Forum » Sedem umetnosti » The Odyssey (Cristopher Nolan)
The Odyssey (Cristopher Nolan)

D3m ::
Kvota:
The Academy requires Best Picture nominees to meet TWO of FOUR inclusion standards. Standard A1: at least one lead or significant supporting actor from an underrepresented racial or ethnic group.
Christopher Nolan's The Odyssey confirmed cast:
Lupita Nyong'o -- Helen of Troy AND Clytemnestra (Black)
Zendaya -- Athena (biracial)
Travis Scott -- a bard (Black)
Corey Hawkins and Jovan Adepo -- undisclosed roles (both Black)
Elliot Page -- Achilles (trans)
The Academy requires Best Picture nominees to meet TWO of FOUR inclusion standards. Standard A1: at least one lead or significant supporting actor from an underrepresented racial or ethnic group.
Christopher Nolan's The Odyssey confirmed cast:
Lupita Nyong'o -- Helen of Troy AND Clytemnestra (Black)
Zendaya -- Athena (biracial)
Travis Scott -- a bard (Black)
Corey Hawkins and Jovan Adepo -- undisclosed roles (both Black)
Elliot Page -- Achilles (trans)
|HP EliteBook|R7 8840U|
Gregor P ::
Obstaja več teh standardov in za uvrstitev moraš izpolnjevati dva izmed njih; tako da ne nujno A1. Se pa strinjam, da je strateško morda pametno za režiserja, da ga in ima tako manj "težav". A gre tudi brez A1 in lahko dobiš Oskarje; zadnji primer film Oppenheimer.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Miki N ::
Hm, jaz sem pa mislil, da so zlati časi teh "we wuz whitey n sheeit" v pop kulturi že minili - samo očitno je Chris še malo zadaj ali pa trmari.
Drugače pa ja... glavna fora Helene naj bi bila da je bila kao _epsko_ lepa. Vzamite najhujšo hudačo, ki ste jo videli v lajfu ... no Helena je bila boljša pička od nje še za velikosten razred. Tako lepa je bila.
Če že bi potem jaz na Nolanovem mestu šel v komične vode in naredil manjši "plot twist" kjer bi bili ti Grki vsi najprej "ooo Helena, Helena, :P :P " ko pa se grejo tepst za njo se pa nenadoma izkaže, da je v bistvu ena dosti grda sestra, šok, par junakov celo vrže v jezi ščit in kopje stran in fook dat zapusti bojišče (ostanejo samo tisti pravi).
Drugače pa ja... glavna fora Helene naj bi bila da je bila kao _epsko_ lepa. Vzamite najhujšo hudačo, ki ste jo videli v lajfu ... no Helena je bila boljša pička od nje še za velikosten razred. Tako lepa je bila.
Če že bi potem jaz na Nolanovem mestu šel v komične vode in naredil manjši "plot twist" kjer bi bili ti Grki vsi najprej "ooo Helena, Helena, :P :P " ko pa se grejo tepst za njo se pa nenadoma izkaže, da je v bistvu ena dosti grda sestra, šok, par junakov celo vrže v jezi ščit in kopje stran in fook dat zapusti bojišče (ostanejo samo tisti pravi).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Jazon ::
Verjetno bo Nolanova Odiseja kandidirala kot SCI-FI muzikal ali komedija.
Saj v bistvu gre za podoben žanr, kot film Marsovec od Ridleya, SCI-Fi epska komedija.
Saj v bistvu gre za podoben žanr, kot film Marsovec od Ridleya, SCI-Fi epska komedija.

Horas ::
bolno, tole je dead on arrival. kje so najdl ellen? mislim...
9900+b360, 32gb 2666mhz, rx 6800, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb +2x12tb
yoco ::
"Elliot" Page kot Achilles? Ženska naj bi bla visoko 155cm! A se misli v filmu fajtat s grškimi otroki?
kow ::
Ne gre za Ilijado ampak Odisejo. Naceloma gre za razne spomine v kateri je omenjen Ahil kot heroj trojanske vojne. Odisej sreca tudi njegove duha. Scenarija filma pa ne poznamo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

READY A THOUSAND SHIPS!!!!!!!!
U madona, šele zdaj videl prejšnjo stran (redko grem tako nazaj v preteklost, LOL)!
No evo _to_ bi bila primerna lepotička za Helenco špilat!
S tem da taprava Helenca je bila pa kao ŠE boljša! Legendarna, LOL. Samo tudi tale ptička deluje kot nekdo za katero bi se pa človek dejansko šel klofat - ne pa una ...
Mislim, to je tko kot da bi v "V vrtincu" zamenjal Scarlett O'Hara z Manny!
Zmajc ::
Jaz bi naklofal onega da me je peljal se klofat za ono temno zgoraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
brett ::
Zanimiv filmček o rekonstrukciji Helene, če bi obstajala; rekonstrukcija se prične malo pred 18. minuto:
Tale AI je zame zelo dober približek Helene
Tale pa je "moja Helena" kot izbira za najlepšo ever
Tale AI je zame zelo dober približek Helene
Tale pa je "moja Helena" kot izbira za najlepšo ever
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()
Anney ::
Matt Damon as Odysseus
Anne Hathaway as Penelope
Tom Holland as Telemachus
Samantha Morton as Circe
Lupita Nyong'o as Helen and Clytemnestra
Jon Bernthal as Menelaus
Benny Safdie as Agamemnon
Charlize Theron as Calypso
Zendaya as Athena
Mia Goth as Melantho
Bill Irwin as the Cyclops
Himesh Patel as Eurylochus
John Leguizamo as Eumaeus
Travis Scott as a bard
Christopher Nolan Has Been Dreaming of The Odyssey for More Than 20 Years
https://time.com/article/2026/05/12/chr...
Anne Hathaway as Penelope
Tom Holland as Telemachus
Samantha Morton as Circe
Lupita Nyong'o as Helen and Clytemnestra
Jon Bernthal as Menelaus
Benny Safdie as Agamemnon
Charlize Theron as Calypso
Zendaya as Athena
Mia Goth as Melantho
Bill Irwin as the Cyclops
Himesh Patel as Eurylochus
John Leguizamo as Eumaeus
Travis Scott as a bard
Christopher Nolan Has Been Dreaming of The Odyssey for More Than 20 Years
https://time.com/article/2026/05/12/chr...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Polda ::

