» »

Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)

Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)

1 2 3
4
5

Daniel ::

A depolitiziranih medijev ne spremljaš?

Unilseptij ::

Demokracije, Nove TV itd. res ne... to je moj manjko, se zavedam, ampak so preveč "depolitizirani" zame, hehe.

mtosev ::

Jaz spremljam RTV slo, n1info.si in 24ur. Druge stvari zelo redko odprem. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Unilseptij je izjavil:

Demokracije, Nove TV itd. res ne... to je moj manjko, se zavedam, ampak so preveč "depolitizirani" zame, hehe.

Od kdaj so pa tile depolitizirani? Kvečjemu so politični in ne depolitizirani.

feryz ::

mtosev je izjavil:

Prebilič je EU poslanec. Zakaj sploh kandidira na volitvah? A se nima fajn v Bruslju?
Zato ker je tistih 20 jurjev, ki se jih doteka v Bruslju na račun, drobiž proti temu, kar lahko pokasira doma.

Veliko sreče mu želim, a mislim, da ne bo prišel v parlament.

paradajzos ::

neformalna volilna kampanja se je na desnici že začela

Ah, kaj pa poroka stoletja?

https://www.zurnal24.si/slovenija/razkr...

Razkrivamo, kako je parlamentarna stranka Nova Slovenija (NSi) našla obvod za financiranje stranke, in sicer preko Inštituta dr. Janeza Evangelista Kreka (IJEK).

Gregor P ::

A to so šele sedaj odkrili?:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

skumpl ::

Zanimivo. Zdaj je bila ta novica ravno na rtv poročilih. Sramota kaj delajo desničarji

Tako je. In ob tem je važno tudi, da bojo mediji sedaj končno opolnomočeni in bojo poročali točno tako, kot dejansko je in da bojo zamejske skupnosti pošteno izkoristile teh 10 milijonov eur, ki jim jih namenja država v RTV in si uspešno ustvarile kvalitetno podlago za tv program namenjen "zamejskim" slovencem. Pa še za kakšen razpis za opolnomočenje NVOjev bo ostalo.

Končno bojo v Hidak mostovi lahko sedeli na zlatih stolih. Oh wait...

Utk ::

skumpl je izjavil:

Zanimivo. Zdaj je bila ta novica ravno na rtv poročilih. Sramota kaj delajo desničarji

Isto kot SD.

Da, to je načeloma res, da vse politične stranke iščejo načine, da pridejo do več sredstev, ker so običajno mnenja, da je to kar dobijo iz proračuna prek DZ premalo za vodenje resne politične stranke. Pri nas pa je dokaj stroga zakonodaja glede tega in potem pridemo do teh SD, NSi, SDS, SLS finančnih afer v takšni ali drugačni obliki. Ironija pa je, da si ne upajo spreminjati te zakonodaje, ker se bojijo revolta ljudstva :-)

Ne bi bilo bolje, če bi stranke prejemale donacije kadarkoli kakorkoli, ampak da so vsa nakazila javna?

Take stvari kot so to z inštituti pa itak, zapret vse, na obeh straneh. Kaj ima neka gradbena firma za naračat karkoli že pri nekem inštitutu svetega petra ali kakorkoli se že imenuje.

Gambino ::

mtosev je izjavil:

https://www.zurnal24.si/slovenija/razkr...

Razkrivamo, kako je parlamentarna stranka Nova Slovenija (NSi) našla obvod za financiranje stranke, in sicer preko Inštituta dr. Janeza Evangelista Kreka (IJEK).

A niso oni krščanska stranka poštenjakov, ne kradi, ne laži ...... je samo kamuflaža za stranko, ki laže in krade.

Krščanske vrednote pa to .....
Aja saj res, k spovedi greš in ti je odpuščeno, ..... tako gre to, ane?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gambino ()

kriptobog ::

Ravno cerkveni so vedno najbolj pokvarjeni

bm1973 ::

Cerkev ima stoletja zgodovine kako preživeti.

