» »

youtube 8k ločljivost

youtube 8k ločljivost

gregor_m ::

Pozdravljeni

V službi smo dobili nov Hisense TV, na katerem se občasno predvajajo razni TV programi. Danes sem ugotovil, da ima 8K ločljivost, katere še nikoli nisem imel priložnost preizkusiti. Zato zaženem youtube in poiščem 8K posnetke, katerih je kar nekaj. Toda katerokoli vsebino predvajam, mi youtube tudi v nastavitvah ne prikaže višje opcije ločljivosti kot 4k.
Preverim še z mobitelom in isto največ kar lahko izberem je 4k. Kar mi je pa najbolj nenavadno je, da lahko na 8 let starem namiznem računalniku na istem youtube posnetku izberem 8k, pa še monitor je samo 1080p.
Vse naprave so povezane na isti ruter, hitrost interneta ne more biti težava ker speedtest tudi na wifi pokaže 250Mb+. Mogoče kdo ve v čem je težava?

Kurzweil ::

Daj en primer videa...

Ales ::

Kateri model Hisensea je to?

Arey ::

Možno je da aplikacija na TVju ne podpira take ločljivosti. Če imaš možnost priklopi na računalnik pa bo šlo.

bm1973 ::

Naredi najprej update, čeprav se mi zdi čudno, da app ne bi prepoznal ločljivosti.

Si ziher da je 8k ekran?

BTW. koliko pasovne širine zasede x265 kodiran 8k video?

Sicer je pa to brezpredmetno, ker naši ponudniki/kanali niso niti na HD Ready ločljivosti...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

garrv ::

Hm, 8K Hisense? Napiši kateri model točno je, da ne ugibamo. Sem pa našel 8K Hisense za USA trg, piše da ima nekaj težav z višjimi resolucijami "Dithering with 1080p, 4k, and 8k signals."
https://www.rtings.com/tv/reviews/hisen...

https://www.hisense-usa.com/televisions...

Opkow ::

Ali ga je mogoče zavedla oznaka modela TVja?
Primer 8K v opisu modela
Hisense 75U8KQ
Ločljivost ekrana ima 4K.

Machete ::

Kakšno vezo imajo telofn, youtube in pa model televizije? :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

gregor_m ::

Najprej se opravičujem, izkazalo se je da Tv vendarle ni 8K (kot so trdili sodelavci). Sem danes še enkrat preveril in gre za hisense 100E7NQ pro, ki je 4K.
Ampak še vedno je nenavadno zakaj lahko na 8 let starem pisarniškem računalniku izbereš 8K (monitor je 1080p), medtem ko na android telefonu tega sploh ni možno izbrati, testirano s samsung s20 in s23+.
Predvidevam, da na je youtube na hisense TV (VIDAA OS) in android napravah programsko omejen stream na 4k. Preiskusil tudi na Samsung TV, ki ima tizen OS in tudi ni možno nastaviti na več kot 4K
Predvajal sem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor_m ()

bm1973 ::

Zato, ker je app dovolj pameten, da ne vleče dol nekaj kar ne more predvajati...

raceboy ::

najboljse so reklame ... full hd ready...4k ready itd :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hisense TV in vidaa OS (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6210372 (4501) fruc900
»

TV tech novosti, novi modeli, dogodki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7416589 (8394) fpbs
»

Prihajajo televizorji z ločljivostjo 8K (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
19952783 (46143) Okapi

Več podobnih tem