» »

Smučarska oprema

Smučarska oprema

«
1
2

Razer1995 ::

Zanima me kje kopujete smučarsko opremo predvsem smučarske čevlje, in pa kje naredijo kakšne "pametne" meritve nog.

PacificBlue ::

Bom samo prilepil sem, če kdo išče rabljeno smučarsko opremo. Tale stran je, če imam pravi info iz Slovaške. Najde se tudi kaj zelo poceni. Je pa treba fotografije opreme dobr pregledat, preden se naroči.
https://www.mardosport.com/

Razer1995 ::

Aha ok hvala, kaj pa recimo kakšne strani za samo prodajo ker mam neki za prodat pa me zanima kam bi lahko dal razen naše bolhe in facebook.

PacificBlue ::

Pri kaksnem serviserju smucarske opreme, ki odkupuje oz. prodaja tudi rabljeno opremo.

Razer1995 ::

To že vse probu plus tega dajo takšno ti ceno da ni za nikamor. Kar prodajam je povsem novo ampak napačen nakup oz premala številka...

nokken ::

Za cevlje pozabi stare. Ja novi stanejo vec, ampak starih cevljen noces imeti. Cevelj mora biti nov, ne pa shojen po eni drugi nogi, ker teh stvari, ko so enkrat "shojene" nikoli vec ne oblikujes na novo, kar je se posebej problematicno pri smucarskih cevljih. Razen seveda ce kupis nov notranji cevelj, kar pa potem pomeni, da si ze na ceni novega pancarja srednjega ranga. Drugace pa za smucarske cevlje vsi priporocajo Koalo (jaz delam te stvari sam, tako da z njimi nimam izkusenj iz prve roke ampak do sedaj se nisem slisal slabega mnenja o njih).

Razer1995 ::

Jst nimam nič "shojeno" zadeva je bila samo 1x obuta in še to v Koali vendar niso hoteli menjati za drugi smučarski čevelj in sedaj seveda rabim nove a za te, ki mi doma stojijo sem dal 450€

Han ::

Jaz Koale ne priporočam, ker tam prodajajo čevlje kot da smo vsi vrhunski tekmovalni smučarji, ki po 1-2 minutah spusta čevelj sezujejo in z "nastopom" za tisti dan zaključijo. Tam kupljen pancer namreč pri -10°C komaj obuješ, po 10 minutah rekreativnega smučanja pa že noriš od bolečine v prekratkem, pretesnem in pretrdem čevlju...

https://www.extremevital.com/sl/info.ht...

Badwolff ::

Assportoutlet imajo veliko stvari zelo ugodno.

nokken ::

To da pri -10c pancar komaj obujes je normalno. Plastika rata pri nizkih temperaturah trda/trsa. Drugace pa ja pancar mora biti 2 stevilki premajhen, ampak ce je dobro postiman lahko tudi v race pancarju brez bolecine smucas cel dan. Je pa res, da za to rabis nekaj casa, ter na zalost tudi nekaj smucanj. Ga ni strokovnjaka na svetu, ki bi ob enem obisku postimal pancar da bo ok. Boljsi kot pancar je, vec casa in vec brusenja in prilagajanja rabis. Rezultat pa na zalost vidis sele na smuceh, ne ko stojih v cevljih v delavnici.
Po drugi strani pa to tudi pomeni, da je zares ves ta boot fitting, ki je danes tako hudo popularen precej velik BS. Vsak pancar se da postimati da pase na vsako nogo. Samo nekaj casa in dela se rabi. Tako da @mamba1234 ce obstojeci pancar ni prevelik (ce je prevelik resitve ni), potem se stvar da postimati.
Glede Koale, pa ok vzamem nazaj. Kot sem napisal, sam do danes se nisem slisal slabe besede o njih. Ampak kot sem napisal, smucarsko opremo, vkljucno s pancarji, dobim iz drugih virov, postimam pa si stvari sam, tako da nimam osebnih izkusenj z njimi. Zgolj "reference" prijateljev in znancev.

