» »

Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)

Parlamentarne volitve za 16 vlado RS (2025/26)

1 2
3
4

arnecan1 ::

Gambino je izjavil:

Nisem nek levičar, ne ljubitelj golobov, pa vendar ne bi nikdar volil človeka kot je Janez Ivan Janša, ki podpira genocid v Gazi in, ki je med osamosvojitveno vojno ukazal, da se napade vojašnice v Ljubljani, kar bi zanetilo resen spopad in veliko žrtev. Še sreča, da ljudje pod njem tega niso izvršili!

Blaznež nas je hotel spraviti v resen spopad z JNA, kreten!

Zamisli. Nekje leta 1941 so nas hoteli spraviti v vojno do iztrebljenja z najhujšim režimom do takrat - ob Džingiskanu pa stalinizmu seveda - nacizmom.

Pa še danes slavimo te dogodke. Pa če pogledamo nazaj po nepotrebnem, nacizem je nastal in padel brez Slovencev.

P.S.: Pa še naplahtali so nas, svoboda je prinesla nov režim - stalinizem. Na srečo samo do 1948, potem smo dobili tiotizem. Nekakšno razredčeno verzijo stalinizma, ki je bilo nekje podobno nacizmu.

Polda ::

Gambino je izjavil:

"Janezu sem dejal: Nehaj se igrati vojno. Tu je 300.000 ljudi."
"Janez Janša je drugi dan vojne za Slovenijo prek Janeza Slaparja zahteval, naj napademo vojašnice. Če bi to storili, bi armada s povračilnim napadom razrušila Ljubljano. Zakaj bi nekdo nevarnosti izpostavil 300.000 ljudi?"

LINK

Vseeno bolje kot Poklukar notranji minister, ki je med vojno za osamosvojitev kuhal JNA vojakom.

PovemVfaco ::

glde na oči j verjetn več zmetal mimo loncev in efektivno izstradal JNA, podobno k da bi puklastemu shujšanmu Janši dal mitraljez v roke, ene stvari tkoj vidiš, d fizično ne grejo skp

skumpl ::

'Čas je, da se vrne kakšen izkušen obraz'
https://www.24ur.com/teflonski-karl-se-...

Vrača se Teflonski Karl Karl Erjavec. Vse naj naj:D:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skumpl ()

Scaramouche3 ::

skumpl je izjavil:

Vrača se Teflonski Karl Karl Erjavec. Vse naj naj:D:)

Vrača se iz skrivanja! Volil bom njega!

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Minuli teden sem nekaj 100km naredil po domačih krajih in videl, da je predvolilna kampanija že v polnem razmahu ... Vsaj glede na jumbo postre z golobnjaško tematiko, ki že visijo vsepovsod. Ni treba ugibati, kdo jih je sponzoriral ;-)

CiClon ::

Bi rad slišal, kdo ti misliš, da jih je sponzoriral.

Jaz v SLO politiki pogrešam erjavca in šarca.

paradajzos ::

Podjetnik Aleš Štrancar zanika vpletenost v antisemitski plakat, ki se je pojavil v prestolnici

https://siol.net/novice/slovenija/stran...

A to so organizirali isti, ki so organizirali teroristične akcije v Velikovcu? Morda tisti, ki so spodbudili protislovenske grafite v Trstu? Levakarji radi podtikajo...

mtosev ::

skumpl je izjavil:

Jaz v SLO politiki pogrešam erjavca in šarca.

Jaz pogrešam Šarca.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

nejclp ::

paradajzos je izjavil:

Podjetnik Aleš Štrancar zanika vpletenost v antisemitski plakat, ki se je pojavil v prestolnici

A to so organizirali isti, ki so organizirali teroristične akcije v Velikovcu? Morda tisti, ki so spodbudili protislovenske grafite v Trstu? Levakarji radi podtikajo...

odkod ti pa podatek, da je osebek, ki je operiral v Trstu levak? Hočem reči, Consolato della corruzione, (Konzulat korupcije), to je bolj nekaj, kar bi osebek tvoje sorte napisal.

dronyx ::

Za balkanistan ni demokracija. Kdo sploh še hodi na volitve? :)

redtech ::

Kakšno mnenje imate o revoluciji volivnega sistema po moji ideji redtech(tm):

1. Baby boom generacija (rojeni 1946-1965) - 554k
2. Generacija X (rojeni 1966-1980) - 456k
3. Milenijci / Generacija Y (rojeni 1981-1995) - 378k
4. Generacija Z (rojeni po letu 1995 ali 1996-2020) - 480k
5. Prej starejše generacije - "generacija vojne" (rojeni do 1945) - 234.000

Glasove na volitvah bi obtežili na generacijo Z in Y, potem sledi X in Baby boom. Dejansko bi tako dobili večjo enakopravnost, da bi delovna - inovotivna generacija vodila razvoj države, starejša generacija bi ob uspešni generaciji živela bolje (win-win).