Pa ja ne mislite, da se bo odpovedala vplivu.

Buggy ::

cerkev ima predvsem veliko zaslepljenega folka, ki sledi brezmozgansko tistemo, kar je receno na priznici od boga polanega.

Ovce aka minjoni. Zato pa se z njimi tako lahko manipulira ker je ze klero nacelna drza zadosten argument, ceprav zlagan. Nsi in SDS kot "stari obrazi" to znajo celo zaviti v nek celofan, na Primcevih za otroke gre se pa vidi vsa slamatika kako se ovce vodi v zakol

Telbanc ::

Torej zgleda da je levica našla šibek člen lih u farški stranki. Ker so mandelci skoz na robu vstopa oziroma izstopa iz parlamenta je tole zlo dobra reklama da končajo kot SLS. In verjetno tud bojo. K zaj je treba to podpihovat do volitev. Torej kaj čmo zaj, ko bo NSI izpadla iz parlamenta? Jaz bom jutr spil en pir na to.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Načeloma manj verskih strank je v parlamentu bolj vesel sem; to velja za vse države na svetu, najmanj pa vsaj v EU.8-)

Slabo, da nismo sposobni, da bi imeli kakšnega Drnovška. Njega sem res spoštoval

Drnovšek, Pahor, Cerar in Šarec, to so bili spoštovani premieri.

cerkev ima predvsem veliko zaslepljenega folka, ki sledi brezmozgansko tistemo, kar je receno na priznici od boga polanega.

A zato NSi dobiva 6%, zarad ogromno slepega folka?

Nsi je dobivala 6%. Zaj bo to pretekli čas.

Zdaj jih bo dobila 2.5 % na volitvah spomladi, in odšla po volitvah v "zaslužen" pokoj. Zneski iz afere, ki jih bo pokopala so sicer smešno majhni, ampak kaj češ. Lahko bi rekli enostavno da zadnji čas "nimajo sreče" niti z vodstvom, niti z osnovnim kadrom.

Nekaj jih bo zbežalo k Logarju, nekaj k Jajotu, če so pametni čimprej, ker bojo drugače končali ko kader v SLS. Kdo bi si mislil, da bo tale afera zatolkla kar je začel Pucko. Legenda SKD.

Volitve se znajo sicer odvit idealno, tko da tud podtakneni Logar ostane zunaj parlamenta.

Jajček bo sicer znagal, vendar noben ne bo pristal na njegov poljub smrti, oziroma propad lastne stranke, ki bo šla v koalicijo z njim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

PovemVfaco ::

Utk je izjavil:

A zato NSi dobiva 6%, zarad ogromno slepega folka?

Sj SDS je tud cerkvena stranka, še omenu jo je 2 stavka kasnej. Jz bi reku, da to ni slep folk (razn pr branju), ampak folk s prividi, noseče device, kučan pod postlo itd. to se lpo dopolnjuje :))

SDS se mi zdi ful bolj škodljiva stranka kot NSi.

PovemVfaco ::

LOL, to dvoje je isti k, politiko majo total isto (nben ne zna naštet 3 razlik). Eni majo gargamela, drugi ne, to je edina rzlika (p tud to ni razlika, k večina v nsi ga obožuje isto). Tu pa tm se najde kak mandlc v nsi, k upa rečt kj 1 % proti gargamelu, pa g ekspresno odrežejo.

Zgodovina sprememb…

Zdi se mi, da pri NSi vsaj nimajo avtoritarnih teženj kot nam poznan JJ.

Nepreslišano: Ljudmila Novak
Zame je Ljudmila Novak ena od redkih oseb v politiki, ki zna razmišljati z svojo glavo. Tako rekoč edina, ki se je javno uprla početju Janševe vlade.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Tale ga. Ljudmila, po navedbah znanca, ki ga je učila je bla u šoli kr stroga, in pravična. Pred sicer dost leti se mi zdi da je učila u Moravčah. Na osnovni šoli.

