Forum » Sedem umetnosti » The Odyssey (Cristopher Nolan)
The Odyssey (Cristopher Nolan)
Temo vidijo: vsi
oo7 ::
To je verjetno najslabša filmska glasba zadnjih 50 let sploh pa za to zvrst filma. Totalno zgrešeno.
"When I'm Home" by JAMES BLAKE, TRAVIS SCOTT & LUDWIG GORANSSON from THE ODYSSEY
Kdor je zbiral glasbo za ta film je moral, prej dva dni dolgo časa vdihavat neke močne hlape.
"When I'm Home" by JAMES BLAKE, TRAVIS SCOTT & LUDWIG GORANSSON from THE ODYSSEY
Kdor je zbiral glasbo za ta film je moral, prej dva dni dolgo časa vdihavat neke močne hlape.

Pithlit ::
Snežinkicam se kr rola no... So magovci povedal da je film preveč woke pa je treba papagajat.
Life is as complicated as we make it...
PovemVfaco ::
Mogoče res ni bilo simfoničnega orkestra v času gladiatorjev, ja. Sam Zimmer je s svojimi mojstrovinami pričaral univerzalno epskost
Zj smo premaknl goalpost z "avtentičnosti" na "univerzalno epskost", to pa pomen sam: star sm u pičku mater, trap mi ni všeč, pa raj bi poslušu še 30 let čmbolj podobne glasbene vzorce v filmah tk k pred 30-50 leti. To j vse, s par fensi besedam ne morš tega zakrit. Nč narobe, sam tk pač je.
kow ::
Ideja je pač ta, da je antična grška muzika temeljila na ustnem pripovedovanju, sorodno rapu. Se pravi, pripovedovanju zgodb skozi ritem in besede.
Ne vidim povezave. Rapanje ni pripovedovanje zgodb, ampak je bolj "osebni muzikalen rant".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Ideja je pač ta, da je antična grška muzika temeljila na ustnem pripovedovanju, sorodno rapu. Se pravi, pripovedovanju zgodb skozi ritem in besede.
Ne vidim povezave. Rapanje ni pripovedovanje zgodb, ampak je bolj "osebni muzikalen rant".
Js nism ravn fan rapa, sam večjo oslarijo težk napišeš
is rapping a form of storytelling?
Yes, rapping is absolutely a powerful form of storytelling. In fact, narrative songwriting is deeply embedded in the DNA of hip-hop culture, tracing its roots directly back to West African griots (oral historians and poets)
K da če zadi daš nek beat pa par rim, pol zgodba ni več zgodba, lol.
ripmork ::
PovemVfaco je izjavil:
Mogoče res ni bilo simfoničnega orkestra v času gladiatorjev, ja. Sam Zimmer je s svojimi mojstrovinami pričaral univerzalno epskost
Zj smo premaknl goalpost z "avtentičnosti" na "univerzalno epskost", to pa pomen sam: star sm u pičku mater, trap mi ni všeč, pa raj bi poslušu še 30 let čmbolj podobne glasbene vzorce v filmah tk k pred 30-50 leti. To j vse, s par fensi besedam ne morš tega zakrit. Nč narobe, sam tk pač je.
Uu, smo mal "salty"
Kot omenjeno, tudi če bi bila moja najljubša muska notri bi isto pisal, ker enostavno ne bi pasalo noter.
Hans Zimmer je znal avtentičnosti filma dodat epskost, ki je bila univerzalno dobro sprejeta, ja. Ni zadev začinil s tistim, kar je bilo takrat popularno samo zato, da bi se prikupil določeni publiki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
PovemVfaco je izjavil:
Uu, smo mal "salty"![]()
Ja, kr js tu jokam, da nek film ni po mojem okusu, pe hočem ostale prepričat, de je moj okus neki univezalnega
kow ::
PovemVfaco je izjavil:
Rap ponavadi govori o osebni izkusnji oz. skoraj izkljucno.
ripmork ::
PovemVfaco je izjavil:
Ja, kr js tu jokam, da nek film ni po mojem okusu, pe hočem ostale prepričat, de je moj okus neki univezalnega![]()
Nič ne prepičujem, sam povem svoje mnenje pa skušam argumentirat, zakaj tole (žal) ne bo zame. Bo publika povedala svoje. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
PovemVfaco je izjavil:
Rap ponavadi govori o osebni izkusnji oz. skoraj izkljucno.
Ja tud zgodba neha bit zgodba, č jo iz prve roke doživiš? Pa še reperji si nič ne zmisljo nikol. LOL
nejclp ::
Na, da boš videl povezavo:rhapsōidos" označuje izvajalca, ki je recitiral oziroma izvajal poezijo in epske pesnitve.Ideja je pač ta, da je antična grška muzika temeljila na ustnem pripovedovanju, sorodno rapu. Se pravi, pripovedovanju zgodb skozi ritem in besede.
Rhapsode @ Wikipedia
Nisem primerjal vsebine, grški rapsod in sodobni raper oba uporabljata ritem, govor, besede in ponavljanje kot orodje. Razlika je v glasbeni obliki. Plus, tudi ko raper ranta, ponavadi pripoveduje zgodbo, o sebi, a ne? Itak si bil namerno preozek. Rap je lahko od battle rapa do političnega ranta, podjebavanja in kompleksnih zgodb, tudi epskih, a mogoče ne?
delavec44 ::