Razer1995 ::

No jst sem jih prav v Koali vzel po nasvetu unih prodajalcev da mora biti ena številka manj kukr imam nogo če želim imeti dober odziv od smučke. Ok ja vse lepo in prav ampak mene tuk boli v njih po pol ure da imam v nogi krče, čutim kukr da bi se mi kri zaustavila. Torej kaj lahko naredim z njimi če pa so mi rekli da se jih ne da nič preoblikovati? Model pa imam Nordica PRO machine 120 flex. Če ima kdo kakšno rešitev bi zelo lepo prosil za pomoč...

Klamzi ::

Nesi nazaj in jim j**i vse po spisku

Razer1995 ::

Sem šel in dobil odgovor probano videno kupljeno... torej če je kdo tukaj, ki mi lahko kako pomaga bi bil zelo vesel in pa itak sem pripravljen plačat kajti nujno rabim pancerje ker rad smučam ampak trenutno imam hud problem...

Badwolff ::

Pa sej majo boot fitting, pa ti jih bodo mal raztegnili.

nokken ::

To skoraj ne verjamem da ti je resno nekdo rekel, da se nic ne da narediti. Ker to definitivno ni res. Se turni pancarji, ki so krepko bolj problematicni za te stvari (zaradi materiala in debeline skoljke) se dajo nenormalno veliko raztegniti, navadni, kar tvoji so, se pa dajo raztegniti toliko, da bi najbolj deformirana noga nasla svoj prostor in mir. Tudi ce nisem videl tvoje noge sem 110% preprican, da se da stvar urediti. Skoljko se raztegne in pobrusi in v najslabsem primeru se poreze in pobrusi notranji cevelj, ce bi imel res ekstremno cudno nogo, in stvar je urejena.

Badwolff ::

Ps a to res pravjo, da mors vzet manjše, kot imaš nogo? Ko sem sam kupoval, ne sicer v Koali, je veljalo, da vzameš fit in morjo prsti lepo migat. Vsaj za netekmovalce.

Han ::

Meni so prodali kot najbolj optimalne eno številko premajhne, prenizke v nartu in seveda flex 120. V večjih in mehkejših sem zamenjal še vložek za izvrsten Sidas 3 Feet Merino high arch, ki blagodejno vpliva na stopalo in ga dodatno fiksira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

nokken ::

Badwolff je izjavil:

Ps a to res pravjo, da mors vzet manjše, kot imaš nogo? Ko sem sam kupoval, ne sicer v Koali, je veljalo, da vzameš fit in morjo prsti lepo migat. Vsaj za netekmovalce.

Ce hoces da je pancar dober in da imas normalno kontrolo nad smucjo, mora biti premajhen. Noga mora biti v cevelj zatlacena da nima prostora, ker ko se ti enkrat zacne noga po cevlju premikati je vsega konec. Stvar je se malo bolj specificna, ker imas v pancarju se liner, ki je bolj ali manj penast (pri race je precej tanek in vse kaj drugega kot penast, bolj kot gres dol po kvaliteti cevljev pa postaja vedno bolj debel in vedno mehkejsi) in ko se malo uleze ter ko ga malo tu in tam pritisnes, hitro dobis precej prevec prostora v cevlju. In kar se mene tice ni hujsega kot imeti prevelik pancar... pa prevelikega se popraviti ne mores. Premajhnega lahko raztegnes na delih kjer tisci, prevelikega pa lahko samo proc vrzes.

Razer1995 ::

Ok vidim da se tukaj nakaj razumete v te zadeve, sedaj pa me zanima kako in kje naj jst razširim pancer če me tišči v prstih niti malo ne morem v njih pomigat to je problem. Smuču sem v njih vsega mogoče na silo do neznosne bolečine 3h sej ne rečem odzivnost je top samo preveč boli ne morem smučat ves dan. Imate te koga ki se ukvarja s tem da preuredi pancer?

