» »

Težava z radiatorjem

Težava z radiatorjem

Fusion123 ::

Pozdravljeni!
Potreboval bi nasvet oziroma pomoč pri nedelujoče radiatorju. Živim v bloku v zadnjem nadstropju. Poleti so mi odstranili radiator v eni sobi. Pred tem sem iz sistema izpustil vso vodo, saj ima vsako stanovanje ločene ventile. Obe cevi odstranjenega radiatorja sem zaprl s slepo matico in spustil vodo nazaj v sistem. Ob začetku grelne sezone je bilo nekaj časa vse ok, potem pa je zadnji radiator (največji) v stanovanju prenehal greti. Hladne so bile tudi cevi. Za vsak slučaj sem preveril termostatski ventil in iglo, oboje je ok, prav tako zraka ni v radiatorjih, ker iz odzračevalnih ventilov teče samo voda. Na tem forumu sem prebral, da je možen vzrok zrak v cevi, zato sem odprl ventil cevi, kjer nimam več radiatorja. Poleg vode je na začetku res ven uhajal tudi zrak (bilo je podobno, ko ponovno odprejo vodo in odpreš pipo). Čez nekaj časa, ko je tekla samo še voda, so se cevi ogrele in tudi največji radiator je spet grel. Nekaj dni, nato je bil spet hladen. Ponovil sem postopek in zopet je bilo par dni v redu, sedaj je cev spet hladna. Radiator v kopalnici (cev se loči takoj ko pride v stanovanje) deluje bp, prav tako v spalnici (cev se deli v sobi brez radiatorja, od koder gre tudi v sosednji prostor kjer radiator ne deluje). Je kakšna možnost, da težavo odpravim sam ali moram klicati mojstra? Vnaprej hvala za vsak nasvet.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Imaš smolo, da živiš v najvišjem nadstropju, zrak v centralni se vedno nabere na najvišji točki (točkah) sistema. Zakaj prihaja zrak v sistem, je uganka, ki se je verjetno ne bo tako zlahka razrešilo. Praviš, da je po odzračevanju pri ventilu odmontiranega radijatorja stvar nekaj časa delovala. Predlagam, da na tem mestu namontiraš tole oz. nekaj podobnega:

https://www.merkur.si/odzracevalni-lonc...

Namontiraš, odpreš ventil in zadeva se bo sama odzračevala...

Naj vam centralna dela brez težav...

Jože

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretakanje vode v radiatorjih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
886426 (680) Gregor P
»

radiatorska avt. termostatska glava (strani: 1 2 3 4 5 )

21471114 (898) bm1973
»

Odzracevanje radijatorjev (strani: 1 2 )

545818 (730) alekskac
»

Ne razumem tega sistema ogrevanja (strani: 1 2 3 4 5 )

23737648 (23760) joze67
»

Radiator ropota

398962 (7651) lucky13

Več podobnih tem