» »

Kako ljudem približati razumevanje plače?

Kako ljudem približati razumevanje plače?

1
2
»

johnnyyy ::

Tega področja večini ne boš približal saj jih področje ne zanima. Imamo velik del populacije ki hodi v službo samo za to da dobi nek denar, ki ga potem zapravi za stvari, ki ga bolj veselijo.

Magic1 ::

Je res, samo ravno dodatki lahko popravijo razmerje med neto in stroškom. Samo ne vem, če se nekateri zavedajo, koliko je vreden max regres, božičnica in konkretnejši dopust.
Magic

IL_DIAVOLO ::

Delodajalci se vsekakor ne.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Vice ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Delodajalci se vsekakor ne.

Ker nikoli ne gredo na dopust in si nikoli ne nakažejo regresa?

starfotr ::

Magic1 je izjavil:

Je res, samo ravno dodatki lahko popravijo razmerje med neto in stroškom. Samo ne vem, če se nekateri zavedajo, koliko je vreden max regres, božičnica in konkretnejši dopust.

Ma dajte nehat zavajat. Maksimalni regres ni omejen. Tudi maksimalna plača ni omejena navzgor.

Vsi govorijo o regresu, ki ni (zelo) obdavčen. Maksimalna višina, kjer še ni visokega davka. Delodajalec lahko komot nakaže 10k regresa če hočeš. Ampak bodo tudi ustrezno visoki davki v tem primeru.

Magic1 ::

Regres seveda ni omejen, max neobdavčen regres je povprečna bruto plača. Kar pomeni 2000€, ki je velik dodatek k podpovprečni plači. Prav tako malica, ali ti delodajalec izplačuje minimalno ali maksimalno.
Magic

Hangman ::

Kako pa so zadeve urejene za porodniško, ko je ženska 1 leto odsotna? Če se ne motim, ženska ves čas odsotnosti prejema plačo, ki pa je 100%. Od kod denar za to? Gre kaj iz državne blagajne ali mora vse delodajalec plačati?

delavec44 ::

Logično gre porodniška, materinski, očetovski iz državne blagajne (ali ZZZS ali CSD). Isto kot dolgotrajna bolniška.

Seveda podjetje nima nobenega stroška z iskanjem nadomestnega kadra, uvajanjem, izobraževanjem....

Vice je izjavil:

Seveda podjetje nima nobenega stroška z iskanjem nadomestnega kadra, uvajanjem, izobraževanjem....

A je to vprašal? Drugače bi resno podjetje moralo konstantno imeti stroške z novačenjem, uvajanjem in izobraževanjem. Ker obstaja tudi širitev in fluktuacija.

Bojo pa namestniku verjetno dali manjšo plačo, pa tu profitirajo. Navadno se pa itak izmislijo, da ga nadomeščajo sodelavci katerim povečajo obremenitev znotraj istega delovnega časa za 0 dodatnega plačila. In hkrati jokajo kako težko je dobiti novega delavca za 1 leto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

delavec44 je izjavil:

Vice je izjavil:

A je to vprašal? Drugače bi resno podjetje moralo konstantno imeti stroške z novačenjem, uvajanjem in izobraževanjem. Ker obstaja tudi širitev in fluktuacija.

Bojo pa namestniku verjetno dali manjšo plačo, pa tu profitirajo. Navadno se pa itak izmislijo, da ga nadomeščajo sodelavci katerim povečajo obremenitev znotraj istega delovnega časa za 0 dodatnega plačila. In hkrati jokajo kako težko je dobiti novega delavca za 1 leto.

Ali sem mogoče komu odgovarjal na kakšno vprašanje? Ostalih bulioz pa niti ne bom komentiral… ker en navaden delavec se niti ne zaveda dodatnih stroškov, rizika, problemov…. ki jih nosti podjetje.

