» »

Smučarski čevlji - velikost

Smučarski čevlji - velikost

1
2
»

J.McLane ::

Za kater model si se odločil?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

River0123 ::

Nordica Sportmachine 100 ali 110.

Sem imel na nogi, mi je bil kar všečen čevelj, samo mene so tiščali v predelu narta. Naj ti dobro služijo, 100 ali 110 po mojem nima kakšne veze.

Kaj pa iz vidika utrudljivosti? Recimo da imam plan smučati 2 dni zapored. Bom po 110 bistveno bolj utrujen kot po 100?

Pojma nimam :)

Han ::

Za takšno rekreativno smučanje flex 100 povsem zadošča.

Pa ne bo pri višjih hitrostih manj stabilen?

Mislim da je flex bolj pomemben pri tem kako prenašaš svojo moč v nogah na robnike na smuči. Torej če si zelo močan, zelo agresiven, na zelo trdi podlagi, potem ti trši flex sigurno bolje služi.

Aja, pa še ena stvar. Kateri servis za montažo vezi v LJ predlagate? Pa da delajo popoldne med tednom?

Proshop, Extreme Vital, ActionMama? Katere smuči in vezi imaš?

Elan primetime 55 plus, vezi pa so emx 12.00

To lahko narediš tudi sam, saj bolj enostavno ne bi moglo biti... Najprej na zadnjo vez zapneš "bremze" in oboje skupaj lepo zapelješ na zadnji del plošče na smučki. Pri tem dvigneš zatič na vezi (nahaja se zadaj desno). Vez (bremzo) zapelješ do črtice na merilu ki označuje dolžino pancarja (velikost 270/275 = 315 mm). Enako zapelješ prednjo vez (z dvignjenim zatičem) na prednji del plošče do črtice na merilu (315). Po tem z dovolj velikim križnim ali ploskim izvijačem na prednji in zadnji vezi nastaviš še svojo maso (npr. 80 kg). Gotovo v 5 minutah. ;)

Montaža Fusion X vezi je na strani 80.

https://issuu.com/elanskis/docs/tech_ma...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Zvezdica27 ::

nimajo vse vezi plošče, ene so fiksne z zelo malo "play".

Servis vezi - katastrofa, saj naredijo, samo v eni trgovini sem moral jaz razlagati serviserju kaj narediti, pa skor ni hotel, ker ni imel šablone. Saj ni on kriv, jaz pa pač teh specialnih epoxy nimam (če sploh so kaki specialni, morda so povsem navadni...). Saj potem je naredil. Če znaš sam - daj sam, če pa so raili že gor je pa to stvar 5 min, kot je Han napisal.

Naprej - flex... jaz imam zdaj atomic hawx prime, kao 110, sam meni se zdijo mehki. Ko sem imel "tekmovalne", če se ne motim tudi 110 ali 130, je bilo tisto nepojasljivo trdeje. Ampak flex sploh ni bistbven, samo da niso res nesramno mehki... saj če prav stojiš in pritiskaš ti že noga vse naredi (beri naprej, če nimaš moči boš itak po parih zavojih moral spustiti).

Vendar - vedeti moraš eno stvar... noben od nas tle ni sposoben 10 zavojev na polno narediti, ker teh sil pri hitrosti ne zdržimo. Manj agresivna smuča in manjši flex ti tu pomaga, smuča oddrsne, flex se zvije - tvoja noga nosi manj newtonov, ti nisi zmatran (kar pomeni, da greš na pivo eno uro kasneje). Dile, ki jih mi kupujemo nimajo veze z res trdimi, ampak saj pravim, tiste ti tudi popolnoma vsak newton na nogo spravijo, zdaj pa ti naredi počep pri kaj jaz vem, 2000 N in še v kompresiji...

zz

bm1973 ::

Jaz sem 1x poskusil smučke, ki jih je sponzoriral Mitja Kunc. je pač hotel narediti svojo znamko.

Zadeva je bila tako trda, da sploh nisem znal smučat. Niti moj kolega... Sploh nisi mogel ukrivit dilce, da bi odkarval...

Pa sva imela takrat oba Elan SLX FIS dilce... Sicer rabljene, ne nove...

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smučarska oprema (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
532902 (1449) gruntfürmich
»