Ja, če bi ga. Novakova prišla nazaj na čelo Nsi ja, pol bi bla stranka sigurno v parlamentu. K ljudje začutijo pozitivno energijo človeka. Ker pa temu ne bo tako, tud Nsi ne bo u parlamentu. Tud si ne znam predstavljat, da bi pod Ljudmilo se počelo take rabote ko zaj z nekimi brezveznimi minornimi zneski. In umazalo stranko.

Zgodovina sprememb…

CiClon ::

In zakaj točno naj jih ne bi bilo v parlamentu? Ti si verjetno en od tistih, ki je isto sanjal o SD...

https://www.rtvslo.si/slovenija/kako-so...

"Dokumenti, ki jih je pridobila Televizija Slovenija, razkrivajo, da gre v primeru obvodnega financiranja NSi-ja za podjetja, ki so dobila posle na razpisih ministrstva za infrastrukturo v obdobju, ko ga je vodil Jernej Vrtovec."

Zato.

svecka ::

Telbanc je izjavil:

https://www.rtvslo.si/slovenija/kako-so...

"Dokumenti, ki jih je pridobila Televizija Slovenija, razkrivajo, da gre v primeru obvodnega financiranja NSi-ja za podjetja, ki so dobila posle na razpisih ministrstva za infrastrukturo v obdobju, ko ga je vodil Jernej Vrtovec."

Zato.

isto dela trenutna koalicija. Samo da majo sedaj sodnike, policijo in še komisije pod nadzorom in komaj kaj ven uide podatkov. Upam da bo naslednja koaliciija končno preiskala vse te nečednosti trenutne koalicije.

Polda ::

Telbanc je izjavil:

Tale ga. Ljudmila, po navedbah znanca, ki ga je učila je bla u šoli kr stroga, in pravična. Pred sicer dost leti se mi zdi da je učila u Moravčah. Na osnovni šoli.

Ja, če bi ga. Novakova prišla nazaj na čelo Nsi ja, pol bi bla stranka sigurno v parlamentu. K ljudje začutijo pozitivno energijo človeka. Ker pa temu ne bo tako, tud Nsi ne bo u parlamentu. Tud si ne znam predstavljat, da bi pod Ljudmilo se počelo take rabote ko zaj z nekimi brezveznimi minornimi zneski. In umazalo stranko.

Ljudmila je levičarski agent.
Na oblast mora priti JJ, da tebe Pšenični zapre v stanovanje kot med korono in prisilno cepi s astro zenico nato ti v stanovanje vrže še eno piksno solzilca.

Ljudmila mi je kul. Še več normalnih ljudi bi rabili v politiki.

link_up ::

jaz nikoli nisem razumel kako je s tem, da drugemu pod prste gledas, sam pa uporabljas se enake metode. Kaj se temu rece konkurenca?
In and Out

bosto ::

Ljudmila Novak je pomoje edina ki je uspela stranko, ki je izpadla iz parlamenta, pripeljat nazaj.
SLS npr. še vedno živi samo kot županska stranka.

111111111111 ::

Polda je izjavil:

Na oblast mora priti JJ, da tebe Pšenični zapre v stanovanje kot med korono in prisilno cepi s astro zenico nato ti v stanovanje vrže še eno piksno solzilca.

Vidim, da so anticepilci vstali od mrtvih, ko se približujejo volitve. :D

Svetovne statistike, ukrepi, itd... Podatki teh ljudi ne zanimajo. Zanima jih samo "Ne Janša" in zato so pripravljeni uničiti državo. Malo me spominjajo na naciste, ki so imeli podobne transparente za drugo skupino ljudi.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Polda je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Jaz si res ne želim, da bi JJ prišel na oblast

Polda je izjavil:

Šlo naj bi za obvodno financiranje stranke Nsi. Pa v bistvu gre za nek drobižek. Kar bo še bolj bolelo ob izpadu farjev iz parlamenta. No, a uni Toninov kamijon z maskami je že prispel?

