Forum » Loža » Očala (korekcijska), menjava stekla
Očala (korekcijska), menjava stekla
GregiB ::
Pozdravljeni... torej, nosim korekcijska očala. Pred kratkim sem malo zvil okvir očal tako, da bodo kmalu razpadla. Glede na to, da sem zanje odštel precejšne solde, sem šel na net gledat, koliko stane samo okvir, saj so stekla intact. Glej ga zlomka, taisti okvir sem na netu našel zs cca. 30% cene, kot zanj hočejo naši optiki.
Torej vprašanje... če vstopim kakšnemu optiku, mi bo pripravlen stekla preeliti iz starega okvirja v novega? Vem, lohk naredim štih probo, ampak sprašujem če ima kdo izkušnje, preden se blamiram?!
Torej vprašanje... če vstopim kakšnemu optiku, mi bo pripravlen stekla preeliti iz starega okvirja v novega? Vem, lohk naredim štih probo, ampak sprašujem če ima kdo izkušnje, preden se blamiram?!
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Kalavala ::
Če je popolnoma enak okvir to načeloma lahko narediš sam. Če je okvir z vijaki, odviješ, če ne pa okvir segreješ in vstaviš stekla. Drugače, ti bo pa to tudi večina optikov naredila, eni celo zastonj.
energetik ::
Pozdravljeni... torej, nosim korekcijska očala. Pred kratkim sem malo zvil okvir očal tako, da bodo kmalu razpadla. Glede na to, da sem zanje odštel precejšne solde, sem šel na net gledat, koliko stane samo okvir, saj so stekla intact. Glej ga zlomka, taisti okvir sem na netu našel zs cca. 30% cene, kot zanj hočejo naši optiki.Če je okvir enak, se to naredi komot. Če ni, pa zelo dvomim, da boš dobil optika, ki bi ti šel pobrusit obstoječe leče na nove okvirje, čeprav bi bilo to možno. Tudi če bi ga našel, bi moral biti novi okvir za odtenek manjši.
vires in numeris
Okvir je enak... isti proizvajalec, ista oznaka okvirja, le druga barvna kombinacija...
darkolord ::
Če so plastične, leče prestavi sam. Plastika je zelo močna in jih ne boš zlomil.
Optikam se izogni, če se le da, ker so namazani z vsemi žavbami in njihova desetletja izkušenj, kako mamicam prodati očala za celo penzijo - glede na to, da sprašuješ na forumu - verjetno presegajo tvoja in te bojo olupili kot banano in ti prodali še ena očala.
Optikam se izogni, če se le da, ker so namazani z vsemi žavbami in njihova desetletja izkušenj, kako mamicam prodati očala za celo penzijo - glede na to, da sprašuješ na forumu - verjetno presegajo tvoja in te bojo olupili kot banano in ti prodali še ena očala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Don't worry... točno vem, kaj hočem, nič več (in nič manj)... strokovno menjavo stekla iz enega v drug okvir... Ponujate za zmerno ceno? OK... Ne ponujate? Tud OK.... sicer pa sem našel en online cenik ene od optik... menjava stekla v nov okvir, 20€... bom preživel...
Furbo ::
Pa najprej pejd v kako optiko in vprašaj če se da očala popraviti.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Pa najprej pejd v kako optiko in vprašaj če se da očala popraviti.
Dober... pa bodmo odkriti... za okvir, ki sem ga poškodoval / zvil sem pred 3 leti dal reci in piši 150€. Zdaj sem nadomestnega (isti model, druga barvna kombinacija) odštel 35€.. Se mi res splača ukvarjat s popravljanjem okvirja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blue filter ocala me ubijajoOddelek: Loža | 4259 (3180) | mahoni |
» | Korekcijska očala (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10388 (4266) | Tessi |
» | Poceni očala za vid (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 39804 (31846) | Dzhimen |
» | Popravljanje očalOddelek: Loža | 1248 (996) | A. Smith |
» | eeemm...očala pačOddelek: Loža | 3044 (2680) | Simko |