Forum » Kaj kupiti » Kateri CPU, osnovna plošča in RAM
Kateri CPU, osnovna plošča in RAM
OmaDesala ::
Potrebujem nasvet za budget kombinacijo CPU, RAM in osnovne plošče. Primarna raba je programiranje, surfanje po netu in gledanje filmov/youtube/RTV 365. Igric (že dolgo) ne igram. Potrebujem nekaj kar ne bo hitro zastaralo in da dobim kar največ za svoj denar. Nimam pa omejitve v višini zneska. Intel ali AMD mi je vseeno. Imel sem že oboje, trenutno imam Intel Skylake generacije. Sprejemljiv mi je nakup novih komponent pa tudi nakup iz druge roke (recimo preko ebaya, bolhe,...).
Katero kombinacijo (kombinacije?) mi priporočate?
Katero kombinacijo (kombinacije?) mi priporočate?
DarwiN ::
Ryzen 7700 TRAY, B650 plošča in 32Gb DDR5-6000@CL30.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
2f4u ::
Tudi sam iscem CPU, RAM ampak intel. Dober chipset. Zraven se kaksno mini or desktop ohisje. Cas me je povozil.
Namen office, statistika, nekaj malega CADa. 4K 2x monitor, morda tunderbold USBC. Bistvo je hitrost KO SO PODATKI NALOZENI. Imam nekje 400mb projekta, ki je ves nalozen.
Budged 500 do 700eu.
Namen office, statistika, nekaj malega CADa. 4K 2x monitor, morda tunderbold USBC. Bistvo je hitrost KO SO PODATKI NALOZENI. Imam nekje 400mb projekta, ki je ves nalozen.
Budged 500 do 700eu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2f4u ()
hojnikb ::
Tudi sam iscem CPU, RAM ampak intel. Dober chipset. Zraven se kaksno mini or desktop ohisje. Cas me je povozil.
Budged 500 do 700eu.
Res te je čas povozu, danes se intela ne kupu več, razn za ogrevanje sobe kot kalorifer...
Ravnokar izdan 7600X3D zna bit kr dobra osnova..
#brezpodpisa
strom_15 ::
Budged 500 do 700eu.
Res te je čas povozu, danes se intela ne kupu več, razn za ogrevanje sobe kot kalorifer...
Ravnokar izdan 7600X3D zna bit kr dobra osnova..
Za svoj denar kupi kaj ti paše. Nekateri so za AMD, nekateri pa za Intel. Ampak saj za normalno splošno uporabno je to en in isti šmorn. Bistvo je da sistem deluje.
hojnikb ::
dokler sistem ni ze serijski zajeb z nestabilnostjo *khm intel 13-14th gen khm*
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SanDiskovi SSD-ji umirajo brez opozorilaOddelek: Novice / Diski | 5463 (3787) | Ales |
» | Repriza: Apple rekordno, delnica padla kot kamen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 38027 (33376) | Nummy |
» | cpu+plata+ram za 200-250 eur?Oddelek: Kaj kupiti | 1873 (1468) | NightHawk |
» | Prenosnik 500€Oddelek: Kaj kupiti | 3462 (2749) | Brias |
» | Nekaj za razmislitOddelek: Novice / Procesorji | 1830 (1830) | b4d |