirali trgovin kak mesec ali dva. Ker bi uničili trgovce in še Hrvatov bi bilo manj.

Utk ::

dronyx je izjavil:

feryz je izjavil:

Izvrstna taktika. To delaš toliko časa, da vsi propadejo razen enega, ki ima potem monopol in te nateguje kolikor hoče.

Mislim da bi po enem tednu jebanja enega, verjetno najdražjega, trgovca vsi videli da je vrag odnesu šalo...

Ne moreš tega, še wc papirja verjetno nimaš za ves mesec, kaj šele hrane - še skrinje nimaš dovoljšnje...

Lahko pa selektivno nakupuješ ampak je potrebno poiskati tiste impulzivne nakupovalke :D

TRAJNE dobrine mogoče že vzdržijo nekaj časa ja, če ni ravno okrog cikel za zamenjavo.

socialec je izjavil:

Ne moreš tega, še wc papirja verjetno nimaš za ves mesec, kaj šele hrane - še skrinje nimaš dovoljšnje...

Lahko pa selektivno nakupuješ ampak je potrebno poiskati tiste impulzivne nakupovalke :D

TRAJNE dobrine mogoče že vzdržijo nekaj časa ja, če ni ravno okrog cikel za zamenjavo.

Velik trgovec rabi veliko prodati, če boš samo nujno kupoval in šparal, potem se izogibal sladkarijam itd, bo težka za njih!

DamijanD ::

dronyx je izjavil:

feryz je izjavil:

Saj ni treba it v tak ekstrem, lahko najdražjega samo delno bojkotirajo - toliko, da je prisiljen spustiti cene. Potem pa na naslednjega najdražjega.
Drugače pa kolikor so meni rekli, so šle cene kar pošteno gor, za višanje plač pa pa ni posluha...

In veliki trgovec je verjetno vezan samo na hrvaški trg. In slovenski.

Opazili bi že kakšen migljajček v prihodkih, čez čas bi se pač umaknili, izgubo absorbirali ali nadomestili.

Walmart se je tudi iz EU zaradi kulture nekompatibilnosti.

Dajmo poskusiti! :D

kamiKaZaA ::

DamijanD je izjavil:

Drugače pa kolikor so meni rekli, so šle cene kar pošteno gor, za višanje plač pa pa ni posluha...

Zgodilo se jim je točno to, kar se je vsem, kateri so prešli iz svoje valute na €uro. Tudi pri nas so cene nekje 1 leto do 2 leti konkretno šle gor ob uvedbi €ura.

denabiker ::

Bilo bi boljše, če bi se zmenili ne gremo 2 tedna v hofer in lidl. Pa naj vse gre k hudiču zelenjave, sadja, mlečnih zadev itd. Pa potem pa še dsruge trgovine po vrsti. Ker marže imajo astronomske, tudi pri nas, pa čeprav trdijo drugače.

Samo zmeniti se je treba, dajmo še mi:)

Zgodovina sprememb…

mertseger ::

Scaramouche3 je izjavil:

CiClon je izjavil:

Kaj pa je razlike če enake izdelke kupiš medtem ko greš 5 x v trgovino. Edino več dela narediš za trgovca, na koncu pa je rezultat enak.

fur80 ::

Če bi se zato odločilli decembra bi imeli veliko večji smisel, kot pa sedaj januarja. :D Jaz tudi bojkotiram določene trgovine, sploh tiste, ki prodajajo drage avtomobile! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Telbanc ::

Hrvati lah grejo čez mejo , že pri nas je ceneje. V bistvu povsod okol majo nižje cene.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

fur80 je izjavil:

Če bi se zato odločilli decembra bi imeli veliko večji smisel, kot pa sedaj januarja. :D Jaz tudi bojkotiram določene trgovine, sploh tiste, ki prodajajo drage avtomobile! :D

Jaz tud bojkotiram drage nepremičnine. Upam da so dojeli sporočilo. :(

hotig ::

dronyx je izjavil:

fur80 je izjavil:

Jaz tud bojkotiram drage nepremičnine. Upam da so dojeli sporočilo. :(

Jst ne bom šel na noben navtični salon in ne bom kupil nobene megajahte! Beat that! :)

roCkY ::

Večina denarja, ki se pusti v trovinah se znajde v proračunu. Po različnih poteh. Davki vsi od prvega do zadnjega so osnovni izvor visokih cen.

bm1973 ::

V podporo bojkotu odpovedal naročilo za Gulfstream G700...