Trenutno gre pa v smeri, da si neproduktivna generacija izvoli bombončke, ki obremenjujejo produktivno generacijo, na tak način bomo prišli v cikel, kjer bo vedno manj za vse.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

Trias ::

Pizde neoliberalne so vzele 5 dni dopusta, ki je pripadal pri 50 letih. To tud albanc nebi naredu.

kriptobog ::

redtech je izjavil:

Glasove na volitvah bi obtežili na generacijo Z in Y, potem sledi X in Baby boom. Dejansko bi tako dobili večjo enakopravnost, da bi delovna - inovotivna generacija vodila razvoj države, starejša generacija bi ob uspešni generaciji živela bolje (win-win).

Trenutno gre pa v smeri, da si neproduktivna generacija izvoli bombončke, ki obremenjujejo produktivno generacijo, na tak način bomo prišli v cikel, kjer bo vedno manj za vse.

Poenostavimo. Volilno pravico naj imajo samo delovno aktivni.

MojsterX ::

kriptobog je izjavil:

redtech je izjavil:

Ne, ker bodo oni sprejemali odločitve potem samo zate, ne pa tudi za otroke in upokojence. Egoizem vedno prevlada nad dobrim. Morali bi dati le več moči v roke ljudstvu, ker se je sedaj videlo da ni važno kakšna afera je, če ima lopovska stranka večino v parlamentu ji živ hudič nič ne morejo in lahko kradejo pri belem dnevu, pa kljub temu da dobijo ministra s prstom v marmeladi, če mu lopovska vlada krije hrbet, se lahko samo smeji v obraz in mu nič ne morejo. Ljudstvu bi moral preko elektronskega glasovanja dati možnost da glasujejo za odstop poslanca/župana. Tako bi se vsakemu hitro tresle hlače.

kriptobog ::

MojsterX je izjavil:

kriptobog je izjavil:

redtech je izjavil:

Ne, ker bodo oni sprejemali odločitve potem samo zate, ne pa tudi za otroke in upokojence. Egoizem vedno prevlada nad dobrim. Morali bi dati le več moči v roke ljudstvu, ker se je sedaj videlo da ni važno kakšna afera je, če ima lopovska stranka večino v parlamentu ji živ hudič nič ne morejo in lahko kradejo pri belem dnevu, pa kljub temu da dobijo ministra s prstom v marmeladi, če mu lopovska vlada krije hrbet, se lahko samo smeji v obraz in mu nič ne morejo. Ljudstvu bi moral preko elektronskega glasovanja dati možnost da glasujejo za odstop poslanca/župana. Tako bi se vsakemu hitro tresle hlače.

Delovno asktivni imajo tudi otroke in bodo gledali na to. Za upokojence je vseeno. Oni so svoje dali skozi, pokojnine imajo, zdravstvo gre pa lahko samo na boljše, ker slabše je težko. Rešeno.
Lopovske stranke so pa vbistvu vse, ki so v parlamentu. Tudi če postavimo popolnoma novee stranke z novimi obrazi bo isti drek, ker bodo obstoječi furali iz ozadja. Zato pa volilno pravico samo delovno aktivnim, pa mogoče še to ne vsem. Do določenega leta. Pri 50+ so itak že penziči kategorija

Ali za združitvijo Demokratov in Konkretno stoji tihi politični načrt Janeza Janše?

Denar za predvolilno kampanjo politične novinke Anžeta Logarja, gre za več deset tisoč evrov, so zagotovili zdajšnji kadri SDS, so ugotovili v tedniku Mladina, kar pripisujejo načrtu oblikovanja četrte Janševe vlade.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/a...

Je kdo sploh presenečen?

Utk ::

Ne, noben ni presenečen, da Mladina piše bedarije.

