» »

normalna temperatura za p4 1.8

normalna temperatura za p4 1.8

majlo ::

Pravkar sem menjal proc in sicer sem šel iz celerona 1.7 na P4 1.8. Po vgradnji mi kaže temperatura 46 stopinj? Aja hladilnik je bil zraven, pa nisem uporabljal termalne paste. Mislim, da je na hladilniku črn kvadrat, a je to nadomestek za termalno pasto?
Malo mi prosim razložite zadevo....

Aja pa plato mam Matsonic MS9147c, pa v AIDA32 poženem hitrostni test branje spomina in pisanje v spomin pa mi pokaže neke hudo male cifre in sicer za branje spomina 717 MB/S in za pisanje v spomin 384 MB/S (imam 512 MB sdr rama). Meni se zdi to premalo, če po primerjavi vidim, da je veliko računalnikov z veliko slabšimi procesorji pred mano.

A morem menjat matično ploščo? In če jo moram, katero priporočate?:\

Lp majlo

Yacksy ::

Prvo kot prvo si kupu plato, ki je za moje pojme navaden šrot (Matsonic, QDI ne bo od mene dobil keša nikol in nikdar pa tut če je plata ne vem kaj dobro ocenjena. Se rajš držim Abita, Asusa,...)

Če hočeš vsaj približno nizke temperaturee rabš termalno pasto. Tisto črno na dnu hladilnika naj bi bil nadomestek, sam še zdaleč ne dosega zmoglijivosti termalne paste. Tut tiste najbolj poceni ne.

Na tvojem mestu bi šel kupt termalno pasto za 700 sit, al pa ti jo na servisu šenka, pa tisto črno iz hladilnika dol spraskal. Bo boljš.

zlobcek ::

Če hočeš met nižje temperature bo treba termalno pasto:)

Tic ::

Seveda bo bolje, vendar so fantje pretiraval. Če se boš fino potrudil, boš pridobil kakšno stopinjo.
persona civitas ;>

majlo ::

Ok razumem, pol bom s termalno pasto pridobil par stopinj.

Kaj pa drugo vprašanje?:'(

kuglvinkl ::

Žal, kombinacija P4 platforme in SDR RAMov je verjetno ena najslabših vseh časov.

Sej novo plato IMO dobiš že za okoli 25k SIT, in to prav spodobno (morda celo okoli 865 ali 848).
Your focus determines your reallity

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik zmrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
441425 (956) solatko
»

Odstranjevanje termalne paste

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
255661 (4770) Pyr0Beast
»

c2d e6300 Kateri hladilnik kupit

Oddelek: Kaj kupiti
292733 (2733) brdi
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5710084 (8219) Jst
»

Arctic silver Ceramique hladi slabše kot... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
656383 (4975) Keyser Soze

Več podobnih tem