Badwolff ::

Prjav se h koali an boot fitting, js tud grem ta teden.

Razer1995 ::

Nikul več ne grem tam, sem jih tam kupil katastrofa od svetovanja. Govorijo eno dobiš drugo.

Han ::

Čevlje nesi v Extreme Vital, kjer bodo škorenj na mestih, kjer neznosno tišči, "popravili", kolikor bo pač mogoče. Če je problem tudi v plastični školjki, bodo še to segreli ali pobrusili. V skrajnem primeru kupi nove pancerje, Koaline pa prodaj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Razer1995 ::

Ja bom probu nekoga najdet poleg teh Extreme Vital da mi to proba nekak uredit, ja sej bi jih tut prodal sam za 50€ veš da jih pa nobenem ne dam so pa vseeno predobri.

Han ::

Načeloma bi ti morali čevlje poštimat v Koali glede na "zelo strokovno" svetovanje, ki ga seveda ob nakupu krepko preplačaš...

Razer1995 ::

Načeloma bi mogel ja a mi tam model reku da tale model katerega imam jst da se to ne da nič ker ni za to primeren, ne vem no kak ne bi bil primeren za 450€ kukr sem dal za njih brez meritve ki je še 60€

Han ::

V dokumentu na povezavi piše, da je čevelj možno "oblikovati"...

https://www.nordica.com/assets/download...

Razer1995 ::

Han je izjavil:

V dokumentu na povezavi piše, da je čevelj možno "oblikovati"...

https://www.nordica.com/assets/download...


Ok se pravi po tvojem mnenju bi oni morali meni pancer raztegniti v predelu prstov oz morali bo pancer nekako "podaljsati" sam jst ne vem kak bo on pršu noter v sam pancer razen da ga bi dal tam v "pečici" na ne vem kuk stopinj in da ga pol obujem in mogoce se kej spremeni.

nokken ::

Ja tocno to. Odvisno od tega koliko je potrebno povecati, se ali pogreje skoljko in potisne ven na ustreznem delu, ali pa zgolj pobrusi skoljko. Tudi ce je to pri prstih se to naredi brez najmanjsega problema. V pecici pa ti toplo priporocam da tega ne delas, ker kot prvo moras pancar segreti na precej visoke stopinje (ja pecica sfolga to, ker se gre vseeno za tam okoli 160-180c), s tem pa spremenis lastnosti plastike, zato se segreva izkljucno lokalno in v cim mansem obsegu. Kot drugo pa, rabis ustrezno orodje da to pritisnes ven, na roko ne bo slo, sploh ker moras potem pustiti nasponano dokler se stvar ne ohladi. Tako da ce ga bos dal v pecico, bo res samo za v smeti.

Razer1995 ::

Od samo kdo zna to naredit ker v Koalo ne grem ker so za moje pojme debili prve klase.

Bellzmet ::

"Premajhni" pancerji so za tekmovalce (pa še to ne premajhni ampak samo tesen oprijem). Za nedeljske uživače pa seveda ne, ker potem že po prvi vožnji gruntaš samo koliko te boli noga. Če ti je res nekdo svetoval manjše pancerje pojma nima. Verjetno je kolesar, ki pozimi prodaja smučarsko opremo.

Han ::

Extreme Vital. Tudi druge specializirane trgovine bi morale imeti ustrezno opremo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Groot ::

Bellzmet je izjavil:

"Premajhni" pancerji so za tekmovalce (pa še to ne premajhni ampak samo tesen oprijem). Za nedeljske uživače pa seveda ne, ker potem že po prvi vožnji gruntaš samo koliko te boli noga. Če ti je res nekdo svetoval manjše pancerje pojma nima. Verjetno je kolesar, ki pozimi prodaja smučarsko opremo.


