Forum » Sedem umetnosti » The Odyssey (Cristopher Nolan)
The Odyssey (Cristopher Nolan)

endelin ::
To ne. Bo pa "slaba publiciteta" odnesla nekaj profita. Recimo temu woke-tax :p
To je že bilo v tej temi? Helen of DeTroyT?
To je že bilo v tej temi? Helen of DeTroyT?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
delavec44 ::
Barbie vsaj ni potvarjal zgodovine in ga ne bi metal v isti koš s temle.
Čak, čak... Barbie ni zgodovinski film? Tko kot tale o katerem teče debata? Si ti ziher da si v pravi temi?
Barbie ni izvirni scenarij.
Če te pa moti omemba Barbie v tej temi (ker res nimata nič skupnega), citiraj sporočilo na katerega sem odgovarjal. Aja, ne moreš, ker je zbrisan :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

bambam20 ::
@horas.. nauči se, da je st levicarski woke forum in se ne dajaš z njimi. Skoda energije.
Film bo flopnil in to zelo mocno.
Film bo flopnil in to zelo mocno.

Pithlit ::
Čak, čak... Barbie ni zgodovinski film? Tko kot tale o katerem teče debata? Si ti ziher da si v pravi temi?
Če te pa moti omemba Barbie v tej temi (ker res nimata nič skupnega), citiraj sporočilo na katerega sem odgovarjal. Aja, ne moreš, ker je zbrisan :D
Lej, napisal si da Odiseja potvarja zgodovino. Kar je ena special kind of stupid trditev.
Barbie ni izvirni scenarij? A je to tud special kind of stupid?
Life is as complicated as we make it...

Mato989 ::
Lej, napisal si da Odiseja potvarja zgodovino. Kar je ena special kind of stupid trditev.
Zdaj kaj je defakto zgodovina lahko debatiramo... koliko od Najlepših antičnih pripovedk, oz. specifično Ilijade in Odiseje je resničnih lahko tudi debatiramo... Smo pa lahko dokaj ziher da najboljši bojevnik Ahajcev zagotovo ni bila ženska z odrezanimi joški za povrh brez mišic... tako da tu lahko definitivno govorimo o potvarjanju zgodovine...
Lahko smo tudi dokaj ziher da, če je Helena obstajala, da ni bila TEMNOPOLTA...
Recimo za take filme bi jaz dovolil da jih igrajo igralci ki zmorejo 2 uri držat in vsaj nosit ščit, sulic in popolno opravo bogataša iz tistega časa... kje še je potem bojevanje.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

