Forum » Sedem umetnosti » The Odyssey (Cristopher Nolan)
The Odyssey (Cristopher Nolan)
Temo vidijo: vsi
nejclp ::
Moški, najverjetneje.
Potem moraš priznat, da je vsaj malo čudno, da moški lik igra ženska.
Igra ga moški. Razumem, ti pač ne ločiš med biološkim in družbenim spolom. Ampak zakaj si potem napisal, da bi ga lahko igralo 80% igralk? Deluješ malce zmedeno.
To vlogo bi lahko odigralo 99% drugih igralcev ali pa vsaj 80% drugih igralk.
plus, 1,50 je za tisti čas normalno, so bili ljudje nižji kot danes. plusSam on ma 155, sem šel pogledat.
Ne prbiji, 170cm je bilo povprečje starih Grkov. Vojaki so bili v povprečju verjetno višji. A te ni nič sram, ko se tako zlažeš![]()
Ja, povprečje je bilo to. 160 do 170. Meter in pol je povsem normalno za tisti čas, ljudje do bili nižji.
Moški ga igra ? Boš rekel, da je potem ta moški po naravni poti spsoben z žensko spočeti otroka ?
80% igralk ja saj je tudi Eliot igralka ne vem kaj tukaj ni jasno ?
Spočet otroka? si pritegnjen? saj nima opreme za to, jasno, da ne.
kuglvinkl ::
celo folku se dopade: https://www.rottentomatoes.com/m/the_od...
trije begavčki na ST pa hiperventilirajo. Get a ilfe.
Your focus determines your reallity
oo7 ::
Kolikor kje.
Na Metacriticu ima film pri publiki oceno 5,2/10 - https://www.metacritic.com/movie/the-od...
Na Metacriticu ima film pri publiki oceno 5,2/10 - https://www.metacritic.com/movie/the-od...
delavec44 ::
IMDB še ni dal javno ocene. Iz opisov je pa AI povedal sledeče:
272 reviewov:
Ocena,Število ocen,Delež (%)
10/10, 98, 36%
9/10, 62, 23%
8/10, 41, 15%
7/10, 18, 7%
6/10, 22, 8%
5/10, 15, 6%
4/10, 6, 2%
3/10, 4, 1,5%
2/10, 3, 1%
1/10, 3, 1%
Povzetek:
Povprečna ocena: 8.2/10
Pozitivne ocene (8-10): 74%
Nevtralne (6-7): 15%
Negativne (1-5): 11%
272 reviewov:
Ocena,Število ocen,Delež (%)
10/10, 98, 36%
9/10, 62, 23%
8/10, 41, 15%
7/10, 18, 7%
6/10, 22, 8%
5/10, 15, 6%
4/10, 6, 2%
3/10, 4, 1,5%
2/10, 3, 1%
1/10, 3, 1%
Povzetek:
Povprečna ocena: 8.2/10
Pozitivne ocene (8-10): 74%
Nevtralne (6-7): 15%
Negativne (1-5): 11%
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Zimonem ::
Me prav zanima koliko ljudi od kritikov in na šlotechu je prebralo knjigo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

Pithlit ::
Me prav zanima koliko ljudi od kritikov in na šlotechu je prebralo knjigo.
Vsi trije braniki svete rase.
Life is as complicated as we make it...
Meni bi bilo bolj čudno, da na tem forumu polnem izobraženih ljudi, kdo ne bi prebral knjige. Kaj ni med najbolj znanimi?
Saj imamo tudi slovenske prevode.
Saj imamo tudi slovenske prevode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Polda ::

Me prav zanima koliko ljudi od kritikov in na ĹĄlotechu je prebralo knjigo.
Ne rabis brat knjige, da veš, da v tistih časih ni bilo rap muske, velikani zgledali kot power rangers, Helena ni bila podobna grkinji, grški bojevniki bili 150 cm in 35kg težke punce...
Rabiš pa brat knjige da veš da so takrat obstajali bogovi, žleht morske deklice, enooki kiklopi pa šestglave nesmrtne pošasti...

