» »

Prenos podatkov v tujini - izkušnje

Prenos podatkov v tujini - izkušnje

Okapi ::

Kakšne imate izkušnje s prenosom podatkov v tujini (Azija, Afrika...)? Uporabljate e-sim ali kupite predplačniško (fizično) kartico na licu mesta? Če e-sim, kateri - Airalo, Saily, kaj tretjega? Kaj je najbolj ugodno recimo v Turčiji, na Tajskem, v Indoneziji?

Lonsarg ::

Včasih sem vedno lokalne kupoval, čisto case-per-case se prej pozanimal kater operater.

Sedaj pa so worldwide e-SIM providerji postali dovolj poceni da ni razloga da šparam drobiž (ali pa celo sploh ni lokalno ceneje) pa se ubadam z lokalnimi. Raje kar lepo vnaprej že v Sloveniji aktiviram enega e-SIM providerja da ko letalo pristane že takoj imaš net.

Nazadnje sem uporabil Maya Mobile, je pa hec da dobiš QR kodo za aktivacijo eSIM preko emaila in rabiš skenirat z telefonom. Kar pomeni da rabiš dva telefona oziroma telefon + PC, da na enem ekranu prikažeš email na telefonu pa aktiviraš eSIM. Zato je dobro to že vnaprej uredit, preko QR kode lahko dodaš eSIM v telefon še pred datumom začetka aktivacije paketa in lahko že v Sloveniji probaš da deluje vsaj emergancy call (da potrdiš da se SIM poveže v omrežje).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

nejcek74 ::

Mja, moje izkušnje so slabše, vsaj za države kjer jaz potujem, recimo Kolubija, Indija, Tunizija,... e-sim je relativno drag, odvisno kaj primerjaš, ene 10-50x dražji. V državah globalnega juga je mobilna telefonija za naše pojme smešno poceni. Po drugi strani pa je wi-fi na njihovih letališčih precej neobstoječ, tako da če rabiš nujno info na letališču, lahko tudi to razliko hitro not prineseš.
Večji problem so nepopolne (tržne) informacije ponudnikov. Ladakh, Indija, e-sim za Indijo tam ne deluje, moraš it po fizičnega v trgovino.

flyby ::

Lonsarg je izjavil:

Včasih sem vedno lokalne kupoval, čisto case-per-case se prej pozanimal kater operater.

Sedaj pa so worldwide e-SIM providerji postali dovolj poceni da ni razloga da šparam drobiž (ali pa celo sploh ni lokalno ceneje) pa se ubadam z lokalnimi. Raje kar lepo vnaprej že v Sloveniji aktiviram enega e-SIM providerja da ko letalo pristane že takoj imaš net.

Nazadnje sem uporabil Maya Mobile, je pa hec da dobiš QR kodo za aktivacijo eSIM preko emaila in rabiš skenirat z telefonom. Kar pomeni da rabiš dva telefona oziroma telefon + PC, da na enem ekranu prikažeš email na telefonu pa aktiviraš eSIM. Zato je dobro to že vnaprej uredit, preko QR kode lahko dodaš eSIM v telefon še pred datumom začetka aktivacije paketa in lahko že v Sloveniji probaš da deluje vsaj emergancy call (da potrdiš da se SIM poveže v omrežje).

sliko s qr kodo shraniš in jo nato skeniraš (z aplikacijo ali online storitvijo, npr. https://scanqr.org/), ni potrebe po dveh napravah

socialec ::

Tudi builtin android applet 'Scan QR Code' omogoča branje qr code kot slike.

Lonsarg ::

nejcek74 je izjavil:

Mja, moje izkušnje so slabše, vsaj za države kjer jaz potujem, recimo Kolubija, Indija, Tunizija,... e-sim je relativno drag, odvisno kaj primerjaš, ene 10-50x dražji.
Ampak kdaj si to nazadnje raziskoval, Maya Mobile ima recimo 21$ za 10GB, dvomim da je to vec kot kake x2 drazje od lokalnih. In ne vem zakak bi se na potovanju kjer das 1000EUR+ zafrkaval z 10EUR profita z lokalnimi SIM :)

Ok dobro vedit da se da tudi slike direkt brat za QR :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

nejcek74 ::

Lonsarg je izjavil:

nejcek74 je izjavil:

Mja, moje izkušnje so slabše, vsaj za države kjer jaz potujem, recimo Kolubija, Indija, Tunizija,... e-sim je relativno drag, odvisno kaj primerjaš, ene 10-50x dražji.
Ampak kdaj si to nazadnje raziskoval, Maya Mobile ima recimo 21$ za 10GB, dvomim da je to vec kot kake x2 drazje od lokalnih. In ne vem zakak bi se na potovanju kjer das 1000EUR+ zafrkaval z 10EUR profita z lokalnimi SIM :)
Ok dobro vedit da se da tudi slike direkt brat za QR :)

zdaj sem pozabil točne cifre, mislim da je bil Ladakh 2GB/dan, 30 dni, ca 10$ vse skupaj. India ima ceno ca 1GB/dan = 0.15 dolarja.Ok, vidim, Maya nima omejitev po dnevih, ampak samo po količini podatkov, tko da je moja računica napačna, 6x dražje je. Zdaj toliko podatkov ni nujnih je pa fajn če nalagaš fotke v cloud :))))

mertseger ::

V afriki in aziji vedno kupujem lokalne sim za prenos podatkov, pač pgledaš kamor geš katera najbolje pokriva področje. V nekaterih afiških državah ti za nakup sim poberejo vse podatke od slikanja, potnega lista, prstnih odtisov ni da ni, še podatke mojih staršev so hoteli :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

re:do - nov mobilni ponudnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9015564 (674) Lightning5
»

Izlet v London v 2024

Oddelek: Loža
214127 (1134) BuDi79
»

Se splača zamenjati klasično sim kartico za eSim?

274745 (1448) blackRa
»

Qualcomm: zbogom eSIM, prihaja iSIM

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
135542 (3118) ZigaZiga

re:do novi mobili operater (strani: 1 2 3 )

11122221 (12286) Yellow

Več podobnih tem