» »

Telegram račun samodejno izbrisan

Telegram račun samodejno izbrisan

tejkan37 ::

Pozdravljeni,
Imam nov telefon in sin mi je uredil, da se vse aplikacije in druge informacije same prenesejo iz starega.
Od takrat ne morem v svoj Telegram račun, ki ga potrebujem nujno za delo in online študij.
Izpisana sem iz računa na vseh mojih napravah. (Prej sem ga uporabljala na teleonu, tablici in laptopu brez težav.)
Jaz se sama nisem izpisala.
Prijatelji pravijo, da vidijo moj račun kot izbrisan (deleted account).
Ko sem se skušala vpisati, sem prejela obvestilo,da je moja telefonska blokirana.
Poslala sem sporočilo (samodejno se je kreiral osnutek maila z vsebino o blokadi ter podatki moje nove naprave) in dobila odgovor, da so odblokirali.
Še vedno se ne morem vpisati- Telegram zahteva geslo, za katerega ne vem, da bi ga sploh kdaj ustvarila (pred dobrim letom sem ustvarila račun preko povabila prijateljice).
Tudi nimam povezano "2 step verification" z mailom.
Preiskala sem shranjena gesla na starem telefonu ter na Googlu, pa ni ničesar za Telegram.
Pisala sem Telegramu preko obrazca "support" večkrat v tem tednu, a ni odgovora, niti ne dobim potrditve o oddani prošnji na mail.
Naj še povem, da imata oba telefona Android, stari je Redmi, novi pa Samsung Galaxy.

Nujno potrebujem dostop do računa, sem član in admin več skupin s pomembnimi informacijami in mi ne pomaga, da bi samo ustvarila nov račun.

Hvala že vnaprej!

Daniel ::

Na starem telefonu se ravno tako ne da več prijaviti?

Sicer mislim, da tvoja težava ni povezana s tem linkom, ampak zgolj v vednost:

https://www.varninainternetu.si/so-v-va...

tejkan37 ::

Ha!
Tole se sliši zelo znano.
Da, na nobeni stari napravi ne morem not, zahtevajo geslo, ki ne obstaja.
Mojemu sinu so pred par tedni ustvarili lažni račun (sam ga ni imel), ko se je obrnil na podporo, so rekli, da mu ne morejo pomagati!

V hipu, ko sem jaz aktivirala nov telefon, je prišel SMS s kodo za Telegram, a takrat nisem reagirala, saj sem morala telefona kako uro pustiti pri miru, da sta končala svoje zadeve.
Čisto laično ugibam - ko se stari in novi telefon povežeta za kopiranje vseh aplikacij, kaj če sistem hekerjev vdre v to povezavo in jo izkoristi za ustvarjanje novega lažnega računa?
In če da, ali sploh imam kaj možnosti za obnovitev mojega original računa?

Neodzivnost pomoči, ki jo omenja članek, me skrbi, saj imam točno to izkušnjo.
Lp

bm1973 ::

Saj če novega računa ne potrdiš, se bo zbrisal...

PARTyZAN ::

Ne rabiš ničesar potrdit, ker prestrezajo SMS 2FA. Preberi članek na sicert in varninainternetu.