Forum » Pomoč in nasveti » Black screen med igranjem iger
Black screen med igranjem iger
z3ro ::
Med igranjem iger (recimo xDefiant, F1 22) se mi oba monitorja ugasneta, zvok še dela a ni druge kot da prisilno ugasnem računalnik. Temperature so nekje 83 CPU in 82 GPU ko se to zgodi. Najbolj sumim PSU ali GPU. Probal sem že ponovno namestiti driverje za GPU. OS je Win 11. Kaj bi vi poizkusili najprej? Zdi se kot da se to zgodi, ko se zvišajo obrati ventilatorjev tako da mogoče PSU počepne? Grafično imam priklopljeno z dvema posebej izhodoma iz PSUja (ne z enim, ki ima neko ekstenzijo zraven). Poraba RAMa na GPUju je bila pod 5GB od razpoložljivih 8.
Specifikacije računalnika:
Ryzen 7 7700
MSI PRO B650M-B (BIOS posodobljen)
Nvidia Gigabyte 3070 (kupljena rabljena)
G.Skill Flare X5 32GB 6000
WD 1TB SSD Black SN750
Chieftec core 700W PSU
Sistem je star ene 3-4 mesece.
Specifikacije računalnika:
Ryzen 7 7700
MSI PRO B650M-B (BIOS posodobljen)
Nvidia Gigabyte 3070 (kupljena rabljena)
G.Skill Flare X5 32GB 6000
WD 1TB SSD Black SN750
Chieftec core 700W PSU
Sistem je star ene 3-4 mesece.
Klemen86 ::
Jaz bi preveril PSU in GPU. Poskusi najprej za test pri GPU nekoliko znižat max. porabo in max. boost hitrost (npr. 7900 XTX ima default max. speed nad 3 GHz, kar je hitrost, ki je kartica zaradi omejitev napetosti in porabe ne more vzdrževati, veliko uporabnikom pa to vpliva na stabilnost kartice - kratotrajni boosti v rdeče območje :)). Če se napaka ponovi, poskusi testirati z drugim PSU. Kaj pa CPU, si kakor koli spreminjal PBO nastavitve?
DarwiN ::
Lahko da si fasal tako katastrofalen primerek procesorja kot jaz. Moj je stabilen samo takrat, ko dam PBO v biosu na "disable". Testiraj to opcijo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Klemen86 ::
Poglej v GeForce experience, če so te nastavitve (ne poznam Nvidie dovolj dobro), zadnjič, ko sem imel Nvidio, se je sicer MSI Afterburner uporabljalo. Drugače imaš tudi temperaturo CPU kar visoko (za gaming). Ali imaš EXPO mode za RAM? Tisto, kar zviša napetosti CPU in SoC na precej več kot je običajno potrebno...
PBO je bil na avto, sem dal na disable. EXPO je disablan. Za graficno pa še probam, sem malo na tesnem z časom :D
Probal sem zalaufat Heaven benchmark, po 5min black screen. Potem sem po navodilih iz YT undervoltal grafično z MSI afterburner. Zvišal sem tudi Temp limit iz 82 na 90 (ne vem če je to vredu ali?). Potem sem zopet zalaufal ta benchmark za 10min in je bilo OK. Vem pa da to nič ne pomeni ker je laufal premalo časa. Probam še z resetom driverjev če se pojavi zopet.
GupeM ::
Ne vem, ali je to še "a thing" ali ne, ampak pred kakšnimi 15-20 leti sem imel popolnoma enake simptome zaradi napihnjenih kondenzatorjev na grafični kartici. Po menjavi je zadeva delala kot nova.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RYZEN - OC (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 65849 (15119) | strumf666 |
» | Računalnik zmrzne pri igranju igerOddelek: Pomoč in nasveti | 7346 (6479) | yero7 |
» | Tok/moč na utičnici PC (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 39221 (31294) | Napajalc |
» | HD7970 vroč po zamenjavi termalne pasteOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2316 (1588) | Napajalc |
» | Amd radeon 7xxx series boost problemi rešitve.Oddelek: Strojna oprema | 4657 (3801) | Janac |