» »

Naši vojaki se pritožujejo, ker nadrejeni kričijo nanje

Naši vojaki se pritožujejo, ker nadrejeni kričijo nanje

1
2
»

Scaramouche3 ::

delavec44 je izjavil:

Glede na to kar se dogaja v Ukrajini recimo, je velika verjetnost, da nasprotne vojske niti ne bodo slišali. Te prej kakšen dron ubije ali kaj podobnega na daljavo.

Sej ko vidiš kako se gibljejo vidiš da so prihodnost vojne!
https://www.youtube.com/shorts/fryTioGH...

Zato razumem GenZ da so generacija ki noče športat,pač vidijo da se je svet spremenil, in vojne ne bodo reševali fit ljudje, ampak smarter drones!

primoz4p ::

Zimonem je izjavil:

Pa saj te sodobni moški ne bodo bili vojne za vas prave desce. Oni so tu za to da rešujejo proračun prek potrošnje. Če pride do vojne je pa že na islotechu elitna četa.

Najprej "atomski s leva" potem "atomski s desna", za zaključek pa juriš (odpisanih). Tako kot smo se naučili.

Zimonem ::

Ta z odpisanimi je luštna

srus ::

"Kandidatom primanjkuje toaletnega papirja, brisačk za enkratno uporabo brisanja rok ter rokavic za čiščenje sanitarij, "kar je nehigiensko in lahko povzroči mikrobiološko okužbo"."

He, he, se spominjam čiščenja stranišč na štrbunk v JLA, ko so se zamašila. Za ta namen je bila v stranišču na steno prislonjena rogovila, si jo prijel za zgornji del, spodnjega pa žokal v stranišče, dokler se ni odmašilo. Problem je nastal, če je rogovila ležala vodoravno. Le za kateri konec jo prijeti?

Stikalo ::

En kolega je navaden vojak v Slovenski vojski.

Rekel je tako, da danes bodo težko pričakovali od mladine, da se bo nekdo za manj kot minimalca "drl" nate. Bo raje šel za vodovodarja. Dobro, tukaj na prostovoljnem plačanem služenju vojšaškega roka bi morali to vojaki verjetno požreti. En drug kolega, ki je malo višje, je moral res veliko dreka pojesti, preden je nekam prilezel. Dejansko te psihino maltretirajo in to zelo verjetno z razlogom. Dejansko ne moreš biti mevža, naloge so psihofizično težke in pač, ne moreš zunaj na mrazu v bojni opremi "obupat", ker te pač ne morejo reševati.

Verjetno jim pa ni bilo ustrezno razloženo, da je dretje, križanje in pumpanje del "psihofizičnega" treninga.

chucki ::

Tisti, ki niso sluzili vojske so enake oziroma se vecje pickice, kot ti pamzi na 24ur.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Rekel je tako, da danes bodo težko pričakovali od mladine, da se bo nekdo za manj kot minimalca "drl" nate. Bo raje šel za vodovodarja.

Vodovodarji še itak valjajo ve zlatu, dreka še od daleč niso vidl. Pa ne dajejo se pozimi z vodo in podobnim. Tvoj kolega bo enkrat še general. Ker njegova pronicljivosti je neprekosljiva.

Utk ::

Sej nikjer ne piše da moraš bit nek genij za (magari dobrega) vojaka.

solatko ::

Ko sem kolegu razlagal kakšna sranja so nam razni desetarji in vodniki počeli v JLA (specialna enota - diverzant), mi je razložil, da so bile to počitnice v primerjavi z uvajanji v Tujsko legijo, katere pripadnik je bil. Ob njegovih pripovedovanjih, so mi šle vse kocine pokonci.
Dejansko je v vojskah vsega sveta določena hiearhija in to s točno določenim namenom. Navaden vojak je kanon futer in samo od višjih struktur je odvisno, koliko tega futra bo sposobno preživeti vojaški spopad. Navaden vojak nima kaj razmišljat, ko se nadrejeni zadere skoči, je edino kar lahko pripomneš, kako visoko. Kazni, poniževanja, dretje, izživljanje,.... je del vzgoje vsakega vojaka, saj so situacije na terenu različne, tako psihično, kot duševno in vojak mora to prestat brez šoka in predvsem ostati živ. Po parih mescih takih tretiranj otrdiš in te ne prizadene več pa še naučiš se, kako vse to eskivirat, z jokcanjem in pritoževanjem pa to pač ne gre. V JLA so se zelenci tolažili s tem, da bojo slej ko prej postali stare kvrge in bojo hebal mater vsem novincem in potem se je lažje zdržalo vse napore, fizične, predvsem pa psihične. Najhuje je bilo, ko si bil v kasarni frej, saj se je čas ustavil. Ja, te pussy-e bi morali zmetat na cesto, samo kaj, ko bojo druge, sploh za te plače, težko dobil.
Delo krepa človeka

Precej žalostno da je specialcev nosil lenonke in kavbojke na zvonec in sedaj pridiga o hierarhiji. Ti še pri tek letih ne veš ali bi bil najjač ali bi zatikal cvetje v puško.
Vojna pač ni rešitev spustite fante domov ker trpijo.

solatko ::

Zimonem - Kolikor je meni znano, ne gre za rekrutiranje in obvezno služenje, temveč je to služba in, če si pussy, mirovnik, mamina maza,.... pač menjaš poklic, ravno tako pa je šefom jasno, da s takimi, xojska ni podobna ničemer, zato povišat plače in nabrat prave fante, ki bojo tako ali tako samo kanon futer, če jih ne bojo pravilno in dovolj usposobili. Meni je bilo 18 mesecev čisto dovolj vojske za celo življenje, je pa res, da sem se marsikaj naučil, predvsem o tem, kakšen človek postane kmet, ko si nadene klobuk.
Delo krepa človeka

dronyx ::

solatko je izjavil:

Meni je bilo 18 mesecev čisto dovolj vojske za celo življenje, je pa res, da sem se marsikaj naučil, predvsem o tem, kakšen človek postane kmet, ko si nadene klobuk.

V kateri vojski si t služil 18 mesecev. Avstro-ogrska? :D
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo vojaški rok spet obvezen? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31930836 (23373) redtech
»

Vipava prostovoljno služenje vojaškega roka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9012620 (9238) Raptor F16
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10121083 (18967) BigWhale

Več podobnih tem