Forum » Loža » Nakup stanovanja - renovacije in pogodba
Nakup stanovanja - renovacije in pogodba
TonyTony ::
Pozdravljeni,
eno vprašanje. Če kupuješ stanovanje, ki je bilo leta 2020 v celoti renovirano,
torej vodovodne inštalacije plus elektroinštalacije, je praksa, da je to v pogodbi?
Ali je praksa, da se gre na zaupanje?
eno vprašanje. Če kupuješ stanovanje, ki je bilo leta 2020 v celoti renovirano,
torej vodovodne inštalacije plus elektroinštalacije, je praksa, da je to v pogodbi?
Ali je praksa, da se gre na zaupanje?
Matej575757 ::
V moji pogodbi to ni bilo izpostavljeno. Je pa res, da greš tukaj na zaupanje, ker v končni fazi ti vse agencije uturijo klavzulo videno-kupljeno...
Devinos ::
Poglej kaki so vodovodni priključki pri kuhinjskem koritu, za pralni stroj,.. in cevi okoli vodomera. Pa kako luč dol stakni ali pa vtičnico odpri pa poglej, če so kabli v ceveh, pa boš hitro vedel ali so res prenovili ali ne.
TonyTony ::
Poglej kaki so vodovodni priključki pri kuhinjskem koritu, za pralni stroj,.. in cevi okoli vodomera. Pa kako luč dol stakni ali pa vtičnico odpri pa poglej, če so kabli v ceveh, pa boš hitro vedel ali so res prenovili ali ne.
Jaz se na to praktično ne spoznam.... Kako pa izgleda razlika, oz. kaj sploh gledat?
c3p0 ::
Dandanes vsak pameten poslika pred, med in po izvedbi, naj ti dajo fotke.
Če ne pa sam poslikaj in poči sem, med množico postov bo kak koristen.
Če ne pa sam poslikaj in poči sem, med množico postov bo kak koristen.
Tody ::
Gledas ce so plastične cevi in ne svinčene. Tam kje je odtok se vidi kaka je cev v zidu. Pokažejo naj ti omarico za elektriko. Če so notri okrogle varovalke te hočjo nategnit. Če so štekarji kjer se vklopi izkopi luč umazani ali porumeneli pobledeli te spet hočejo nategnit. Noben ne zamenja vseh žic pa potem ne da novih štekarjev.
iso2000 ::
A računov pa lastnik nima od renovacije? Jaz sem pri hiši dobil 2 fascikla papirjev, garancijskih listov, projektne dokumentacije itd, itd.
Furbo ::
Kaj boš pa imel od tega, če bo to zavedeno v pogodbi?
Če hočeš nekakšno garancijo, se dogovori zanjo oz. daj pregledati zadeve v naprej.
Če hočeš nekakšno garancijo, se dogovori zanjo oz. daj pregledati zadeve v naprej.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
River0123 ::
Kako pogosto pa ljudje sploh zahtevajo dokazila ob nakupu?
Mi ko smo prodajali, je večina ljudi samo vprašala, kaj je bilo prenovljeno. Dejanski kupec še tega ni preverjal.
Se je pa v stanovanju itak videlo, da je bilo v 10 letih prenovljeno skoraj vse.
Sej ko prideš v stanovanje, hitro vidiš stanje. Pogledaš tla, kuhinjo, kopalnico.
Redkokdo bo večino menjal pa pustil stare cevi ipd.
Mi ko smo prodajali, je večina ljudi samo vprašala, kaj je bilo prenovljeno. Dejanski kupec še tega ni preverjal.
Se je pa v stanovanju itak videlo, da je bilo v 10 letih prenovljeno skoraj vse.
Sej ko prideš v stanovanje, hitro vidiš stanje. Pogledaš tla, kuhinjo, kopalnico.
Redkokdo bo večino menjal pa pustil stare cevi ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: River0123 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenova stanovanja - stroški (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4869 (1884) | dvihtelic |
» | Vodovodni problemOddelek: Loža | 4010 (2706) | starfotr |
» | Kako preveriti iz kakšnega materiala so vodovodne cevi?Oddelek: Loža | 2352 (1702) | pirx |
» | Debelina "glavne" vodovodne cevi v hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22981 (10577) | floyd1 |
» | Indukcijska plošča (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 29937 (21786) | mat xxl |