IL_DIAVOLO ::

Se jih niti ne rabi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Je pa dobro, če te zadeve malo razumeš.
Moji starši imajo veliko povedati čez sosedovega mulca. Fant ima končano srednjo elektro šolo, faksa ni opravil, zaposlil se je pri dobro stoječi firmi in je konstantno v nadurah. Poleg tega se vsak dan vozi 80+ km v eno smer in potnih stroškov ni malo. Če temu prišteješ izplačilo nadur, solidna letna nagrada, max neobdavčen regres, letni zaslužek ni slab. Fant tudi ne špara, ampak si vsake toliko časa nekaj privošči - saj to je njegova stvar, ampak moji na koncu vidijo samo to. Če vse to brez nekega razumevanja zmečeš v isti koš, res zgleda, kot bi mulc služil direktorske plače. Z nekaj razumevanja pa hitro odšteješ razne dodatke, regrese, nagrade in vidiš, da osnovna plača ni nič posebnega.

Na koncu ljudje, ki teh zadev ne razumejo, rečejo: "Glej kakšen stroj ima parkiran pred garažo. Sigurno nima nizke plače."

Scaramouche3 ::

Hangman je izjavil:

Na koncu ljudje, ki teh zadev ne razumejo, rečejo: "Glej kakšen stroj ima parkiran pred garažo. Sigurno nima nizke plače."

Če bi le vedel koliko bi v 20 letih našparal če bi vlagal v sp500! Da ne govorim če ima kako nepremičnino podedovano!

Na koncu smo si sami krivi če vse gre v užitek, ni pa dolgoročnega planiranja!

Hangman je izjavil:

Saj "investicija" v drag avto je bolj domena nizko plačanih kot visoko. Slednji so že bolj finančno pismeni. Seveda, če dejansko dela za denar.

delavec44 je izjavil:

Hangman je izjavil:

Saj "investicija" v drag avto je bolj domena nizko plačanih kot visoko. Slednji so že bolj finančno pismeni. Seveda, če dejansko dela za denar.

Malo čudno predpostavljanje. Mogoče si mislil za kakšen rabljen avto tam do ranga 50K. Ker en nizko plačan si bo zelo malo verjetno kupil avto za 200k.

Vice je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Hangman je izjavil:

Malo čudno predpostavljanje. Mogoče si mislil za kakšen rabljen avto tam do ranga 50K. Ker en nizko plačan si bo zelo malo verjetno kupil avto za 200k.

Malo čudno predpostavljanje, da 50K ni drag avto. Drugače pa lizing vse prenese.

c23po ::

crocodile je izjavil:

...
Takih in podobnih primerov jaz poznam ogromno. Poznam pa zelo malo ljudi, ki razumejo svojo plačilno listo in tisto, kar na njej ni prikazano.
Zanimalo me je, zakaj se ljudje bolj ne informirajo o tem, kako kroži denar.

Zdaj si zastavi vprašanja:
So tisti, ki razumejo, zadovoljni s tem, kar razumejo?
So zato čuječni do delodajalca in nikoli ne zahtevajo povišice?
Jim to razumevanje pomaga k boljšim dohodkom?
Kako bi nepoučenim pomagalo razumevanje, da bi bili manj nejevoljni.

Moje mnenje: plača je stvar dogovora med delodajalcem in delavcem. Delodajalec ne bo umrl, če zaposleni zahteva večjo plačo. Ocenil bo, ali je to smotrno in tako ravnal. Če se poučiš, razumeš. Če se ne, vseeno zahtevaš več. Če si poučen in imaš nezadostno plačo pomaga samo zamenjava službe. Če si nepoučen je enako. Noben poučen ne bo zavrnil povišice.
Računalniki nimajo spominov.

crocodile ::

c23po je izjavil:

crocodile je izjavil:

...
Takih in podobnih primerov jaz poznam ogromno. Poznam pa zelo malo ljudi, ki razumejo svojo plačilno listo in tisto, kar na njej ni prikazano.
Zanimalo me je, zakaj se ljudje bolj ne informirajo o tem, kako kroži denar.

Zdaj si zastavi vprašanja:
So tisti, ki razumejo, zadovoljni s tem, kar razumejo?
So zato čuječni do delodajalca in nikoli ne zahtevajo povišice?
Jim to razumevanje pomaga k boljšim dohodkom?
Kako bi nepoučenim pomagalo razumevanje, da bi bili manj nejevoljni.