Lepo se vidi kaj se zgodi če na oblast pride desnica, lepo se vidi to v Izraelu.

Zgodovina sprememb…

Če je to samo lastnost desnice, čemu potem nakazilo 100k EUR vesni vukovič iz GEN-I?

CiClon ::

Telbanc je izjavil:

Polda je izjavil:

Šlo naj bi za obvodno financiranje stranke Nsi. Pa v bistvu gre za nek drobižek. Kar bo še bolj bolelo ob izpadu farjev iz parlamenta. No, a uni Toninov kamijon z maskami je že prispel?

Lepo se vidi kaj se zgodi če na oblast pride desnica, lepo se vidi to v Izraelu.

Zakon je precej jasen. Eno je politična stranka, ki se lahko financira samo po določenih pravilih in edina lahko financira volilne kampanje. Drugi pravni subjekti pa lahko poslujejo kot želijo in pridobivajo denar kot ga lahko. Ne vem, kaj je tu čudnega in novega?

Evo članek iz pred par let https://n1info.si/novice/slovenija/kako...
Pa takrat so celo Svobodnjaki napovedovali, da bodo naredili čisto isto in kako je to super ideja lol
"V stranki imamo veliko strokovnjakov z različnih področij, zato bo v bližnji prihodnosti ustanovitev akademije za izobraževanje kadra Gibanja Svoboda zagotovo postala realnost. Želimo izobraževati naše člane in simpatizerje, da bi po že preizkušenih praksah iz tujine vzpostavili še močnejše strankarske strukture," so poudarili v stranki premierja Roberta Goloba.

skumpl je izjavil:

Koga pa predlagaš?

Jaz bi še enkrat imel Cerarja. Se mi je zdel kr sposoben.

Pa bo kandidiral?

Ne bo. Imamo na izbiro janšo ali nekaj malo manj slabšega od jj. Kako pogrešam Drnovška. Najboljši premier.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

hendriks ::

Meni je bil zadnjič precej všeč Štrancar na Info360. Precej je povedal čez trenutno vodstvo NSi in njihove Škrabčeve fantke. Se bi kar strinjal z njim. Del NSi je pokvarjen do obisti. Če bo na kongresu zmagal Vrtovec je s stranko nepreklicno konec.

Vrtovec je sploh neprepoznaven, nekarizmatičen. Tonin je vsaj razpoznaven, dela vtis naivčine, se pa razume da to ni. Morda bi bla reštev, da se združijo z SLS in poskušajo obstati v parlamentu. Morda še z katero drugo izvenparlamentarno stranko, ker bo šlo za malo razliko glasov biti ali ne bit.
Je pa spet problem kdo bo stranko vodil. Škoda ker je Lojze Peterle že toliko star. Peterle ma karizmo, bi takoj potegnu 10 % minmalno. Pogoj za združitev z SLS bi moral biti, da se una dva brata politično upokojita. Politični kapital sta zapravila, zaj delata sam še škodo stranki.

Zgodovina sprememb…

Vsaj en brat si je že takrat zapravil ves političen ugled, ko se je začel dol po hribu metat.

Polda ::

NSI bodo prišli v parlament imajo dovolj zvesto volilno bazo. Če pa po nekem čudežu res ne bi prišli jih bo pa zamenjal SLS.

skumpl je izjavil:

Vse je boljše kot Golob. Tako, da slogan volitev 2026 bo SAMO DA NI GOLOB.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

Polda je izjavil:

Vse je boljše kot Golob. Tako, da slogan volitev 2026 bo SAMO DA NI GOLOB.

Jaz sem zraven.
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je desnica spoznala kako Jansa unicuje drzavo? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36450183 (39750) jest10

Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

662136184 (77415) T440
»

Kronologija SDSove vlade in Logar (strani: 1 2 3 )

10114785 (10945) Cveto

Več podobnih tem