Bellator ::
Je, vse omenjeno, razen rapa, je del kulture starih Grkov. Si sploh že pogledal ta film?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
gddr85 ::
pač tipična hollywoodska produkcija, kjer je treba prinest noter keš z znanimi igralci, ni to Gibsonov Apocalypto..

Zimonem ::
Ja holivucka epopeja. Še dobr da ni Helenca Kim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Predsednik11 ::

The Only 100% HONEST Review of Nolan's Odyssey
Oh yeah, I'm the only person on the planet not bought by big phar... Sorry Holly... Fuck, sorry, Nolan.
Bilke zdržijo sam tolk in tolk.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Bellator ::
Wtf pa tebi dogaja 
Dober review. 6/10, predvsem zaradi Anne in Matta, ki sta po njegovem menju zares vrhunsko odigrala. Veliko reči je bilo v filmu pod nivojem, kar smo itak že vedeli. Prepričal me je, da si ga ogledam, ko pride na travnik.
Dober review. 6/10, predvsem zaradi Anne in Matta, ki sta po njegovem menju zares vrhunsko odigrala. Veliko reči je bilo v filmu pod nivojem, kar smo itak že vedeli. Prepričal me je, da si ga ogledam, ko pride na travnik.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

Wtf pa tebi dogaja
Aja "the only 100% honest review" ni po defaultu oxymoron? Sure.
Wtf pa tebi dogaja
A je tebi kdo plačal, da braniš ta film ?
Ok težis vsem kateri nismo gledali filma razumem.
Ta v videu je pa film gledal, ga je do potankosti opisal pa spet ni prav, ker ga ne hvali.
yayo ::
Neglede na vašo debato o Nolanu katero bom prelistal potem, ko film pogledam, da se mace smejem, je meni žal Metatrona z zgornjega YT videa. Tip je bil srednješolski učitelj iz Sicilije z aktivnim znanjem japonščine, latinščine in antične grščine. Njegov kanal pravi raj za nerde z ljubeznijo do klasike in zgodovine, do antičnega orožja in zgodovinskih bitk. Začel je služiti z YT, pustil službo, poročil američanko in se preselil v ZDA z namenom, da bi se preživljal kot Youtuber. Gledanost mu je začela padati pa se je krize rešil tako, da se je pridružil skupnosti desničarskih ytuberjev v črnih majicah, ki nonstop meljejo ogroženost "bele rase" in kulturne vojne. In imajo zadaj kakega dobrega sponzorja... Metatronov stil se je spremenil belega v črno. Tip ima kulturo karšno marsikdo lahko le sanja ampak glede tem s katerimi se v glavnem ukvarja je postalo popolnoma očitno, da rabi gnar in ga samo to še zanima.
PovemVfaco ::
Ne poznam, sam zveni k tipičn neodvisn nepodkupljen objektivn YT recenzent. LOL
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()
ripmork ::
Čeprav ljubiltej nekdanjih Nolanovih filmov in starih kultur (kot je grška), bom tole po vsem videnem z lahkoto preskočil.
Avtentičnost v filmih mi pokvarijo že, ko cast-ajo igralca nepodobnega liku, ki naj bi ga portretiral (npr. Fassenbender kot Steve Jobs me nikakor ni prepričal). Tako izrazit racebending v filmu, ki skuša prikazat antično Grčijo par tisočletij nazaj je pa naravnost smešen (pa nima veze, v katero smer gre).
Avtentičnost v filmih mi pokvarijo že, ko cast-ajo igralca nepodobnega liku, ki naj bi ga portretiral (npr. Fassenbender kot Steve Jobs me nikakor ni prepričal). Tako izrazit racebending v filmu, ki skuša prikazat antično Grčijo par tisočletij nazaj je pa naravnost smešen (pa nima veze, v katero smer gre).
Čigava je bila ta briljantna ideja, da v film da RAP ?A še to?