Miki N ::
No ja, dokler "Helena" ne začne twerkati ali kaj takega bo še ok. Danes ne smeš biti preveč zahteven, če ne želiš biti razočaran.
Lej, nehaj se smešiti. Če ne razumeš, lahko tudi ne komentiraš. Kulturno itak ne znaš.
"Film Barbie (2023) ni posnet po popolnoma izvirnem scenariju v smislu, da bi si lik in svet izmislili avtorji filma.
Scenarij, ki sta ga napisala Greta Gerwig in Noah Baumbach, sicer prinaša popolnoma novo, unikatno in satirično zgodbo, vendar film temelji na že obstoječih likih in svetu, ki jih je ustvarilo podjetje Mattel.
Zaradi tega se je film na podelitvah filmskih nagrad (vključno z Oskarji) potegoval za nagrade v kategoriji scenarij po predlogi (adaptirani scenarij) in ne v kategoriji izvirni scenarij."
Je bil pa Barbie zvest knjižni predlogi (beri svojemu obstoječemu svetu), Odiseja pa zgleda ne bo. Knjižna predloga je tudi zgodovina, torej jo potvarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
brett ::
Pithlit, zakaj prcaš, ker dobro veš kaj je delavec44 hotel povedati? Ti pa se spuščaš v semantiko. In eno in isto "goniš" v vseh temah, ko je govora o potvarjanju knjižnih del ali pa resnične zgodovine.
Eni bi vedno radi imeli zadnjo besedo. In potem tema rata ena navadno slepo črevo, ker je večino postov prepucavanje. Si povedala svoje mnenje, drugi so, smo svoje. Ni pa potrebno ljudi prepričevati. Bodo že sami spremenili mnenje, če bodo našli dokaze, informacije, da se motijo.
In da ne bo pomote: velja tudi v obratno smer - glede prepucavanja in prcanja!!
Eni bi vedno radi imeli zadnjo besedo. In potem tema rata ena navadno slepo črevo, ker je večino postov prepucavanje. Si povedala svoje mnenje, drugi so, smo svoje. Ni pa potrebno ljudi prepričevati. Bodo že sami spremenili mnenje, če bodo našli dokaze, informacije, da se motijo.
In da ne bo pomote: velja tudi v obratno smer - glede prepucavanja in prcanja!!
BmoQuh ::
To je ljubezen, malo je sicer zakomplicirana, ampak še vedno je ljubezen in gre za najvišjo vrednoto v EU...
Obstaja kakšna druga smiselna razlaga za vlaganje tolikšnega efforta :D
Obstaja kakšna druga smiselna razlaga za vlaganje tolikšnega efforta :D
p1nky ::
Kdaj bomo imeli belce v nigrneibrhood filmih 
Svet je ze cisto zmesan :D ampak mogoce je pa to dobro. Mogoce bodo pripeljali do take skrajnosti, da bo vse skupaj parodija, in bodo ljudje imeli dovolj in bodo zaceli snemati normalne filme? Crn obama in bela helena?
Saj mene nic ne motijo ne crni ne beli ne trans ali kateri drugi igralci, ampak ali so lahko prosim v primernih vlogah, sicer kaj je sploh smisel, ce ni res parodija
Svet je ze cisto zmesan :D ampak mogoce je pa to dobro. Mogoce bodo pripeljali do take skrajnosti, da bo vse skupaj parodija, in bodo ljudje imeli dovolj in bodo zaceli snemati normalne filme? Crn obama in bela helena?
Saj mene nic ne motijo ne crni ne beli ne trans ali kateri drugi igralci, ampak ali so lahko prosim v primernih vlogah, sicer kaj je sploh smisel, ce ni res parodija
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Gregor P ::
... niti to jim ni uspelo dobro prikazat LOL
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
yayo ::
zgodba sploh ni zlajnana, ker ne gre za Ilijado ampak za Odisejo. Je pa še vedno najboljša verzija tista, ki jo je konec šestdesetih naredila italijanska tv z jugosovanskim albancem v glavni vlogi.
brett ::
Da se vrnemo na temo:
Saj vem, da film prenese vse in vsak režiser ima svoj slog in pristop. Nolan je znan po perfekcijo, detajlih in make it believabel. Ampak kot kaže, se mu je začelo kosati! Škoda, škoda.
Ampak za boga!?! Kje mu je pamet, da je požegnal takega konja?! Takega še moderni tesarji niso sposobni narediti s pomočjo sodobnih pripomočkov, hehehe. Ne pa cca 1200 pr. n. št. Zglancan in polakiran ter ravno prav nastavljen, da stoji na zadnjih nogah. In glava iz enega kosa lesa. Pa vse skupaj so z notranje strani zbili skupaj, ker zunaj ni niti enega žeblja. Hmmm, morda pa je SuperPatex rešil vse skupaj
Skratka. Kljub prostim rokam reziserjev, bi morali nekje potegniti ročno in se nehati norčevati iz gledalcev, njihovega IQ. Ali res mislijo, da lahko požremo vse govno!!?!
Ali res Trump sindrom, virus prevzema vse po vrsti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()
p1nky ::
Vedno bolj se zdi, da se bo ta film gledal kot parodijo
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020

dobro so zgladili glavo od konja.
Vrhunski talent od tesarja
Vrhunski talent od tesarja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
... roko na srce, najbrž so na ladjah imeli tudi tesarje ... zdaj, če so bili takšni mojstri, da so lahko na kraju samem izdelali takšnega konja, je pa drugo vprašanje
Predsednik11 ::

Film je JOKE. Ne bom zapravljal časa, ker še s travnika ni za pogledat.
Nekdo je pa v času potovala sam zato da je na ST spustil en sočen komentar
Gregor459 ::
Film ne bo slab ga bo pa težko gledat in jemati resno s temi igralci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gregor459 ()

Btw najbolj dislikan Nolanov trailer je zadnji trailer od Odiseje...

Ste se kaj pomirili po zadnjih novicah?
Po kakšnih? A so odstranili vse te igralce?

odiseja je Nolanov trailer z največ unlajki ever. Ehhehehe... to bo tak flop, ki mu uničil kariero.

Ahil je rešen! Long live Ahil! Aja ne, čak, mal je mrtev v tej zgodbi... ampak je pa vseeno rešen. Elliot ima drugo vlogo.

Ne. Šele ko bomo videli, koliko milijnov minusa bo film pridelal bomo lažje dihali..
Velika težava je, da je Nolan danes med najboljšimi režiserji v hollywoodu.. pol se ve, kakšna kriza je tam, če je ta tip med top režiserji. lol.. Model je posnel v karieri res dober film in pol. Vse ostalo je povprečno, slaba zgodba..
Ahil je rešen! Long live Ahil! Aja ne, čak, mal je mrtev v tej zgodbi... ampak je pa vseeno rešen. Elliot ima drugo vlogo.
Nima veze. film bo slab.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Ne. Šele ko bomo videli, koliko milijnov minusa bo film pridelal bomo lažje dihali..
Velika težava je, da je Nolan danes med najboljšimi režiserji v hollywoodu.. pol se ve, kakšna kriza je tam, če je ta tip med top režiserji. lol.. Model je posnel v karieri res dober film in pol. Vse ostalo je povprečno, slaba zgodba..
Nima veze. film bo slab.
Bomo videli kako se bo postaral ta tvoj zapis. Začel se je dost slabo če so ti Nolanovi filmi (razen enega pa pol) podpovprečni.