Moje mnenje: plača je stvar dogovora med delodajalcem in delavcem. Delodajalec ne bo umrl, če zaposleni zahteva večjo plačo. Ocenil bo, ali je to smotrno in tako ravnal. Če se poučiš, razumeš. Če se ne, vseeno zahtevaš več. Če si poučen in imaš nezadostno plačo pomaga samo zamenjava službe. Če si nepoučen je enako. Noben poučen ne bo zavrnil povišice.

Ti bom odgovoril malo drugače, ampak iz izkušenj.
Probaj si tako predstavljati: Imaš plačo, ki ni ne vem kaj, ni pa niti minimalec. Če greš na banko po kredit, ga boš sicer dobil, ampak obrok pa ne bo neki velik. Potem pa pride nagrada za letno uspešnost in na račun prejmeš 5k €. Pazi, poznam firme, ki delavcem za nagrado dajo 200 €. Tu je govora o 5k € nagrade. Če to razdeliš na 12 mesecev, se mesečni dohodek dvigne za 416 €. Ampak ljudje na koncu jamrajo, kako je slaba plača, medtem pa na nagrado pozabijo. Če bi firma dvignila plače, bi tudi država več pobrala. Kaj pridemo? Delavcu se bi plača dvignila morda za 100 €, država pa bo pobrala precej več in tako bi za nagrade ostalo manj - razlika bi lahko bila zelo velika. Ni potem bolje razumeti sistem?

Dokler o teh zadevah nisem vedel ničesar, sem tudi sam gledal samo plačo. Potem sem začel razmišljati o toku denarja in zadeve počasi razumel. Zdaj mi je jasno, zakaj dobim kolikor dobim in gledam širšo sliko. Ko vse skupaj seštejem in naredim kakšno primerjavo (kako bi lahko bilo, če bi bilo drugače), sem s svojim stanjem čisto zadovoljen.

Bizkit45 ::

5k nagrada je 5k samo pod mizo. Ce se da 5k nagrade pri placi je skoraj isto obdavcena kot placa pac visja placa..minimalne razlike, oz. odvisno spet v katerem razredu si.
Ne vem kaj si zelel povedati..resno.

Zimonem ::

Če ne daješ plače težko razumejo ljudje kaj je zatem. Ni pa panike, če ne razumejo. Ljudje marsičesa ne razumejo. Je pa res , ko nekaj obljubiš potem moraš to izpolnit.

solatko ::

crocodile - Plača je plačilo tvojega dela. Problem je, da delodajalci tega ne znajo vkalkulirati v stroške ampak to štejejo kot nekaj, kar nejevoljno dajejo zaposlenim. Vsi bi radi, da je ta odhodek čim nižji in zato niti ne poizkušajo tvoj izdelek prodati dražje. Delati firmo na nizkih plačah je sila neproduktivno. Namesto načela za tako delo, dobiš toliko denarja, če boš delal več, dobiš več, se naši delodajalci obnašajo tako, da ti ponudijo neko plačo in od tebe zahtevajo, da delaš več. Izdelek, storitev,.. skratka delo, je potrebno znat prodat, če tega ne znaš ali nisi sposoben ponudit nekaj, kar se dobro prodaja, ne odpiraj firme. Zakaj bi zaposlenega zanimali tvoji problemi, saj tudi tebe ne zanima, kako bo delavec plačal stanovanje in vse stroške, bo imel za hrano, šolanje otrok, zabavo, avto,...... Bil sem pri nekaj delodajalcih in pri tistih, ki so vedeli zakaj imajo delavce, so bile plače odvisne od vložkov, pri drugih pa je bila plača enaka, če si delal in prispeval kaj več od pričakovanega ali pa veliko manj. Katere firme misliš, da so bile uspešnejše. Mene, kot delavca ni brigalo za probleme enih ali drugih, ko mi je dopizdilo, sem ših menjal. Zakaj bi razmišljal ali se delodajalcu splačam ali ne, to je njegov problem. Moje je, da sem tam in delam za kar me plača, srček se mi ne bo razletel, če propade.
Peter bi pri podobnem delodajalcu v A dobil 2x+ višjo plačo, kar pomeni, da naš delodajalec ne zna prodati svojih izdelkov, saj so obremenitve v A višje kot pri nas, samo dohodninski razredi so drugače razporejeni in so najvišje obdavčitve na precej višji ravni. Dohodnina je strošek delavca in ne delodajalca. Torej ni problem v državi, temveč v delodajalcih, ki imajo prenizko dodano vrednost na zaposlenega ali so nesposobni ali pa dobičke raje porabijo zase. Gledaš širšo sliko tudi, ko greš na banko po kredit? Tam bi ti 400€ višja plača prišla še kako prav, če kupuješ stanovanje. Poznam kar nekaj ljudi, ki si z dodatnimi deli prislužijo nekaj k€/mesec pa so še vedno brez kredita, ker na banki gledajo samo redno plačo.

