» »

DP - HDMI

DP - HDMI

dajoker ::

Zdravo!

PC ima DisplayPort izhod, TV ima HDMI vhod. Kupili smo Aliexpress DP na HDMI kabel in povezali (4k, 60Hz -> 5,71$). Zadeva deluje, vendar je kurzor miške počasen, na temnih delih slike pa skačejo zeleni pixli. Na vseh kombinacijah izhodov iz PC in vhodov na TV je problem enak. Očitno je težava v kablu. Kakšen kabel naj kupim?

Kabel

Kabel

"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick
  • spremenil: dajoker ()

starfotr ::

Kvaliteten. AE ni primerna platforma za kaj takega.

joez7 ::

Sam sem nad kalom obupal (1x - nekje dela, drugje ne). Trenutno mam adapter (dongl) DP na HDMI - dobil zraven enega DELLa, pa lepo deluje. Poglej, če kje najdeš.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Ijus ::

pri meni je blo problematično zaostajanje kurzorja na teveju ko sem povezal laptop s le-tem.
potem sem ugotovil, da moram izbrati na tvju profil gaming. pa od takrat naprej kurzor lepo deluje.

glede zelenih pikslov pa ne bi vedel v čem je fora al problem.
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

d4vid ::

starfotr je izjavil:

Dej fotr ne seri. Tudi kvalitetne kable dobiš na aliji, res pa ne bo najcenejši.

A kar se prodaja v SLO je pa vse vrhunske kvalitete? Isti šrot prodajajo, le da ta kabel za 5€ iz alija je v SLO 20€.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

Nikonja ::

Ni vrhunske kvalitete ampak obsataja določen nivo, na AE ne obstaja, in je zelooooo težko izločit drek od kvalitetne stvari ker je ponudba gromozanska je 80% šrota. Iskreno če iščem nekaj kvalitetnega to ne kupujem na AE predvsem ker če se zaj.... nimam kam to poslat nazaj ali pa je poštnina tolk visoka da se ne splača, zato rajš plačam 20% več na Amazonu in če se zaj, za đaba takoj zamenjam za nekaj drugega.

starfotr ::

d4vid je izjavil:

starfotr je izjavil:

Dej fotr ne seri. Tudi kvalitetne kable dobiš na aliji, res pa ne bo najcenejši.

A kar se prodaja v SLO je pa vse vrhunske kvalitete? Isti šrot prodajajo, le da ta kabel za 5€ iz alija je v SLO 20€.

Če kupiš kjerkoli drugje, kar ni ravno no name made in china in shipped from China, je manjša verjetnost da gre karkoki narobe. Beri, da je zadaj za izdelkom neka poznana in priznana firma.

Vice ::

starfotr je izjavil:

d4vid je izjavil:

starfotr je izjavil:

Če kupiš kjerkoli drugje, kar ni ravno no name made in china in shipped from China, je manjša verjetnost da gre karkoki narobe. Beri, da je zadaj za izdelkom neka poznana in priznana firma.

Priznana firma ki prodaja brended made in china kabel za 20€... ki ga ista firma prodaja na ALI pod svojim imenom za 5€. Ne se slepit.....

Lonsarg ::

To vse drzi, da je ista stvar potencialno x2 ali vec cenejsa na Ali.

AMPAK zadeva je kot loterija ker imajo nikak sistem ocenjevamja artiklov/prodajalcev (ker je pac toliko mase in spama gor). Samo primer jaz sem 50%+ USB kablov kupljenih pretezno od Kitajcev na ebayu, nekaj tudi na ali, ze dal v kos (marsikaterega hitro po nakupu ko so mimo USB specifikacij delal, druge pa po vec letih zarad obrabe). Medtem ko ni v kosu od 20+ kablov kupljenih na Amazon.de se noben al pa morda en zarad res hude obrabe. Ja na Amazonu pac tudi ne kupim kar nekaj ker je tut vmes kak srot, ampak gledam ocene. Ceprav totalni srot izlocijo ze sami, ampak vseeno je se ocene za gledat.

Skratka sem cirka 5 let nazaj naredil switch da tudi cheapo kable kupim za dvojno/trojno ceno na Amazonu namesto ali/ebay. Pa dolgorocno dam res nekaj vec denarja, ampak veliko manj zivcev za ponovno narocanje in metanje v kos.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

LeQuack ::

Saj Amazon je novi alibaba, večinoma kitajske zadeve so gor.
Quack !

Ja saj ne gre za to da so drugi artikli. Gre za filtering sistem (najhujši šrot Amazon izloči že sam) in sistem ocenjevanja da še sam malo dodatno filtriraš. Tle je Aliexpress res bogi. Sem pa tja vseeno še kaj iz tam naročim, včasih je razlika v ceni vseeno prevelika in se rizik splača.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

zajtam123 ::

Drugače je tudi Amazon ratalo katastrofa. In tudi dokazalo se jim je da slabih ocen ne prikazujejo. Sicer je to veljalo za ameriškega. Ampak verjetno se tudi drugje to dogaja.
Jaz na amazonu samo preverjene firme kupujem. Tistih, ki imajo nazive, kot da se je kura sprehodila čez tipkovnico, se izogibam.
Je pa res da vsaj z reklamacijo ponavadi ni težav.

Jaz pa na amazonu ravno zarad dobrega ocenjevalnega sistema povsem upam katerkoli noname kupit.

Vice ::

Na Amazonu je bilo že pred +7 leti 80% robe, ki jo prodajajo "marketingarji" in ne proizvajalci. Če si dober marketingar še vedno lahko zelo dobro služiš na Amazonu. Povežeš Alibabo in Amazon ter na Alibabi si zrihtaš custom branding, drop shipping itd...
Razlika med Aliexpresom in Amazonom je, da če hočeš biti na Amazonu na vrhu zadetkov je to pogojeno od veliko več faktorjev, glavni pa je oglaševanje, katere storitve Amazona koristiš, feedback. Več kot plačaš Amazonu več možnosti imaš, da si med zadetki in posledično prodaš. Čas, ki ti ga Amazon prihrani z iskanjem "kvalitete" pač plača kupec z x višjo ceno. Če imaš pa čas pa na ALI to dobiš popolnoma isto robo za x nižjo ceno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temu pod lupo Evropske komisije (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Tožbe
15010023 (2821) gozdar1
»

Kakšen spajkalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
27657720 (6019) matobeli
»

Power Bank za telefon/tablico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
37281056 (9926) Karen
»

Amazon ukinja nakupe e-knjig iz aplikacije na Androidu

Oddelek: Novice / Rezultati
308199 (5342) nejcek74
»

A še sprejemate pošiljke iz Aliexpressa? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610177 (6525) kixs

Več podobnih tem