bambam20 ::
Predsednik11 je izjavil:
pač tipična hollywoodska produkcija, kjer je treba prinest noter keš z znanimi igralci, ni to Gibsonov Apocalypto..
Gibson bi naredil boljšo Odisejo.
Moraš vedet, da je Trojo 2004 posnel evropejec oz Nemec (Wolfgang Petersen, ki je posnel Das Boot) in Nolan proti njemu deluje kot zelo povprečen. Nolan se realno nihče ne bo spomnil in njegovih filmov nihče ne gleda večkrat. Nolan je dokaz, kako nizko je padla ameriška cinemtografija,
avani12 ::
Čeprav ljubiltej nekdanjih Nolanovih filmov in starih kultur (kot je grška), bom tole po vsem videnem z lahkoto preskočil.
Avtentičnost v filmih mi pokvarijo že, ko cast-ajo igralca nepodobnega liku, ki naj bi ga portretiral (npr. Fassenbender kot Steve Jobs me nikakor ni prepričal). Tako izrazit racebending v filmu, ki skuša prikazat antično Grčijo par tisočletij nazaj je pa naravnost smešen (pa nima veze, v katero smer gre).![]()
Tako, podpišem. Glavnem problem prikazovanja takšnih zgodb je, ali ti kot gledalec kupiš ta svet, ki ti ga prikazujejo. Torej ali sprejmes svet in pravila v njem, kot možna, in se prepustite zgodbi?
To je tipičen problem, ki ga imata fantazija in znanstvena fantastika. Ali kupiš silo in zvezdne meče? V prvi trilogiji ja, v zadnji pa zelo težko.
In ker smo to zgodbo že brali, vemo, da afriška princesa ni končala na dvoru v Korintu. Se posebej, ker je opisana kot svetlopolta. Prej bi kupil ugrabljeno princeso iz dnepra kot pa eno iz Nubije. Prav tako je Odisej po karakterju bolj podoben tyrionu ali Littlefingerju kot pa nedu starku, ga prikazuje Matt Damon. Odisej je spletkar, ki ga ja Ahil odkrito sovražil.
Je pameten, ponosen, in si je zaradi tega nakopal jezo bogov. In če tega ni v filmu, je... Skoda.
mahone ::
Na rotten blokirajo negativne ocene tako kot so jih za Woman King
Kockar ::
Čigava je bila ta briljantna ideja, da v film da RAP ?
Hans Zimmer ?
Aja, ker rap ni avtentičen za 12. stoletje pred našim štetjem, simfonični orkestri so bili pa takrat zelo pogosti.
Noben ni reku da mora bit orkester, ampak karkoli je boljše kot pa bum-bum uhh-uhh yeah "glasba", ki ponavadi govori o fukanju, streljanju in preprodajanju drog. Tu gre za poskus približanje filma povprečni ameriški množici
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Kockar ()