Utk - Pa ti veš, da za plače v JS noče noben sposoben kader, saj to zasluži v privat sektorju v enem tednu (govorim za sposobne).

karafeka - Plače so v urejenih sistemih odraz vrednosti, ki si jo sposoben ustvariti, ne glede na stopnjo izobrazbe, pri nas pa ni važno kaj sploh delaš, temveč to, kje si zaposlitev dobil in kdo ti jo je zrihtal. Nekateri varilci v A, imajo višje plače, kot pri nas profesor na srednji šoli. Najvišje plače imajo praviloma v monopolnih firmah, kjer se nikomur, razen izvajalcem, ni potrebno kaj preveč truditi. Zunaj so managerji plačani po učinku in tudi odpuščeni, če jim ne gre pa še problem imajo pri iskanju nove službe.

mojsterleo - Več ali manj bolniške je odvisno predvsem od medsebojnih odnosov v firmi in od odnosa vodstvenih delavcev do podrejenih. Slabe plače so zelo pogosto glavni razlog za bolniško.

Grizzly - Ali nisi dovolj ambiciozen ali se ne ceniš dovolj ali pa sploh nimaš pojma koliko te je za urejen urnik in odgovorno, kvalitetno delo pripravljena plačat resna firma. Torej si predvsem len zase ali pa nesposoben. Skoraj polovico ti poberejo skoraj vse države, ki se grejo tudi socialno pravičnost, kjer se tega ne grejo, moraš imeti osebnega varnostnika, če zaslužiš malo več. To ti verjetno tudi nebi bilo všeč. Ko boš šel v penzijo boš pa klel, kako nizka je. Upam, da daješ na stran, seveda tega ne obračunaš pri izdatkih. Poznam veliko takih, ki so bili zadovoljni z minimalcem, ostalo pa na roko, sedaj pa se udeležujejo Ruparjevih protestnih zabav.

Pinturicchio - Pri vseh zmožnostih informatike in tehnologije, moraš samo poskrbeti za papir, naučiš se pa lahko sam, saj te učijo profesorji, ki so snov jemali nekaj deset letij nazaj in sami drugega ne znajo.

Meiniken2 - Človek, ki ga to zanima in bo zadeve razumel, bo odprl svojo firmo in z mizernimi plačami neumnih delavcev, koval velike dobičke.

CiClon - Če bi ljudje ekonomijo razumeli, bi večina tistih na minimalcu, ostalo doma in nebi zapravljali časa z zaposlitvijo. Po opažanju, mladi to počasi spoznavajo in veslelo koristijo socialno in občasno delo na črno ali pa izkoriščajo bolniško.

Spura - Zakaj bi povečal produktivnost, če nimaš nič od tega, samo sam sebi režeš vejo, na katri sediš.

Jure14 - Marsikdo sploh nebi odprl firmo, če bi vkalkuliral med stroške delo bruto-bruto.