Mhm, slabih 40mio samo v četrtek.
Zakaj lažeš ?
Zato da se ti lahko vedno znova smešiš.
Christopher Nolan’s epic film The Odyssey is delivering a massive box office debut, grossing $17.6 million from Thursday previews in North America—the best preview haul of 2026. Worldwide, the film has earned approximately $38.86 million through July 17, including $21.26 million from international markets.
Bosta tvoji dve možganski celici sklenili premirje in vse svoje moči usmerili v bralno razumevanje zgoraj citiranega? Ali se bosta stepli za 5. mesto?
Bolj čista slika.
Face that launched a thousand ships
Bolš da ne gledaš. Boš imel nočne more.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Polda ::
Mhm, slabih 40mio samo v četrtek.
Zakaj lažeš ?
Zato da se ti lahko vedno znova smešiš.
Christopher Nolan’s epic film The Odyssey is delivering a massive box office debut, grossing $17.6 million from Thursday previews in North America—the best preview haul of 2026. Worldwide, the film has earned approximately $38.86 million through July 17, including $21.26 million from international markets.
Bosta tvoji dve možganski celici sklenili premirje in vse svoje moči usmerili v bralno razumevanje zgoraj citiranega? Ali se bosta stepli za 5. mesto?
Aja oprosti, da sem rekel, da lažeš kot kaže samo ne poznaš številk. Moja napaka.
Drugače pa 38,86 je slabih 39 ne pa 40.
Razumeš ?
Najbrž ne.

Rešilne bilke so zelo tanke dragi moj. Jaz si niti predstavljat ne morem kolk folk krepava od smeha ko bere tvoje gimnastičarske podvige.
Polda ::
Rešilne bilke so zelo tanke dragi moj. Jaz si niti predstavljat ne morem kolk folk krepava od smeha ko bere tvoje gimnastičarske podvige.
Če se mi folk smeji mi je čisto prav. Smeh je pol zdravja.
Tebi pa priporočam, da pogledaš ta video. Da boš videla kaj se dejansko skriva med 38 in 40.

endelin ::
Pričakoval sem se malo višjo oceno glede na ves hype. Običajni potem malo pada ocena na imdb kakor imam jaz po spominu.
Jaz bom šel gledati enkrat čez teden ko bo prazno ;)
Do takrat si pogledam še enkrat Gibsonov Apokalipto ;)
morda celo kingdom of heaven zaradi najbolj epic prizora v filmski zgodovini :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

bambam20 ::
To je verjetno najslabša filmska glasba zadnjih 50 let sploh pa za to zvrst filma. Totalno zgrešeno.
Poslusaj od 2 minute naprej. Dober komad. Prej je pa kar nekaj.
A,ha.vidim, da je del med 2 minuto in 3 minuto ok. Pol pa sranje. Podobno kot film sam. Ne more imet zanic film dobro glasbo.
Pričakoval sem se malo višjo oceno glede na ves hype. Običajni potem malo pada ocena na imdb kakor imam jaz po spominu.
Sam sem sel gledat trojo 2004 in pogledal bom se odisejo z armandom assantejem.
Je pa nenormalna guzva v kinu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
oo7 ::
Poslusaj od 2 minute naprej. Dober komad. Prej je pa kar nekaj.
A,ha.vidim, da je del med 2 minuto in 3 minuto ok. Pol pa sranje. Podobno kot film sam. Ne more imet zanic film dobro glasbo.
Nolan bi moral še naprej sodelovati z Zimmerjem. On bi ščaral pravo glasbo za Odisejo.
Ne sodelujeta več pa zato, ker se je Zimmer takrat raje odločil, da bo naredil glasbo za film DUNE kot pa za Tenet.
Gregor459 ::
Pade najbolj ponavadi, ko pride iz kinota in pogledajo vsi ostali. Na koncu bo tam ene 7,8 od 10.
gddr85 ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11849 (4240) | gruntfürmich |
| » | Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 28691 (15515) | c3p0 |
| » | Interstellar (film) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Sedem umetnosti | 166524 (89266) | Horas |
| » | Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 26685 (20182) | Flitko |