bambam20 ::
In ker smo to zgodbo že brali, vemo, da afriška princesa ni končala na dvoru v Korintu. Se posebej, ker je opisana kot svetlopolta. Prej bi kupil ugrabljeno princeso iz dnepra kot pa eno iz Nubije. Prav tako je Odisej po karakterju bolj podoben tyrionu ali Littlefingerju kot pa nedu starku, ga prikazuje Matt Damon. Odisej je spletkar, ki ga ja Ahil odkrito sovražil.
Matt Damon prikazuje ostarelega, počasnega človeka, brez energije, ki ima dovolj vladanja, življenja, da je suženj drugemu,ki se mu dvigne in mora v boj za interese drugega.
Matt Damon je star 55 ( okrobra bo 56) in deuje precej bolj star, izmučen, brez življenja. Enostavno, ni človek, ki bi imel v sebi kaj energije, življenje in to pišem zanj kot osebo. Ni bil prava izbira.
Hans Zimmer ?
Aja, ker rap ni avtentičen za 12. stoletje pred našim štetjem, simfonični orkestri so bili pa takrat zelo pogosti.
Noben ni reku da mora bit orkester, ampak karkoli je boljše kot pa bum-bum uhh-uhh yeah "glasba", ki ponavadi govori o fukanju, streljanju in preprodajanju drog. Tu gre za poskus približanje filma povprečni ameriški množici
Tisto tolčenje s palicami...To ni glasba. Pri Zeusu :).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Neglede na vašo debato o Nolanu katero bom prelistal potem, ko film pogledam, da se mace smejem, je meni žal Metatrona z zgornjega YT videa. Tip je bil srednješolski učitelj iz Sicilije z aktivnim znanjem japonščine, latinščine in antične grščine. Njegov kanal pravi raj za nerde z ljubeznijo do klasike in zgodovine, do antičnega orožja in zgodovinskih bitk. Začel je služiti z YT, pustil službo, poročil američanko in se preselil v ZDA z namenom, da bi se preživljal kot Youtuber. Gledanost mu je začela padati pa se je krize rešil tako, da se je pridružil skupnosti desničarskih ytuberjev v črnih majicah, ki nonstop meljejo ogroženost "bele rase" in kulturne vojne. In imajo zadaj kakega dobrega sponzorja... Metatronov stil se je spremenil belega v črno. Tip ima kulturo karšno marsikdo lahko le sanja ampak glede tem s katerimi se v glavnem ukvarja je postalo popolnoma očitno, da rabi gnar in ga samo to še zanima.
Lahko da je človek samo odrastel in videl kam pelje svet.
kow ::
je meni žal Metatrona z zgornjega YT videa.
Se strinjam s tvojo analizo. Vseeno to ne pomeni, da nima marsikaj prav. Bi si pa zelel malo vec refleksije. Ko das "belo raso" v navednice, se moras vprasati ali bi dal tudi "crno raso" v navednice. So razne "crnske nagrade" politicno sprejemljive in zakaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Hans Zimmer ?
Kako nenavadno, da film v katerega fuknejo tolk dnarja, skušajo približati množicam. Plus, karkoli? Mogoče Avseniki na Golici, bi ful pasal? Plus, pa glih bumbumuh yeah je bla muska tistega časa, z recitacijo zgodbe v ospredju, monofona, predvsem tolkala, brenkala, piščali in rogovi, kle maš rekonstrukcijo: https://ancientgreek.eu/free/homer-ilia...
karafeka ::
Ne, menda Nolanova osebno. Ima par intervjujev na to temo.
Ja, sem gledal en njegov intervju, kjer izpostavi kako se je res podrobno posvetil arheološkim odkritjem tistega časa, da je lahko realno predstavil takratno življenje...... potem je pa rap noter? Če pa v opisu na rtvslo govori, kako je bil film drag, ker so noter take podrobnosti kot.......grška glasba.
Nolan ni hotel simfoničnega orkestra, zato se je Goransson zgledoval po muski tistega časa.
Tudi pri komadu na koncu, zaradi katerega eni blaznijo, ker naj bi bil rap ali trap.
Tudi pri komadu na koncu, zaradi katerega eni blaznijo, ker naj bi bil rap ali trap.

