Forum » Loža » Senzorji vrat in obvestila
Senzorji vrat in obvestila
slovenec_89 ::
Živijo
Eno vprašanje: nabavil sem nekaj senzorjev vrat (kitajskih, aliexpress https://www.aliexpress.com/w/wholesale-... ), jih namestil in povezav v aplikacijo Tuya smart.
Kako bi uredil, da bi bil alarm ob odprtju vrat glasnejši? Trenutno dobim le obestilo na telefon, kar je absoultno premalo v primeru, da mi nekdo vdira v objekt.
Kakšna rešitev?
Gledal sem že nekaj v Google Home, pa nič konkretnega našel.
Če ima kdo kakšne izkušnje, se priporočam.
Eno vprašanje: nabavil sem nekaj senzorjev vrat (kitajskih, aliexpress https://www.aliexpress.com/w/wholesale-... ), jih namestil in povezav v aplikacijo Tuya smart.
Kako bi uredil, da bi bil alarm ob odprtju vrat glasnejši? Trenutno dobim le obestilo na telefon, kar je absoultno premalo v primeru, da mi nekdo vdira v objekt.
Kakšna rešitev?
Gledal sem že nekaj v Google Home, pa nič konkretnega našel.
Če ima kdo kakšne izkušnje, se priporočam.
recmajkemi ::
Jst jih mam in so mi obvestila na telefonu dovolj. Saj si lahko nastavis, da piska v nedogled. Lahko pa preko tuye nastavis kak zvocnik, da se dere za dolocen senzor.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
V-i-p ::
velikBrokoli je izjavil:
Ne kupiš shit senzorjev za 5€ iz aliexpressa, pa bo alarm najbrž bolj glasen.
Ne pametuj, no. OP, za Android: nastavitve, aplikacije, Tuya Smart, Obvestila in imaš spodaj kategorije obvestil in pod Doorbell Notification, Long Bell Notification in Short Bell Notification izberi alarm (zvok), kar ti pač paše.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
DamijanD ::
Načeloma lahko z avtomatizacijo narediš karkoli: prižgeš AVR in daš glasnost na 100%
Ali pa vključiš poljubno zadevo...
Ali pa vključiš poljubno zadevo...
slovenec_89 ::
V-i-p; hvala za pomoč, sem uredil tako.
Glede avtomatizacije in povezovanja ostalih naprav sem že ugotovil kaj vse se da, samo konkretnih obvestil na telefonu pa nisem znal nastavit.
Glede avtomatizacije in povezovanja ostalih naprav sem že ugotovil kaj vse se da, samo konkretnih obvestil na telefonu pa nisem znal nastavit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 4 … 50 51 52 53 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 479769 (964) | TRIROG |
» | Wifi vticnicaOddelek: Pomoč in nasveti | 2433 (365) | DamijanD |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 37920 (4758) | fulgur |
» | Prenova stanovanja in home automationOddelek: Loža | 4246 (2865) | s1m0n |
» | Naprava za monitoring (starejših) staršev. (eOskrba?)Oddelek: Kaj kupiti | 2155 (1581) | darkolord |