» »

plata za P4 in linux

plata za P4 in linux

r5r ::

Zanima katero maticno plosco naj kupim za poganjanje web,ftp,smb,mta streznika in routerja seveda v linuxu. Predvidevam da bi bil celeroncek dovolj hladen za non-stop obratovanje. Precej me zanima zdruzlivost gonilnikov in naprav pa tudi opremljenost plat, saj rabim lan in sata onboard, drugo ni pomenbno, kasneje bi plato tudi nagradil. :D
And it makes me wonder.

r5r ::

rang cene cim manj :)) oz. do 35k SIT z DDV ;)
And it makes me wonder.

[SkA] ::

Jaz ti bom tko reku... to da iščeš za domač strežnik je dokaj irelavantno, glede na tvoj budžet. Enostavno poglej po Slo-Techu, kaj je bilo že povedanega o tem.
Drugače se za strežnike kupuje plošče z drugačnimi chipseti kot so na MBjih za delovne postaje. Ampak to stane in če bo to en domač server ne vidim potrebe po čem takem..razen če imaš preveč denarja :D .

Skratka.. o tem je blo že ful povedanga.. :D

Mogoče enostavno kaj tazga: EPOX 4PLAI 848P +SB+LAN+SATA .... 21.840 z DDV ? Glede na to da je Epox kar uredu firma, rekel pa si da bi SATA in LAN onboard?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

r5r ::

Tudi jaz sem gledal Epox 8PLAI, kako je z gonilniki (mrezna on board). Jo kdo uporablja, kake so izkusnje: gretje, zmrzovanje ? :)
And it makes me wonder.

Gandalfar ::

Zadeva z novimi 2.6.x kerneli dejansko dost vredu deluje. Ce bi si pogledal test te maticne plosce, ki ga je OwcA naredil bi notri videl tudi odsek o linuxu..

Torej onboard zvok je krneki in mi ga ni uspelo usposobit. Res pa da se nisem prevec trudil in sem cisto zadovoljen z mojim emu10k1 :)

Kar se onboard gigabit etherneta tice je ta tud dost zanimiv in v novih kernelih clo spet neki dela. Sicer se mi krneki usuje po pol dneva tako, da uporabljam rtljko se zmer ampak pomojem bi zrihtal, ce bi napisu kaksn bug report ali dva. Se mi niti ne da prevec..

Drgac kot maticna je kul, se ne usuva res pa je da nimam navit.

Se kaksno vprasanje? :)

aja ups.. mam EPoX 4PCA3+ .. no ja, mogoce ti bo vseeno pomagalo. Sicer pa ce je to za domaci router ali pa kaksno low-traffic potem ti je ze PII cez glavo dovolj..

r5r ::

Glih 2.6.x kernel ne bom uporabil. Bo pa zagotovo Linux :)))
Kje je ta test od Owce ?

Onboard zvoka ne bom uporabu, ker je imet zvok na serverju ne potrebno
Kaj je to emu10k1 :)

Onboard gigabit etherneta ne bom uporabil, ker so stikala predraga, tako da bom moral nekje v prevanjanju kernela najti moznost, da se to izkluci :))
And it makes me wonder.

Kiri ::

emu10k1 je sb live pa audigy

Smaug ::

Jaz sem pod Linuxom uporabljal od Gigabyta plato GA-8GEM667 in sta grafika in mreža delali brez problemov. Zvočne mi pa ni uspelo usposobit.
True Multitasking = 3 PCs and a chair with wheels!

r5r ::

Zdej sem tudi nasel se bolj uporabno matično ploščo Gigabyte 8IG1000, ki obsega onboard serial ATA, edino mrezne kartice ni, a je graficna, kar je se boljse. Obstaja tudi pro verzija, ki vsebuje tudi mrezno je pa drazi za 5k, kolikor je ena mrezna pa se neki dodas pa mas dve.

Kako pa ta plosca dela ? Ima kaksne slabe lastnosti ?
And it makes me wonder.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero osnovno ploščo za Ubuntu/Gentoo?

Oddelek: Kaj kupiti
71336 (1107) grex
»

Creative Labs po več kot dveh letih izdal gonilnike za X-Fi zvočne kartice za Linux

Oddelek: Novice / Grafične kartice
344797 (3376) RejZoR
»

Različni zvoki na različne izhode

Oddelek: Zvok in slika
6964 (901) gruntfürmich
»

[Linux] Tezave z zvocnim cipom

Oddelek: Operacijski sistemi
221764 (1480) MarkoSan
»

Gentoo Nforce mreža ne dela razen z LiveCD-jem

Oddelek: Operacijski sistemi
111367 (1259) nicjasno

Več podobnih tem