PovemVfaco ::

Gargamel 2.0 j res totaln fail od novga obraza. prvič j že 15 let v politki, drugič je že vizualno kopija od original gargamela. Zj si bo pa še pred volitvami navleku propadle počivalnike, k so jih volivci jasno fuknl iz parlamenta. Namest d bi si jih navleku po volitvah, tk k to delajo profi novi obrazi

Buggy ::

Vse kar je potrebno lociti so zgolj pokvarjeni egoisti in revanisticni manipulatorji vs. t.i "novi obrazi", ki zelijo vso to zateceno stanje z lobiji v vseh sferah in krajo drzave stabilizirati vsaj do faze, kjer se bo vsaj lahko zacelo normalno delat oz reformirat, ce zelimo spemembe. Rezltati po 30 let predrkavanja z leve in desne ne bojo od danes na jutri, se je potrebno poenotit, ker lobiji in prodaja drzave pa kosckih ni pravi nacin.
Trenutno stanje je tocno to. Dela se na vseh segmentih reform, kjer bo doprinos viden sele cez leta, samo normiji bi raje airpode od danes na jutri, pa tecaje za digitalno ozavecanje, ki ga nikoli ni bilo. Pizde hinavske, pa to normijem in rumenem tisku se dobro "prodajo"

Torej. Na volitvah se gre zgolj za dva segmenta. Tiste, ki kuhajo klero/domobransko zamero in tiste, ki jih zgodovina ne zanima in bi radi drzavo prestavili v novo dobo.

Rumeni minjoni z arestantom na celu vemo kam spadajo!

Buggy je izjavil:

Vse kar je potrebno lociti so zgolj pokvarjeni egoisti in revanisticni manipulatorji vs. t.i "novi obrazi", ki zelijo vso to zateceno stanje z lobiji v vseh sferah in krajo drzave stabilizirati vsaj do faze, kjer se bo vsaj lahko zacelo normalno delat oz reformirat, ce zelimo spemembe. Rezltati po 30 let predrkavanja z leve in desne ne bojo od danes na jutri, se je potrebno poenotit, ker lobiji in prodaja drzave pa kosckih ni pravi nacin.
Trenutno stanje je tocno to. Dela se na vseh segmentih reform, kjer bo doprinos viden sele cez leta, samo normiji bi raje airpode od danes na jutri, pa tecaje za digitalno ozavecanje, ki ga nikoli ni bilo. Pizde hinavske, pa to normijem in rumenem tisku se dobro "prodajo"

Torej. Na volitvah se gre zgolj za dva segmenta. Tiste, ki kuhajo klero/domobransko zamero in tiste, ki jih zgodovina ne zanima in bi radi drzavo prestavili v novo dobo.

Rumeni minjoni z arestantom na celu vemo kam spadajo!

Kaj pa je dobra alternativa, da nisi vpleten v domobrance ali holobe?

Do Janševe vlade vodi ena pot. Ime ji je Anže Logar.
https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/...

svecka ::

skumpl je izjavil:

Do Janševe vlade vodi ena pot. Ime ji je Anže Logar.
https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/...

nebuloze, drugače se ne mi demokrati in SDS bockali na sodiču že zaradi imena. Necenzurerano pa itak je isto kot požar report. 3/4 izmišljenih stvari.

Jaz rečem tako, mislim, da bo moralo preteči še kar precej Drave, preden bom jaz lahko zaupal Logarju.

Sedaj pa imam dvome o Logarju. :/

OutOfTheBox ::

Sej na koncu ni važno. SDS-a ne voliš samo zaradi tega ker ne voliš kriminalcev. Drugih pametnejših alternativ pač ni. V vsakem primeru si lahko vržemo pesek v oči , zamižimo in vidimo kaj se bo iz tega izcimilo.

svecka ::

Ne pozabite da se je Logar slikal z ministrom Boštjančičem...to pove vse o njegovi integriteti. On se obrača tam k piha in taka bo tudi njegova koruptivna stranka. Še en nov obraz korupcije.

Če se bo izkazalo, da je Logar preblizu sdsju bom volil za SD.

čigra ::

arnecan1 je izjavil:

Gambino je izjavil:

Nisem nek levičar, ne ljubitelj golobov, pa vendar ne bi nikdar volil človeka kot je Janez Ivan Janša, ki podpira genocid v Gazi in, ki je med osamosvojitveno vojno ukazal, da se napade vojašnice v Ljubljani, kar bi zanetilo resen spopad in veliko žrtev. Še sreča, da ljudje pod njem tega niso izvršili!

Blaznež nas je hotel spraviti v resen spopad z JNA, kreten!

Zamisli. Nekje leta 1941 so nas hoteli spraviti v vojno do iztrebljenja z najhujšim režimom do takrat - ob Džingiskanu pa stalinizmu seveda - nacizmom.

