» »

Predvajalnik XTREAMER - menjava? Kaj?

Predvajalnik XTREAMER - menjava? Kaj?

brett ::

Pozdravljeni.
Od leta 2008 imam predvajalnik XTREAMER (https://www.enaa.com/dvd-divx-predvajal..., ki je zadovoljeval (oz. še) moje potrebe za video vsebine. Zadnja dva meseca pa mi ni "želel" več prepoznati 3TB WD zunanjega diska (modri USB vhod). Zagnal ga je, če sem vrtel po delčkih kabel za napajanje WD diska. In sem bil prepričan da je težava v tem napajalnem kablu. Pa sem ga zamenjal (2x), a težava je ostala. Zato sem posumil, da je s samim diskom kaj narobe. In sem kupil WD 8TB disk (modri USB). In glej ga zlomka. Ista težava: da ga Xtreamer ne prepozna. Prenosnik npr. pa takoj.
Na Xtreamer imam priklopljen tudi 1TB disk (bel USB), ki dela bp.
Sedaj sumim, da je s X. nekaj narobe oz. ni zmožen predvajati teh novejših diskov?!?
Ker nisem iz teh vod, bi res prosil za nasvete! Se da kaj storiti ali pa si omislim raje kaj novega za predvajanje...? Ker imam TV Sony samo fullHD iz leta 2008 (mejava zaenkrat ne pride v poštev), nima blutootha, WiFi-ja, etc. Rabim "klasičen" žični predvajalnik s HDMI izhodom, in vsaj dvema USB izhodoma. Ter da podpira vse glavne formate predvajanja video vsebin + podnapisi in slovenski (angleški) meni.

Zvezdica27 ::

lp,

danes jaz to rešujem z DLNA serverjem na PC (v linux vgrajen), novi TV jih najdejo in prdvajajo. Po moje so streamerji out...

Če imaš laptop si samo en HDMI kabel pusti pa je, pa daš laptop tja.

Tudi screencast presenetljivo dobro dela, sam jaz ne uporabljam.

zz

aja... zakaj rabiš fizično? Bolje kupiti nov tv in če ima android, gor daš VLC pa imaš vse, kar rabiš...

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

zavajon ::

Če ti je Xtreamer zadoščal, potem si nabavi najcenejši TV Box iz Aliexpressa.

SasoS ::

Nekatere te napravice imajo prešvoh adapterje da bi napajal še več diskov hkrati preko USB. Mogoče je z leti napajalnik ošvohnel in ne zavrti več diska?

Drugače pa najdi kaj bolj sodobnega, 4k h265 naprave so super.
Jaz imam https://www.mimovrste.com/predvajalniki... verjetno pa se najde tudi kaj cenejšega če ne rabiš vseh bonbončkov, npr. Dolby Vision...

Joze_K ::

Lp,
sam sem za ta namen kupil
Strong Leap-S3+ Android TV Box

in potem sem pri selitvi TVa bil premočan, mi je poknil TV zaslon... tako sem moral kupiti še TV (Sony), ki pa ima že vse v sebi (Android TV)

mi zadeva stoji doma neuporabljena...
če hočeš se lahko kako zmeniva (dosegljiv v Mb)

:) Jože

Joze_K je izjavil:

Lp,
sam sem za ta namen kupil
Strong Leap-S3+ Android TV Box

in potem sem pri selitvi TVa bil premočan, mi je poknil TV zaslon... tako sem moral kupiti še TV (Sony), ki pa ima že vse v sebi (Android TV)

mi zadeva stoji doma neuporabljena...
če hočeš se lahko kako zmeniva (dosegljiv v Mb)

:) Jože

Hvala Jože za ponudbo!:) razmislim...

Rad bi takega, ki ima dva USB porta (eden 3.0), črne barve ohišje.
Kako bi pri temle vedel če vsebuje USB3.0 (modre barve)?: https://www.amazon.de/dp/B0BZ937Y98/ref...

Sem našel odg glede USB. ima 2x2.0. Po "pravilih" to ne bi smelo vplivati na modri USB 3.0 glede predvajanja? Ali pač...

Han ::

Za predvajanje USB 2.0 zadošča, za napajanje USB 3.x diskov pač ne. V tvojem primeru bi bilo najbolje disk napajati ločeno. 3,5" ohišja imajo 12 V napajanje.

Han je izjavil:

Za predvajanje USB 2.0 zadošča, za napajanje USB 3.x diskov pač ne. V tvojem primeru bi bilo najbolje disk napajati ločeno. 3,5" ohišja imajo 12 V napajanje.

Tole bi bilo ok? https://www.amazon.de/-/en/Android-Stre...
In na USB izhod dam "razdelilec" za več USB 3.0 izhodov? V tem slislu: https://www.amazon.de/-/en/ANYPLUS-Port...

Bi bilo ok?

Han ::

Bolj ne kot ja. Trenutno je znižan nVidia SHIELD TV Pro, ki ima dva USB 3.0 priklopa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han je izjavil:

Bolj ne kot ja. Trenutno je znižan nVidia SHIELD TV Pro, ki ima dva USB 3.0 priklopa.

Tole mi je "malo" predrago? Ni cenejše opcije, beri: pod 100€!8-)

brett je izjavil:

Han je izjavil:

Tole mi je "malo" predrago? Ni cenejše opcije, beri: pod 100€!8-)

Potem bi imel raje gor priklopljen samo ta novi 8TR WD disk, 1TB in 3TB pa "pospravim" v omaro... In mi ostane neto še cca 4,2TR lufta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

Kn3dL ::

Brett,

glede predvajalnika imaš kar nekaj opcij konec leta 2024. Kot osnovno vodilo ti pa priporočam da prebereš malo tale vodič: Best Kodi Media Player Options 2024, tudi če ne boš uporabljal Kodi kot player.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kn3dL ()

d0rK ::

Dejansko bi sam raje imel nekaj takega kot ima Jože, ki ima daljinec s številkami. Komu se da vsakič sprehajati čez vse kanale da prideš do željenega. Sploh ko so v TV shemah nametani po vsah koncih.

Jože, bi ta daljinec dejansko delal kot običajen z recimo T2 android appom? Trenutno imam FireTV in mi gre orenk na živce da nima številk..

hojnikb ::

verjetno ti predvajalnik ne zaznava diskov ali zarad GPT formata ali datotečnega sistema... Preveri to.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

verjetno ti predvajalnik ne zaznava diskov ali zarad GPT formata ali datotečnega sistema... Preveri to.

Tnx! Za kušnt, hehehe. Res je bil to vzrok za ta novi 8TB!!!! ExFat sem dal v NTFS in 4096B. In sedaj dela :))
Z eno "napako"... od dejanskih 7,27TB prepozna le 3,53TB. Ne glede kako veliko velikost dodelitvenih enot nastavim.
Je tu Xtreamer na limitu?

zelo verjetno, ja..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

zelo verjetno, ja..

Bi morda pomagalo, če bi disk razdelil na particije? Bi jih potem morda prepoznal kot neodvisne enote...?

lahko probaš...
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828154789 (19118) ruski76
»

4k predvajanje filmov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310915 (8628) Han
»

Kateri android TV box/stick? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9539057 (17170) dykristy
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14234320 (23685) sasoe

Več podobnih tem