Še en znalac. Kar kupi pancerje ki bodo na udobno ko boš stal v njih pokonci, po nekaj smučanja boš hitro imel vnete pogačice ali pa modre nohte itd. Če je pancar prevelik se namreč noga v njem premika, kar potem največkrat rezultira v boleča stopala, vnete pogačice itd. Ampak večina občasnih smučarjev pri tem zmotno misli, da je dejansko težava v premajhnem pancarju, resnica je pa ravno obratna.

Pancar mora biti ob obuvanju tesen, toliko da se spredaj prsti ravno dotikajo stene. Ko smučaš se namreč nagneš naprej, kar porine stopalo nazaj in prste odmakne od stene. Če trdiš da imaš premajhne pancarje, sta samo dve možnosti: ali si dejansko kupil 3 številke premajhen pancar kar močno dvomim ali pa je tvoja tehnika smučanja pač bolj osnovna in se ne nasloniš ustrezno na jezike pancarja. No pa da smo si na jasnem, če govoriš da imaš premajhne pancarje po tem ko si 2h sedel v njih na piru na smučišču, potem tudi ni težava v pancarju, saj ti bodo v takšnem primeru "udobni" zgolj 5 številke preveliki pancarji.

Han ::

Ko je čevelj tako tesen, da niti s prsti ne moreš pomigat, ko pod kolenom praktično nimaš normalnega krvnega pretoka, ker pancar z vseh strani preveč stiska, kljub temu, da je normalno (beri bolj narahlo) zapet, je dejansko problem v pretesnem čevlju!

Meni npr. med smuko noga (stopalo) nekoliko zateče, zato imam čevelj večjega volumna. Načeloma bi lahko imel tudi MV (medium volume), a bi moral po vsakem spustu odpenjat klipsne. Zato sem rajši šel na HV in Sidas vložke. Noga diha, je prekrvavljena, ustrezno fiksirana in nič ne boli...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Invictus ::

Večina smučarjev rabi udobne pancerje.

Nikakor ne smučajo dovolj hitro in agresivno, da bi rabili ulite pancerje :)).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Han ::

Čelade tudi ne kupiš take, da ti glavo noro stiska...

Groot ::

Invictus je izjavil:

Večina smučarjev rabi udobne pancerje.

Nikakor ne smučajo dovolj hitro in agresivno, da bi rabili ulite pancerje :)).


Ja ampak razumevanje kakšni pancerji bodo zagotavljali udobje po 2h smučanja je pa pogosto napačno. In ne to niso pancerji v katerih lahko prosto malo migaš naokrog s prsti, saj te bo v takšnih po malce več smučanja bolelo stopalo ali pa se ti bo vnela pokostnica ali pa boš imel modre prste od stalnega nabijanja itd.

gruntfürmich ::

Groot je izjavil:

Invictus je izjavil:

Večina smučarjev rabi udobne pancerje.

Nikakor ne smučajo dovolj hitro in agresivno, da bi rabili ulite pancerje :)).


Ja ampak razumevanje kakšni pancerji bodo zagotavljali udobje po 2h smučanja je pa pogosto napačno. In ne to niso pancerji v katerih lahko prosto malo migaš naokrog s prsti, saj te bo v takšnih po malce več smučanja bolelo stopalo ali pa se ti bo vnela pokostnica ali pa boš imel modre prste od stalnega nabijanja itd.

definitivno pa folk, ki po navadi hodi v koalo po pancarje, ne rabi profi pancarjev za 400EUR, ker se potem v praksi dejansko dogaja tako kot tule beremo: teh pancarjev ne nosi ker ga noro tiščijo.

sicer se lepo sliši da ima po meri narejene pancarje, ampak da gre 1× letno na pijanico v avstrijo/italijo/francijo in preživi cel dan v pancarjih; večino v bifeju; rabi najcenejše-najmehkejše čevlje...

in to je 99% folka ko si kupuje takšne pancarje, pa naj si še tako lažejo v faco...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Groot ::

To se pa definitivno strinjam. Saj malce pogledaš po smučeh na smučiščih in potem še vožnjo posameznikov pa hitro vidiš da večina vozi (oziroma poizkuša voziti) smuči, ki se veliko pretrde za njih. Ampak tako je dandanes žal pri večini športov, vsi imajo najboljšo in najdražjo opremo, po sposobnostih pa nekje na ravni začetnika.

