Forum » Loža » Naši vojaki se pritožujejo, ker nadrejeni kričijo nanje
Naši vojaki se pritožujejo, ker nadrejeni kričijo nanje
dronyx ::
Na 24kur je že skoraj 1000 komentarjev na to temo. Očitno bo potrebno uvesti nazaj naborniški sistem, ker gredo mamini sončki večini na živce.
bm1973 ::
Očitno 18 letniki pridejo na vrsto šele, ko je res kriza in ostalih zmanjka (ali pa recimo kje od daleč z očali za VR upravljajo combat drončke). Ampak ko pridejo na vrsto 18 letniki se izkaže, da so se že vsi razbežali naokrog, ker raje kje ob obali srkajo aperol špritz, kot bi ležali v kakšnem blatnem jarku ali bežali pred droni po polju.
Torej je v Ukrajini kriza, ker zahodni pomagači hočejo mobilizirati 18 letnike?
Kolikor berem tukaj, Ukrajina zmaguje na vseh frontah...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
sbawe64 ::
NEPISMENI IDOTI v temi:
Tema je vojaki v Slovenski vojski, ne Rusi.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
l0g1t3ch ::
NEPISMENI IDOTI v temi:
Povej to bedaku Poldi112
Unilseptij je izjavil:
Taka vojna je zastarel koncept, ker iz vojakov dela zombije, ki brez obotavljanja umirajo za svoje gospodarje... ne pa za svojo domovino, druzine, kulturo, karkoli ze...
Kako je zastarel koncept, če je bilo pa vedno tako?
Unilseptij je izjavil:
EDIT: seveda na ruski strani ni nic dosti drugace, da ne bo pomote... ceprav je vseeno manj prisile, se mi zdi.
Pri rusih je seveda drugače, ker jih je precej več in ne potrebujejo prisilne mobilizacije, ter ker so tehnološko neprimerno bolje opremljeni in ker zmagujejo.
Ker so ga benali iz RU UA teme, smetu tukaj. Ker je smet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
Poldi112 ::
Kolega, to ne bo držalo. Jaz sem zgolj na primeru Ukrajine demantiral trditev, da v modernih časih ljudje prostovoljno hodijo v mesoreznico.
Temo je nato iztiril kolega Grimnir3 (link), medtem ko sem jaz kriv le tega, da sem se pustil spovocirati.
Je pa zanimivo, kako emocionalno se odzivate na realnost. Se bojim, da vas čaka boleča streznitev.
Temo je nato iztiril kolega Grimnir3 (link), medtem ko sem jaz kriv le tega, da sem se pustil spovocirati.
Je pa zanimivo, kako emocionalno se odzivate na realnost. Se bojim, da vas čaka boleča streznitev.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
dronyx ::
V JLA so enemu vojaku po mesecu dni ugotovili neko zdravstveno stanje in ni bil več sposoben za vojsko, tako da je moral vrnit uniformo in domov v Srbijo. Je nekaj časa jokal kot majhen otrok. Če bi bila možnost strelski vod, po moje izbere raje to. On nam je dejal, da bo v družini črna ovca, ženska ga ne bo nobena več pogledala, po vasi se pa bo govorilo, da je z njim nekaj narobe ali da s mu je zmešalo. Skratka, on je bil evolucijsko praktično gotov in ni imel več nobenih šans. Če bi danes še vedno imeli naborniško vojsko, po mojem v takem primeru skačejo od veselja, častijo vse po vrsti, samo da gredo lahko prej domov in da ni več zajtrka na tešče in sklec brez ogrevanja. So drugi časi, ja...
Kaj hočem povedat? Mi smo evolucijo vrgli na finto in nisem prepričan, če je to res dobro!
Kaj hočem povedat? Mi smo evolucijo vrgli na finto in nisem prepričan, če je to res dobro!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
otago ::
Sodelavka, zagovornica LGBTQ+, sicer v klasičnem moški-ženska partnerstvu, se je danes, kljub vsemu liberalizmu, spoštovanju pravic do izbire spola, usmerjenosti, splava prav razpizdila. Kaj so za ene p...., kaj jokajo ... Dodala je, da bi moski morali iti v vojsko, da bodo "pravi moški" in ne otroci, ki jim moti umazan wc. Woke ideologija v obratni smeri. O ženskah in naborništvu pa črički.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
Zimonem ::
Ma dejte nehat no , kakor da ste deaci, jekleni pa vse oh in sploh. Ko te zadane gej granata, ste vsi pičke.