Horas ::
elen, še vedno je ona.
9900+b360, 32gb 2666mhz, rx 6800, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb +2x12tb
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()

elen, še vedno je ona.
A tko kot ti? Mislim, sej ni panike... še vedno te imamo radi. Sam po mojem ta debata ne sodi v to temo no. Niti ne vem kaj ima to veze s samim filmom (ki ste ga nekateri križali še preden je izšel - jaz ga bom pol, pa meni je bil Tenet čist hud).

D3m ::
elen, še vedno je ona.
A tko kot ti? Mislim, sej ni panike... še vedno te imamo radi. Sam po mojem ta debata ne sodi v to temo no. Niti ne vem kaj ima to veze s samim filmom (ki ste ga nekateri križali še preden je izšel - jaz ga bom pol, pa meni je bil Tenet čist hud).
Še vedno je ona. Četudi so ji odrezali joške.
Tenet je povprečen oz. meni osebno zanič.
Med tem, ko je Interstellar bil vrhunec.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Tenet je vseeno v redu že iz umetniškega vidika in morebitnega navdiha za ostale.
oo7 ::
No še nekaj o režiserju Cristopher Nolanu. Nolan je razkril, da ni nikoli v življenju uporabil email ali si lastil pametni telefon.
kow ::
Progresivec ima ocitno osebno asistentko. Moderna oblika suznja :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Ufffff, kar veliko minutaž mučenja.
Sej ti ni treba gledat![]()
Nisi ravno ti rekla, v temi o Star Trek Starfleet Academy (ali je bil Acolyte), da če nisi pogledal, nimaš kaj komentirat. Se bo treba pomučiti in pogledati, da lahko kakšna debata potem pade.
Saj recimo Critical Drinker ima isto smotano službo, da mora ta šrot gledati namesto nas.

kow ::
Demografija v zahodnih drzavah se je spremenila dovolj, da filmi s samimi belci niso vec politicno (in tudi ekonomsko) sprejemljivi. Tudi, ce imajo zgodovinsko tematiko. Desnica bi "zahodne crnce in ostale imigrante " se naprej indoktrinirala z anticno grcijo kot temeljem zahodne kulture, levica fura svojo indoktrinacijo. Ki je imo veliko manj zanimiva in navdihujoca, ampak dobro - feministke furajo narativo. Moski junaki ki se kaj veliko ne ozirajo na zenske so absolutno prepovedani.
Meni je sicer smesno, ker je zgodovinskih filmov itak malo in bi ze iz takticnega stalisca v tem delu lahko bili bolj zmerni. Ampak, ideologija ne deluje tako - potrebno je uniciti konkurencno ideologijo. Prevec ste se sicer vrgli v ta rasni del. Film ima, vsaj po trailerju sodec, vecji problem s tistimi vitezi oz. kustomografijo nasploh.
Sam bom pocakal na odzive, ampak ne dvomim da bo film posnet dobro - direktor fotografije je Hoyte van Hoytema. Bolj vprasljivi so ostali deli filmi. Casting je bolj svoh. Zendaya in Pattison? To je verjetno nekdo naracunal, da rabijo za mlajse obcinstvo?
Meni je sicer smesno, ker je zgodovinskih filmov itak malo in bi ze iz takticnega stalisca v tem delu lahko bili bolj zmerni. Ampak, ideologija ne deluje tako - potrebno je uniciti konkurencno ideologijo. Prevec ste se sicer vrgli v ta rasni del. Film ima, vsaj po trailerju sodec, vecji problem s tistimi vitezi oz. kustomografijo nasploh.
Sam bom pocakal na odzive, ampak ne dvomim da bo film posnet dobro - direktor fotografije je Hoyte van Hoytema. Bolj vprasljivi so ostali deli filmi. Casting je bolj svoh. Zendaya in Pattison? To je verjetno nekdo naracunal, da rabijo za mlajse obcinstvo?
Zmajc ::
Ne verjamem, da bo film flop, bo pa sigurno Nolanov najbolj kontroverzni film. Osebno se mi casting zdi idiotski do konca. Za nekoga, ki se grebe za relizem so to katastrofalno šlampaste poteze.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | DCU (2025 - ) (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 7777 (1197) | AgiZ |
| » | Wolfenstein TV serijaOddelek: Sedem umetnosti | 806 (554) | D3m |
| » | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11524 (3915) | gruntfürmich |
| » | Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 27864 (14688) | c3p0 |