Invictus ::

Han je izjavil:

Čelade tudi ne kupiš take, da ti glavo noro stiska...

Jaz imam take pancerje. V mirovanju jih moram odpeti, ko smučam, mislim da jih nimam gor...

Groot je izjavil:

Invictus je izjavil:

Večina smučarjev rabi udobne pancerje.

Nikakor ne smučajo dovolj hitro in agresivno, da bi rabili ulite pancerje :)).


Ja ampak razumevanje kakšni pancerji bodo zagotavljali udobje po 2h smučanja je pa pogosto napačno. In ne to niso pancerji v katerih lahko prosto malo migaš naokrog s prsti, saj te bo v takšnih po malce več smučanja bolelo stopalo ali pa se ti bo vnela pokostnica ali pa boš imel modre prste od stalnega nabijanja itd.

Pri pancerjih,. pa tudi ostalih šprtnih čevljih, celo pri plavutkah, ni tako pomembna dolžina, vseeno če so malo preveliki, ampak stranski oprijem. Če je ta dober, noga ne bo nič plesala noter.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Razer1995 ::

Pa kaj folk nabijate kdo govori da sedim v gostilni jebote če grem smucat smucam celi dan ne pa bife pa ne vem kaj vse. Fora je v tem da mene tuk bolijo da je obupno. Ce bi pa rad ker vidu iz strave pa lahku vidi al smucam al pijem pir.

Itak da gres na zaupanje glede meritve in vsega pa das kukr je pancer ampak da te tuk boli pa ne vem no ce je glih normalno... pa prosu sem samo za pomoc in ne pametovanja!

gruntfürmich ::

jst pa sem samo povedal dejansko stanje...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

nokken ::

Jaz bi ti vseeno priporocil da gres nazaj v Koalo, rezerviras termin na servisu, ne da priletis v trgovino in se pogovarjas s prodajalcem, ki ima mogoce celo fejst guzvo. Je pa res, da ce ti je prodajalec zares rekel da se ta pancer ne da oblikovat, potem je zaupanje bolj tako tako, ampak ce sem cisto odkrit, skoraj dvomim, da ti je to rekel, razen ce si nekoga res dobil na levi nogi, pa ga pred tem se nekam poslal in te je imel poln k. Bom se enkrat napisal, da nimam osebnih izkusenj, ampak po slisanem in ker osebno poznam par "strokovnjakov", ki v Extreme vitalu delajo (tudi) cevlje (ker pozimi pac ni koles na servisu in so tako strokovnjaki se za boot fitting, pa pripravo smuci, pa verjetno se za servis avta in colna), bi definitivno raje izbral Koalo kot Extremevital.
In se enkrat, to kar imas se 100% da postimati, ker narediti malo prostora v toe boxu je zares najbolj osnovna stvar.

Razer1995 ::

Vse kar sem povedal je resnično, nikogar nisem nikamor poslal v tri krasne. Hotel sem tudi drugi model in drugo stevilko pancerja vendar niso hoteli menjati. Jst vem da se da dobiti ce ima oseba 41 oz 41,5 tocno taki model pancerja ampak seveda po narocilu... oni pa so meni dali 40-41 kar mi je premalo in sedaj rabim pac prilagoditev. Ne razumem pa tega da dam 450€ plus 60€ meritev in da meni tece ja veste vas pancer nima moznosti ostalih prilagoditev to pa skoraj ne vrjamem to pa zato ker mi deluje da sem dal vseeno veliko za pancer ki proti ostalim vrjamem da bi moral imeti na razpolago vse prilagoditve napram cenejsim....