Kolega, to ne bo držalo. Jaz sem zgolj na primeru Ukrajine demantiral trditev, da v modernih časih ljudje prostovoljno hodijo v mesoreznico.
Kolega.
Brcnili so te iz teme. Sedaj pa drugje smetiš in pišeš laži.
Kriv si tega da drkas na ruske oresnike. Kar je razumljivo, saj te kot prikritega gay-a privlačijo falicne oblike.
Ko bo Rusija kolapsirala kot sz, bo kar boleče.
Se strinjam.
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
V JLA so enemu vojaku po mesecu dni ugotovili neko zdravstveno stanje in ni bil več sposoben za vojsko, tako da je moral vrnit uniformo in domov v Srbijo. Je nekaj časa jokal kot majhen otrok.
Eno je šminkirati v uniformi v mirnem času, nekaj drugega pa iti na fronto. Velja tudi za Srbe.
Je Bora dobro napisal:
Rado ide Srbin u vojnike
dva ga vuku a trojica tuku
In ko že o šminkiranju v uniformi, ena slikca iz moje "vojske".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
gruntfürmich ::
da ne bo na koncu kdo od starih zarukanih boomerjev presenečen, kako kruti in krvoločni bi bili današnji mladci.
ker so večinoma brez moralnega kompasa (IZKLJUČNO zaradi vzgoje s strani STARŠEV), si predstavljam da jim tudi vojne grozote ne bi bil problem izvajat.
samo ne bit presenečeni če bo sranje, da se bi to zgodilo!
ker so večinoma brez moralnega kompasa (IZKLJUČNO zaradi vzgoje s strani STARŠEV), si predstavljam da jim tudi vojne grozote ne bi bil problem izvajat.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
No j fantek , vojska ni stvar krvoločnosti. Mogoče usklajene krvoločnosti. Ampak to je kot bi primerjal plavanje delfina in sinhrono plavanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
socialec ::
Žal vojne grozote niso bile nič nepredstavljivega tudi v tej razširjeni regiji, ne zelo dolgo nazaj.
nejc_nejc ::
floyd1 ::
gruntfürmich je izjavil:
da ne bo na koncu kdo od starih zarukanih boomerjev presenečen, kako kruti in krvoločni bi bili današnji mladci.
V marsičem se ne strinjam s tvojimi pogledi, tu pa ti dam kar prav. Naši otroci so velikokrat prepuščeni samo internetu (socialna omrežja, "vplivneži"...), mediji pa jim tudi vsak dan znova kažejo, da je denar edina vrednota v današnjem svetu. Brez empatije, važno je samo, da ti s čim manj dela čim boljše prideš skozi življenje, tudi preko trupel.
Predlani je naši tamali umrl en priljubljen učitelj, glavna skrb v razredu pa je bila (po njenih besedah, zato se je tudi malo potožila doma), da bodo zdaj gotovo imeli slabše ocene, ker bodo dobili kakega bolj "zaguljnega". Ko ti 12 letni otrok reče, da ji je hudo, ko vidi, da se za učiteljevo smrt večina sploh ni pretirano sekirala... ... se res vprašaš, kam to vodi. Današnja družba lepo skrbi za svoje bodoče psihopate, sociopate...
floyd1 ::
Pa še nazaj na temo - ko so se v vojski na nas drli ali smo morali npr. zaradi nagajanja kakega sotrpina vsi delat sklece ali po 2 uri skupaj tekati, je to bilo nekako "normalno", jeba* ga, v vojski si.
Mi tudi, samo kolektivno kaznovanje sem vedno preziral. Ok, eno je če nekdo nagaja, samo mi smo imeli vojaka, ki dejansko ni bil sposoben in to, da so se ostali potem spravljali na njega, ker so bili zaradi njega kaznovani, se mi je zdelo izredno nehumano. In zaradi tega sem preziral poveljnike, ne njega.
Medtem ko smo kasneje zajebavali poveljnike iz živega dolgčasa in pumpali sklece, ker nam itak niso več nič mogli.
Medtem ko smo kasneje zajebavali poveljnike iz živega dolgčasa in pumpali sklece, ker nam itak niso več nič mogli.
