Forum » Omrežja in internet » Asus - dostopna točka
Asus - dostopna točka
matnv ::
Pozdravljeni,
V pritličju hiše imam težavo z WIFI signalom. Router (Asus rt-ax55) imam v 1. nadstropju in zaradi preveč železja, signal ni najbolj močen.
Želel bi si malce izboljšati signal, zato razmišljam o dostopni točki. Vse kar imam trenutno priključeno na ethernet kabel, je TV. Imam pa napeljan samo en ethernet kabel (ne mislim, pa dodatno razbijati hiše).
Katero dostopno točko mi priporočate (nebi ravno zapravljal celo bogastvo za to)? Po možnosti, da bi imela še več ethetnet izhodov. Želel bi imeti priključeno TV(TV nebi imel na WIFI) na to dostopno točko preko ethernet kabla. Ali bi TV delovala na ta način, brez nekih težav?
Za ta del hiše ne potrebujem nekaj zelo profesionalnega, ker tukaj živita starša. Tako če bo na WIFI priključen kakšen računalnik, tablica, in pa mogoče kakšen nov gospodinjski aparat.
Hvala za odgovore.
V pritličju hiše imam težavo z WIFI signalom. Router (Asus rt-ax55) imam v 1. nadstropju in zaradi preveč železja, signal ni najbolj močen.
Želel bi si malce izboljšati signal, zato razmišljam o dostopni točki. Vse kar imam trenutno priključeno na ethernet kabel, je TV. Imam pa napeljan samo en ethernet kabel (ne mislim, pa dodatno razbijati hiše).
Katero dostopno točko mi priporočate (nebi ravno zapravljal celo bogastvo za to)? Po možnosti, da bi imela še več ethetnet izhodov. Želel bi imeti priključeno TV(TV nebi imel na WIFI) na to dostopno točko preko ethernet kabla. Ali bi TV delovala na ta način, brez nekih težav?
Za ta del hiše ne potrebujem nekaj zelo profesionalnega, ker tukaj živita starša. Tako če bo na WIFI priključen kakšen računalnik, tablica, in pa mogoče kakšen nov gospodinjski aparat.
Hvala za odgovore.
beta1 ::
Kupiš še en Asus router in ga daš v AiMesh.
Repetitorje oz ojačevalce signala pa pozabi, saj je to najslabša opcija.
Repetitorje oz ojačevalce signala pa pozabi, saj je to najslabša opcija.
Huawei LTE CPE master.
Hvala za hiter odgovor. To sem nekako tudi razmišljal. Ali priporočate kak specifičen router, ki se bi ga najbolj splačalo kupiti (price-performance).
Imam pa vprašanje glede AiMesh. Kot sem zasledil, AiMesh deluje tudi samo preko WIFI-ja. Kaj če router ne povežem preko UTP-kabla in le tega pustim direktno v TV. Router pa prestavim nekje v pritličju, kjer je še kolikor toliko dober WIFI, ali bi zadeva potem pokrila spodnje nadstropje. Vem, da so potem dejavniki stene, toda če ima kdo izkušnje kako zadeva kaj deluje preko WIFI-ja.
Imam pa vprašanje glede AiMesh. Kot sem zasledil, AiMesh deluje tudi samo preko WIFI-ja. Kaj če router ne povežem preko UTP-kabla in le tega pustim direktno v TV. Router pa prestavim nekje v pritličju, kjer je še kolikor toliko dober WIFI, ali bi zadeva potem pokrila spodnje nadstropje. Vem, da so potem dejavniki stene, toda če ima kdo izkušnje kako zadeva kaj deluje preko WIFI-ja.
Han ::
Si na routerju ločil 2,4 in 5 GHz omrežji in stestiral WiFi na 2,4 GHz?
AiMesh je lahko tudi prek LAN kabla...
https://www.asus.com/us/support/faq/103...
AiMesh je lahko tudi prek LAN kabla...
https://www.asus.com/us/support/faq/103...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vem, da je lahko AiMesh preko kabla. Toda, kaj je boljše za delovanje TV-ja? Ali bo TV, delovala brez težav, tudi če dam vmes ta "AiMesh" router in TV preko UTP kabla priključim na njega?
ASUS ExpertWiFi EBR63
Kako se vam zdi tale?
ASUS ExpertWiFi EBR63
Kako se vam zdi tale?
Ales ::
Obstaja specifična tema o tem, kar sprašuješ: Kateri router?
Pomembna informacija bi še bila, kdo je tvoj ponudnik televizije.
Han ::
Obstaja specifična tema o tem, kar sprašuješ: Kateri router?
Ponudnik je T2. Tako, da gre za aplikacijo, ki deluje na LG TV. Tudi sedaj mi zadeva deluje preko routerja, tako da bi po vsej verjetnosti moralo delovati naprej.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 130 131 132 133 )Oddelek: Kaj kupiti | 1309892 (1866) | Klemenn |
» | Internet omrežje v stanovanjski hiši - pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1106 (341) | floyd1 |
» | Enotno domace omrezje, AiMesh dileme, vprasanjaOddelek: Omrežja in internet | 1343 (412) | Alfa Dog |
» | Mesh wifi kompleti in mrežna povezava med njimiOddelek: Pomoč in nasveti | 2197 (1827) | tomaz- |
» | Wifi z več (ožičenimi) AP?Oddelek: Omrežja in internet | 1512 (954) | Sparkxl |