Pa še danes slavimo te dogodke. Pa če pogledamo nazaj po nepotrebnem, nacizem je nastal in padel brez Slovencev.

P.S.: Pa še naplahtali so nas, svoboda je prinesla nov režim - stalinizem. Na srečo samo do 1948, potem smo dobili tiotizem. Nekakšno razredčeno verzijo stalinizma, ki je bilo nekje podobno nacizmu.

Če bi kakorkoli razumel, da so zmagovalci risali nove meje po 1945 (itak, da ne razumeš - kleru oz. RKC je pq itak vseeno - saj veš zakaj, a ne?),

bi danes Slovenija bila zgolj od Postojne do reke Mure.

Si kaj razmišljal na ta način?!

nejclp je izjavil:

paradajzos je izjavil:

odkod ti pa podatek, da je osebek, ki je operiral v Trstu levak? Hočem reči, Consolato della corruzione, (Konzulat korupcije), to je bolj nekaj, kar bi osebek tvoje sorte napisal.

Odkod meni podatek? Jaz samo sprašujem. Imamo pa zgodovinski podatek o tem, kako je UDBA enako sranje delala v Velikovcu, ane?
A niti tega nisi uspel razumeti?

Jaz še moram rečt, da čakam na Prebiličev program. Vzpodbudno je, da je izjavil, da z Janšo ne bo šel v koalicijo.

PacificBlue ::

mtosev je izjavil:

Če se bo izkazalo, da je Logar preblizu sdsju bom volil za SD.

To je vendarle jasno kot beli dan.
I’m out.
:3

Prebilič je EU poslanec. Zakaj sploh kandidira na volitvah? A se nima fajn v Bruslju?

Ker je na shortlistu za novi "novi" obraz po Holobu.

Bom presenečen, če prestopi parlamentni prag.

mtosev je izjavil:

Blagoslov penziča dela čudeže v medijih. In potem se zgodijo čudeži na volitvah, recimo Holob.

Zgodovina sprememb…

Mislim, da so ljudje masovno glasovali za goloba, ker je Janša bil obupen premier.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

paradajzos je izjavil:

mtosev je izjavil:

Blagoslov penziča dela čudeže v medijih. In potem se zgodijo čudeži na volitvah, recimo Holob.

A si nevoščljiv, a ne? Da takega karakternega politika desnica nima?
Ej jej... trot(elj)

čigra je izjavil:

paradajzos je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ej jej... trot(elj)

Zanimiv podpis.

Haha, “karakternega politika”, … ta je kot Trump, pizdarij preveč za naštevat.

mtosev je izjavil:

Mislim, da so ljudje masovno glasovali za goloba, ker je Janša bil obupen premier.

Sej to je problem, Janša je -10, glasujmo za -5..

Kako da ne zmoremo desne stranke brez povezave z nacizmom?

Zdaj nas prepričujejo da je Janša minime v resnici kandidat sam zase...

Davki so bili manj nevzdržni pod prejšnjo vlado.

paradajzos je izjavil:

čigra je izjavil:

paradajzos je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ej jej... trot(elj)

Zanimiv podpis.

Haha, “karakternega politika”, … ta je kot Trump, pizdarij preveč za naštevat.

S to izjavo si potrdil popolno in totalno nekompetentnost in te resno več ni za jemati.

Predlagam, da kot "polpismen" zapustiš to temo, ker nič pametnega/konkretnega ne boš več napisal.

paradajzos je izjavil:

Davki so bili manj nevzdržni pod prejšnjo vlado.

Davki so še vedno vzdržni (poglej si polletna poročila podjetij v SLO in letošnje dobičke)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čigra ()

nejclp ::

paradajzos je izjavil:

nejclp je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Odkod meni podatek? Jaz samo sprašujem. Imamo pa zgodovinski podatek o tem, kako je UDBA enako sranje delala v Velikovcu, ane?
A niti tega nisi uspel razumeti?

Namignil si, da so levakarji "spodbudili protislovenske grafite v Trstu". Zato sem vprašal, odkod ti podatek, da gre za levakarja oz. odkod ti podatek, da so to spodbudili levakarji. Torej samo špekuliraš?

Namignil si, da so levakarji "spodbudili protislovenske grafite v Trstu". Zato sem vprašal, odkod ti podatek, da gre za levakarja oz. odkod ti podatek, da so to spodbudili levakarji. Torej samo špekuliraš?

Ugibam na podlagi zgodovinskih dejstev.

S to izjavo si potrdil popolno in totalno nekompetentnost in te resno več ni za jemati.