BlaY0 ::

Scaramouche3 je izjavil:

Kolektivna neposlušnost, je mogoče to tudi pri nas ali smo šli že tako daleč,da je pač večini vseeno za ljudi, ki gredo težko čez mesec?

Ne gre za to ampak da pri nas enostavno (še) ni zadosti tistih ki so pod pragom oziroma tistih, ki ne vidijo izhoda. Ponavadi se verižna reakcija sproži, ko je dosežena kritična masa, prej ne. Treba je vedet, da je Hrvaška v resnih težavah, ki so bistveno bistveno hujše od naših. Praktično že par let se jim dogaja eksodus... ljudje vseh profilov masovno zapuščajo državo. Oni razen turizma nimajo nič! Delajo tiste 3 mesece potem pa ostalih 9 hibernirajo oziroma čakajo, da čim prej minejo.

fur80 je izjavil:

Jaz bojkotiram vse trgovine z avtomobili!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

fur80 ::

BlaY0 je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Ne gre za to ampak da pri nas enostavno (še) ni zadosti tistih ki so pod pragom oziroma tistih, ki ne vidijo izhoda. Ponavadi se verižna reakcija sproži, ko je dosežena kritična masa, prej ne. Treba je vedet, da je Hrvaška v resnih težavah, ki so bistveno bistveno hujše od naših. Praktično že par let se jim dogaja eksodus... ljudje vseh profilov masovno zapuščajo državo. Oni razen turizma nimajo nič! Delajo tiste 3 mesece potem pa ostalih 9 hibernirajo oziroma čakajo, da čim prej minejo.

fur80 je izjavil:

Jaz bojkotiram vse trgovine z avtomobili!

Jaz tudi že dolgo. :D hehe razen seveda te: https://www.gmt.si/ :D in pa razni avtoodpadi po Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

no comment ::

Jaz jih bratsko podpiram. Do prekinitve štrajka ne nakupujem na Hrvaškem.

recmajkemi ::

V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

2dark ::

Pri nas ni tega. Lep primer so mekdonaldsi. Cene so konkretno dvignili. Grem v sredo mimo.. Vse polno. Ljudem je vseeno, če mečejo denar stran. Ob enem se pa čohajo, kam zmečejo mesečno po nepotrebnem lepe vsote denarja.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Šest največjih trgovskih verig na Hrvaškem ima dnevne prihodke 19 MIO EUR, profita na dan pa skoraj 1/2 MIO EUR. Lepe številke (vir). Torej pri nas recimo pol manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

McDonalds ima po sredah tisto akcijo in pamparampam reklamo po tv

mtosev ::

socialec je izjavil:

Jaz pogosto skočim v McDonald's. Vedno je dosti ljudi not.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

2dark ::

socialec je izjavil:

Tudi ob akcijah v sredah je nenormalno, da je notri vse polno.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

NuMaN ::

mtosev je izjavil:

Pa a bodo s tem kaj dosegli?

Mogoče res ne. Poskusili pa so.

mertseger je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

CiClon je izjavil:

Kaj pa je razlike če enake izdelke kupiš medtem ko greš 5 x v trgovino. Edino več dela narediš za trgovca, na koncu pa je rezultat enak.

Kdo pa govori o 5x na teden, tukaj govorimo o nakupu samo nujnih in to v majhnih količinah, vse kar ni nujno, sladkarije,čipsi,gazirano,ketchup itd pa sploh ne kupuješ.
Tako prodajo samo določen asortiment, rabijo pa veliko več!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolektivna neubogljivost kot upor proti dvigu cen? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20322395 (17788) tonttu
»

Podpiranje slovenskih proizvodov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9716072 (6213) FireSnake
»

Amazon se pridružuje bilijonskemu klubu

Oddelek: Novice / Rezultati
2110516 (9165) carota

Več podobnih tem