Vice - V neki razumni meri vsekakor, nikakor pa na račun podplačanih delavcev, ker to v pravem poslovnem svetu enostavno ni sprejemljivo, tudi zaradi dumpinga. Zato pa je delavec in ne delodajalec. Delodajalec, ki ne ustvarja dobička, kljub vsem izdatkom, enostavno propade ali pa naj si dela sam in mu ves zaslužek ostane.
Delo krepa človeka

tomlin ::

V bivši jugi se je zgodilo. Kupec stojadinke je imel težave z odpiranjem sprednjih vrat, nakar so sneli tapeto in notri našli leseno zagozdo z napisom "kakva plata takva vrata":D
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

c23po ::

crocodile je izjavil:

...Ni potem bolje razumeti sistem?

Dokler o teh zadevah nisem vedel ničesar, sem tudi sam gledal samo plačo. Potem sem začel razmišljati o toku denarja in zadeve počasi razumel. Zdaj mi je jasno, zakaj dobim kolikor dobim in gledam širšo sliko. Ko vse skupaj seštejem in naredim kakšno primerjavo (kako bi lahko bilo, če bi bilo drugače), sem s svojim stanjem čisto zadovoljen.

Je, bolje je če sistem razumeš. Obenem je nevarno, če si s svojim stanjem zadovoljen le zato, ker sistem razumeš. Obstaja namreč nevarnost, da ti delodajalec (ali sistem) dostavi dovolj informacij zato, da boš s svojim stanjem vedno zadovoljen. To pravzaprav stalno počnejo.

Še enkrat: lepo je, da si začel razmišljati o toku denarja. Sedaj so na vrsti druge okoliščine. Nadaljuj!
Računalniki nimajo spominov.

solatko je izjavil:

.... Vsi bi radi, da je ta odhodek čim nižji in zato niti ne poizkušajo tvoj izdelek prodati dražje....

Nas boš težko prepričal, da imaš kaj znanja iz nekih osnov zakonitosti prodaje.

dexterboy ::

Dve strani teme, priznam, nisem vsega bral, ampak kombinacija CTRL + F ne najde nobenega zadetka na eno od mogoče najpomembnejših besed:
SINDIKAT
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dexterboy ::

Hangman je izjavil:

Je pa dobro, če te zadeve malo razumeš. Moji starši imajo veliko povedati čez sosedovega mulca. Fant ima končano srednjo elektro šolo, faksa ni opravil, zaposlil se je pri dobro stoječi firmi in je konstantno v nadurah. Poleg tega se vsak dan vozi 80+ km v eno smer in potnih stroškov ni malo. Če temu prišteješ izplačilo nadur, solidna letna nagrada, max neobdavčen regres, letni zaslužek ni slab. Fant tudi ne špara, ampak si vsake toliko časa nekaj privošči - saj to je njegova stvar, ampak moji na koncu vidijo samo to. Če vse to brez nekega razumevanja zmečeš v isti koš, res zgleda, kot bi mulc služil direktorske plače. Z nekaj razumevanja pa hitro odšteješ razne dodatke, regrese, nagrade in vidiš, da osnovna plača ni nič posebnega. Na koncu ljudje, ki teh zadev ne razumejo, rečejo: "Glej kakšen stroj ima parkiran pred garažo. Sigurno nima nizke plače."
Kako gre že tista: če bi foušija gorela, bi Slovenija bila v plamenih?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dexterboy je izjavil:

Hangman je izjavil:

Je pa dobro, če te zadeve malo razumeš. Moji starši imajo veliko povedati čez sosedovega mulca. Fant ima končano srednjo elektro šolo, faksa ni opravil, zaposlil se je pri dobro stoječi firmi in je konstantno v nadurah. Poleg tega se vsak dan vozi 80+ km v eno smer in potnih stroškov ni malo. Če temu prišteješ izplačilo nadur, solidna letna nagrada, max neobdavčen regres, letni zaslužek ni slab. Fant tudi ne špara, ampak si vsake toliko časa nekaj privošči - saj to je njegova stvar, ampak moji na koncu vidijo samo to. Če vse to brez nekega razumevanja zmečeš v isti koš, res zgleda, kot bi mulc služil direktorske plače. Z nekaj razumevanja pa hitro odšteješ razne dodatke, regrese, nagrade in vidiš, da osnovna plača ni nič posebnega. Na koncu ljudje, ki teh zadev ne razumejo, rečejo: "Glej kakšen stroj ima parkiran pred garažo. Sigurno nima nizke plače."
Kako gre že tista: če bi foušija gorela, bi Slovenija bila v plamenih?

