Forum » Pomoč in nasveti » miška in tipkovnica ne delujeta pravilno
miška in tipkovnica ne delujeta pravilno
georgeus ::
Pozdravljeni. Imam nenavadno težavo.
Brezžična tipkovnica in miška delata nekaj časa normalno, potem pa začenjata po domače "štekat". Ne da se normalno pisat, tudi klikat ne. Miška zastaja. Poskušal sem zamenjat komplet oboje vključno z recieverjem in je ista zgodba. Odpru sem PC škatlo, nič nenavadnega. Zamenjal baterijo na matični za vsak slučaj. Vidno zaštekata, ko npr. v drugi USB slot dodam prenosni disk ali USB ključ. Če zatresem tipkovnico (fizično gor in dol) začnejo črke "padat na list". Izgleda kot da nekaj moti signal
Sem ravno pred tem da formatiram sistem. Dvomim da bo pomagalo, ker je v BIOSu ista težava. Je lahko kriv kakšen drugi signal v bloku ali je enostavno to znak, da je šla matična?
Če je imel kdo kakšno podobno težavo je vsak nasvet dobrodošel.
Brezžična tipkovnica in miška delata nekaj časa normalno, potem pa začenjata po domače "štekat". Ne da se normalno pisat, tudi klikat ne. Miška zastaja. Poskušal sem zamenjat komplet oboje vključno z recieverjem in je ista zgodba. Odpru sem PC škatlo, nič nenavadnega. Zamenjal baterijo na matični za vsak slučaj. Vidno zaštekata, ko npr. v drugi USB slot dodam prenosni disk ali USB ključ. Če zatresem tipkovnico (fizično gor in dol) začnejo črke "padat na list". Izgleda kot da nekaj moti signal
Sem ravno pred tem da formatiram sistem. Dvomim da bo pomagalo, ker je v BIOSu ista težava. Je lahko kriv kakšen drugi signal v bloku ali je enostavno to znak, da je šla matična?
Če je imel kdo kakšno podobno težavo je vsak nasvet dobrodošel.
bemfa ::
Verjetno eni USB porti jezijo, izklopi vse naprave in testiraj posamezne porte enega po enega, da ugotoviš kateri delajo in kateri ne. Nedelujočih pač ne uporabljaš. Če so na ohišju, jih lahko zamenjaš.
georgeus ::
Vsi porti delajo za prenos podatkov. Za tipkovnico in miško pa ne, povsod isti problem :(
beta1 ::
Katera miška in tipkovnica? Proizvajalec model?
Katera matična plošča? Model? Ohišje?
Katera matična plošča? Model? Ohišje?
Huawei LTE CPE master.
win64 ::
Sem imel brezžično tipkovnico in je delala normalno dokler se ni ventilator začel vrteti na polno.
Potem pa zakasnitve po 2 sekundi, da se je črka pojavila na zaslonu. Vse ostalo je bilo odzivno, edino tipkat nisem mogel.
Očitno je to motilo prenos.
Potem pa zakasnitve po 2 sekundi, da se je črka pojavila na zaslonu. Vse ostalo je bilo odzivno, edino tipkat nisem mogel.
Očitno je to motilo prenos.
solatjek ::
Enak problem. Ugotovil sem da pomaga, če miš in tipkovnico dam čisto k USB, takrat deluje. Baterije menjane. Gre pa za logitech komplet. Ko pa je pol metra razdalje, pa se zatika, a ne vedno. Tudi mene zanima rešitev. Pa ni to prvi tak komplet z enako težavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()
dexterboy ::
Sončeva aktivnost je na višku zato moti prenos. Majke mi.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Scorpy84 ::
Enak problem. Ugotovil sem da pomaga, če miš in tipkovnico dam čisto k USB, takrat deluje. Baterije menjane. Gre pa za logitech komplet. Ko pa je pol metra razdalje, pa se zatika, a ne vedno. Tudi mene zanima rešitev. Pa ni to prvi tak komplet z enako težavo.
Tudi bazne postaje, ali bilo kateremu oddajniku znajo biti problem, če si v bližini.
Bezukhoff ::
Do določenih elektronskih interferenc lahko prihaja tudi pri ožičeni periferiji, vsaj tisti, ki nekako ni pravšnje izolirana, opažam pri svoji cheap miški, včasih deluje precej erratic.
Han ::
Če na drugem računalniku deluje normalno, je najbolj verjetno problematična plata in USB priključki na njej. Naslednji v vrsti za odstrel/menjavo je napajalnik.
Si testiral še na drugi lokaciji, sobi, stanovanju, hiši? Če tam deluje ok, imaš tam, kjer "šteka", preveč interferenc na 2,4 GHz.
Sicer pač uporabljaj žično tipkovnico in miško.
Si testiral še na drugi lokaciji, sobi, stanovanju, hiši? Če tam deluje ok, imaš tam, kjer "šteka", preveč interferenc na 2,4 GHz.
Sicer pač uporabljaj žično tipkovnico in miško.
_Denny_ ::
https://support.logi.com/hc/en-ca/artic...
Vklopi v USB 2.0 port oz. čimdaljši 2.0 podaljšek v 3.0 portu, če nimaš 2.0. Zraven nekaterih matičnih plošč zaradi teh primerov tudi dobiš 9-pin 2x USB 2.0 blendo.
Sam sem zaradi te bedarije po skoraj 20 letih uporabe različne Logitechove wireless opreme prešel na druge firme in kable.
Vklopi v USB 2.0 port oz. čimdaljši 2.0 podaljšek v 3.0 portu, če nimaš 2.0. Zraven nekaterih matičnih plošč zaradi teh primerov tudi dobiš 9-pin 2x USB 2.0 blendo.
Sam sem zaradi te bedarije po skoraj 20 letih uporabe različne Logitechove wireless opreme prešel na druge firme in kable.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tipkovnica za dva računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8375 (7467) | WizzardOfOZ |
» | Tipkovnica in miška na en USB?Oddelek: Kaj kupiti | 1078 (644) | Han |
» | USB kluček dela,miška in tipkovnica neOddelek: Pomoč in nasveti | 2079 (1810) | miraldinjos |
» | Računalniška miška stara 40 letOddelek: Novice / Ostale najave | 7304 (5570) | squngy |
» | Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 8174 (5535) | SnakeBite |