Forum » Loža » Rezervno polnjenje prenosnika
Rezervno polnjenje prenosnika
forplan ::
Na lokaciji kjer ni štroma bi rabil recimo 150% baterije mojega prenosnika.
Ker gre za enkratno rešitev iščem opcijo da ne bi rabil kupovati kakšnega posebnega power banka itd...
Imam še en drugi prenosnik če bi šlo nekako dopolniti prvi prenosnik preko tega.
Prvi prenosnik ima možnost PD. Za drugi prenosnik niti ne vem ima usb-c za PD pa ne najdem info.
Sem priklopil skupaj ampak nič ne de. Mogoče bi bilo treba kaj nastavit?
Glede moči ja prvi prenosnik je novejši in rabi več W, ampak jaz bi recimo rad samo dopolnil baterijo, ne rabim za trenutno delovanje
Ker gre za enkratno rešitev iščem opcijo da ne bi rabil kupovati kakšnega posebnega power banka itd...
Imam še en drugi prenosnik če bi šlo nekako dopolniti prvi prenosnik preko tega.
Prvi prenosnik ima možnost PD. Za drugi prenosnik niti ne vem ima usb-c za PD pa ne najdem info.
Sem priklopil skupaj ampak nič ne de. Mogoče bi bilo treba kaj nastavit?
Glede moči ja prvi prenosnik je novejši in rabi več W, ampak jaz bi recimo rad samo dopolnil baterijo, ne rabim za trenutno delovanje
da se strinjam
Nikonja ::
Vlečeš dva prenosnika, ampak en manjši 15-20t mah powerbank je problem??
Za tvoj problem med dva prenosnika, možno je da nimaš PD kabel, pa še bolj možno je da drugi prenosnik ne omogča polnjenje na usb-c. Ampak brez več podatkov kot "imam dva prenosnika in zakaj ne dela" ti težko pomagamo!
Za tvoj problem med dva prenosnika, možno je da nimaš PD kabel, pa še bolj možno je da drugi prenosnik ne omogča polnjenje na usb-c. Ampak brez več podatkov kot "imam dva prenosnika in zakaj ne dela" ti težko pomagamo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nikonja ()
tony1 ::
Če gre za enkratno rešitev, si lahko sposodiš en UPS? Ali pa pol dela narediš s ta drugim laptopom?
BBT.si ima drugače tudi storitev izposoje laptopov, morda imajo isti model kot je tvoj, pa si izposodiš enega ali dva, in odneseše s sabo njuni bateriji...
P.S.: Kaj pa počneš s temi laptopi? Pred davnimi leti je, na nekem drugem forumu, nekdo pisal, da mu je med štetjem glasov za miss slovenije zmanjkalo baterije in nato jih je seštel na pamet... Kasneje je ugotovil, da ni seštel prav :-D
BBT.si ima drugače tudi storitev izposoje laptopov, morda imajo isti model kot je tvoj, pa si izposodiš enega ali dva, in odneseše s sabo njuni bateriji...
P.S.: Kaj pa počneš s temi laptopi? Pred davnimi leti je, na nekem drugem forumu, nekdo pisal, da mu je med štetjem glasov za miss slovenije zmanjkalo baterije in nato jih je seštel na pamet... Kasneje je ugotovil, da ni seštel prav :-D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
forplan ::
Rabim ga za službene stvari. Prvi računalnik je službneni in če bi rad prenesel na drugega vse, ki je "fresh install" bi rabil vsaj en šiht...
Poizkušam z več kabli. En je recimo usb-c to usb-c veselo gor piše 100W :) pa nič
Na drugem prenosniku na istem usb-c portu gre recimo hitro polnjenje.
Poizkusil sem tudi z navadnim power bankom 22W pa ne zagrabi.
Poizkušam z več kabli. En je recimo usb-c to usb-c veselo gor piše 100W :) pa nič
Na drugem prenosniku na istem usb-c portu gre recimo hitro polnjenje.
Poizkusil sem tudi z navadnim power bankom 22W pa ne zagrabi.
da se strinjam
tony1 ::
Kupi še eno baterijo za laptop, in jo nato prodaj. Ali pa si jo sposodi od sodelavca.
"Rabim ga za službene stvari. Prvi računalnik je službneni in če bi rad prenesel na drugega vse, ki je "fresh install" bi rabil vsaj en šiht..."
Včasih smo to počeli z Norton Ghostom, kasneje s Clonezillo (daš na USB ključ in jo z njega zbootaš, in narediš disk image na drug disk)... Ni vrag, da nisi za čas malice fertik... OSi od win7 dalje se pa itak zbootajo na vsakem kompu, tudi, če so skopirani iz enega tretjega...
"Rabim ga za službene stvari. Prvi računalnik je službneni in če bi rad prenesel na drugega vse, ki je "fresh install" bi rabil vsaj en šiht..."
Včasih smo to počeli z Norton Ghostom, kasneje s Clonezillo (daš na USB ključ in jo z njega zbootaš, in narediš disk image na drug disk)... Ni vrag, da nisi za čas malice fertik... OSi od win7 dalje se pa itak zbootajo na vsakem kompu, tudi, če so skopirani iz enega tretjega...
HrščPščvnk ::
Poveži Usb kabel z cigaretno štekdozo v avtu tam je 100W na voljo.
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.
bm1973 ::
Če na lokaciji ni štroma, potem ziher tam ne rabiš prenosnika. Vsaj ne za službene namene.
Če je to kak vikend kamor bi se rad umaknil, je pa vedno rešitev mala SE plus baterije.
Drugače pa laptop nafiilaš v avtu na 12 V.
Če je to kak vikend kamor bi se rad umaknil, je pa vedno rešitev mala SE plus baterije.
Drugače pa laptop nafiilaš v avtu na 12 V.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri PowerBank?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15644 (424) | beta1 |
» | Kako preveriti, da je USB polnilec kvaliteten? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7060 (3839) | matobeli |
» | Prenosniki crkujejo v avtuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2246 (1273) | steev |
» | Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12344 (10243) | Machete |
» | Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 83063 (68049) | c3p0 |