Predlagam, da kot "polpismen" zapustiš to temo, ker nič pametnega/konkretnega ne boš več napisal.

LOL, kdo se oglaša, TOZD Funkcionalno nepismeni :)

Zgodovina sprememb…

Zanimivo o Kučanu, ki definira "nove obraze" na vsakih volitvah:

'Udba je Kučana o disidentih in oporečnikih obveščala že od leta 1969'

https://www.24ur.com/novice/slovenija/u...

Zgodovina sprememb…

Unilseptij ::

Dajmo še kakšno bolj vsebinsko, neformalna volilna kampanja se je na desnici že začela, ostali bodo verjetno sledili jeseni... Kot glavne teme, ki bodo odločale, vidim:

Zunanje politične teme:

1. Vojna v ukrajini (slab mir ali vojna do zadnjega Ukrajinca)
2. Genocid v Gazi (se delamo, da je vse OK, ali sprejmemo, da je Izrael zločinska država, ki jo vodi oseba z zapornim nalogom ICJ)
3. Militarizacija EU (začnemo investirati v orožje ali morda poskušamo kako drugače, da EU vsaj ohrani neke konkurenčne prednosti na področju določenih visokih tehnologij in pri zelenem prehodu)
4. Širši globalni razmislek (kaj sploh kot država želimo in potrebujemo, da lahko obstanemo in se razvijamo v vse bolj kaotičnem svetu, kjer očitno prihaja do zatona zahoda in vzpona novih sil in družbenih/gospodarskih modelov). Do kakšne mere se želimo podrediti novim avtokracijam, recimo v ZDA in tudi EU, in kdaj je pač neumnosti in nebuioz dovolj, da to lahko jasno in glasno povemo tudi Trumpu ali Ursuli v faco, če je treba.

Notranje politične teme:

1. Ocena dela vlade (tu bo pokalo, ampak v resnici ta vlada ni naredila kakšne bistvene škode in je morda dejansko celo storila kaj koristnega)
2. Klasične desničarske teme (odnos do Romov, migrantov, obvezno naborništvo v vojsko, lgbt teme, marihuana, evtanazija, itd.).
3. Razvojne prioritete Slovenije v naslednjem obdobju. To je bolj ali manj odprto polje, vlada (ki bo predvidevam na volitvah nastopila enotno) bo morala nadaljevati začeto in verjetno tudi ponuditi kaj novega, vse je odvisno od tega, kako dobro se bo pripravila. Tukaj vidim v debati predvsem energetiko (JEK2, itd.) , okolje (sežigalnice, onesnaževanje, sanacije in prilagoditve poplavnih območij, itd.), kmetijska politika (zdrava in neoporečna hrana, ...), gospodarska/davčna politika (nižji ali višji davki, iskanje priložnosti izven EU in zahodnih držav, itd.)
4. Tekoče afere in ostala zamegljevanja. Ker so zgornje teme relativno zahtevne, bo predvsem za desnico lažje ubrati taktiko odvračanja pozornosti in konec koncev tudi (levih) volilcev od udeležbe na volitvah. Tako da bo po mojem to prevladujoča nit vseh debat, kar seveda pomeni, da bo vse skupaj naporno in težko gledati.

Vsekakor je jasno, da problemi tega časa niso več vedno samo levo-desni in bi, če bodo volilci res odločali vsebinsko, morda lahko prišlo tudi do presenečenj. Vse je odvisno od tega, kako se bodo stranke opredelile do teh tem in kako dobro bodo to skomunicirale.

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Neformalna kampanija poteka na obeh straneh že precej časa, ne samo na desnici.

Unilseptij ::

normalnega delovanja vlade ne moreš šteti za kampanjo :D. Kakšnih drugih aktivnosti usmerjenih v volitve pa ne vidim, samo SDS objavlja tiste čudne oglase s citati in vleče poteze (kot je tista s financiranjem Logarjeve stranke), ki so že direktna priprava na volitve.

EDIT: Aja, pa na zgornjem seznamu seveda manjka klasični partizansko-domobranski oz. anti-komunistični repertoar, ki pa ga štejem pod zamegljevanje, ker tukaj res nimamo nič več novega za povedati po vseh teh letih.

Zgodovina sprememb…

1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je desnica spoznala kako Jansa unicuje drzavo? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36449069 (38636) jest10

Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

662134774 (76005) T440
»

Kronologija SDSove vlade in Logar (strani: 1 2 3 )

10114618 (10778) Cveto

Več podobnih tem