Forum » Loža » Ketchup - sladkor
Ketchup - sladkor

Legon ::
Kako je lahko kečup brez sladkorja, če je fora kečupa sladkor?
Samo še čakam, da bodo začeli prodajati bel kristalni sladkor brez sladkorja.
brez dodanega sladkorja!!! vidiš ko komentiraš/te, ko nimate pojma.
Ja, ko komentirate in nimate pojma nastanejo taki umotvori. Ketchup brez dodanega sladkorja je paradiznikova mezga. Ce hoces prit iz paradiznikove mezge do ketchupa ga moras dodatno sladkat. Zdaj ali je to sladkor ali umetno sladilo je brezpredmeto, ampak dodatki so potrebi, drugace ostanes pri paradiznikovi mezgi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

starfotr ::
Spet je odvisno od količine. Jaz se pri kečapu ne bi sekiral glede ultraprocesirane hrane. Ga konzumiraš premalo, da bi bilo potrebno. Bolj odvisno s čim ga konzumiraš, da ni vse ostalo ultra sprocesirano. Pa sploh ne vem če kečap paše v ultra procesirano hrano. Not ima paradižnikovo mezgo, sladkor, kis, škrob in začimbe. Dosti obična procesirana hrana, domačega kečapa ne predelaš bistveno manj.
Vsa sladila in dodatki so kar ultra procesirani dodatki.
Poleg tega je paradajz iz Kitajske.
Zgradba je povsem zmiksana, torej ni niti blizu paradajzu kot sadežu.
To je zame ultraprocesirano.

gruntfürmich ::
Prvo pravilo zdravega prehranjevanja je, da hrana ne potrebuje embalaže in s tem etiket, kaj vse je noter.
Potem odpade vsa ultra procesirana in s tem nezdrava hrana.
Vse kar je industrijsko procesirana hrana je pač slabo za organizem, okolje in tudi družbo. Če si to priznate ali pa ne.
znova komentiraš zadeve na katere se niti malo ne spoznaš. in pametuješ.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Magic1 ::
Spet je odvisno od količine. Jaz se pri kečapu ne bi sekiral glede ultraprocesirane hrane. Ga konzumiraš premalo, da bi bilo potrebno. Bolj odvisno s čim ga konzumiraš, da ni vse ostalo ultra sprocesirano. Pa sploh ne vem če kečap paše v ultra procesirano hrano. Not ima paradižnikovo mezgo, sladkor, kis, škrob in začimbe. Dosti obična procesirana hrana, domačega kečapa ne predelaš bistveno manj.
Vsa sladila in dodatki so kar ultra procesirani dodatki.
Poleg tega je paradajz iz Kitajske.
Zgradba je povsem zmiksana, torej ni niti blizu paradajzu kot sadežu.
To je zame ultraprocesirano.
Večina kečapov ima kar sladkor in kateri dodatki že so ultra predelani? Malo škroba za gostoto, začimbe, kis kot perzervativ? A potem je moj doma narejen kečup tudi? Jaz tudi dodam vse to in zmiksam ga tudi. Mal te leta dajejo in ne vidiš več razlik...
Magic

gruntfürmich ::
Večina kečapov ima kar sladkor in kateri dodatki že so ultra predelani? Malo škroba za gostoto, začimbe, kis kot perzervativ? A potem je moj doma narejen kečup tudi? Jaz tudi dodam vse to in zmiksam ga tudi. Mal te leta dajejo in ne vidiš več razlik...
on je samo surovo hrano; neprocesirano. tudi krompir in meso

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Horas ::
Kako je lahko kečup brez sladkorja, če je fora kečupa sladkor?
Samo še čakam, da bodo začeli prodajati bel kristalni sladkor brez sladkorja.
brez dodanega sladkorja!!! vidiš ko komentiraš/te, ko nimate pojma.
Ja, ko komentirate in nimate pojma nastanejo taki umotvori. Ketchup brez dodanega sladkorja je paradiznikova mezga. Ce hoces prit iz paradiznikove mezge do ketchupa ga moras dodatno sladkat. Zdaj ali je to sladkor ali umetno sladilo je brezpredmeto, ampak dodatki so potrebi, drugace ostanes pri paradiznikovi mezgi.
hvala za razlago, ki sem jo vedel že ko sem mel tli (3) leta
js ne govorim o dodatkih, govorim da je kečap brez dodanega sladkorja potem z manj kalorijami. to šteje. procesirano je tako vse, in umetna sladila se uporabljajo že 40let.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

feryz ::
No ja, trgovinski kečap ima še ojačevalce, stabilizatorje, barvila, arome in podobne praške.
Ni to doma, ko nekaj pokuhaš in zapreš v kozarec ali flašo.
Ni to doma, ko nekaj pokuhaš in zapreš v kozarec ali flašo.

Magic1 ::
Kakor kateri. Kot gledam Felix-ov in Sparov Bio nimajo nič razen škroba. Verjetno pa res tisti 1kg-ski za 1€ imajo marsikaj notri, da lahko uporabijo res nejvečje smeti od paradižnika.
Magic

Ganon ::

feryz ::
Seveda seveda, paradajz se sploh ne sesede in pokvari. V dobrem letu ali dveh, preden pride na krožnik.

Magic1 ::
Sej zato je pa škrob not...
Pa v alpskem mleku so tudi kozervansi not, ko lahko kar pol leta zdrži?
Sol, sladkor in kis so drugače tudi konzervansi.
Pa v alpskem mleku so tudi kozervansi not, ko lahko kar pol leta zdrži?
Sol, sladkor in kis so drugače tudi konzervansi.
Magic

Ganon ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Umetna sladila (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7479 (3396) | IL_DIAVOLO |
» | Davek na sladko, ste kaj veseli?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 44285 (37552) | Raptor F16 |
» | kako se izogniti sladkorju? in ali so nadomestki OK?Oddelek: Loža | 4686 (3681) | greatdrakon |
» | Raziskava: zmanjšan energijski vnos koristi zdravju (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 14701 (11151) | Semafor |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27138 (24886) | Vajenc |