Mato989 ::
Odyssey / Troy Nolan's vision - What happens when Elliot Page replaces Brad Pitt as Achilles
HAHAHAHAHAHAHAHAH, dobra in realna.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

To je neka Helga iz Alp? ;-)
Helgena.
Drugače pa ja.. kaj je kar naenkrat ratal tak problem dobre babe najti za vodilne vloge? Prej s tem nismo imeli težav. Sori ampak to je neka džui agenda zadaj. Po mojem so nam bili vedno fovš za naše lepotičke in nas hočejo osrati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
brett ::
c3p0 ::

D3m ::
Kaj pa Atena?!?! Zendaya OMG!!!!
Sploh ji ne paše.
Bo treba uporabiti heavy CGI. :D
Stern??
Voham žida. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
vasquez ::
Zgleda kot tretji del Hot Shots.
Škoda, da so Čarlija droge uničile in so ga morali zamenjati z Damonom.
Škoda, da so Čarlija droge uničile in so ga morali zamenjati z Damonom.

Pithlit ::
Ajde, sej vem da me boste napadli z vseh strani ampak...
Glede na to da se je Ahil skušal izogniti trojanski vojni tako da se je pretvarjal da je ženska... Je Brad, po vašem mnenju, res bolj primeren igralec kot Elliot (za katerega pravite da je ženska)?
Meni osebno se zdi da bi bil Brad zlo, zlo grda baba. Mislim, tko, najbl glup disguise si je izbral no.
Glede na to da se je Ahil skušal izogniti trojanski vojni tako da se je pretvarjal da je ženska... Je Brad, po vašem mnenju, res bolj primeren igralec kot Elliot (za katerega pravite da je ženska)?
Meni osebno se zdi da bi bil Brad zlo, zlo grda baba. Mislim, tko, najbl glup disguise si je izbral no.
Life is as complicated as we make it...
gddr85 ::
Elliot je bil prej Ellen Page, menda je bil prej ženska od rojstva, vsaj tko sem slišal, možno pa, da je bi kaj drugega :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Glede na to da se je Ahil skušal izogniti trojanski vojni tako da se je pretvarjal da je ženska...
V Odiseji ali Ilijadi tega podatka ne bos nasla. Ce se posalimo, zgleda da so stari Grki, tudi imeli svoje 'woke' obdobje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Ne. Prisla si z debilnim argumentom. Ko sem ti razlozil, da klobas neumnosti. Si ga zamenjala. Prvo se je Ahil oblacil v zensko, nato to sploh ni pomembno. Ker v Odiseji nastopa kot "duh".

Mato989 ::
Ej, una famozna scena v troji je bla dolga kolk? 3s?
Katera?
Troya kot film je bil slab če je nekdo prebral Najlepše antične pripovedke... ampak casting in nekaj scen je pa dokaj izjemen...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Jarno ::
Heleni so imeli prefinjen čut za estetiko, Helena je bila prestižna trofeja ravno zato, ker je sovpadala s takratnimi lepotnimi ideali.
Ahil je bil elitni bojevnik in verjetno ga je tudi ženska populacija doživljala kot privlačnega alfa samca.
To bo to, woke priredba je točno to, kar je, torej woke priredba, kjer bi radi nekaj dokazali sodobni publiki. Samo bo ob trenutnih smernicah BO flop.
Ahil je bil elitni bojevnik in verjetno ga je tudi ženska populacija doživljala kot privlačnega alfa samca.
To bo to, woke priredba je točno to, kar je, torej woke priredba, kjer bi radi nekaj dokazali sodobni publiki. Samo bo ob trenutnih smernicah BO flop.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
BmoQuh ::

Tihi razlog, zakaj veliko bab zagovarjajo grdule v vlogi Helene je, da potiho si marsikatera predstavlja, da ji lahko parira.
Pa si razlagajte, kot želite.
Pa si razlagajte, kot želite.

Pithlit ::
Barbie vsaj ni potvarjal zgodovine in ga ne bi metal v isti koš s temle.
Čak, čak... Barbie ni zgodovinski film? Tko kot tale o katerem teče debata? Si ti ziher da si v pravi temi?
Life is as complicated as we make it...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | DCU (2025 - ) (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 7777 (1197) | AgiZ |
| » | Wolfenstein TV serijaOddelek: Sedem umetnosti | 806 (554) | D3m |
| » | Oppenheimer (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11524 (3915) | gruntfürmich |
| » | Tenet [Nov film Cristopher Nolan - 2020] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 27860 (14684) | c3p0 |