Mah kolektivno smo ki všpičili,kolektivno najebali. Če je kdo individualno smo pa pomagal kar se je dalo. Pa tudi na terenu Smo se organiziral. Če kdo ni hotel pomagat je bil naslednjič sam. Ali pa smo ga malo prcal. Ni potrebe da dva nosita ogrodje za šotor drsečem terenu. V četi si pomagaš. pa čeravno potem pumpaš. Kdor pa ne, je pa na svojem. To nekak prodajo poustvarit.
Grimnir3 ::
Še zahodni mediji ti jasno povedo, da zahod še kar ni niti približno na nivoju ruske proizvodnje, ti pa še kar tupiš, kako rabijo Iran in SK. Ter zakaj bi bilo čudno, da še od partnerjev vzamejo kaj? Saj NATO dela isto, samo v neprimerno večjem obsegu.
SK vojaki so pa v Kursku bolj kot ne na vojaških vajah. Ideja, da rusi potrebujejo par 10k korejcev je povsem skregana z logiko. Ampak logika ni nekaj, kar bi verniki v NATO superiornost uporabljali. Vam čustva preveč meglijo razum.
Ja, Ukrajina sem pa tja kaj zadane, samo kaj ji to pomaga, ko vsakič dobi 10x toliko nazaj?
Kako bodo "najbolj brutalne sankcije v zgodovini" iz rublja naredile skret papir pa tudi poslušamo že leta. Večina je dojela, da je šlo za poceni propagandno puhlico, bolj počasni ste pa zbrani v temi v Ukrajini, kjer ohranjate to iluzijo.
Poldi112 je faker. On je premlad za JLA vojsko.
Ahaha.
Pa ga imamo laznjivca
On je bil v ruski vojski.
O tem zagotovo sanja.
Ampak zanimivo, da kljub temu da trenutno plačujejo desetine tisočev eur se še kar ni javil v rusko vojsko.
Pa tako verjame v njihovo zmago.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()
Scaramouche3 ::
Rusi imajo samo še propagando,s katero zmagujejo nad nostalgiki!
Medtem pa te isti mislijo da Rusija hrani dobro orožje za neke druge čase, medtem pa daje svojim vojakom, ki nujno rabijo premoč, 100 let staro in
preurejajo staro šaro za nova bojišča!
Why is Russia Using Mosin Nagants in Ukraine?
https://www.youtube.com/shorts/c963-Hax...
Medtem pa te isti mislijo da Rusija hrani dobro orožje za neke druge čase, medtem pa daje svojim vojakom, ki nujno rabijo premoč, 100 let staro in
preurejajo staro šaro za nova bojišča!
Why is Russia Using Mosin Nagants in Ukraine?
https://www.youtube.com/shorts/c963-Hax...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()
Grimnir3 ::
Poldi112 je vsega kriv.
On je privlekel Ruse v to temo da jim liže rit.
Pa mu je treba odgovorit, da ne širi tega svojega smradu naokoli.
On je privlekel Ruse v to temo da jim liže rit.
Pa mu je treba odgovorit, da ne širi tega svojega smradu naokoli.
Petje z vašo Ukrajino pa Rusijo bi to namenjeno temo.
Če bo vojna, bo zaradi njihovih problemov, ki so bodo sem širili!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()
OutOfTheBox ::
Ne vem a je kdo že linkal (se opravičujem v naprej če sem prezrl), ampak o tem je nov članek. Zgleda da se 26 "pravih" vojakov s prijavo ne strinja. 24 ur je sedaj naredil še video članek lol.
Če to gledajo v kakšni tuji vojski krepavajo od smeha.
klik
klik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
OutOfTheBox je izjavil:
Ne vem a je kdo že linkal (se opravičujem v naprej če sem prezrl), ampak o tem je nov članek. Zgleda da se 26 "pravih" vojakov s prijavo ne strinja. 24 ur je sedaj naredil še video članek lol.
klik
Ah sej je v Ameriki zdaj podobno, veliko genZ so predebeli, niso pripravljeni za težko delo!