Han ::

Meni je šef (Lojz) dvakrat menjal čevlje, ker po dveh spustih niso kazali takih znakov uporabe / obrabe, da jih ne bi mogel prodati kot nove nekomu drugemu. Testiral sem tam, kjer z njimi nisem hodil po pesku in asfaltu do gondole, ampak sem iz avta stopil direktno na smučišče. Ker je prva menjava povzročila nabijanje prstov zaradi višje školjke (MV -> HV model), sem v drugo prosil za številko večje. Se je dalo zmenit, čeprav je bil šef z mojo odločitvijo vidno nezadovoljen.

Skratka, če bom še kdaj kupil nove pancerje, to ne bo v Koali, ampak tam, kjer bodo najcenejši, verjetno kar prek spleta, saj točno vem, kakšen čevelj mi najbolj ustreza - v osnovi številko večji kot izmerijo nogo v SKI Boot Lab. :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

gruntfürmich ::

Razer1995 je izjavil:

Vse kar sem povedal je resnično, nikogar nisem nikamor poslal v tri krasne. Hotel sem tudi drugi model in drugo stevilko pancerja vendar niso hoteli menjati. Jst vem da se da dobiti ce ima oseba 41 oz 41,5 tocno taki model pancerja ampak seveda po narocilu... oni pa so meni dali 40-41 kar mi je premalo in sedaj rabim pac prilagoditev. Ne razumem pa tega da dam 450€ plus 60€ meritev in da meni tece ja veste vas pancer nima moznosti ostalih prilagoditev to pa skoraj ne vrjamem to pa zato ker mi deluje da sem dal vseeno veliko za pancer ki proti ostalim vrjamem da bi moral imeti na razpolago vse prilagoditve napram cenejsim....

pa je sploh možno da bi komu drugemu prodali tvoj čevelj, ali bi tvoj sedanji šel direkt v razrez in v njihovo izgubo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Badwolff ::

Se vedno lahko daš čevelj na bolho in kupiš nove.

Invictus ::

Razer1995 je izjavil:

Pa kaj folk nabijate kdo govori da sedim v gostilni jebote če grem smucat smucam celi dan ne pa bife pa ne vem kaj vse. Fora je v tem da mene tuk bolijo da je obupno. Ce bi pa rad ker vidu iz strave pa lahku vidi al smucam al pijem pir.

Itak da gres na zaupanje glede meritve in vsega pa das kukr je pancer ampak da te tuk boli pa ne vem no ce je glih normalno... pa prosu sem samo za pomoc in ne pametovanja!

Pol res nimaš pravih pancerjev.

Mene po celodnevnem smučanju ne bolijo noge zaradi čevljev, ampak ker je kondicija zanič :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Razer1995 ::

Ja seveda da ga lahko dam na bolho ampak ne za 50€ kukr folk ponuja sej nisem neumen. Dobesedno da ga dam nekomu zastoj ga rajsi gledam doma ne bo noben na moj račun smuču v njih.

Badwolff ::

Dude, ti pa maš issues.
Sej ti nben ne brani, da jih daš v vitrino.

Utk ::

Nekdo, ki se spozna, si kupi novega, na mero. Drugi, ki se ne spoznamo, pač ne damo več kot 50 evrov. Morda 70. Takih, ki se ne spoznajo in bi dali 500 evrov za novega je bolj malo. Takih ki bi dali 400 za rabljenega pa še manj.

Poskusi na hrvaškem oglasniku. Tam nimajo pojma, hočejo pa drago kramo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povratek na smučišča, pomoč

Oddelek: Šport
102341 (326) oo7
»

Nakup smučarske opreme

Oddelek: Šport
283770 (632) JanezH
»

Nasveti za začetnika smučanja

Oddelek: Šport
171790 (1213) Invictus
»

Katere pancerje za rekreativca?

Oddelek: Šport
103663 (3323) kremenko1
»

Široka noga in smučarski čevlji

Oddelek: Loža
910650 (10353) msjr

Več podobnih tem