Forum » Loža » Industrijski oblikovalec
Industrijski oblikovalec
traxxas ::
Zdravo
Je kateri, ki se ukvarja z oblikovanjem, dizajniranjem, na avto/moto področju? "izdelek je že narejen"
Je kateri, ki se ukvarja z oblikovanjem, dizajniranjem, na avto/moto področju? "izdelek je že narejen"
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
Ales ::
Izdelek je že narejen... iščeš pa industrijskega oblikovalca, ki to bo oblikoval... izdelek?
Čudno!
V glavnem, morda malo povej, za kaj se gre točno pri projektu in pa kolikšen proračun imate.
Čudno!
V glavnem, morda malo povej, za kaj se gre točno pri projektu in pa kolikšen proračun imate.
Sory ja, sem malo narobe podal zadevo. Ja izdelek je že narejen, potrtebujem pa nadgradnjo za naslednjega. Obstaja kar nekaj možnosti vizualnih popravkov z očmi strokovnjaka. Proračun? vsekakor je potreben, ne vem in ne predstavljam si v kakšnih vsotakh se to lahko pogovarjamo. Zaenkrat sem projekt speljal z konstrukterjem. Izdelek je narejen iz plastike v zato namenjenem orodju. Ales, ste mogoče oblikovalec, dizainer?
Barbarpapa2 ::
Dober večer.
Tako pogovarjanje je običajno precej brezplodno, ker se nikomu niti ne sanja, o kakšnem izdelku je govora. Če gre za nadgradnjo obstoječega, (to razumem tako, da se bo na podlagi obstoječega izdelal nov izdelek), bi pomagala že kakšna slika trenutnega izdelka...
Drugače pa je treba design vključiti že pri snovanju koncepta in če bo izdelek iz plastike, bi bilo dobro, da oblikovalec pozna, kakšne so zakonitosti, katerim je potrebno slediti pri izdelavi delov iz plastike...
Nisem designer, sem pa konstrukter, specializiran za izdelke iz brizganih plastičnih mas in zadnjih 30 let tesno sodelujem z industrijskimi oblikovalci. Samo za ilustracijo, "ljubezen" med kostrukterji in oblikovalci je približno taka, kot je med statiki in arhitekti
Pa lep večer še naprej...
Jože
Tako pogovarjanje je običajno precej brezplodno, ker se nikomu niti ne sanja, o kakšnem izdelku je govora. Če gre za nadgradnjo obstoječega, (to razumem tako, da se bo na podlagi obstoječega izdelal nov izdelek), bi pomagala že kakšna slika trenutnega izdelka...
Drugače pa je treba design vključiti že pri snovanju koncepta in če bo izdelek iz plastike, bi bilo dobro, da oblikovalec pozna, kakšne so zakonitosti, katerim je potrebno slediti pri izdelavi delov iz plastike...
Nisem designer, sem pa konstrukter, specializiran za izdelke iz brizganih plastičnih mas in zadnjih 30 let tesno sodelujem z industrijskimi oblikovalci. Samo za ilustracijo, "ljubezen" med kostrukterji in oblikovalci je približno taka, kot je med statiki in arhitekti
Pa lep večer še naprej...
Jože
nejc_nejc ::
za ilustracijo, "ljubezen" med kostrukterji in oblikovalci je približno taka, kot je med statiki in arhitekti :P:D
ča je oblikovalec v osnovi strojnik oziroma vsaj malo tehničar so zadeve simpl in enako velja za zgornja druga dva...
OP če rabiš samo facelift si že v osnovi zamudil in boš samo lastno ceno dvigoval,
odpri nov prazen list.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Zimonem ::
ča je oblikovalec v osnovi strojnik oziroma vsaj malo tehničar so zadeve simpl in enako velja za zgornja druga dva...
Strojnik se ponavadi bolj slabo spozna na ergonomijo in podobne zadeve.
Parametrov je pa v osnovi za en list papirja. Od cene izdelave , ergonomije, trendov kaj se prodaja, ..., do tega kako se tvar potencialno servisira. Na pamet iskat "oblikovalca" je bolj tako, tako. Lahko nekdo samo nekaj Riše, Modelira ali naredi iz daš mase model. Lahko pa je stvar za celo ekipo.
nejc_nejc ::
jbg vstrajam na mojem stavku
manjka samo še del za oblikovalca:
mora biti dojemljiv na tehnična zakonitosti, ki pa so lahko malo izven plašnic
se dosti "preklam" z njimi
manjka samo še del za oblikovalca:
mora biti dojemljiv na tehnična zakonitosti, ki pa so lahko malo izven plašnic
se dosti "preklam" z njimi
Hvala za odgovore. Povečini se strinjam z vami , nekako pa nejc nejc s teboj še najbolj. Če sem čist odkrit, z obstoječim vložnim trudom, denarjem, časom v ta izdelek, nisem popolnoma zadovoljen. Kot nekdo, ki ne premore veliko sredstev in pomoči, podpore svojih bližnjih, se pač izogibaš "stroškov", poskušaš narediti nekaj po najboljših močeh, vendar rezultat tega je viden na izdelku, s katerim sem zadovoljen 80%, se pravi rabi takoimenovani facelift.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je ukrivljen monitor primeren za grafično oblikovanje?Oddelek: Kaj kupiti | 6330 (5420) | m0LN4r |
» | Adobe za odpravo ranljivosti zahteval drag nakup nove verzijeOddelek: Novice / Varnost | 8511 (6300) | zeleni |
» | Potrebe po izdelovalcih oz. oblikovalcih internetnih straniOddelek: Izdelava spletišč | 3349 (2424) | Hair |
» | Celostna grafična podoba države ali "Kaj je to natečaj?" (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5824 (5018) | JayKay |
» | Cene profi portalov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 8964 (6359) | Mr.B |