Kolega, nikoli nisem trdil, da sem bil v JLA. Vaša obsedenost z menoj pa ni ravno zdrava, niti nisem jaz tisti, ki vas je nategnil z WMD v Iraku, uspehi v Afganistanu ter pravljicami iz Ukrajine. Raje jezo usmerite v fake news, ki vas je preobrazil v ovco.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
primoz4p ::
gruntfürmich je izjavil:
Do 18. leta velja:
Psihično nasilje nad otrokom je zloraba moči ene ali več oseb nad otrokom, ki poteka na besedni in/ali nebesedni ravni in otroka prestraši, poniža, razvrednoti. Ko starš ali druga oseba do otroka povzroča psihično nasilje, ne zadovolji otrokovih osnovnih psiholoških potreb po varnosti, ljubezni, pripadnosti in spoštovanju. Primeri psihičnega nasilja so grožnje, ustrahovanje, žaljenje, kritiziranje otrokove osebnosti, kričanje na otroka, vzbujanje občutkov krivde pri otroku, izoliranje otroka, nerealna ali previsoka pričakovanja, čustveni izbruhi in podobno.
Nasilje slabo vpliva na celoten psihofizičen razvoj otroka. Otroci so lahko prestrašeni, jezni, imajo težave v šoli ali na drugih področjih, slabo spijo. Lahko postanejo agresivni in destruktivni ter nagnjeni h kršenju pravil ali pa pretirano zadržani in podredljivi. Pogosto so socialno izolirani in osamljeni. Težave imajo pri vzpostavljanju zdravih odnosov, lahko so anksiozni in depresivni. Njihova samopodoba je slaba, zaupanje v svet pa omajano. Posledice nasilja se pogosto odražajo tudi v odraslosti - otroci z izkušnjo nasilja v družini so v večji nevarnosti, da razvijejo psihične motnje (depresija, anksioznost …), postanejo odvisni od dovoljenih ali prepovedanih drog, začnejo tudi sami povzročati nasilje, imajo težave pri reševanju konfliktov, postavljanju osebnih mej in podobno.
Otrok je žrtev nasilja tudi takrat, ko je nasilju samo priča. Že sama izpostavljenost otroka nasilju je kritična za otrokov nadaljnji razvoj.
https://www.drustvo-dnk.si/sl/o-nasilju...
Po 18. pa naj bi en šnel kurz nasilja naredil "prave moške". Kdo je tu nor?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
Kolega, nikoli nisem trdil, da sem bil v JLA. Vaša obsedenost z menoj pa ni ravno zdrava, niti nisem jaz tisti, ki vas je nategnil z WMD v Iraku, uspehi v Afganistanu ter pravljicami iz Ukrajine. Raje jezo usmerite v fake news, ki vas je preobrazil v ovco.
Kolega, jaz nikoli nisem podpiral ameriškega posredovanja v Afganistanu ali v Iraku.
In ne podpiram ruskega drekanja po UA.
Za razliko od tebe, ki te motijo samo amerikanci.
A vendarle za ruse zahtevaš drugačno obravnavo kot za američane, kljub temu, da ne delajo ničesar, kar ne počnemo tudi sami.
Jaz kot dober kristjan zgolj želim mir, ter da najprej pometemo pred svojim pragom.
Jaz kot dober kristjan zgolj želim mir, ter da najprej pometemo pred svojim pragom.
Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš?
A vendarle za ruse zahtevaš drugačno obravnavo kot za američane, kljub temu, da ne delajo ničesar, kar ne počnemo tudi sami.
Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš?
Jaz želim da se Rusi poberejo dam.
Enako za američane.
Rusi pa lahko nabijejo sankcije tudi Američanom če jim želijo.
Tako da edini z dvojnimi standardi si ti.
P. S. Smrdljivi komunisti še nikoli niste bili kristjani.
Zgodovina sprememb…
Rusi? Zakaj jim mi ne bi nabili sankcij, namesto da jim pomagamo pri okupaciji držav na drugem koncu sveta?
nejc_nejc ::
naj mi samo en razloži kaj so ti mulčki tam v vipavi:
redna vojska
bodoči kandidati
ali kaj zaena sorta?
redna vojska
bodoči kandidati
ali kaj zaena sorta?
mtosev ::
Tema je postala en smeh. Verjetno sledi čiščenje ali lock.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Evropske države imajo težave s pridobivanjem vojakov. (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 39645 (21978) | gruntfürmich |
⊘ | Ukrajina XII (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8777 (8268) | Mithrandir |
» | Bo vojaški rok spet obvezen? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 30917 (23454) | redtech |
» | Slovenija v NATO (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 44502 (41152) | SimplyMiha |
» | Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 21204 (19088) | BigWhale |