Wtf pa tebi dogaja
Ta v videu je pa film gledal, ga je do potankosti opisal pa spet ni prav, ker ga ne hvali.
Ti pa niti pismen nisi, kali?
ta tip ziher trolla, dobro
jype se je reinkarniral
Kako nenavadno, da film v katerega fuknejo tolk dnarja, skušajo približati množicam. Plus, karkoli? Mogoče Avseniki na Golici, bi ful pasal? Plus, pa glih bumbumuh yeah je bla muska tistega časa, z recitacijo zgodbe v ospredju, monofona, predvsem tolkala, brenkala, piščali in rogovi, kle maš rekonstrukcijo: https://ancientgreek.eu/free/homer-ilia...
Gre za bastardizacijo umetnosti, začenši s prevodom na katerem je film osnovan.
no comment ::
V Ameriki menda prvi obiskovalci IMAXov s filmskimi projektorji dobijo kos filma s 5 frejmi iz Odiseje. Zaradi tega bi se pa že splačalo kupit vstopnico!
(čeprav so v stari grčiji imeli samo črnobeli film!)
(čeprav so v stari grčiji imeli samo črnobeli film!)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
lol,... ta YT video (sploh na koncu) je dejansko trap z auto-tune efekt rappanjem. Kako zaboga tole pristane v filmu o Odiseji, meni ni jasno.
Mogoče res ni bilo simfoničnega orkestra v času gladiatorjev, ja. Sam Zimmer je s svojimi mojstrovinami pričaral univerzalno epskost. Tule gre pa za zelo specifičen žanr in selektivno iskanje simpatije pri točno določenem segmentu publike.
Mogoče res ni bilo simfoničnega orkestra v času gladiatorjev, ja. Sam Zimmer je s svojimi mojstrovinami pričaral univerzalno epskost. Tule gre pa za zelo specifičen žanr in selektivno iskanje simpatije pri točno določenem segmentu publike.
Wtf pa tebi dogaja
Ti pa niti pismen nisi, kali?
Zgleda, da sem pismen ravno ene toliko kot ti.
No s pplačana ali ne, da napadaš vse kateri ne marajo filma ? Ali samo tako velika vernica Nolana ?
Hans Zimmer ?
Ma daj rap ne paše v to zvrst filma.
Isto kot bi v filmu 8 milj namesto rapa vrteli polko.
Na rotten blokirajo negativne ocene tako kot so jih za Woman King
Ja prav očitni so pri RT. Zlagana stran.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Polda ()
lol,... ta YT video (sploh na koncu) je dejansko trap z auto-tune efekt rappanjem. Kako zaboga tole pristane v filmu o Odiseji, meni ni jasno.
Ne, sem prepričan, da takrat ni bilo nobenega simfoničnega orkestra. plus, struktura komada je bolj podobna temu, kot pa rap komadom:
Je pa komad moderniziran, jasno in čez komad, ki je sicer po zgledu muske tistega časa,dodanih par elementov značilnih za rap, saj je Travis tudi zraven. Ideja je pač ta, da je antična grška muzika temeljila na ustnem pripovedovanju, sorodno rapu. Se pravi, pripovedovanju zgodb skozi ritem in besede. Sam komad ni rap in tudi tega ne razumem, pri katerem segmentu publike pa naj bi iskal simpatije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Neverjetna mentalna gimnastika. Če bi hotel dat noter grško glasbo, bi jo dal. Tudi rapa takrat ni blo.
Je pa komad moderniziran, jasno in čez komad, ki je sicer po zgledu muske tistega časa,dodanih par elementov značilnih za rap, saj je Travis tudi zraven. Ideja je pač ta, da je antična grška muzika temeljila na ustnem pripovedovanju, sorodno rapu. Se pravi, pripovedovanju zgodb skozi ritem in besede. Sam komad ni rap in tudi tega ne razumem, pri katerem segmentu publike pa naj bi iskal simpatije?
Razumem logiko do neke mere, sam tale video z lirami se (vsaj meni) sliši nekaj popolnoma drugega. Tu gre za dejansko petje. Prej pa višja hitrost govorjenja, tisto rapersko zavijanje besed in elektronsko obdelan glas, ki naravnost kriči po digitalnem... sorry, meni osebno to ubije vso "antičnost". Segment publike seveda pretežno mlajša in bolj "diversified" populacija.
Bi se mi zdelo isto neumno, če bi meni najljubšo modernejšo muziko tlačili v ta film, ker enostavno ne bi spadala sem...
Neverjetna mentalna gimnastika. Če bi hotel dat noter grško glasbo, bi jo dal. Tudi rapa takrat ni blo.
Seveda ne, je pa rap bližje muski tistega časa, kot pa simfonični orkestri. Skladatelj se je zgledoval po muski tistega časa, kolikor je o njej znano in rekonstruirano, ni njegovo delo, da bi sam rekonstruiral. Plus, filma nisem gledal in ga verjetno tudi ne bom, ampak kolikor informacij mam o muski, ki je noter, zadeva funkcionira.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11849 (4240) | gruntfürmich |
| » | Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 28691 (15515) | c3p0 |
| » | Interstellar (film) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Sedem umetnosti | 166524 (89266) | Horas |
| » | Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 26685 (20182) | Flitko |