Seveda, saj tega je povsod.
Niti ne rabiš imeti nekega stroja parkiranega. Malo začni posnemati biznismene, direktorje, po možnosti se zlaži, da si zamenjal šiht... ti bodo ljudje takoj pripisali jurja več kot ga dejansko zaslužiš. Zato pa je dobro vedeti, kakšne plače so na katerih delovnih mestih.

dexterboy je izjavil:

Dve strani teme, priznam, nisem vsega bral, ampak kombinacija CTRL + F ne najde nobenega zadetka na eno od mogoče najpomembnejših besed:
SINDIKAT

Mogoče je to bolj za kakšno drugo temo kako nategniti naivne reveže, ki visijo za trakom in ne znajo seštet 1+1

Utk ::

Utk - Pa ti veš, da za plače v JS noče noben sposoben kader, saj to zasluži v privat sektorju v enem tednu (govorim za sposobne).

Za ljubljanskega župana vsakič kandidira vsaj 5 ljudi, bi jih najbrž tudi 50, če bi verjeli, da imajo šanse.
Za razpis za medicinsko sestro ne kandidira nihče, čeprav je šiht 100% dobljen če samo pošlješ prijavo.
Pa vseeno se bo županu dvignila plača za 3 jurje, medicinski sestri pa za 30 evrov.
Vem da vi, ki ste navajeni na stari sistem, ne vidite kako je to narobe, zato volite Jankoviće, Golobe, Kučane in ostale ostanke starega sistema, ki tega ne bojo NIKOLI spremenili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

bm1973 ::

Utk je izjavil:

Vem da vi, ki ste navajeni na stari sistem, ne vidite kako je to narobe, zato volite Jankoviće, Golobe, Kučane in ostale ostanke starega sistema, ki tega ne bojo NIKOLI spremenili.

Bo pa kdo drugi, ki bo isto delal...

A resno misliš, da bi druga opcija prinesla kako bolj transparentno poslovanje?

Utk ::

Druga ne, tretja, četrta pa morda kdaj.

Vsak, ki dobi dostop do denarja in razdeljevanja, je v osnovi nagnjen k korupciji.

Tako da... Ne bodi naiven...

Twixz ::

V privat sektorju je itak odvisno vse od direktorja.

V naši dejavnosti oz. v naši firmi imamo trenutno starega, ki se bori še za zadnji mandat pred penzijo. Ker imamo pa močan sindikat (SKVNS) je pa bilo rečeno da podjetja, v katera so prišli mladi direktorji so veliko bolj odprta in pripravljena na pogovor o plačah.

WizzardOfOZ ::

En Grunfizem: "Bilo je i večih problema, pa ih nismo rješili!"
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

deco16 ::

Vi ste pase,

pogovarjanja od plač ni več. Vse je v sistemu. Ja sistem ne dopušča povišice, si šele 6 mesecev tukaj. Sistem ne dopušča bonusa, si šele 6 mesecev tukaj. Šef ima tako čiste roke, saj mu sistem tako naredi, delavec pa tudi dosti ne more zarad sistema :D

Pa tistih 6 mesesec je samo kruta resnica kako je ko zamenjaš.

Grizzly ::

solatko je izjavil:

Grizzly - Ali nisi dovolj ambiciozen ali se ne ceniš dovolj ali pa sploh nimaš pojma koliko te je za urejen urnik in odgovorno, kvalitetno delo pripravljena plačat resna firma. Torej si predvsem len zase ali pa nesposoben. Skoraj polovico ti poberejo skoraj vse države, ki se grejo tudi socialno pravičnost, kjer se tega ne grejo, moraš imeti osebnega varnostnika, če zaslužiš malo več. To ti verjetno tudi nebi bilo všeč. Ko boš šel v penzijo boš pa klel, kako nizka je. Upam, da daješ na stran, seveda tega ne obračunaš pri izdatkih. Poznam veliko takih, ki so bili zadovoljni z minimalcem, ostalo pa na roko, sedaj pa se udeležujejo Ruparjevih protestnih zabav.

Kaj naj ti rečem na to? Sem bil pred leti na razgovoru v Krki. Človek bi rekel, da se v farmaciji obračajo visoki zneski in če imaš še izobrazbo s pravega področja, bi moral pokasirati lep znesek - morda 3k neto samo za to, da se vsak delovni dan prikažeš na delovno mesto. Realnost je drugačna: Da si takrat prišel noter, si potreboval 7. stopnjo (magisterij). Kakšno leto ali 2 kasneje pa sem izvedel, da so ogromne nadure, včasih delavni vikendi, plača pa menda dobra 2k (neto). Če upoštevam, da je bilo to pred leti in dodam še nekaj inflacije, bi danes morda dobil 2,5k neto - in to v farmaciji, kjer denarja naj ne bi manjkalo.

Pa mi zdaj povej, katera "resna" firma bi me za samo 40 ur tedensko plačala več. Lahko napišeš tudi konkreten znesek in kaj ta "resna" firma pričakuje (kakšna znanja in odgovornosti) za tak znesek. Pa ne pozabi pripisati še, kakšne druge ugodnosti ta firma morda ponuja. Ker trenutno imam kar lepe benefite, plača ni ravno nizka, prostora za napredovanje še imam. Me pa resno zanima, kakšno ponudbo bi dobil drugje pri "resni" firmi.

Vice - Slučajno sem imel nekaj časa svojo firmo in ni bilo nobenega problema bit na odprtem trgu, nisem postal bogat, sem pa solidno živel na ta račun. Občasna pomoč je bila odlično plačana, tako, da nisem imel nikoli problemov, če se je količina dela povečala in nisem več zmogel sam. Področje s precej močno konkurenco Če nebi bilo možno poslovati pozitivno, bi delal za drugega delodajalca, ponudb sem imel dovolj.

dexterboy - Slovenci nismo imeli nikoli močnega sindikata, saj se niti ne znamo obnašati tako, da bi ga lahko imeli. Sindikalno orodje in orožje je množičnost na organiziranih zabavah (stavkah), česar pri nas ne boš dočakal, vse ostalo pa je odvisno od kvalitete zaupnikov in njihove sposobnosti pogajanja. V primeru kvalitetnih sindikalistov nebi bilo prihvatizacije (kraje družbenega premoženja) in plače blizu Avstrijskih.

Utk - Za ljubljanskega župana bo zmagal prvi, ki bo vsaj pol tako sposoben kaj narediti, kot Zoki. Kandidiraj in pokaži kaj si v življenju dosegel, Zoki je imel za seboj uspešno rast in razvoj M. Ti morda veš, kako so se talale plače in dodatki v času tvojega idola in koliko so dobile trgovke, ki so bile ves čas v stikih z okuženimi? V samostojni Sloveniji smo pač delo razvrednotili do absurda in razmerja plač iz sprejemljivih največ 1:5 povečali na 1: želja vodstvenega kadra. Najprej je potrebno narediti zakonodajo, ki bo vsako vrsto korupcije že v osnovi preprečevala in ponovno postavitev SDK ali prave finačne-davčne policije, kot jo ima recimo I, A,...

Grizzly - Bayer.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

solatko je izjavil:

Grizzly - Bayer.

Bayer je v Sloveniji samo kup ekonomistov in komercialistov. Za vse ostalo je tukaj Lek :)

bizgech ::

bm1973 je izjavil:

solatko je izjavil:

Grizzly - Bayer.

Bayer je v Sloveniji samo kup ekonomistov in komercialistov. Za vse ostalo je tukaj Lek :)

Tudi Lek ni nevemkaj.
Tisti, ki imajo res omembe vredno plačo, jamrajo, da nimajo prostega časa, da komaj dobijo prosto za dopust itn.

bizgech - Govorim o službah severno od nas.
Delo krepa človeka
1
2
»